Last news in Fakti

9 Октомври, 2018 18:36 1 542 13

Американската камара: Инвестициите на САЩ в България са силно подценени

  • сащ-
  • инвестиции-
  • българия

От 1990-та година инвестициите на САЩ в българската икономика възлизат на близо 4,5 млрд. лева

Инвестициите на САЩ в България за последните над 20 години са силно подценени. Статистика на Института за пазарна икономика показва, че страната е шеста , а не 13-та по вложения у нас. Според изследването представено от Американската търговска камара от 1990-та година до сега инвестициите на САЩ в българската икономика възлизат на близо 4,5 млрд. лева.

5,7% от всички чуждестранни инвестиции у нас за последните над 20 години идват от Американски компании. Подценяването на приноса на САЩ идвало от това, че част от дружествата оперират в други държави, но всъщност са американска собственост.

Американските инвестиции в България са предимно в преработвателна индустрия, високите технологии и селско стопанство. Над 28 000 са и българите заети в презокеански компании.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    15 3 Отговор
    А руснациет щяха само за АЕЦ Белене да налеят 10 милярда €!! А Южен Поток? Колко изгуби България?
  • 2 Гост

    17 1 Отговор
    Казано по простичко за 30 г нищо от новия голям брат.тези пари сигурно са издръжката на посолството на щатите.

    Коментиран от #4

  • 3 Марадона

    8 0 Отговор
    Те теа 4,5 милиарда си ги печелат за 2-3 години от американските централи, социалистите и депесарите също печелат нещо подобно от фотоволтаици и ВЕЦ-ове, така че за какво им е да управляват ..... най-много да източат още някоя банка - само трябва да се провери чий бг собственик на банка е приближен към БСП-ДПС
  • 4 Марадона

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Посолството на щатите в София е нещо като Ватикана - държава в държавата - огромни имоти с огромен персонал, сигурно цяла Източна Европа се наблюдава и контролира от там
  • 5 Оппа

    9 0 Отговор
    Инвестиция от национален интерес е "Либхер". В завода работят около 2000 човека. Тези хора произвеждат! А инките са пиявици. Те са по алъш-вериша. Кажете ми един сериозен американски завод.
  • 6 Чукундур

    6 0 Отговор
    Инвестициите си ги наврете в ГМО нанананна,за точенето що не казвате как ни цоцате
  • 7 Чукундур

    6 0 Отговор
    Демек сега сме 2018-1990 =28.4,5/28=на около нз колко ,ама не е много само вижте от мариците Мин води и фармацията на колко продукта е написано произведено за нз си коя краварска компания и какво потребление и овце плащат за тях и тогава ми се фукайте с благородните ви новини за техните инвестиции ,в нашата мила родина продажни политици и журналя
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пешо

    9 0 Отговор
    ФАЩ инвестират в България? Пълни глупости. Те само ни източват - пример са Мариците. Точно те и подлогите им в страната унищожиха целенасочено нашите икономика, армия и наука. Института за пазарна икономика са си чисто соросоидна антибългарска помия - там няма стойностни хора.
  • 10 Един

    5 0 Отговор
    Американските инвестиции в България?!
    - AES ли беше тец-а
    - полигон Ново село
    - команден пункт за НАТО (н'ам къдеси)
    - кораби по черноморието

    Само дето май всичко това е в полза за щатите , но за наша сметка!
  • 11 аката

    1 0 Отговор
    соросоидни крадци вие ограбихте държавата като се започне от Мариците и се стигне до земята върху която си построихте паметника на опустошителите на София.
  • 12 ПЕШО 2

    1 0 Отговор
    Може и паметници да им вдигнете на тези инвеститори.
  • 13 нико

    0 0 Отговор
    225 мил. на година Смешно ми звучи !!