Last news in Fakti

26 Декември, 2015 16:56 2 902 15

Премиерът остана встрани от конфликта в ДПС

  • местан-
  • дпс-
  • премиер-
  • бойко борисов-
  • доган

Тази позиция е изразил в телефонен разговор с турския си колега още в сряда

Премиерът остана встрани от конфликта в ДПС - 1
Снимка: Фейсбук/Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов е имал разговор с турския министър-председател Ахмет Давутоглу по молба на турския му колега заради раздора в ДПС. Това съобщи Нова телевизия.

 В разговора, който е бил още в сряда, Бойко Борисов е обяснил, че няма да взима страна по конфликта и че вътрешнопартийните отношения в ДПС не бива да са залог на отношенията между България и Турция.

Лютви Местан и трима депутати - Шабанали Ахмед, Айдоан Али и Хюсеин Хафъзов, станаха независими. Те ще напуснат парламентарната група на партията. Местан заяви, че засега е рано да се каже дали ще прави нова партия. Той потвърди, че след срещата в Боянските сараи е прекарал няколко часа в турското посолство в София, за да гарантира личната си сигурност.

 "И хиляда пъти да бях убеден, че ще ми се отреже главата заради декларацията за сваления руски самолет, пак щях да я произнеса", заяви в Момчилград Местан.

 "Защо мислите, че е тази кампания? За да се прикрие очевадният факт за едно решение за изключването ми от партията и от снемането от ръководните позиции, което не се подкрепя от широката маса избиратели на ДПС. Въпреки това, решението е факт, аз го приемам, но не приемам нито начина, по който се взе, нито основния мотив, с който съм освободен от заеманите отговорни постове и съм изключен от партията", заяви още Лютви Местан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прост народ слаба държава

    0 0 Отговор
    Бойко,
    големите /Русия и Америка/ще си поиграят с теб и ще те изхвърлят от политиката,
    така както днес изхвърлят Местан.
    Можеше да заложиш на собствения си народ и да го обединиш,
    но предпочете турците и далаверите.
    Няма да ти помогне и ЕС,който гледа безучастно как Турция посяга на границите му.
  • 2 onq s konq

    1 1 Отговор
    Е тва РУСКИЯ ТРОЛ е уникално саздание-няма прюнка в устата си да намокри сухото комаче ,но за бат Бойко винаги ще намери!:)

    Коментиран от #3, #8

  • 3 скайфакър

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Е теб какво те интересува, че нямал плюнки .... ти нали си имаш достатъчно и без това ближеш бая евро ануси!
  • 4 Босия

    1 0 Отговор
    А така.Сега да видим с кой ще пиеш кайве в Кърджали.
  • 5 между двете села

    0 0 Отговор
    -Сега кой назначаваше частна охрана на така наречените политици от СДС и БСП те били помаци ама наши хора не пушат и не пият кой ги обучаваше във охранителни и застрахователни фирми кой ги правеше със пагони кой ги назначи във след БаЙ-ТошО ДС ДАНС и във НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА СИГУРНОСТ Бившето УБО щатни и нещатни служители на МВР и гой ги държи още там ама те са Българи...еми да ама да сте чули по-едно турско радио една Българска Народна Песен Като Стани Стани Юнак Балкански....
  • 6 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Премиерът Бойко Борисов е имал разговор с турския министър-председател Ахмет Давутоглу по молба на турския му колега заради раздора в ДПС.??????Ашкоусун Бокогоглу!!!А Конституцията на България чел чи си или си остана само с Винету???Та това е БЪЛГАРИЯ и откъде на къде турска етническа партия ще е обект на обсъждане от хора погубвали и разрушавали столетия БЪЛГАРИЯ????Препоръчвам ти да отидеш в Батак и да те заключат няколко часа за да се нагледаш на датски черепчета!!!Може и на Шипка ...може и на много други места да поотседнеш!!!!ПУ!!!!!!
  • 7 Румен Янев

    0 0 Отговор
    "ДЕТСКИ ЧЕРЕПЧЕТА " исках да кажа .... извинявам се !
  • 8 Паисий

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Я, бръкни в дисагите на коня и виж дали случайно някой не ти е пъхнал правописен речник.
    За сетен път се убеждавам, че американските тролчета са подбрани измежду неграмотната и скудоумна част на електората. Лошото е, че някой ти е показал как се натискат клавишите на РС-то и сега мърсиш форумите наред ...
  • 9 до Румен

    1 0 Отговор
    Румене, говориш за хора със скрупули, Боко няма никакви, къде го търсиш него, готов е и жена си да продаде за 2 лв. да не доворя за други роднини и съпартийци, Боко ни е продал вече и продължава да ни продава на който повече плаща, само някой лев(евро) да изкара повече - не ми се коментира чак за нашите политици(свиркаджии и интересчии ми беше на езика)
  • 10 onq s konq

    0 1 Отговор
    Ние изторически сме си с турция и тя е допринесла много за колтуратата ни така че премиера е нъпълно прав !

    Коментиран от #12

  • 11 Паисий

    1 0 Отговор
    А сега по темата. Смятам, че е абсолютно недопустимо въобще да се води какъвто и да е разговор между двама премиери по повод политическа партия. Това не е работа на българския премиер, а пък на турския съвсем. НО, последното показва, че Турция счита за "свои" електората и въобще цялата ДПС, колкото и Доган да се опитва да ни убеди в обратното.
    Това искане за разговор ясно показа, че в България имаме партия, която се подкрепя от съседна държава, което пък ясно показва, че тази партия работи против интересите на държавата, в която е регистрирана.
    Би трябвало прокуратурата да се сезира и тази партия да се ЗАБРАНИ, като противоконституционна, каквато всъщност е.
    Ама няма да стане, понеже ВСИЧКИ досега управлявали са я ползвали за патерица и ще продължат да го правят, а ние овцете ще си изтриваме буквите по клавиатурите ...
  • 12 Румен Янев

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Явно коня ти е турски ат а дядо ти и баба ти са били с чалми и потури!!!А ние ГЯУРИТЕ ти търпим простотиите!!!Няма ли модератори и БЪЛГАРИ в този сайт за да си те изпратят в Анадола където да те Уважават по няколко пъти на ден???Тук ти липсва това-видно е!!!
  • 13 onq s konq

    0 1 Отговор
    Ах вие "верблюди" такие!Понеже и "копче" не можете да ми кажете,пишете с моя ник удобните си глупости,та после да имате "матриал" са плюене?!А ЗАЩО АЗ НЕ ПИША С ВАШИТЕ ПРОЗВИЩА?Ами защото НЕ ВИ БРОЯ ЗА "БРОЙКА"!...ЗАЩОТО СТЕ НИКОИ:)Всъщност що пък да не ви хварля по 5лв да тичате пред БМВ-то ми и да викате "вечна дружба с СССР"?:)

    Коментиран от #14

  • 14 Той

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Ние ако сме верблюди ти си бигимот. И преди се правиш на отворен с твоите пет лева и амортизирано БМВ, вземи научи цветовете на българското знаме и кой е Кадафи и има ли нещо общо с Ирак. Ей, вярно е, че простотията ходи по хората. Ама ако трябва да те остреляме теб, ще ни съдят за бракониерство.
  • 15 333

    0 0 Отговор
    Никой и нищо не може да забрани ДуПеСе в БГ,понеже като идея тя се роди в друга държава,от там трябва да дойте берекет за нейното затриване, има още малко работа и с изчезване на България като държава ще изчезне и ДУ-ПСЕТО
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове