Last news in Fakti

9 Октомври, 2023 15:32 3 490 9

Вижте хърватската фабрика за автомобили Rimac (ВИДЕО)

  • rimac-
  • nevera-
  • завод

Хърватският производител направи видео обиколка на своята фабрика

Вижте хърватската фабрика за автомобили Rimac (ВИДЕО) - 1

Производството на електрически хиперавтомобили Rimac беше показано от дрон. Създателят на мощни и бързи електрически превозни средства, Rimac Automobili се записа в историята на световната автомобилна индустрия със своя хиперавтомобил Rimac Nevera, който постави много световни рекорди и стана най-бързият модел на Фестивала на скоростта в Гудууд и пистата Нюрбургринг за серийните електрически превозни средства, разрешени за управление по обществените пътища. И сега всеки може да види условията, при които се създават тези рекордни хиперавтомобили.

Заводът на Rimac Automobili в Света Неделя, близо до Загреб, е както централата на компанията, така и заводът за сглобяване на Rimac Nevera. Офисните помещения, в които работят дизайнери, инженери и други служители на марката, се намират в същата сграда където и производствените цехове.

Обикновено достъп до такива помещения имат само служители на компанията, но Rimac Automobili решиха да покажат нещата зад кулисите на всички и използваха дрон, за да заснемат видео обиколка на централата си. Видеото е заснето в един кадър и превежда зрителя от входа на сградата през конферентните зали и производствената линия.

Видеото показва целия производствен цикъл на Rimac Nevera - от голото шаси от въглеродни влакна, което постепенно се трансформира в завършен електрически автомобил, до последния етап на тестване на сглобения хиперавтомобил, подложен на окончателен качествен контрол. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    18 1 Отговор
    Нещо като фабриката, дето кирчо я обеща.
  • 2 Това е завод

    12 1 Отговор
    Не на кирчу завовЪт

    Коментиран от #6

  • 3 Баце

    3 4 Отговор
    Нещо не ги карат много
  • 4 Ама и ние участваме

    9 0 Отговор
    В автомобилната индустрия - нали правехме кабели някакви, ааааа… и маркучи!

    Коментиран от #5

  • 5 патето Яки

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ама и ние участваме":

    Каучукя е мръсно производство но стана само маркуча дедови. Кабели правеше турска фирма в Казанлък..
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Боко от дивана

    1 0 Отговор
    И ние ще имаме същата даже и по-арна... Аз шъ ви я права с 200 . Фабриката шъ праи като ветъра.
  • 8 Киро Лъжеца

    1 0 Отговор
    Нашият завод за електрически автомобили край Ловеч е по голям.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.