Last news in Fakti

9 Октомври, 2023 16:48 6 796 6

Ferrari с пренабити номера беше продадено на половин цена

  • ferrari-
  • vin-
  • пренабити номера-
  • търг
Ferrari с пренабити номера беше продадено на половин цена - 1

На американския автомобилен аукцион Copart, където се продават предимно употребявани автомобили след пътни инциденти, понякога се продават и здрави коли. Например на 21 септември 2023 г. там беше продадено откраднато Ferrari 488 Pista, произведено през 2020 година.

Ferrari с пренабити номера беше продадено на половин цена

Външно колата не е повредена, но както се оказва VIN номера е пренабит. Пазарната цена на такава кола в САЩ е $729 648, но на търга тази с пренабитите номвера са продаде на половината от цената - $355 000. Интересно е, че застрахователната компания оценява цената на възстановяването на номера на рамата само на шест хиляди долара.

Ferrari с пренабити номера беше продадено на половин цена

Ferrari 488 Pista, продаван на търга Copart, е боядисан в матово сиво с жълти спойлери. 3.9-литровият двигател развива мощност 720 к.с. и въртящ момент от 770 Нм. Максималната скорост е 340 км/ч, а суперколата ускорява до 100 км/ч за 2.85 секунди. Тази кола е изминала само 7 800 мили (12 500 км), преди да бъдие се появи на търга.

Ferrari с пренабити номера беше продадено на половин цена

Откраднатите и впоследсвие намерени коли често се продават на т.нар. застрахователни търгове. Ако бившите собственици ги откажат, застрахователната компания продава такава кола на въпросния търг. Цената на откраднатите коли обикновено е по-висока от тази на ударените, но в случая това Ferrari си е чиста находка. Вижте го и във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    12 1 Отговор
    Така се получава защото застрахователя е изплатил застраховката за откраднатата кола на собственика И !!! Това може да се случи само в САЩ !!!

    Коментиран от #4

  • 2 Ония с Фордо

    9 0 Отговор
    Какви са тия "пренабити номвера" ?
  • 3 Да,да

    12 0 Отговор
    След като пренабили номерата, пернишки жамбази разбрали, че не е от железо.
  • 4 Не питай старило,а патило.

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Стават и по Европа,особено в Германия.Говорим за коли от над 30-хиляди до към 50-хиляди евро.
  • 5 Минувач

    1 0 Отговор
    Колата е супер, но състоянието и изглежда много огрухано. Външно цветът не неудачен, само формата на самата кола подсказва за ексклузивността и. А интериорът е оле-мале, сякаш никога не е виждал поддръжка.
  • 6 Живанши

    0 0 Отговор
    Това изглежда все едно аз съм го тунимговал в някоя видео игра. Много зле...