Last news in Fakti

23 Февруари, 2024 10:07 3 358 5

Toyota може да получи забрана да произвежда дизеловия Land Cruiser

  • toyota-
  • land cruiser-
  • 300-
  • дизелов двигател-
  • забрана

Японската марка е обект на разследване

Toyota може да получи забрана да произвежда дизеловия Land Cruiser - 1

Toyota може да спре производството на дизелови всъдеходи Land Cruiser 300, тъй като японското правителство обмисля да забрани производството на тези автомобилни двигатели.

Служители на транспортното министерство могат да отнемат сертификатите на повечето, произвеждани от марката дизелови двигатели и също така да глобят автомобилния производител. Ситуацията е свързана с измама, в която е заловен филиал на Toyota. В същото време компанията миналата седмица възобнови доставките на дизелови Land Cruiser-и.

Toyota Industries е обвинена в измама, свързана с неправилно отчитане на нивата на емисии за няколко модела дизелови двигатели. Списъкът включва двигатели, които се монтират на Land Cruiser 300 и на минивана Hiace , както и на други автомобили от дъщерни дружества на Toyota.

По време на разследването японското правителство установи, че дизеловите двигатели, монтирани на превозните средства, надвишават стандартите за емисии. В тази връзка Министерството на транспорта може да отнеме сертификатите за тези двигатели, което ще доведе до спиране на производството им.

Ще припомним, че в края на януари стана известно , че Toyota запазва титлата на най-големия автомобилен производител на планетата. През изминалата година марката е продала повече от 11 милиона автомобила.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цар дизел 10 на сто

    15 3 Отговор
    бензин 20 на сто

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Ако искаш печка

    1 15 Отговор

    До коментар #1 от "цар дизел 10 на сто":

    стой си у дома!
  • 3 Кеф цена няма,

    3 15 Отговор

    До коментар #1 от "цар дизел 10 на сто":

    важно е да ти е готино!Само бензин!Дизела е за камиони!

    Коментиран от #5

  • 4 УСАДЖИЙСКА МРЪСОТИЯ

    1 0 Отговор
    ТЕ ОСВЕН С ГАДОСТИ УСАДЖИЙСКИТЕ КИТЮЦИ НВ МОГАТ ДА ОСТАНАТ НА ПАЗАРА.ЦЕЛИЯ СВЯТ И АРАБИТЕ КОИТО СА НАЙ ПЛЕТЕЖОСПИСОБНИ НЕЩСТ И ДА ЧУЯТ ЗА АМЕРСКИ ДЖИП.САМО ТОЙОТИ И ЛЕКСУСИ. ЛЕКСУСИТЕ ЗАВЗЕХА И УСАДЖИЙСКИЯ ПАЗАР И ГАВЕДАТА СА БЕСНИ.
  • 5 Тая тойота

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кеф цена няма,":

    да не е лек автомобил бре? 3 тона ламарини