Last news in Fakti

31 Май, 2024 12:00 2 153 17

Toyota започва да продава електрически камиони

  • toyota-
  • камиони

Новият електрически камион има силов тракт с мощност от 680 конски сили, пробег от 340 километра

Toyota започва да продава електрически камиони - 1

Новата марка електрически камиони Tern, съвместен продукт на Toyota Group и доставчика от ниво 1 Hexagon Purus, обяви Hino Trucks за свой изключителен дистрибутор на новите електрически камиони.

Hino Trucks обединява мрежа от повече от 200 дилъра на камиони в съвместно предприятие с Hexagon, което е специално фокусирано върху електрификацията на търговски превозни средства.

Toyota започва да продава електрически камиони

Глен Елис, президент и главен изпълнителен директор на Hino Trucks, изрази своя ентусиазъм от партньорството. „Нашето сътрудничество с Hexagon Purus ще предлага на пазара на електрически камиони изключително надежден влекач 4x2, който отговаря на широк спектър от приложения “, обясни той.

Новият електрически камион има силов тракт с мощност от 680 конски сили, пробег от 340 километра и поддръжка на станции за бързо зареждане с капацитет до 240 kW. Захранването идва от чифт батерии Hexagon Purus Gen3 с капацитет 269 kWh в 750-волтова конфигурация.

Известно е, че серийното производство на електрическите камиони Tern RC8 е планирано да започне по-късно тази година, когато ще бъде известна цената на новото търговско електрическо превозно средство.

Toyota започва да продава електрически камиони


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 омъскаряване

    14 2 Отговор
    Ще се опита, но дали, ще продава е друг въпрос😉 Камьонджиите не си падат много сектанти и ще сменят вярата само насилствено😉
  • 2 Ха ха

    21 3 Отговор
    Пробег 340 км ? Това да не е шега ики правописна грешка?
  • 3 Бгг

    15 2 Отговор
    Пробег от 340 километра, ама празен.
  • 4 Тир

    12 3 Отговор
    Търсят се шарани да ги купят.
  • 5 тойота

    3 4 Отговор
    От всичко което съм прочел за колите ,според мен има само две марки коли които стават за ежедневие .Мерцедес и Тойота .

    Коментиран от #10, #16

  • 6 Механик

    11 3 Отговор
    Това отзад всичкото ли е батерия или има място и за една каса бира?
  • 7 Пловдивчанин

    14 2 Отговор
    340км пробег за камион е все едно 50 км за кола, демек става само да градски условия.

    Коментиран от #13

  • 8 ооооо

    5 1 Отговор
    с такъв пробег трябва да се монтира дизелов агрегат или направо газов за да не чака на всеки 300 километра опашка за контакта :Д
  • 9 Щом е toyota е супер

    1 5 Отговор
    Кой за къде е тръгнал да бърза с този камион..Караш три часа 240 км, зареждаш на някоя зарядна станция за леки автомобили, които те псуват че зареждаш камиона С по-малка мощност от тях - някакви си смешни 240 kW, при положение че audi зарежда много по-малка батерия с 350 kW.

    След час и половина два караш още 240 км и той деня свършил. Със сигурност шофьорите ще се бият кой да кара този камион. Кой е луд да иска да кара камиона на Тесла, на който след 4,5 часа и 400 км все още няма да му е свършила батерията и ще почиваш само задължителните 45 минути, за които ще пълни нови 600 км с мегават мощност на зарядната.

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тревя

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Щом е toyota е супер":

    Мите Бустеров, извади пръстите от контакта, че ти се пържи междуушното пространство.
  • 12 тААА ГЛУПОСТ ШИПКА КЪК ША

    4 1 Отговор
    МИНЕ....
  • 13 Бай Зуй

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Пловдивчанин":

    Защо , тираджиите не спират ли да пикаят и да ядат ?!
  • 14 хххх

    2 0 Отговор
    Левашки б0 клуци!
  • 15 Никси

    2 0 Отговор
    къде че ги продава , у Джъмбо или у ДетМаг ? да купим по един на едни внуци , оти дедо аресва баба им , и сакам да ю турим искуственйо кожен интелект !!!.😬😃😀😄😉😊🥰🤩🤠🤡🤣
  • 16 Никси

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "тойота":

    и стария Шведски Змей ВоЛвО също е за ежедневка , оти е здраво и се не троши като новите сега , ?ото са от платформата на форд мото пфое сегашните , а старото старото !!!.
  • 17 М3 голд

    2 0 Отговор
    Това на 300 км да спираш и зареждаш часове за следващите 300 км е пълна глупост. За всякакви електромобили за дълги разстояния. Трябва нов източник на енергия. Да се търси в ефира. Никола Тесла нещо подсказа и беше скрито.