Last news in Fakti

20 Април, 2016 08:42 1 201 13

Бъчварова: Гражданските арести са провокация към МВР

  • румяна бъчварова-
  • граждански арести-
  • бежанци-
  • престъпност

Не приемам тези действия като желание да се помогне на властите, заяви вътрешният министър

Бъчварова: Гражданските арести са провокация към МВР - 1

"Защо тези хора, които твърдят, че искат да помагат на полицията, не го направиха миналата година, а сега, когато натискът на границата ни е спаднал с около 39%? Мисля, че това се прави като една възможност за самоизява на определени групи и се използва от друга част от обществото като провокация към МВР, с която се цели да се покаже, че държавата е слаба”.

Така вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира в „Здравей, Българи” по Нова телевизия темата за гражданските арести.

„Не приемам тези действия като желание да се помогне на властите, а като форма за търсене на самоизява. Това е търсена преднамереност”, допълни Бъчварова.

„Изпълняваме задълженията си по охрана на границата. Никога не сме казвали, че няма пропуски. За миналата година има регистрирани 30 000 бежанци. Една трета от тях са регистрирани на входа, една трета са задържани в страната и една трета – на изход. Това означава, че по всички линии, по които можем да противодействаме на това явление, сме действали. В същото време има около 100 000, които не са допуснати да влязат в страната ни, което означава, че има голяма ефективност в работата на „Гранична полиция”, коментира още вътрешният министър.

Тя допълни, че влиза в действие и сътрудничеството на МВР с Министерството на отбраната и армията. По думите й сигурността по външните граници е споделена отговорност между няколко държави и затова страната ни има добри контакти с Гърция и Турция.

На въпрос има ли достатъчно полиция в България Румяна Бъчварова заяви, че има голям недостиг на професионални кадри.

"За да се гарантира сигурността, от една страна, е необходимо численост на състава, а от друга – съоръжение. По всички тези показатели имаме голям недостиг, което се дължи на факта, че поредица от години делът от общия бюджет за издръжка на МВР е изключително малък”, заяви вътрешният министър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 0 Отговор
    "За да се гарантира сигурността, от една страна, е необходимо численост на състава, а от друга – съоръжение" казва неадекватната тетка. Ами цялото минало лято какво дремахте с началника ти, та не разпоредихте изграждането на съоръжението?!? Защо оградата е недостроена?! Ти си лично отговорна, продажнице! Потокът бил намалял? Ами Ердоган непрекъснато заплашва, че ще го увеличи, не си ли чула?!?

    Коментиран от #10

  • 2 БАЙ ГАН4О

    2 0 Отговор
    Румяно ,колкото си права толкоз да си здрава амин
  • 3 гостенин

    2 0 Отговор
    Много е зле лелката. Що не си одиш вече!?
  • 4 коментатор

    2 0 Отговор
    Тази Бъчва плаче за пенсия.
  • 5 Хараламби

    2 0 Отговор
    "...като провокация към МВР, с която се цели да се покаже, че държавата е слаба".
    Не, това не е провокация, а е резултат от това, че държавата е слаба.
    "Една трета от тях (бежанците) са регистрирани на входа, една трета са задържани в страната и една трета – на изход".
    А къде са останалите три трети, които са минали през България без никой да ги види, чуе или усети?
  • 6 Vola

    2 0 Отговор
    Ами да - не е желание да се помогне на властите, а е желание да се осигури някаква сигурност за домовете и семействата на хората живеещи близо до границата (за сега), защото ДЪРЖАВАТА НАИСТИНА Е ТОЛКОВА СЛАБА, КОЛКОТО НЕ Е БИЛА през всичките години, след турското "присъствие". А това, че са заловени НА ИЗХОДА 1/3 от разни нелегални "бежанци", говори именно за безсилието на българските силови структури. Първо - защото никой не знае колко всъщност щъкат из цялата страна и второ - няма начин в резултат на това, доста по-сериозна част от българите да предприемат действия за самоотбрана. И Вие, госпожа, нямате никакво право да ги съдите за това.
  • 7 Ник

    2 0 Отговор
    Да Ви е позната тази стилистика: - "Защо тези хора, които твърдят, че искат да помагат на полицията, не го направиха миналата година"
    И тази прихва от оправданията на Борисов.
    Не помня някой друг толкова нагъл, който като му направиш забележка че не работи, вместо да си вземе поука започва да те обвинява.....

  • 8 Ей не провокирайте хората ще ревете инач

    2 0 Отговор
    Няма да спрете хората, всичко това ги прави още по-решителни и броят ще се увеличи. Със всичката простотия, дето ръсите, само доказвате колко са прави хората и колко са правилни действията им. Тепърва ще се засили всичко. Ами, ако скочим всички, които не можем да търпим разни подпримати да минават как си искат границата и територията на държавата. А част от тези дивашки твари със сигурност остават тука или за постоянно или доста време при някоя себеподобна твар и ясно какво ще правят. Долнопробни некадърници!
  • 9 неутрален

    2 0 Отговор
    Прислужницата пак се изцепи неадекватно и тя нагла като началника си. Неадекватни и прости. Много отдавна трябваше да го няма нейния началник, за да не ни измъчва с Москов, Московски, Ненчев , Лукарски и всички останали от обкръжението му на некадърници, но ние сме си виновни, че ги търпиме, а те нагло се пъчат и лъжат колко са голями постиженията, а щом нещо реално им се каже, веднага друг е виновен, това е зависимостта на некадърника да се оправдава с друг!!!!!!
  • 10 hitler

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    NA NAROD SAS ANTIEVROPEISKA,ANTIAMERIKANSKA,ANTIRUSKA,ANTIARABSKA I ANTISASEDSKA ORIENTACIA NIAMA DA SE NAMERI PRAVITELSTVO KOETO DA MU OGODI//////////////
  • 11 гост

    1 0 Отговор
    Нагла простачка , тази е толкова некадърна , проста и неквалифицирана парашутистка нагласена на този пост че не е истина .
    Идиотско и манипулативно е да се твърди че действията на хората са провокация към МВР.Също и никой не иска да помага на властите , хората искат да помогнат на себе си . Но това и е пределно ясно на тази ,но извърта нещата в нейна полза и полза на мафията обсебила държавата .
  • 12 хаххаах

    0 0 Отговор
    Неграмотно творение...
  • 13 хаххаах

    0 0 Отговор
    За пот 10 става дума.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове