Last news in Fakti

31 Август, 2014 17:27 1 568 14

Бареков: В листите на ББЦ няма стари провалени политици

  • ббц-
  • николай бареков-
  • листите-
  • "атака"

Реформаторският блок е ДПС-2, останалите пълнят списъците с бивши министри

Бареков: В листите на ББЦ няма стари провалени политици - 1
Снимка: БТА

„България без цензура“ не допусна в листите си нито един провален политик. Ние сме единствената формация, която издига за кандидат-депутати млади и неопетнени, неучаствали във властта хора. Единствено доц. Христо Бозов, който води листата в Шумен е бил зам.-кмет на Варна, но е излязъл от общината чист. Само трима от кандидатите на ББЦ имат опит като народни представители – Светлин Танчев, Калина Крумова и лидерът на ЗНС Румен Йончев. За сметка на това листите на останалите партии са пълни с бивши министри от провалените им правителства. Това обяви на пресконференция в морската столица лидерът на "България без цензура" и зам.-председател на групата на ЕКР в Европарламента Николай Бареков.

Бареков ще води листата на ББЦ във Варна. Следват финанансистът Георги Ковачев, адвокатът Поля Ченева, Маломир Кръстев - еколог и Богдан Николов - икономист и зам.-председател на МББЦ.

В Шумен водач ще бъде доц. Христо Бозов. Под номер две е поставена Ана Калимарова, от Велики Преслав. Тя получава номинацията си заради постигнатия на местно ниво висок резултат на ББЦ на евровота и заради добрите си организационни качества. Под номер три е поставена Даниела Димитрова, счетоводител от Нови пазар. Четвъртото място е дадено на коалиционния партньор ЗНС и се заема от Младен Танев.

„Това са нови, млади хора и професионалисти. Логиката при издигането им за водачи е те да не са участвали в изпълнителната власт до момента и да не са били опетнени“, обясни лидерът на ББЦ като каза, че листите ще бъдат внесени утре в ЦИК.

Бареков се изправя във Варна срещу двама бивши министри – Лиляна Павлова от ГЕРБ и Ангел Найденов от БСП. „Реформаторският блок излиза с трима бивши депесари на челни позиции в листите си - Ариф Агуш, Корман Исмаилов и Касим Дал, които имат няколко депутатски мандата с ДПС. "Питам кого ще защитават РБ – ДПС с нейните пороци ли? Как приемат номинацията за депутат от техния град на маша на Ердоган. Реформаторите са ДПС-2“, категоричен е лидерът на ББЦ. Той обяви, че основен опонент на ББЦ е ГЕРБ, но негов персонален опонент във Варна ще е Радан Кънев. Той предизвика на дебат Лиляна Павлова и Касим Дал.

ББЦ е сигурен участник в следващия парламент, каза лидерът на ББЦ по повод на коментарите на Бойко Борисов по-рано днес. Той не прие тезата на лидера на ГЕРБ, че в новото Народно събрание ББЦ ще замести "Атака", която блокираш работата на предишния парламент. "Ние отиваме там, за да участваме в управление с центристка насоченост, а не да саботираме. Вчера дори Джефри ван Орден каза, че без ББЦ няма как да има управление в център-дясно. Тук Борисов ще послуша ли съвета на своите европейски партньори? Борисов няма проблем с нас, а с европейците. Как ще им обясни, че ще прави правителство без ББЦ“, посочи Бареков. Разликата между мен и него е, че при нас европейските партньори ни идват на гости, а него го викат да дава обяснения ", допълни той.

Бареков обяви и по кои проблеми на Варна ще се съсредоточи по време на предизборната кампания. Той ще повдигне на ново ниво темата „Южен поток“ като сезира Европейския парламент, че въпреки забраните, по проекта продължава да се строи. Той се ангажира и с магистрала Русе-Варна, която да улесни пътуването на румънските туристи, както и реорганизация на градския транспорт в морската столица.

Ще направя всичко възможно да постигнем добър резултат в Шумен, а след това хората от региона да знаят, че ще имат едно представителство в Народното събрание, на което да разчитат, на свой ред обяви издигнатият за водач в Шумен Христо Бозов.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коща

    0 3 Отговор
    Ами това навява оптимистични нотки в бъдещата кампания и избори, че ще има и нещо ново
  • 2 ана

    0 4 Отговор
    Да и слава Богу!
  • 3 Петър

    0 4 Отговор
    Аз ще направя правилният избор като гласувам за Бареков! Млади и амбициозни хора!

    Коментиран от #6

  • 4 Вальо

    0 4 Отговор
    В листите на ББЦ има само млади и образовани хора, които искат да работят за България.
  • 5 ikv

    2 0 Отговор
    ИМА ПРЕДАТЕЛИ НАПУСНАЛИ СВОИТЕ ГРУПИ И ПАРТИИ УТРЕ ЩТЕ ПРЕДАДАТ И ТЕБ
  • 6 галфонсо

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    Аз ще направя най правилния избор... ТЕРМИНАЛ 2
  • 7 трол

    2 0 Отговор
    е, не е истина колко тролове са се пръкнали още от сега.Не ми се мисли като напредне кампанията какъв ужас ще бъде ...
  • 8 БебеЦар

    3 0 Отговор
    В бандата на Барека има вече един с отрязано ухо и скоро ще има няколко с отрязани топки…...
  • 9 по темата

    2 0 Отговор
    В листите на Дудук Бюреков са мухите, които най-добре се ориентират към... ла---та, но платените малки дудучета навсякъде са плъзнали да възхваляват и обожествяват главното и най-голямо л--но.
  • 10 Johny

    3 0 Отговор
    Нормалните хора, виждат и разбират за какво става въпрос що се отнася до Бареков...но мен ме дразнят ТРОЛЧЕТА, като КОЩА, АНА, Петър и Вальо, който правят евтина и смешна пропаганда, съмнявайки се в интелекта на всеки един от НАС!

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Autohouse Randm

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Johny":

    vsichkite hvaleshti duduka vsashtnost sa edin i sasht trol.xaxa
  • 12 Киро

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Johny":

    Prav si
  • 13 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    1 0 Отговор
    Има само използвани к.пути и дудуци
  • 14 Димитър

    1 0 Отговор
    И най жалкото е че този скудоумник е финансиран от данъкоплатците.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове