Last news in Fakti

13 Юни, 2024 18:38 2 329 8

Автомобилният салон в София 2024: Едно от най-големите автомобилни изложения в Европа

  • софия-
  • автосалон-
  • 2024-
  • автомобилен салон
Автомобилният салон в София 2024: Едно от най-големите автомобилни изложения в Европа - 1

Тази есен София ще бъде домакин на едно от най-значимите автомобилни изложения в Европа. От 18 до 27 октомври Интер Експо Център ще се превърне в истински рай за любителите на колите, където ще бъдат представени над 200 автомобила от всички класове и размери.

Посетителите ще могат да видят отблизо най-новите модели на водещи марки, както и да се запознаят с най-съвременните технологии в автомобилната индустрия.

Освен това ще има възможност за тест драйвове, така че всеки ще може да се убеди сам в качествата на автомобила, който го интересува.

Атрактивните експонати ще бъдат изложени във всички зали и фоайетата на ИЕЦ. Конкретно в Зала №6 ще има специализирани зони за атрактивни модели, модифицирани за рали състезания, дрифт и други екстремни прояви. В друга зона ще са представени луксозни и спортни премиум модели. Ще има площи и за класически и ретро автомобили, специално за колекционери и любители, които си падат по елегантността и техническите постижения от миналото.

Автомобилният салон в София има богата история на привличане на много посетители от целия регион, както професионалисти от бранша, така и запалени любители на колите. В момента България заема и необичайна позиция на автомобилния пазар, характеризираща се с изключителен ръст. За цялата 2023 г. страната ни се класира на първо място в Европа по ръст на поръчки за нови коли, с впечатляващи 31,5%. Тази тенденция се запазва и през първото тримесечие на 2024 г., очертавайки се като трайна, за разлика от краткотрайните ръстове, наблюдавани в миналото.

Впечатляващият ни ръст на фона на общоевропейския ръст от 14% подхранва очакванията, че засиленият интерес от страна на клиентите ще допринесе за още по-силни резултати на софийския автосалон през есента.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Автоморга

    5 0 Отговор
    Да внимават за градушки.
  • 2 1234778899

    4 0 Отговор
    Айде , минава матурата за 7 кл и отиваме да му земем на лапето ено Бенве Iks5 М, за летото ...
  • 3 Перо

    8 0 Отговор
    Освен манекенките около колите, няма нищо атрактивно. Никакъв специалист!
  • 4 Зарко

    2 0 Отговор
    Заглавието кърти докато салона в Женева затвори форевър.
    На ентусиастите посетители ще и дадат тест драйв фрии по бул. Рожен и Борис 3

    Коментиран от #7

  • 5 Факт

    3 0 Отговор
    В Женева закриват автосалона тука те първа увеличение на продажбите. България е 100 години след Развития свят.
  • 6 На Киртака

    2 0 Отговор
    Илектричките ще видим ли?
  • 7 По умен от мравка

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Зарко":

    Изложение на малка площ, с малко посетители , с малко модели, без концепции и без световни премиери може да се нарече дори МЕГА огромно
  • 8 Порно

    0 1 Отговор
    На практика си е пазар, тогава дават най големите отстъпки. Друга категория посетители, са някакви лузъри, дошли да видят какво е нова кола. После отиват на Горубляне, тъй и тъй е близо, да видят новия внос. После въздишат и се прибират с автобус, оглеждайки се за контрола