Last news in Fakti

12 Април, 2016 12:30 1 491 11

На границата някои търсят пари или евтина слава

  • румяна бъчварова-
  • границата-
  • търсят-
  • пари-
  • евтина слава

Излъчването на видеозаписи от гражданските арести показва безкритичност в търсенето на рейтинг и е лесен начин за облъчване на обществото, заяви Бъчварова

На границата някои търсят пари или евтина слава - 1
Снимка: БТА

Трябва да внимаваме не само за нелегално пресичащите границите, но и за тези, които искат да се възползват от тях. За пари или за евтина и опасна слава. Това написа във Фейсбук вътрешният министър Румяна Бъчварова в коментар относно „изявите” на доброволни отряди по границата, които задържат бежанци.

Излъчването на видеозаписи от гражданските арести показва безкритичност в търсенето на рейтинг и е лесен начин за облъчване на обществото, смята Бъчварова.

Бъчварова намекна и това, че медиите носят отговорност за разпространяването на тези записи.

Тя припомня, че няма друг освен компетентните органи, който да може да прецени кое е целесъобразно, когато става въпрос за бежанците.

Бъчварова подчертава и това, че органите на МВР са приели единствено помощ от Министерството на отбраната.

Припомняме, че така наречените „граждански арести” получиха широк отзвук в цяла Европа. Динко Вълев от Ямбол и неговите последователи дори се появиха в ефира на Би Би Си и „Евронюз”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Янко

    1 0 Отговор
    Що така в тая България всички акъл дават . И поставени някъде хора дето тях си не са способни да оправят хората тръгнали да контролират . Драйфа ми се от тази пионка-бушон на партийната мафия . Тези хора след всичките им брутални престъпления срещо народа с какви очи говорят .
  • 2 Попе

    1 1 Отговор
    Доброволчески отряди под командването на БА и МВР - ДА. Мутрагени от ъндърграунда, с дебели досиета, които търсят слава и провокаци - НЕ.
  • 3 стратокастър

    0 2 Отговор
    Каква слава ?Какви провокации ?

    Мутрите ги джобят под лозунга "в поза роду" не че граничарите не ги пускат също за пари!
  • 4 министър

    1 0 Отговор
    Къде ти са полицаите, министърке??
    Те освен да мрънкат за пари и привилегии друго могат ли да правят?
    Един закон не можа да вкараш в парламента, а даваш акъл на народа. Той знае кое е най добро за своето предпазване. Не е зле да постреляш в стрелбище с истински патлак. Само че внимавай от коя страна ще го хванеш.
  • 5 НРБ

    1 0 Отговор
    Как добре се е изразила за дейността на всички български правителства след 1989 година / може би с изключение на Премиерите Инджова и Виденов / : "безкритичност в търсенето на рейтинг и е лесен начин за облъчване на обществото ". "За пари или за евтина и опасна слава."
    Личи си че е добър социолог и манипулатор.
  • 6 Йордан

    1 0 Отговор
    Г-жо Министър! Когато държавата е слаба, будните и смели граждани вземат нещата в свои ръце! Вие би трябвало да сте благодарни, че има смели българи като Динко и др., които рискуват живота си и спират нелегалния трафик на хора, и косвено спасяват живот на полицаи и граничари или други български граждани! Действията на Динко заслужават похвала и поощрение, а не съдебни дела. По такъв начин убивате и малкото желание, което е останало у нас, да вършим нещо доброволно и безкористно, за да променим условията, в които живеем!

    Коментиран от #9

  • 7 румен стоянов

    1 0 Отговор
    Анализ на “Булг-стратфор”

    ХА-ХА-ХА...

    Политиците ни "не знаели" какво да правят с нелегалните трафиканти, емигранти и контрабандисти, от една страна и от друга, с защитаващите земята и Държавата си граждани...
    (Хем искат алъш-вериша с исляистите да не спира, хем ги е страх от собствения си народ…)
    Тези същите "политици", в лицето на вътрешната министърка заявиха, че не могат да ни опазят от ЦИГАНСКАТА престъпност, та от прииждащите агресори - ислямски терористи и акънджии (банди насилствено налагащи ислям) ли ще ни защитят...

    Напротив - те усилено РАЗГРАЖДАТ полицията, разузнаването и армията ни... и в същото време, по данни на независими международни организации ВЪОРЪЖАВАТ терористите от ИХИЛ...!!!

    Не разбирам и новата “красива” и “умна” мода…
    - Когато някой каже, че е Патриот и иска да защити бащинията си, стадо от “красиви” и “умни” кучета веднага скачат и го лаят и хапят, а когато накой каже, че е П...раст и не признава държавни граници, същите тези кучета със същата ярост скачат да го защитават…

    НО В КОНСТИТУЦИЯТА НИ ЯСНО Е ЗАПИСАНО...:
    Чл. 56. Всеки гражданин има право на защита, когато са нарушени или застрашени негови права или законни интереси…
    (Законните интереси на всеки български гражданин са очертани с Държавните ни граници – те са границите на личния суверенитет на всеки български гражданин и са ненарушими…)
    Чл. 59. (1) Защитата на Отечеството е дълг и чест за всеки български гражданин. Измяната и предателството към Отечеството са най-тежки престъпления и се наказват с цялата строгост на закона.
    Отказа на управляващите ни политици Да защитят границите на България, които са граници на законните ни интереси е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО…!)
    Чл. 61. Гражданите са длъжни да оказват съдействие на държавата и обществото в случай на природни и други бедствия при условия и по ред, определени със закон.

    (Когато, обаче, управляващите ни ОТКАЗВАТ да създадат ред за защита и самозащита на ЗАКОННИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ, то съгласно международното право БУНТА НИ СРЕЩУ ТАКАВА ВЛАСТ Е ЗАКОНЕН…!!!)

    Ако още няма закон за "доброволните отряди", то ВИНА ЗА ТОВА имат същите тези "управляващи" ни и безпомощни и хленчещи политици – национални предатели...!!!

    (ГЕРБ, Реформатори, АБВ и "Еничара - патриот" В.Симеонов... и ТЕХНИТЕ ГОСПОДАРИ…)
    .
  • 8 по темата

    1 0 Отговор
    Скоро управляващите ще видят какво са си докарали до простите глави, но милост никаква няма да има за тях, както и за това от снимката.
  • 9 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Йордан":

    Приятел враговете на народа не са на границата , а в парламента, министерски , съвет и ключовете служби . Тези хора са за отстраняване и България ще светне за два месеца , когато милиардите спрат да се изнасят и крадат .
  • 10 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Бъчварова пак рече: "Стига вече".
  • 11 jp power

    0 0 Отговор
    ""евтина и опасна слава"""" ееее, как ще е опасна, та нали тез бежанци са божикравички, те сигурно от любов към природата минават през Странджа-Сакар..
    ""Бъчварова намекна и това, че медиите носят отговорност за разпространяването на тези записи."""" Таз бъчва, за интернет не е ли чувала, или се мъчи да влезе през уиндолса на парламента.
    ""Тя припомня, че няма друг освен компетентните органи, който да може да прецени кое е целесъобразно, когато става въпрос за бежанците."" ииии, кои са тез компетентни органи, аналното отверстие ли??? Щато ако е то, българите не са компетентни по тия въпроси, трябва да се допитаме до азис,минмо ватмана, пенди,денди и т.н., или някой изповядващ еврогейски ценосстти, толераст...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове