Last news in Fakti

18 Февруари, 2023 04:54 939 9

„Лукойл-България“ ще обжалва в съда наложената на компанията от КЗК санкция

  • лукойл-
  • санкция-
  • кзк-
  • обжалване

Тя е в размер на близо 68 милиона лева

„Лукойл-България“ ще обжалва в съда наложената на компанията от КЗК санкция - 1
Снимка: БГНЕС

От „Лукойл-България“ обявиха, че ще обжалват в съда наложената на компанията от КЗК санкция, предаде БНТ.

Вчера Комисията за защита на конкуренцията обяви, че глобява „Лукойл" с близо 68 млн. лева за злоупотреба с господстващо положение на пазара на едро с горива у нас. Според регулатора прилагайки ценова преса спрямо конкурентите си, дружеството застрашава конкуренцията и създава възможност за по-високи цени на пазара.

В позиция до медиите от „Лукойл-България“ съобщават, че компанията не е съгласна с оповестеното днес решение на Комисията за защита на конкуренцията.

„Лукойл-България“ ще се възползва от правото си да го обжалва пред съда и да вземе всички необходими мерки за защита на своите интереси.

"Категорично заявяваме, че „Лукойл-България“ развива своята дейност в пълно съответствие с българското и европейското законодателство", посочват още от компанията.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дедо

    7 3 Отговор
    Ще превърнем ли в скраб рафинерията, благодарение на която, Бургас и региона има голям брой богати (за нашите условия) пенсионери !!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Опааа

    4 3 Отговор
    Най-добрите цени са на Лукойл!
  • 5 дядото

    3 3 Отговор
    що ли братушките не закрият или продадат този нефтохим..ще понесат щати,не знам какви,но да видим какво ще стане с тази скапана държава.за хората на кой му пука.
  • 6 Да се одържави отново.

    6 1 Отговор
    И да се направи пълно разследване кои, как и за какви пари е "приватизиран". Да се изчислят загубите за държавата и да се възстановят, с лихвите. Да се накажат с пълна конфискация на имуществото и доживотен затвор тези които са отговорни за "приватизацията"(кражбата) му.
  • 7 Валентин Златен

    2 0 Отговор
    Правешкия тарикат придоби и хотела зад паметника на Васил Левски в София бутна го и го изгради наново
    а и разправят, че е понаселил и Занзибар Вие му драпайте ......
  • 8 Демократ

    5 0 Отговор
    Лукойл командва България, която се управлява от продажници,които си пълнят джобовете за сметка на цял народ. Докато не бъдат изринати тези вплетени дълбоко навсякъде крадци, нищо няма да се промени.Народ,който защитава крадците и лъжците и гласува за тях, ще мизерства ,защото това му харесва.
  • 9 чичо стамат шумков

    0 1 Отговор
    Вчера Комисията за защита на конкуренцията обяви, че глобява „Лукойл" с близо 68 млн. лева за зВчера Комисията за защита на конкуренцията обяви, че глобява „Лукойл" с близо 68 млн. лева за злоупотреба с господстващо положение на пазара на едро с горива у нас. Според регулатора прилагайки ценова преса спрямо конкурентите си, дружеството застрашава конкуренцията и създава възможност за по-високи цени на пазара............................................................................................................................................................. ............................................................................................................................................................................................ Направих справка за днес и се оказа ,че цените на горивата у нас са едни от най ниските в ЕС.Може би ЛУКОЙЛ ТРЯБВА ДА ГИ ИЗРАВНИ С ЕВРОПЕЙСКИТЕ И ТОГАВА НЯМА ДА БЪДЕ САНКЦИОНИРАН.
    ,,. Според регулатора прилагайки ценова преса спрямо конкурентите си, дружеството застрашава конкуренцията и създава възможност за по-високи цени на пазара. ,, НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ТОВА ОПРЕДЕЛЕНИЕ КОЕТО Е ЗАГРАДЕНО В КАВИЧКИ ,,СЪЗДАВА ВЪЗМОЖНОСТ,,НО ЦЕНИТЕ НЕ СА ПО ВИСОКИ .Мирише ми на нещо поръчково.КАК АМЕРИКАНЦИТЕ СА ЗАБРАВИЛИ ДА ВКЛЮЧАТ ЛУКОЙЛ В СПИСЪКА МАГНИТСКИ.