Last news in Fakti

30 Август, 2014 16:06, обновена 30 Август, 2014 16:47 2 459 21

Бареков и Росен Петров срещу Борисов на вота (обновена)

  • николай бареков-
  • сайед камал-
  • ббц-
  • екр-
  • конгрес-
  • избори-
  • листи

Лидерът на ББЦ обеща 1 милион нови работни места в 5 сектора на икономиката

Бареков и Росен Петров срещу Борисов на вота (обновена) - 1
Снимка: пресцентър на ББЦ

„България без цензура“ вади тежката си артилерия срещу Бойко Борисов за деня на парламентарния вот. Лидерът на ББЦ Николай Бареков излиза на изборен дуел с него в Пловдив-град, а в 25-и МИР в София битката с Борисов ще води зам.-председателят на партията Росен Петров. Там той ще мери сили и с водача на БСП Михаил Миков.

Бастионът на ДПС – Кърджали, ще бъде атакуван с три от най-знаковите лица на коалицията – зам.-председателите Рада Коджабашева и Росен Петров, следвани от световната шампионка Тезджан Наимова. Зам.-председателя на ББЦ Светлин Танчев ще води листата в 24-ти МИР в столицата, а в 23-ти начело е Любен Дилов-син. Светлин Танчев ще води коалицията и в Благоевград, където ще се изправи срещу зам.- председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

В Бургас водач ще главният секретар на ББЦ Стефан Кенов, в Добрич – Виктор Лучиянов. Председателката на „Евромайки“ Калина Крумова ще води четата на „България без цензура“ в Ловеч, а Георги Балабанов – в Сливен. В Перник начело на листата е Димитър Колев, в Разград Димитър Аврамов, а в Пловдив-област Мартин Иванов. В Хасково водач ще е Борислав Иглев, а в Шумен – доц. Христо Бозов. Във Велико Търново водач е Илия Димитров, а във Видин - Десислава Тодорова.

Водачите бяха обявени на Втория национален конгрес на „България без цензура“ във Варна днес. На форума лидерът на партията Николай Бареков представи и управленската програма на ББЦ и основните си послания към българите за предстоящите парламентарни избори. „Ще работим за хората и ще отворим нови 1 милион работни места в пет сектора на икономиката. Програмата, с която кандидатстваме на тези избори, носи ясно послание – работа, европейски доходи, справедливост“, каза лидерът на партията и коалицията Николай Бареков на Втория конгрес на формацията във Варна. „Ние казваме: българската държава да спре да е мащеха на хората и да стане „държава с грижа за народа“, това е нашето мото за вота, обясни Бареков.

Той обяви, че програмата, написана от най-добрите експерти на ББЦ има 30 основни точки, с които да се създадат условия за повишаване на доходите на българския народ. „Ние искаме всяка година да се разкриват по 150 000 работни места. Наши приоритети ще са земеделието, туризмът, хранително-вкусовата промишленост и енергетиката. Ще обърнем специално внимание на региони като Северозападна България и Родопите. Ще се създадем предпоставки и условия работодателите сами да променят минималната работна заплата – 550 лв. не са непостижими“, посочи Бареков.

Не си даваме сметка колко път извървяхме и какво постигнахме. Това каза лидерът на ББЦ Николай Бареков. Той припомни, че освен ББЦ, няма друга партия, която за няколко месеца от началото на своето създаване да е спечелила избори, да е получила европейска легитимация и да е влязла в най-елитарния политически клуб, този на Европейските консерватори и реформисти. "С такава подкрепа и признание, вече е по-лесно. Остава месец до извънредния парламентарен вот, но тези избори станаха възможни благодарение на резултата на ББЦ", отбеляза Бареков. "Без нас БСП и ДПС нямаше да пуснат властта, но от това се възползва и ГЕРБ, срещу които се борим", отчете още той.

"На този конгрес искам да дам заявка, че въпреки всички брутални медийни атаки към мен, партията и коалицията, и вероломните капани, които ни бяха заложени, ние не само оцеляхме, но и се явяваме по-единни и по- мотивирани, за да спечелим тези избори", отсече лидерът на ББЦ.

"Опонентите ми свършиха бронебойните патрони срещу нас. Това, което не те убива, те прави по-силен. След като ме стреляха толкова много и не успяха да ме премахнат, аз се явявам още по-силен. I will survive!", заключи Бареков.

Пред делегатите той обяви, че ББЦ отива на тези избори като алтернатива на цялото статукво, това са трите парии – ГЕРБ, ДПС и БСП. Лидерът на ББЦ благодари на гостите от Европа, които дойдоха на конгреса на партията и така дадоха своята подкрепа за политиката, която тя предлага на българите.

"Предстои ни най-голямата битка за превземане на политическото пространство в център-дясно, ето защо трябва да победим ДПС, но никой, освен ББЦ, не може да се справи с тази армия от гласоподаватели. Едно трябва да се знае, че няма да има легитимно управления в следващото Народно събрание, без ББЦ", отсече Бареков.

"България ми прилича на блато, пълно с крокодили. Сега мога да кажа, че те пораснаха, но в блатото беше пуснато и едно малко кайманче, това съм аз. Трябва да изгоним крокодилите и да заплуват златни рибки", обобщи образно ситуацията в държавата Бареков.

На финала на конгреса лидерът на ББЦ направи подарък на своите гости. Той първо показа една ябълка, дадена му от миньор от Бобов дол. "Трудът на миньорите е един от най-тежките, и за да го усетиш, трябва да слезеш при тях в забоите. Благодарение на тях ние имаме в домовете си ток, който успяваме да платим. Аз им обещах да съм техен защитник и ако те решат да стачкуват, аз ще прекъсна кампанията си и отново ще сляза при тях. Тази ябълка, аз ще я запазя са себе си, но на Сайед Камал ще дам друга, за да не забравяме от къде сме тръгнали", каза Бареков.

Делегатите и гостите на конгреса на ББЦ получиха втори брой на вестник "България без цензура" и основните точки от управленската програма на коалицията.

"Трябва да се гордеете с невероятния напредък, който постигна „България без цензура“ само за една година. Трябва да се гордеете с лидера си Николай Бареков, който бе избран за зам.-председател на групата на ЕКР и членството в комисията по енергетика, както и в тази по екология“. Така приветства делегатите на Втория конгрес на ББЦ Сайед Камал - председателят на ПГ на ЕКР, който бе специален гост на форума.

ББЦ е създадена, за да направи пробив в политиката и да се раздели България с миналото си. Затова и ние влязохме в политиката и направихме групата на европейските консерватори и реформисти, посочи Камал.

Гостът обясни как и групата, и ББЦ се развиват в много силна опозиция, която защитава старите политики. „Навсякъде в Европа можем да забележим резултатите от тази политика с поглед назад. Безработицата е извън контрол, политиците действат безотчетно, бизнесът е затрупан с тежестта на държавни регулации, данъчно облагани и др. Но това не може да продължава безкрайно, хората не могат да бъдат още пренебрегвани“ категоричен е председателят на ПГ на ЕКР. „Проблемите не могат да бъдат решени от старите лица в политиката, от хората, които изкопаха ямата, в която се намираме в момента. В една демокрация хората имат избор и те могат да изберат да се разделят с политиците от миналото“, каза Камал.

„Хората вече заявиха на евровота, че нещата не могат да продължават по този начин. Те поискаха нова, по-добра Европа, която да прегърне своето бъдеще, а не да работи на основата на концепции от 50-те години на 20-и век“, заключи председателят на групата на консерваторите.

Джефри ван Орден също даде пълната си подкрепа на Николай Бареков и „България без цензура“ за парламентарния вот. ББЦ и лидерът й Бареков имат сили да дадат своя принос за решаване на основните проблеми на България като участник в бъдещото правителство, обяви заместник-председателят на парламентарната група на Европейските консерватори и реформисти Джефри ван Орден на Втория националния конгрес на ББЦ, който се провежда във Варна. Той и председателят на ПГ на ЕКР Сайед Камал пристигнаха в страната специално за форума.

Той посочи „България без цензура“ като единствен носител на нова политика, способен да промени България. „Убеден съм, че ББЦ, водена от Николай Бареков има енергията да направи нужните реформи. Тя е млада партия, но е видяла всички грешки, има подкрепата на бизнеса и хората, които знаят как да бъдат поправени грешките на предишните управляващи. Тръгвайки от нулата преди няколко месеца, партията постигна 11% на последните евроизбори, тя има потенциала и възможността да стане катализатор на политическите промени и процеси у вас“, каза зам.-председателят на групата на ЕКР. Вярвам, че Николай Бареков със своята енергия е точният човек, който ще даде сигурност на хората, а ББЦ ще даде една добра програма, която ще върне България на правилната писта, категоричен бе той.

Ван Орден не спести острите си критики към дейността на последните правителства. „Познавам България добре, тя се присъедини към ЕС, защото го заслужаваше. На нея й бяха поставени много задачи, които трябваше да реши, но за съжаление това не се случи. Страната ви направи много малко по основните проблеми – развиване на икономиката, отваряне на нови работни места, борбата с корупцията и организираната престъпност, съдебната реформа. Тези въпроси са много съществени, защото те изграждат базата за икономически напредък и могат да спечелят доверето на населението към управляващите. Следващото правителство непременно трябва да направи тези реформи“, категоричен е заместник-председателят на парламентарната група на Европейските консерватори и реформисти.

Българският народ заслужава една честна сделка. Той има нужда да има доверие в своите политици, има нужда от здраво работещи политици, които имат желанието да защитават интересите на хората, а не своите собствените си интереси. Хората искат яснота и доверие. Те искат да гласуват за партия с ясен манифест и да избягат от задушаващата прегръдка на старите комунисти. Искат прагматично правителство, което ще способства за създаване на работни места.Такова правителство няма да е в силна зависимост от Брюксел и Москва. Трябва да обединим дясно мислещите хора, които искат нов подход в политиката и да се даде управлението на България, което заслужава“, заяви той.

Ван Орден сподели впечатленията си от случващото се през последните години в българската политика „ Забелязах редица нови политически фигури да се появяват на политическата сцена. Те носиха надежда на хората, но много бързо бяха всмукани от системата и принудени да играят същата егоистична игра“, коментира Джефри ван Орден.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алек

    1 2 Отговор
    За две петилетки Бреков може да оправи нещата!
  • 2 Гери

    0 2 Отговор
    Браво! Имаш моя глас!
  • 3 Вика

    0 2 Отговор
    Един човек да има желанието да създава, а не да унищожава!
  • 4 Тенгри

    0 2 Отговор
    Достойно, подобаващо на един истински патриот!
  • 5 Гошо

    0 2 Отговор
    ББЦ даде надежда на хората, че не всичко е изгубено
  • 6 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    2 1 Отговор
    Дудука е много просто парче Ама то такива като него тук има бол.
  • 7 Иво

    0 2 Отговор
    Добри приоритети, подкрепям.
  • 8 смях

    2 0 Отговор
    браво бе, за една минута 5 коментара да напишеш... евалата, добре са те инструктирали....
  • 9 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    0 0 Отговор
    Ей го в действие https://www.youtube.com/watch?v=T9oejzA7rAM Ам кат искате избиряйте си го
  • 10 Жоро

    0 0 Отговор
    Наистина е добре да се обърне внимание на пограничните райони, там обезлюдяването е голям проблем.
  • 11 Златна Рибка

    3 0 Отговор
    Ех, какъв политически лидер е Бареков! Още не е на власт, а вече лично е открил 5 работни места, за форумни тролове!
  • 12 Чочко

    1 2 Отговор
    Трябва много работа. Чрез Барековото ББЦ имаме шанс
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Вальо

    1 0 Отговор
    И ние искаме същото - работа, европейски доходи и справедливост! За това ще подкрепим ББЦ!
  • 15 theodor cole

    1 0 Отговор
    Ne mu viarvam na toia BALON.

  • 16 Андрей Капукаранов

    0 0 Отговор
    Човека мисли за хората и за техните реални проблеми. Заслужава доверие!
  • 17 любител

    2 0 Отговор
    Ей това са платени коментари :)
  • 18 ана

    2 1 Отговор
    На мутрафонът ще му се запоти трътката!
  • 19 Ах

    0 0 Отговор
    Ако може да стане, не виждам кой би отказал!
  • 20 Анонимен

    0 0 Отговор
    Битката със сигурност ще е жестока! Надявам се и да не е изпълнена с черен ПР, защото това изморява избирателя!
  • 21 ох

    1 0 Отговор
    ей шушумиги
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове