9 Ноември, 2021 11:03 3 823 3

КЗК проверява "Лукойл" след жалба на OMV

  • omv-
  • лукойл-
  • кзк

Това не е първата проверка

КЗК проверява "Лукойл" след жалба на OMV - 1
Снимка: Архив

Комисията за защита на конкуренцията е образувала производство срещу компанията "Лукойл България" за злоупотреба с монополно или господстващо положение. Проверката е по сигнал на друга компания от бранша - "OMV България".

Конкретният повод за сигнала не се съобщава. Той идва на фона на рекордните цени на горивата у нас.

Пред БНР от OMV посочиха единствено, че: "подкрепят спазването на законодателството за конкуренцията, което е от съществено значение за здравословната и справедлива бизнес среда".

От "Лукойл" заявиха за националното радио, че на този етап няма да коментират проверката.

И двете дружества членуват в Българската петролна и газова асоциация, откъдето също се въздържаха от коментар. Техният аргумент е, че става въпрос за търговски спор между две дружества.

Това не е първата проверка на антимонополния орган в "Лукойл".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко в затвора

    34 4 Отговор
    Видя се, че Борисов няма алтернатива в кражбите! 2 години след като България стана член на ЕС, ГЕРБ и Борисов дойдоха на власт! И така 12години България е най-бедната и корумпирана държава в ЕС,а и не само! Да „благодарим” на ГЕРБ и ДПС за това!

    Коментиран от #2

  • 2 БасняЕдна

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко в затвора":

    немците решиха че щом бабата може да управлява 16 години, може да монтират нейн сателит тук пак за дълго. Само че те немците като цяло са телета и се водят по лидерите им (справка преди 70-80 години) ... тук сме скептични към лидерите ни и затова им даваме по-малко доворие. Въпреки това още в началото се случи да живея точно в Германия и като се появи техни сателит виждах, че правят всички глупости, който ги има в запада ... и коментирах с моито познати, че това не трябва да е пътя на развитие на нашата държава. Странното е, че тогава всички едва ли не ме заклеймяваха, че щом не искам това управление значи съм комунист ... така работи полирането на мозъци, щом не харесваш силния на деня - те заклеймява. Минаха 10 години от нашите разговори и моите по знати ходиха по протести ... аз не разбирах защо го правят, нали преди 10 години ми казаха, че това е начина по който трябва да се управлява държавата, какво се промени за 10 години, че скочиха на протести ... нали аз бях комунист, който просто няма съзнателен живот преди 90-те :)
  • 3 В Русия съм

    11 2 Отговор
    Е това си е 100% фалшива новина.ОМВ и Лукойл са като Вълкан и Вълчан.Само дето Вълкан е придворен слуга на Путин и натиска Вълчан да не се отваря много много. За незапознатите ОМВ са Газпром от много години вече.