Last news in Fakti

26 Октомври, 2015 15:40 876 0

НЕК очаква 35 млн.лв. приходи от тока

  • нек-
  • ток-
  • цена-
  • приходи

Приходи от 35 милиона лева за целия регулаторен период ще е ефектът за НЕК от предвижданото минимално поскъпване на тока, каза за БНР финансовият директор на компанията Румяна Кръстева.

Ще спестим 40,5 милиона разходи за електрическа енергия от топлофикационните дружества и ще реализираме приходи за 35 милиона. Общо задълженията на НЕК към 30 септември са 3,6 милиарда, от които 1,5 милиарда към производители на електрическа енергия. 968 милиона са задълженията към американските централи, посочи пред БНР Румяна Кръстева.

Предложението на Комисията за енергийно и водно регулиране предвижда от ноември да има минимално поевтиняване на тока за бизнеса.

На днешното обществено обсъждане обаче нямаше представители на работодателските организации, а липсата на дискусия по темата председателят на енергийния регулатор Иван Иванов обясни така:

Няма съществени дебати, защото единственият ресурс за намаляване цените на електроенергията беше намалението на цената на природния газ и този ресурс беше коректно отразен от работната група на комисията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА