Last news in Fakti

29 Юни, 2014 17:12 2 420 2

Къде се крие ключът за дълголетието при жените?

  • раждане-
  • жени-
  • дълголетие

При жените, станали майки след 45 години, три пъти по-често се наблюдава заболяване от диабет и хронична хипотермия по време на бременността

Късното раждане е ключът към дълголетието при жените, съобщава АП.

Последните изследвания показват, че жените, които раждат за първи пъти на 33 години, два пъти по-често доживяват до 95 години, за разлика от тези, които са родили последното си дете на 29 години.

Учени все пак предупреждават, че късната бременост крие рискове както за майката, така и за бебето.

При жените, станали майки след 45 години, три пъти по-често се наблюдава заболяване от диабет и хронична хипотермия по време на бременността, в сравнение с младите майки. Освен това статистиката свидетелства за високия риск от преждевременно раждане. Не рядко се появяват аномалии по време на бременността, които пречат на раждането-например частичното или пълно затваряне на родилния канал от плацентата.

Лекарите отбелязват, че 85% от жените имат шанса да доживеят до 100 години срещу едва 15% за мъжете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    И все пак не е нужно да се чака толкова дълго ,че после детето ти като стане на 20 години ти да си бабичка на 60!
  • 2 Христо Христов

    1 0 Отговор
    Е сега какво ни внушават с тази "статия" - жените да си раждат навреме, както му е редът, или да чакат да раждат като кандидат-старици, че да живеят с орлите?! Нищо не ни дава този материал....