Last news in Fakti

29 Март, 2017 13:47 663 1

Пролетно пробуждане на бизнесклимата

  • бизнесклимат-
  • пробуждане
Пролетно пробуждане на бизнесклимата - 1

През март общият показател на бизнес климата се повишава с 2,9 пункта в сравнение с февруари до близо 9-годишен връх, което се дължи на подобрения бизнес климат в промишлеността, строителството и търговията на дребно, съобщи Националният статистически институт.

Съставният показател "бизнес климат в промишлеността" нараства с 2,1 пункта спрямо предходния месец в резултат на по-благоприятните оценки и очаквания на промишлените предприемачи за бизнес състоянието на предприятията.

Показателят "бизнес климат в търговията на дребно" се повишава с 2,4 пункта в сравнение с февруари в резултат на благоприятните оценки и очаквания на търговците на дребно за бизнес състоянието на предприятията. Прогнозите им за обема на продажбите и поръчките към доставчиците през следващите три месеца са също по-оптимистични.

"Бизнес климатът в сектора на услугите" запазва приблизително нивото си от предходния месец. В прогнозите си за развитието на бизнеса мениджърите са оптимисти, като и очакванията им за търсенето на услуги през следващите три месеца продължават да се подобряват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обаче

    0 0 Отговор
    Що дрънкате глупости бе? Или предсмъртното хриптене за вас е пробуждане?!?