Last news in Fakti

2 Юни, 2016 12:27 1 140 3

НЕК очаква загуби от 400 млн. лв.

  • нек-
  • загуби-
  • цена-
  • топлофикации

Насърчаваме едно изхвърляне на топлинна енергия

НЕК очаква загуби от 400 млн. лв. - 1

400 милиона лева ще е загубата на Националната електрическа компания (НЕК) годишно, ако Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди предложението си за промяна на цените от юли.

За това предупреди изпълнителният директор на компанията Петър Илиев.

Не можем да признаваме едно високоефективно производство на електрическа електроенергия и в същото време да изхвърляме над 80% от топлинната енергия в атмосферата, защото при тези технологични загуби, които са ни признати от Комисията, ние направо това правим. Това не е в услуга нито на потребителите, нито на топлофикациите, на никой, посочи Петър Илиев.

Той посочи, че се предвижда техните цени да паднат с 10 на сто. Компанията ще губи и от това, че ще трябва да изкупува тока, който произвеждат топлофикациите по комбиниран начин.

Според Илиев с цените, които регулаторът определя на топлофикациите, се насърчава изхвърлянето в атмосферата на енергия, което е в ущърб на всички.

Насърчаваме едно изхвърляне на топлинна енергия, като най-ниският процент е при “Топлофикация” София - 17%, като достига и до 46% и това е средногодишно, уточни шефът на НЕК.

По думите му, топлофикациите по принцип са създадени да предоставят една услуга на населението, която да е евтина и високоефективна.

Илиев призова да се сложи таван на технологичните разходи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Goro Lafchi

    1 1 Отговор
    Следва,покачване на тока (не на ампеража му) за да не фалира НЕК.
  • 2 гост

    1 0 Отговор
    Никакви инвестиции не правят, не помагат на хората, тока не е евтин, а накрая все са на загуба. Така са си нагласили договорите, че все да се печели от производителя, а дружеството да е на загуба. Производителите хем продават топлинната енергия, хем произвеждат електрическа, която се изкупува отделно и пак се водят на загуба или в най-добрия случай без печалба.
    Това е висша форма на кражба, който сключва нерентабилни договори, за което получава хиляди левове заплата месечно, той да носи отговорност за тях. Защо никой не е понесъл отговорност досега за сключените договори, защо досега няма разтрогнат договор? То така е много лесно, директор си, взимаш заплата 150х.лв без бонуса, приемаш едни 10млн. лв, за да си сложиш подписа на един измамен документ и после си подаваш оставката като милионер и то ако се раздуха случая, ако ли не плащаш няколко хиляди да се покрие и продължаваш с далаверите, никой го не е еня, че се ограбва българския народ с шепи.
  • 3 Сульо

    1 0 Отговор
    Няма проблеми, народът ще ги поеме тез 400 млн с лекота. Колко са има няма 100 лева на калпак годишно.