Last news in Fakti

12 Май, 2017 10:24 3 939 20

Каракачанов пред ТАСС: Ще превъоръжим българската армия

  • армия-
  • красимир каракачанов-
  • кораби-
  • танкове

България ще строи бойни кораби и бронирани машини за пехотата. Ще купуваме авиация

Каракачанов пред ТАСС: Ще превъоръжим българската  армия - 1

България започва да превъоръжава армията си. Страната има опит в строежа на бойни кораби и бронирани машини за пехотата, но за авиацията си ще купува самолети от чужбина.

Това заявява в интервю за ТАСС вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той признава, че превъоръжаването на армията е скъпо удоволствие, но родината му трябва да харчи пари, защото ситуацията в света е неспокойна.

Каракачанов коментира, че Западът и Русия имат общи проблеми в сферата на сигурността по линия на екстремизма, а в същото време споделят общ интерес от икономическо сътрудничество и така фактор за разделението остават само „политическите различия”, които могат да се преодолеят с преговори.

Когато говорим за българо-руските отношения, ние не трябва да говорим само за Руско-турската война. В нашата история е имало и моменти, когато сме се движили в различни направления, но това не е основание за разваляне на отношенията в момента. Смятам, че отношенията между България и Русия трябва да се развиват спокойно – като между две държави, които нямат какво да делят и които имат много допирни точки в културата, езика и историята, припомня военният министър.

Той е категоричен, че членството в НАТО и ЕС не се поставя под условие. Европейският съюз се нуждае от реформиране, но в неговото "многообразие" няма нищо лошо, отбелязва Красимир Каракачанов.

Аз съм откровен човек и смятам, че сме длъжни да говорим и с руснаците и с американците, и с други партньори откровено. По-добре да кажем, че реално своето мнение и интереси, посочва Красимир Каракачанов.

Трябва да се решават проблемите с нелегалните имигранти, ислямиския радикализъм и тероризъм. Преди двадесет – тридесет години, когато се формираше идеологията на ЕС тези въпроси не съществуваха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 teraq

    26 5 Отговор
    с какво бе, с тояги ли?
  • 2 Дали

    23 6 Отговор
    Гладна кокошка просо сънува.
  • 3 газо

    20 7 Отговор
    До колкото ди дпомням, този не е ходил в казарма.
  • 4 гост

    22 7 Отговор
    Който иска в нашата ситуация да дава милиарди за военна техника не е по-различен от психично-болен човек. Очевидно проблемите с източването на социални помощи, телкове, общественни поръчки и многобройните измами не са приоритет за патриот, а трябва да се говори за оръжия, които така или инак няма да се използват.
  • 5 Дедо Грую

    21 2 Отговор
    Ка ша праиш гемийки, куту окрадоха корабостроителници, пристанища?...
    Амчи военните заводи ко стана с тях, а имотите на армията?...
    Де холан, де!

    Коментиран от #10

  • 6 гост

    20 6 Отговор
    Пенсионерите едвам връзват двата края,тоя мисли само глупости.Кого ще пазиш с тая армия ,след като не остават хора в страната?
  • 7 хахаха

    13 4 Отговор
    На гол тупан - чифте пищови :)
  • 8 маниака

    14 4 Отговор
    Като няма икономика, от къде ще вземеш пари бе Ваньо? Дългове ли ще трупаш, на чий гръб?
    Туй момче или много пие, или се дрогира нещо, не ми се види читав.
    Значи ДС - тата окрадоха държавата, сега искат да въоръжават армията!?
    4 милиона българи избягоха, тоя си живее в някакъв детски свят, играе си на войни.
    Явно някой иска да ИЗТОЧВА ПАРИ от бюджета!!!!!!!!!!
    Това им е болката да се дават пари за да могат да взимат комисионни и да крадат. След, като спрат субсидиите от ЕС до година кражбата свършва и си тръсят алтернативни източници, на това ми намирисва!
    Асфалта свършва, земеделието също, енергетиката пак става, но хората нямат пари за ток, горивата също са скъпи, остава армията, от там да се ТОЧИ и воеводата играе своята роля.
  • 9 маниака

    9 5 Отговор
    Да заминава за Северна Корея, там търсят точно такива мегаломани и войнолюбци.
    Сигурно иска да събере армия и да си върнем Македония, България на три морета!
  • 10 маниака

    15 3 Отговор

    До коментар #5 от "Дедо Грую":

    Корабостроителниците са ЧАСТНИ, не са ги окрали, просто си ги присвоиха, спрягат се различни имена на ОЛИГАРСИ от мъжки и женски пол, близки до властта.
    Идеята е да им осигурят държавни поръчки, да си напълнят гушите!
    Политиците в България са просто едно ЛОБИ и ЛОБИРАТ за олигарсите, не за благото на родината.
    Абсолютна МАФИЯ!
  • 11 Ловеца на поршета

    12 11 Отговор
    Браво на този военен министър! По добре ние като данъкоплатци да плащаме за нова техника на армията отколкото за някакви безсмислени инфраструктурни проекти и саниране на панелните коптори.

    Коментиран от #13

  • 12 onq s konq

    7 5 Отговор
    Тоя човек не може дори да отчете че изборите минаха и ПРОДЪЛЖАВА ДА ЛЪЖЕ електората си!?Все пак не трябва да пренебрегваме и другите двама "патриоти",защото са същите.И как ще въоръжава БГ ,след като не неговата партия е начело и няма достъп до финансите на страната?А че ще се повъоръжим малко-задължително ще стане но не защото Каракачанов го иска,а защото НАТО НИ ПОСТАВЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ за членството ни!Пък колкото до приказките му към Русия за някакъв "диалог"...въздух под налягане,защото БГ Е ЧЛЕНКА НА ЕС И РЕШЕНИЯТА СЕ ВЗЕМАТ В БРЮКСЕЛ...а не в кабинета на Каракачанов:)
  • 13 маниака

    9 3 Отговор

    До коментар #11 от "Ловеца на поршета":

    На сън ли ги ловиш тия поршета?
    Нали парите идват от икономиката, а за да има икономика трябва да има инфраструктура, за да има фирми, трябва да има работници, а за да има работници трябва да има, къде да живеят, сещаш ли се, че всичко е навързано?

    Коментиран от #16

  • 14 123

    9 0 Отговор
    Как ще си произвеждаме танкове и кораби като вече няма заварчици и фрезисти , имаме наркопласьори и мутри бизнесмени, закриляни срещу комисионни точно от държавата.
  • 15 Дедо Грую

    6 0 Отговор
    Не забравяйте и ЗАКОННИТЕ ПРОЦЕНТИ при всяка сключена сделка, поръчка. Все още има келепирец!
  • 16 Ловеца на поршета

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "маниака":

    А къде слагаш производството в тези три синджира ,,умни" мисли , които си навързал?
  • 17 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Ще се намерят парички за армията! То армия няма, ама ние ще я превъоръжим! Пенсионери с по 167 лв. месечна пенсия има, но нека чехите да завиждат на българските политици, че така си устройват възрастното поколение. Бе то цял свят се чуди - как ли оживяват с тези пари? Ама нищо чудно - погребенията са за сметка на Общината.....
  • 18 Лупи

    7 0 Отговор
    И аз много искам да сме с модерна армия и да си правим сами корабите и БМП-тата ама има един проблем. Преди 89-та всички инженери(ако не ви се вярва те са основната причина за иновациите, а не директорите) са работили в България и имаха сериозна теоретична и практическа подготовка и пряк достъп до руските военни технологии(едни от най-добрите в Света) , а останалото е крадено от запад благодарение на КГБ и ДС(което е най-правилното използване на тия структури).
    Сега обаче г-н Популичаров тия заводи за производство са собственост на мутри без морал, образование и реално опит във водене на реален пазарен бизнес. Цялата им дейност се свежда до заграбване на държавен или частен бизнес с подкупи и/или сила и това е. Та точно тия мутри ще освоят средствата благодарение на подставени лица в политиката(като вас и Боко) и крайния продукт ще е много съмнителен. В момента в тия заводи няма иновации и инженери отговарящи на съвременното ниво. Един от тия заводи предлагаше 650 лв заплата за ел.инженер за работа по инсталацията на боен кораб... е г-н Популичаров кой нормален инженер с опит и знания ще работи за тия пари при положение, че една фрегата струва стотици милиони евро и те отиват в мутрите, а той взима 650 лв(айде 1000 с всички надбавки и командировки)?
  • 19 Mimi

    3 1 Отговор
    С кой ще воюва тоя дебелак ,че не разбрах кой ни заплашва . Няколкотото отрепки бежанци дето ги излови Динко или Турция ще ни превзема идеята да му се отпускат пари и да се правят далавери там е не доказуемо.Кой кокви оръжия купил къде продал милиони от държавнире пари . Кинтекс .
  • 20 Сиско

    3 1 Отговор
    Смях в залата,тия съвсем ни зеха са зелен хайвер!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове