Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 10:23 4 257 6

Toyota подновява производството на дизелови Land Cruiser-и

  • toyota-
  • land cruiser-
  • дизел
Toyota подновява производството на дизелови Land Cruiser-и - 1

Toyota намери начин да възобнови производството на Land Cruiser 300. Автомобилният гигант получи разрешение да рестартира заводите след скандал, свързан с фалшифицирането на данни на дизеловите двигатели, доставени от изпълнителя Toyota Industries Corporation (TICO).

Скандалът доведе до разследване и затваряне на четири фабрики в Япония. Сега Toyota отново пуска поточната линия в Ешивара, но засега ще правят автомобили само за износ.

Производството на новата Toyota Land Cruiser 300, класическия Land Cruiser 70 и Lexus LX ще бъде възобновено в Йошивара. Първоначално беше планирано сглобяването да бъде подновено на 1 февруари, но датата беше отлагана няколко пъти, спирайки на 13 февруари.

А на 26 февруари ще се възобнови сглобяването на някои модели на Daihatsu, дъщерната марка на Toyota, както и Toyota Pixis Epoch и Pixis Van, както и на Subaru Pleo Plus, Sambar и Sambar Truck.

Произведените дизелови автомобили ще бъдат предназначени само за износ. Toyota все още се нуждае от одобрение от Министерството на земята, инфраструктурата, транспорта и туризма, за да започне да произвежда такива автомобили за вътрешния пазар. Това министерство все още прави проверка в обекта на TICO, откъдето се доставят "скандалните" дизели.

В края на 2023 г. беше открито, че TICO е фалшифицирала данните за дизеловите двигатели по време на тестовете на двигателя. Мащабът на нарушенията се оказа значителен: бяха открити общо 170 фалшифицирани данни за повече от 60 модела.

Съобщава се, че разследването ще бъде широкомащабно, с проверки на място и по констатациите властите ще предприемат действия. Говореше се дори, че скандалът с двигателите може да се превърне в подкопаване на доверието в японската автомобилна индустрия.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    13 2 Отговор
    Прекалено много се спекулира с електрички.. пролет от ауспоха на бензинова кола.. Ако поне малкоо се прочете в харектеристиките на автомобилите, се вижда, че новите дизеловите отделят по-малко вредни емисии във въздуха от бензина (даже няма да говорим за електрички и производство на батерии). Тойота и дизел си е класика и е вечно.
  • 2 Хммм

    2 15 Отговор
    Най-грозните джипове които съм виждал.

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Туй дето него знаеш

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хммм":

    Да ти нямам вкуса щом ланд крузера бил грозен. Какво ще кажеш за БМВ или Ауди джипове. А може би харесваш Нисан джуке.

    Коментиран от #5

  • 4 турбо дизел

    7 1 Отговор
    Няма по добро от дизелака , всичко друго е пропаганда.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ти да видиш

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хммм":

    Красота и мощ! Джендърляка 🌈е потънал в скръб!