Last news in Fakti

6 Ноември, 2023 17:01 3 435 15

Новият лидер при електромобилите BYD ще построи първия европейски завод в Унгария

  • унгария-
  • завод-
  • byd
Новият лидер при електромобилите BYD ще построи първия европейски завод в Унгария - 1

Китайският гигант за електрически автомобили BYD планира да построи първата си европейска фабрика в Унгария. Информацията е на Reuters.

Агенцията цитира Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, позовавайки се на свои източници, близки до BYD, като от там става ясно, че решението за изграждането на завода вече е взето в компанията.

Правителствен уебсайт в Шенжен, където е централата на BYD, публикува статия миналия месец, че унгарският премиер Виктор Орбан се е срещнал с председателя и президент на BYD Уанг Чуанфу по време на посещение в компанията.

ООфициалното становище на BYD, което се съобщава пред Reuters е, че все още търси "правилното място" за изграждане на новия завод и ще направи официално съобщение в края на годината. Унгарското правителство засега не коментира евентуалното изграждане на ново предприятие, но най-вероятно договорът вече е подписан.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    26 4 Отговор
    Унгарците не спят. А наш Кирчо, щото е далавеларжия щеше да строи с албанеца в Ловеч ...
  • 2 До Нос Ник

    21 1 Отговор
    как ще ги стигнем...унгарците?

    Коментиран от #12

  • 3 БОЗА

    17 0 Отговор
    Китайците прецених,на кого да имат доверие в Европа...акушерка ачка тухли... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 4 Аман от коли направени от

    7 21 Отговор
    пияници!
    Само Тойота и Хонда!
    Дано сте разбрали.
    Японците са номер 1 които е ходил там знае за какво говоря.

    Коментиран от #7

  • 5 фен на сидеров

    9 3 Отговор
    разбира се , че Унгария ! няма да е ловеч , я !
  • 6 НАБЛЮДАТЕЛ

    10 3 Отговор
    Урсулата ще получи инфаркт.

    Коментиран от #8, #15

  • 7 21 век

    0 5 Отговор

    До коментар #4 от "Аман от коли направени от":

    Прав си. Номер 1 са в 21-век, ама отзaд напред.
  • 8 гост

    3 11 Отговор

    До коментар #6 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Урсула и дреме на оная работа , вече готви новите мита за китайците и тоя завод в Унгария ще и дойде дюшеш , с един куршум два заека !! Ще подреже крилцата на Китайчетата и ще натрие носа на Орбанчо на един път !!!

    Коментиран от #13

  • 9 тъй шъй

    6 6 Отговор
    Да наистина гордите унгарци по неясни причини се закопаха с Орбан и неговия източен приятел и живеят зле. Те може да са троянски кон на Китай в Европа, но като въведат нови регулации може да закрият елзавода. Открият не открият завод, ще си патят дълго време заради пропутинската си политика. А какви инвестиции и производство имаше и развитие, когато ние се борихме с Луканов, Попов, Беров.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    0 1 Отговор
    Що не дойдат тук да ги опраскаме , на бате жълтурчетата.
  • 12 Задунаец

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "До Нос Ник":

    Путин е велик! Няма нужда да ги стигаме унгарците. Той ще ги докара до нас!
  • 13 ти сериозно ли

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    мислиш,че китайците и унгарците не са помислили за този вариант?Не принизявай другите до твоето интелектуално ниво!
  • 14 ивелин

    1 0 Отговор
    Може и да не могат да го построят или да не могат да го пуснат в експлоатация по е вероятни . Защо е така ? - имам предвид,че ще стане като Северният поток който не влезе в експлоатация.? Коли от Комунистически Китай които са оборудване със всякакви електрони системи и камери ще обикалят свободно навсякъде в цивилизована Европа ? . На цивилизованите Евро...гейове ще им кажат Американците -" Те застрашават националната Безопасноcтa на Европа" преди 1.5-2-е години бях казал ,че Китайските ел. коли няма да бъдат допуснати -- свободно-- в Европа защото няма да могат да конкурират ще ги обложат с високи мита. Нашият Южен поток не бе построен защото " приятелят на България Д.Маккейн каза-" Застрашава Националната ни безопасност " и не беше построен.
  • 15 джо престъпникът

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Тя кривокраката усойница лицемерна предателка никога няма да получи - инфаркт - ще има да чакаш , защото боле ста на действа на тях.