Last news in Fakti

13 Февруари, 2024 12:24 3 204 5

Най-скъпият кросоувър на Toyota излиза на международния пазар, но е още по-скъп

  • toyota-
  • century
Най-скъпият кросоувър на Toyota излиза на международния пазар, но е още по-скъп - 1

Флагманският кросоувър Toyota Century SUV доскоро се продаваше само в Япония, но сега започва износът на модела. На първия етап от експорта му моделът ще бъде доставян в Китай. Впоследствие луксозното возило ще започне да се предлага и на други пазари.

Новият SUV Toyota Century в Китай ще се продава под името Shiji и ще бъде осезаемо по-скъп. Ако в Япония 5.2-метровият кросоувър струва еквивалента на 170 000 долара, то в Китай цената му ще надхвърли 200 000 долара.

Най-скъпият кросоувър на Toyota излиза на международния пазар, но е още по-скъп

Кросоувърът Toyota Shiji се предлага само във версия с четири места. Всичките му седалки са с електрическо задвижване, отопление, вентилация и масаж, а задните седалки също така имат прибиращи се подложки за крака.

Най-скъпият кросоувър на Toyota излиза на международния пазар, но е още по-скъп

Освен това пътниците на втория ред получават монитори в облегалките на предните седалки, а срещу допълнително заплащане се предлага и малък хладилник. Разбира се, интериорът е декориран с естествена кожа и дърво.

Най-скъпият кросоувър на Toyota излиза на международния пазар, но е още по-скъп

Подобно на Toyota Century, Shiji е оборудван с хибриден агрегат с мощност 406 конски сили, който включва 3.5-литров бензинов V6 двигател и два електрически мотора. 5.2-метровият кросоувър може да измине 69 км на ток и харчи средно 7 литра на 100 км.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хммм

    4 19 Отговор
    Яаонски б0клук..

    Коментиран от #3

  • 2 Брабус

    4 11 Отговор
    Но е още по-грозен.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Картофанов

    8 0 Отговор
    Тойобентли.
  • 5 дядо поп

    6 0 Отговор
    В Китай щял да струва 200 000 $. Така е но докато от китайския конвейр не слезе и първата реплика за 80 000!