Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 11:47 2 541 3

Stellantis започва производство на електродвигатели в Унгария

  • stelantis-
  • завод-
  • унгария-
  • електродвигатели

Предприятието ще произвежда електрически двигатели, редуктори и инвертори, които са обединени в едно устройство

Stellantis започва производство на електродвигатели в Унгария - 1

Stellantis получи субсидии от унгарското правителство и инвестира общо 110 милиона долара в завод в град Сентготхард, който ще произвежда компоненти за задвижване на електрически превозни средства. Известно е, че произведените в завода елементи ще бъдат използвани в автомобили, произвеждащи се на платформи от групата STLA.

Известно е, че предприятието ще произвежда електрически двигатели, редуктори и инвертори, които са обединени в едно устройство. Концернът вече произвежда подобни компоненти в завода си в Тремери-Мец, Франция, и в завода си в Кокомо, Индиана, а по-късно тази година към него ще се присъедини завода в Мирафиоре, Италия, който ще започне да произвежда електрифицирани трансмисии с двоен съединител за хибриди.

„Преместването на производството на модули за електрическо задвижване в St. Gotthard, за да подпомогнем нашата трансформация към електрификация, е друга важна част от нашата цел да предоставим на клиентите чиста, безопасна и достъпна мобилност “, каза главният производствен директор на Stellantis Арно Дебеф.

Според него хората в този завод могат да се гордеят, че работата им ще стане неразделна част от електрифицираното бъдеще на концерна. В момента работниците в завода в Санкт Готард сглобяват 1.2-литрови 3-цилиндрови двигатели с турбокомпресор и 1.6-литрови 4-цилиндрови двигатели, които се използват в автомобили от марките на концерна.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 редник

    6 1 Отговор
    Мда-а, и унгарците са вече много напред - кога ли ще ги настигнем...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.