Last news in Fakti

29 Април, 2020 17:28 5 783 6

Този модел самолет няма да види бял свят

  • e-fan x-
  • rolls royce-
  • airbus-
  • самолет-
  • проект-
  • прекратяване

Airbus и Rolls Royce преустановиха проекта за пътническия самолет E-Fan X

Европейският авиационен концерт Airbus и британската компания Rolls Royce преустановиха проекта по създаването на демонстрационен хибриден пътнически самолет модел E-Fan X. Главната причина е пандемията с коронавируса, която на практика срина авиационния пазар.

„Независимо, че проектът е преустановен, изпитанията на бордовите системи и двигателите на модела ще продължат”, каза главният технически директор на Rolls Royce Пол Стейн. В частност компанията възнамерява напълно да завърши разработването на генератора и да извърши цялата серия от изпитания. Rolls Royce също така ще доведе до край проекта за системи на температурен контрол и разпределението на натовареност между различните бордни системи.

Началото на проекта E-Fan X беше поставено през 2017 г. Той включваше преобразуването на хибриден демонстратор на пътническия самолет BAE Systems Avro RJ100 (BAe 146). Новата машина се предвиждаше да бъде поставен хибриден двигател модел Rolls Royce AE 2100 с мощност 2 мегавата. Чрез системата за управление и разпределението на енергия двигателят има за цел да зарежда вградения акумулатор и да захранва електрически вентилатор инсталиран на мястото на третия турбодвигател.

Първият полет на E-Fan X беше планиран за тази година, но след това беше отложен за 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    31 1 Отговор
    Така са я написали статията, че принципа на задвижване и вида на двигателите ми "стана ясен" отвсякъде. Пък и ако има нещо ново и революционно в задвижването на самолета, мисля че можеше малко по - ясно и разбрано да се опитат да го обяснят. А колкото разбрах на какъв принцип ще лети руската ракета Буревестник, толкова ми стана ясен принципа на задвижване на този самолет. Щял да има вентилатор или перка на мястото на единия двигател. И какъв е смисълът от това ? Че и акумулатор, който да качва теглото на самолета ? Ами един котел на въглища и парна турбина дали нямаше да е по - оригинални да му монтират ?

    Коментиран от #5

  • 2 фостата

    4 4 Отговор
    дреме ми на фуя.
  • 3 боцмана

    19 2 Отговор
    И едни други самолети (изтребители) , платени , може също да не видят бял свят.

    Коментиран от #4

  • 4 ДЕДО ВИ КРАЧУН

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "боцмана":

    еф 16 дето са на чертежи още ли имаш в предвид?
  • 5 Ушанка

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    Кой ще хвърля въглища А

    Коментиран от #6

  • 6 пилот

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ушанка":

    Пътниците от 1 класа ще хвърлят въглища. срещу допълнително заплащане,ще имат възможносста да / карат / самолета. ))))