Last news in Fakti

9 Август, 2023 13:15 7 706 11

Hyundai представи доста евтини кросоувъри с повишена проходимост

  • hyundai-
  • creta-
  • alcazar-
  • adventure

Базовата цена на иновацията се равнява на 33 000 лева

Hyundai представи доста евтини кросоувъри с повишена проходимост - 1

Hyundai Creta 2023 и неговият удълженият седемместен "брат" Alcazar имат нова версия, наречена Adventure. С други суми кросоувърите са подготвени за офроуд. Това се съобщава на официалния сайт на автомобилния производител .

Hyundai представи доста евтини кросоувъри с повишена проходимост

Новите Hyundai Creta и Alcazar Adventure се разпознават по пластмасов предпазен бодикит и 17-цолови офроуд гуми. В допълнение, решетката на радиатора и другите хромирани части на каросерията са заменени с черни. За кросоувърите е предложен и нов зелен цвят.

Hyundai представи доста евтини кросоувъри с повишена проходимост

Интериорът на Hyundai Creta и Alcazar Adventure е декориран с изкуствена кожа, разредена със зелени вложки и шевове. На педалите се появяват метални подложки. Оборудването включва климатроник, круиз контрол, вграден видеорекордер, виртуално арматурно табло и 10.25-инчов сензорен екран.

Hyundai представи доста евтини кросоувъри с повишена проходимост

Новият Hyundai Creta Adventure се предлага изключително с 1.5-литров бензинов двигател с мощност 115 к.с. и оборудван с механична скоростна кутия или вариатор. Седемместният кросоувър Hyundai Alcazar Adventure се предлага и с 1.5-литров турбомотор със 160 конски сили, и с турбодизел със същия обем със мощност от 116 конски сили. В първия случай е монтиран 7-степенен робот с два съединителя, а във втория - 6-степенна механична скоростна кутия или класически автоматик.

Hyundai представи доста евтини кросоувъри с повишена проходимост

Цената на Hyundai Creta Adventure започва от $18 300, а тази на Alcazar Adventure започва от $23 000, което се равнява приблизително на 33 000 и 42 000 лева по текущия обменен курс. Продажбите на кросоувърите ще започнат през есента и първоначално ще се предлагат на индийския пазар.

Hyundai представи доста евтини кросоувъри с повишена проходимост


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗаинДийския

    44 4 Отговор
    За индийския пазар ясно, но евро-бюрократите ще искат 10% мито, 20% ДДС, 5% митнически такси, после камара ненужни сензори, които ще вдигнат цената с още 30% и накрая ще кажат, че гумите, шумоизолацията и фаровете трябва да са европейски, и айде после още 15% отгоре ... и накрая се чудим защо цените в Индия и Китай докато дойдат има 80% увеличаване на цената ... ами с тези 80% се храни ЕС бюрокрацията, която не прави нищо, но иска да печели толкова колкото производителя на коли...

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Знайко

    21 3 Отговор
    Много добре си го написал, мой! Точно затова ще продължаваме да се потапяме! Който е глупав, ще си плаща вечно! Ще видите евтини коли никога! ...а за това което предлагат корейците цената ми се струва доста прилична, даже румънците са с по-скъпи предложения, а технологично са две нива назад! Браво на корейците!

    Коментиран от #4

  • 4 МинахВчера

    17 3 Отговор

    До коментар #3 от "Знайко":

    Минах вчера през вървежно заведение в централна част на София и разговорите все се въртят за "чужбината", хората или не мислят как функционира света и все още живеят в някаква романтика, че там нещата са мед и масло и искат да пратят децата си там да "се изучат" ... а те се научават на бюрократизъм и после как да гласуваш анти-народни закони за да получаваш добра заплата ... чуждопоклоничеството за България е бич номер едно, всичко друго ни е наред, просто винаги има предатели заради "добрата заплата и университет"

    Коментиран от #8

  • 5 По сериозно

    13 3 Отговор
    Хора не се излагайте, всичко което се продава в Индия, в Европа идва на двойна цена. Който иска евтини коли да отива в Индия да живее.

    Коментиран от #7

  • 6 Дфен

    3 2 Отговор
    То на тази цена едвам ще крета.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ДА ВИ ОСВЕТЛЯ

    3 4 Отговор
    Дизайнерите на Хюндай все повече се излагат. Новият Санта Фе например изглежда като някакъв огромен недодялан сандък. Сякаш е неудачен опит да копират Рейндж Ровър.

    Коментиран от #10

  • 10 ТоЗащотТо

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "ДА ВИ ОСВЕТЛЯ":

    То защото електричките и сайбъртрък приличат на нещо друго ... това с модата е циклично, едни и същи форми се врътят през годините докато се смени поколението и им се обяснява, че е модерно за да си купят нещо....
  • 11 Ония с Хюндая

    0 0 Отговор
    Да вземат първо да си оправят проблема със 7 DCT