Last news in Fakti

4 Септември, 2023 09:30 3 175 5

Сериозни проблеми за новия Hyundai (ВИДЕО)

  • hyundai-
  • ioniq 6-
  • лосов тест

Ioniq 6 с провал на лосовия тест

Сериозни проблеми за новия Hyundai (ВИДЕО) - 1

Електрическият седан Hyundai Ioniq 6 разочарова, неуспявайки да се справи с т.нар. лосов тест. Журналистите от испанското издание km77 тестваха електрическия хечбек Hyundai Ioniq 6, като целта на това изпитание е, че колата трябва рязко да смени лентите - сякаш нещо изскача на пътя изневиделица.

Колата трябва да премине рязко в съседната лента и да се върне обратно в собствената си лента. Най-новият южнокорейски електрически автомобил не успя да изпълни тази маневра със скорост от 77 километра в час, което никой не е очаквал.

Тестовият екземпляр е с монтиран на задния мост електрически мотор с мощност 228 конски сили, комбиниран с батерия от 77.4 киловатчаса. Това е базовият вариант на Hyundai Ioniq 6, обут в енергийно ефективни гуми Nexen NFera Sport EV.

При най-добрия опит електрическата кола се задържа в коридора на конусите със скорост от само 72 километра в час, което се смята за доста лош резултат при лосовия тест.

Експертите отбелязаха, че са очаквали по-високи скорости от Hyundai Ioniq 6, тъй като батерията обикновено осигурява нисък център на тежестта, което подобрява управлението. Освен това Ioniq 6 има много меко окачване.

Реакцията на газта е много груба, което прави седана склонен към презавиване. Също така е важно да се отбележи, че представянето в лосовия тест до голяма степен зависи от нивото на възстановяване на енергия, избрано от водача - най-високите нива карат модела да се държи нервно, отбелязват още експертите. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мнение

    5 6 Отговор
    Hyundai Ioniq 6 е най-добрата електрическа кола в света за момента!
  • 2 тъй шъй

    9 1 Отговор
    А как ни облъчваха, че елкарите са много по-стабилни заради ниската батерия. И тази опорка се счупи и вече няколко батерийни не се представят добре на км77.
  • 3 6755

    6 2 Отговор
    Много са недодялани корейските машини. на хартия имат функции обаче много дървено и недодялано интегрирани. инсталират ги и не рафинират.
  • 4 Диамантената ръка

    6 2 Отговор
    Калпав шофьор...
  • 5 Жоро

    4 0 Отговор
    С тея утрепани гуми Nexen какво очаквате