Last news in Fakti

5 Октомври, 2023 09:54 3 940 1

На вниманието на феновете на Porsche: Продава се "Бялата колекция"!

  • porsche-
  • колекция-
  • търг

Най-голямата колекция на Porsche в света ще бъде продадена на търг

На вниманието на феновете на Porsche: Продава се "Бялата колекция"! - 1

Огромна колекция от редки автомобили беше предложена на търг в RM Sotheby's в Хюстън, САЩ. Продават се 63 автомобила, като почти всички са спортни Porsche-та. Това се съобщава на уебсайта на аукционната къща.

За да бъдем по-точни, 56 редки Porsche-та са предложени на търг, като това е най-голямата частна колекция от автомобили на немската марка в света. Почти всички те са боядисани в бял или светло бежов цвят и поради тази причина получават името ​​"Бялата колекция".

На вниманието на феновете на Porsche: Продава се "Бялата колекция"!

Собственикът на колекцията разказва, че като дете е получил бяла играчка Porsche 911 като подарък и си е поставил за цел да си купи същата истинска кола, когато порасне. В крайна сметка той става собственик на десетки бели Porsche.

Общата стойност на колите надхвърля 25 милиона долара. Сред тях има истински рядкости. Най-скъп е суперавтомобилът Porsche 918 Spyder от 2015 г. с пробег от едва 20 км, като за негосе планира се да вземат 2.5 - 3 милиона долара.

На вниманието на феновете на Porsche: Продава се "Бялата колекция"!

Porsche 911 Carrera RSR 3.8 от 1993 г. - състезателна кола, адаптирана за обществени пътища - също е оценена на 2.5 милиона долара. А рядко Porsche 911 GT2 с мощност 430 конски сили от 1997 г. ще струва около 2.2 милиона долара.

Организаторите искат и над един милион долара за известните Porsche 911 Carrera 2.7 RS от 1973 година. и за необичайно Porsche 911 Turbo S от 1994 година, характеризиращо се с прибиращи се фарове.

На вниманието на феновете на Porsche: Продава се "Бялата колекция"!

Също така доста ценни са лекото Porsche 911 GT2 RS от 2019 г., лимитирана серия от 2016 година на Porsche 911 R и две ретро Porsche-та 356B Carrera. Общо колекцията включва няколко десетки Porsche 911 от различни години на производство.

Още от интересните модели са ретро Porsche 356, луксозно Porsche 928, достъпни модели 914, 924 и 944. Има дори трактори Porsche Diesel (за известно време компанията произвежда селскостопанска техника).

На вниманието на феновете на Porsche: Продава се "Бялата колекция"!

Всички превозни средства от така наречената "Бяла колекция"са в отлично състояние. Освен Porsche-тата в нея има и няколко ретро модела на Ford и Volkswagen, продават се и много сувенири и коли-играчки.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    7 0 Отговор
    Бих си купил с удоволствие!