Last news in Fakti

27 Юни, 2024 17:44 1 746 5

Stellantis обмисля да изнесе производството си от Обединеното кралство

  • stelantis-
  • обединеното кралство
Stellantis обмисля да изнесе производството си от Обединеното кралство - 1

Stellantis заплаши да изведе производството на електрически превозни средства от Обединеното кралство. Автомобилният производител твърди, че цената за продажби на електромобили в Обединеното кралство за превозни средства с нулеви емисии е твърде висока.

Обединеното кралство въведе нови изисквания за превозни средства с нулеви емисии, според които всеки автомобилен производител трябва да спазва изискването 22% от продажбите на нови автомобили да са на превозни средства с нулеви емисии, като това трябва да стане до края на 2024 година.

До 2030 г. 80% от продажбите на нови леки автомобили трябва да бъдат превозни средства с нулеви емисии. Управляващият директор на Stellantis за Обединеното кралство, Мария Грация Давино, коментира, че целите на страната за продажби на автомобили с нулеви емисии са нереални.

„Предприехме големи инвестиции както в Ellesmere Port, така и в Luton и още много предстои. Но ако този пазар стане враждебен за нас, ще влезем в преоценка и ще помислим за производство другаде“, каза Давино.

Притесненията на Stellantis произтичат от забавянето на търсенето на електромобили в световен мащаб. Давино посочи, че Stellantis ще бъде принуден да предложи значителни отстъпки за своите превозни средства, за да избегне глобите за неспазване на новите разпоредби.

Изборите в Обединеното кралство ще се проведат на 4 юли, но настоящите Консервативна и Лейбъристка партии показват признаци, че подкрепят новите изисквания за превозни средства с нулеви емисии.

Stellantis е особено загрижен за новите правила за продажба на автомобили в Обединеното кралство, които засягат бизнеса на концерна. Stelantis произвежда малки електрически ванове за няколко марки, включително Vauxhall, Citroën, Peugeot, Opel и Fiat, в Ellesmere Port и Luton.

През 2023 г. продажбите на нови автомобили на Stellantis представляват 11% от общия пазар на Обединеното кралство. Миналата година в Обединеното кралство са продадени близо 216 000 нови коли. Марката Vauxhall представлява над 100 000 от продажбите на нови автомобили на Stellantis.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    2 1 Отговор
    Днес заредих бензин от бензиностанция на BP British Petroleum ,където има 6 зарядни станции за електрички.Докато пиех кафе и си бъбрих с един "мейт"не забелязах нито една кола да спре за зареждане с ток въпреки новата наредба на кмета за колите с вредните емисии да плащат такса от £ 12.5 на ден.
    Бензина поевтиня а хората взимат и по-високи заплати.За какво са им тия ел.коли ,които са малки и неудобни като изключвам луксозните ,които ги ползват за таксите в центъра.
  • 2 От чужбина

    2 1 Отговор
    Основния проблем на електромобилите и по-точно за собствениците им е малкия пробег. Като добавим и липсата на възможноти за зареждане и времето за самото зареждане...е достатъчно.

    Коментиран от #4

  • 3 Верно

    0 1 Отговор
    20 мин., ама па е безплатно

  • 4 от България

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "От чужбина":

    добре, ще предам на Мате Римац да си знае

    Коментиран от #5

  • 5 Хгхййй

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "от България":

    После иди кажи и на Кьонигзег, че те тези автомобили са определящи и репери в автоиндустрията и всички се равняват по тях.