Last news in Fakti

16 Октомври, 2014 11:13 1 323 0

КЗК наложи санкции за неизпълнение на решения

  • кзк-
  • глоби

 

КЗК установи, че „ДЖЕЙ СИ БИ КОНСТРАКШЪН ГРУП” ЕООД не е изпълнил решения на Комисията относно незабавно прекратяване на нарушения по чл. 31 от ЗЗК, чл. 35, ал. 2 и чл. 35, ал. 3 и наложи на дружеството имуществени санкции в общ размер от 556 000 лв.

КЗК установи, че „ДЖЕЙ СИ БИ - ГРУП” ЕООД не е изпълнил решения на Комисията относно незабавно прекратяване на нарушения по чл. 31 от ЗЗК и чл. 35, ал. 2 и наложи на дружеството две имуществени санкции по 1 000 лв.

КЗК установи, че „ДЖЕЙ СИ БЪЛГАРИЯ” ЕООД не е изпълнил решение на Комисията относно незабавно прекратяване на нарушение по чл. 35, ал. 3 от ЗЗК. Тъй като нетните приходи от продажби на дружеството за 2013 г. са 0 лв., а санкцията се определя като процент от оборота на дружеството, не му е наложена такава.

В решението си от м. октомври 2013 г. КЗК установи съответните нарушения от страна на „ДЖЕЙ СИ БИ КОНСТРАКШЪН ГРУП” ЕООД и другите две дружества от групата на ответника - „ДЖЕЙ СИ БИ - ГРУП” ЕООД и „ДЖЕЙ СИ БЪЛГАРИЯ” ЕООД, като Комисията постанови незабавно прекратяване на нарушенията. Проучването установи, че при реализиране и рекламиране на търговската си дейност, Джей Си Би Констракшън Груп свързва пряко дейността си с продуктите и марката JCB – запазена марка на искателя „Джей Си Бамфорд Екскавейтърс” Лимитид – производител на строителна техника. Заглавието на сайта на ответника „JCB – GROUP - България”, представянето на дружеството на сайта, в онлайн издания и по време на публични изяви създава представа за пряка връзка с Джей Си Бамфорд и Групата на Джей Си Би. КЗК прие, че действията на Джей Си Би Констракшън Груп имат заблуждаващ характер и създават у потенциалните клиенти на дружеството представата, че същото не само доставя строителни машини и оборудване с марка JCB, но и действа като официален представител (дистрибутор) с оторизиран сервиз.

Също така проучването показа, че Джей Си Би Констракшън Груп използва при представяне и рекламиране на дейността си на интернет сайтове, в търговска документация, в рекламни материали, публикации и при публични изяви и др. знаци, идентични или сходни с регистрираните словна и комбинирани марки на Джей Си Бамфорд с комбинацията „JCB”. Аналогично използване на марките на Джей Си Бамфорд има от страна и на другите две дружества – Джей Си Би Груп и Джей Си България.

Като следващо нарушение от страна на Джей Си Би Констракшън Груп КЗК счита наличието на сходство и по отношение на използваните домейни от Джей Си Би Констракшън Груп (jcb-group.bg и jcb-bager.com) с домейна на молителя Джей Си Бамфорд - „jcb.com”.

Настоящото проучване установи, че дружествата продължават да извършват установените нарушения в производството от 2013 г. въпреки постановеното от КЗК незабавно прекратяване на съответните действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА