Last news in Fakti

4 Ноември, 2013 11:41 16 587 6

ГАЗель стана най-ценната руска марка автомобили

  • газ-
  • газель-
  • interbrand-
  • класация-
  • рейтинг

Най-скъпият автомобилен бранд в Русия за 2013 г. е ГАЗель, сочи класация на консултантската компания Interbrand. Лекотоварните возила на ГАЗ се подреждат на 12-а от общо 40 позиции в рейтинга.

Съставителите на класацията обясняват избора си с обстоятелството, че ГАЗель е най-силният руски автомобилен бранд по критерии като разпознаваемост и популярност. За престижното 12-о място помагат и огромните държавни поръчки за автомобили за бърза помощ и ведомствени микробуси, смятат от Interbrand.

Стойността на марката ГАЗель се оценява на 32.3 млрд. рубли (739 млн. евро) - 10 пъти повече, отколкото през 2010-а. Само тази година пък ГАЗ е увеличил пазарния си дял от 49% през януари до 53% през септември.

Interbrand определя ценността на една или друга марка по методология, която отчита три компонента - финансови показатели на производителя, значимост на бранда в процеса на вземане на решение за покупка и потенциала на марката да генерира бъдещи печалби.

АвтоВАЗ не попада в тазгодишната класация на Interbrand. През 2006-а Lada се класира на 39-о от 40 места в рейтинга за най-ценна автомобилна марка в Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PROFESIONALISTA

    3 1 Отговор
    Така е, в камионите ги бива повече от колкото в колите.

    Коментиран от #2

  • 2 Руснака Руския

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "PROFESIONALISTA":

    защото Газ е на Дерипаска, а Ваз е на разни компании без едноличен собственик
  • 3 Владислав Димитров

    1 3 Отговор
    Голям бренд ! Нямам думи !
    http://i.drom.ru/comments/167/166166.jpg
  • 4 Бай Иван

    1 1 Отговор
    Добрия стар цигански Форд Акула в малко променени дрехи.Нищо не става от руснаците!Докато не разберат ,че ако искат да създадат нещо което да се купува доброволно и с желание а не под дулото на Калашника няма да имат истинска авто промишленост!
  • 5 Krasimir Petrov

    1 0 Отговор
    Свикне ли човек с лишенията, не чувства необходимост да променя това, което доказано работи! Поне според мен, в рускоговорящите страни и прилежащите към тях територии твърде дълго се гледаше на дизайна и промяната като на нещо ненужно, излишно труфене и разкрасяване! Като резултат - революцията на промишления дизайн, обхванала Запада и Япония, просто бе пропусната в бившия соцблок... Не че няма и великолепни произведения на изкуството като Рос-Балт или Маруся с нейния суперкар, ама нищо масово
  • 6 Николай Найденов

    0 0 Отговор
    Колеги писатели, поразгледайте сайта на група газ . Пише за разни лицензи , за проекти с едни известни фирми , за продукция за всеки пазар. Пише кои са собствениците и менижърите.