ФАКТИ.БГ

Банев не остана длъжен на Борисов

Бизнесменът отговори остро на обвиненията на министър-председателя

Публикувана: 7 Август, 2017 18:37
97 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 126939
Банев не остана длъжен на Борисов
Снимка: bTV
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.

Искрите между Николай Банев и премиера Бойко Борисов продължават да прехвърчат с пълна сила. Бизнесменът отговори остро на твърдението на министър-председателя, че именно той е фалирал завода "Полимери", за да си купува „Мерцедеси-Майбах“. Борисов в прав текст обвини Банев, че е разсипал предприятие, което е било емблема за българската индустрия и призова прокуратурата да го разследва.

Ето и писмото на Николай Банев, публикувано без редакторска намеса:

"ОТВОРЕНО ПИСМО
НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАДЗОРНИЯ СЪВЕТ НА „ПОЛИМЕРИ” АД
НИКОЛАЙ БАНЕВ

ДО ПРЕМИЕРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
БОЙКО БОРИСОВ

Уважаеми г-н Премиер,

Българските медии разпространиха Ваше изказване, свързано с приватизацията и разграбването на „Полимери” АД - Девня. Искам да внеса яснота по този емблематичен случай, в който и Вие, г-н Премиер, имате пряко участие вече повече от осем години.

„Полимери” АД бе раздържавено по масов и по касов път - съответно през 1997 и 1998г.
Само за 24 % остатъчен държавен дял управлявано от мен дружество заплати на държавата 12.5 милиона щатски долара.

Още през първите две години след приватизацията инвестирахме в „Полимери” повече от 30 милиона германски марки - в нова инсталация за очистка на диафрагмения каустик и в мероприятия за енергийна и логистична ефективност.

Първото предателство към „Полимери” от страна на тогава управляващите бе извършено по време на продажбата на „Нефтохим” - Бургас на „Лукойл”.

Чрез 130 км тръбопровод „Нефтохим” доставяше на „Полимери” етилен, който с хлора, произвеждан от „Полимери”, се превръщаше в дихлоретан - един от двата най-търсени и печеливши продукти на „Полимери”.

Комисията за защита на конкуренцията позволи на „Нефтохим” - Бургас да преустанови доставките на етилен за „Полимери”, въпреки че по закон той нямаше право на това - защото бе единствен монополен доставчик и защото „Полимери” нямаше как по друг логистичен начин да си достави този продукт.

Въпреки че „Полимери” бе поставен в критична ситуация, ръководството и специалистите на предприятието успяха да балансират потреблението на хлор чрез пуск на две нови инсталации за солна киселина. Нещо повече – ние подготвихме мащабен инвестиционен план с осигурено финансиране.

Агенцията за инвестиции издаде през 2007 г на „Полимери” Сертификат за инвеститор клас „А” - с инвестиции над 70 милиона лева.

Бяха построени два когенерационни модула с мощност 11 мегавата. Беше закупена нова френска инсталация за 120 000 т солна киселина. Беше закупен нов супер мощен хлорен компресор от „Сименс”. Бе изградена революционна инсталация за суха солна киселина, инсталация за техническа сол. Беше завършена нова инсталация за пластизоли.

Благодарение на усилията на мажоритарните собственици от АКБ „Форес” диафрагмената електролиза на „Полимери” получи разрешение от Брюксел да работи със забранения азбест до изтичане на срока на нейната технологична годност.

Тези инвестиции могат ли да се окачествят като „разграбване” на завода?

И тогава на власт дойдохте Вие, г-н Премиер.

Ето какво се случи с лично Ваше безучастие или участие в „Полимери”:

1. Държавната агенция по горите не даде разрешение на „Полимери” през два негорски имота да премине газопроводът, проектиран да захранва когенерационните модули. Въпреки че по закон всяка една институция беше задължена всякак да подпомага на инвеститор клас „А” като „Полимери”.

2. Лично Вие, г-н Премиер, не разрешихте „Полимери” да получи кредит от Българска банка за развитие в размер от 30 милиона лева за модернизация на разрешената от Брюксел диафрагмена електролиза на инвеститора клас „А”;

3. По бандитски начин беше прекъсната връзката на „Полимери” с националната и европейската железопътна мрежа и беше унищожена възможността на „Полимери” да пласира своята продукция със собствените си жп-цистерни. За това бяхте уведомен лично Вие, министрите на транспорта и на вътрешните работи, председателя на ДАНС;

4. Договорът между НЕК и „Полимери” за заплащане на електроенергията през 110- киловолтовото съоръжение за пренос на ток, собственост на „Полимери” беше едностранно прекратен от НЕК. Но без да заплаща, при условия на прекратен договор, НЕК продължи да трансферира електроенергия през обслужваното и подържано от „Полимери” съоръжение, генерирайки печалби за себе си и загуби за „Полимери”; Същото това съоръжение на стойност 15 милиона лева трябваше да бъде по закон изкупено от НЕК, но Вашата парламентарна група гласува няколко пъти за удължаване на срока за изкупуването му;

5. По време на Вашето управление, г-н Премиер, „Полимери” бе подложено на невиждани ромски набези и кражби в огромни размери под бездействащия поглед на местната полиция;

6. Достигна се до там, че за смешните за мащабите на „Полимери” 33 000 лева предприятието беше поставено от съда във Варна в процедура по несъстоятелност - без да бъдат оценени активи на „Полимери” на стойност повече от 20 милиона лева и без да бъде прието нито едно вземане на кредитиралите „Полимери” търговски дружества, свързани с мен.

И тогава под ръководството на синдика Балабанов, с „благословията” на съда и на държавните кредитори се започна физическото унищожение на огромната инфраструктура на „Полимери” и разпродажбата на безценица на многомилионните активи на дружеството.

7. По време на Вашето управление, г-н Премиер, и непосредствено преди унищожителната процедура по несъстоятелност „Полимери” създаде дъщерна компания „Полимери-инвест”, която сключи договор с голям китайски партньор, подкрепен от китайското правителство и само за 18 месеца на площадката на „Полимери” щеше да бъде изграден с кредит от китайски банки нов завод за хлор, натриева основа, солна киселина и хипохлорид. За това Вие бяхте уведомен, г-н Премиер.

Г-н Премиер,

Не мога да отрека, че Вие лично ме приехте два пъти, за да се запознаете с проблемите на „Полимери”.

Но резултатите от тези срещи са видни с невъоръжено око:

- край на неорганичното химическо производство в България;
- 2000 специалисти от този сложен отрасъл - на улицата;
- унищожаване на изграждана 60 години инфраструктура;
- затриване на реализирани инвестиции и ноу-хау и практическа забрана за развитие на този важен отрасъл за българската икономика;
- внос на всичко, произвеждано от „Полимери” с родни суровини, енергия и специалисти - от чужбина.

Всичко това, г-н Премиер, го пиша с огромна болка и съжаление за погребания труд и усилия на всички нас - инвеститори, специалисти и труженици.

Казвате, че ще наредите разследване за „разграбването” – нима Вие сам не знаете, че то започна след обявяването на „Полимери” в несъстоятелност – от момента, когато на нас ни бе забранен достъпа до завода. При проверката ще Ви се наложи да установите точно това. Тогава ще огласите ли фактите?

Дано написаното в това Отворено писмо поне малко да осветли истината за погребението на неорганичната химия в България.

Николай Банев

07.08.2017"

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 2 от 1 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Банев, Банеееееев
1 Отговор
Аве аз и одеве ти казах, ако до Боко беше достигнало поне едно полимерче сега нямаше да ти брои майбасите! Така е в държавата на суджука баце !

Коментиран от #17


Оценка:
-34 +467

Т.о.ш.и.б.и.я.н
2 Отговор
Тиквата фалира държавата.....тва е охранител премиер трагедия абсурд по български

Оценка:
-52 +441

7777
3 Отговор
От написаното се разбира, че Борисов е спасил 30 млн държавни пари да потънат за майбаха на Банев, може само да благодарим за това.

Оценка:
-318 +92

Химик
4 Отговор
Хайдее,туй бившо комсомолче и "честен"червен "бизнесмен" изкара всички виновни,а той вода ненапита и жертвал се за химическия комбинат и работниците.ьа от къде са милионите му за автопарка от скъпи голи и другите разхищения като арабски шеих.На възраст съм и мислех,че нищо вече не може да ме учуди.На такова нахалство,безочие и гьонсуратлък не знам какво може да се каже.И мекеретата съжаляват това недоразумение бизнесмен и нападат Бойко,който има най-малка вина за тази бандитска приватизация.И питайте бивши специалисти и работници,оставени на улицата по най-безобразен начин от Банев,да видите те какво ще ви кажат.

Коментиран от #6


Оценка:
-115 +177

ГЕРБ и бизнесът
5 Отговор
Не ни учудва. ГЕРБ е на път да унищожи всеки бизнес, който не снася в техни полог. Дали Банев е цвете или не няма голямо значение. През годините се натрупаха толкова примери от Мишо Бирата до суждука и толумбичките и всичките минават през Борисов. НДК-то щели да го местят до магнолията в Банкя

Коментиран от #93


Оценка:
-41 +351

Т.о.ш.и.б.и.я.н
6 Отговор

До коментар #4 от "Химик":


Само да вметна че при покупка за милиони от сименс те същите ще ви подарят каквато кола поискате и е наивно да се смята че банев е нарязал винкел за да си купи майбах при положение че като работи завъда ще му носи милиони след милиони

Оценка:
-33 +250

Т.о.ш.и.б.и.я.н
7 Отговор
По скоро тиквата премиер е проводник на американските интереси и те не са да има работещи предприятия в бг и затрива всичко де що работи както се вижда наяве

Оценка:
-50 +299

999
8 Отговор
Бойко Борисов е отмъщението на Тодор Живков за предателството на Българският народ и отричане от всичко постигнато по негово време.

Оценка:
-34 +262

юрист
9 Отговор
Лицето банев да отговори на въпроса за произхода на първите си два милиона. Дори част от изнесеното да е истина, чрез тази статия аз се запознах с твърденията само на едната страна в спора- банев.Има един безспорен факт- че и банев, и борисов са бивши бкп членове. Повече няма нужда от коментар.

Коментиран от #22, #35


Оценка:
-44 +163

Гост
10 Отговор
Банев стига рева! Не си си плащал, а сега ривеш. Аааааа! Не си ли чувал песента.

Мъни, мъни, мъни.

Ха ха ха.

Оценка:
-34 +136

Обективен
11 Отговор
Искам Бойко , да отговори на всяко едно изречение, в което е замесено името му или парламентарната му група.

Т.е. на всичко описано в точка 1,2,3,4,5,6 и 7.
Ама на моментаааа а не като се съветва с част от тия с които е хитрувал тогава.

Хич не е цвете за мирисане ни Банев ни Борисов, но за Съжаление Борисов прави някой неща за странта но и много за себе си.

Искам да го питам защо не върне казармата, защо си унищожихме ракетите в змейово, нина така сме по ок, защо пуска чужди войски на наша територия в Наши военни бази, без да плащат наем, зае.и наема те въобще не трябва да са тук.

Преди години сме имали танкове, толкова колкото са има ли гърция у турция взети заедно...сега НЯМАМЕ НИЩО

БОЙКО, Защо така? Защо не бутнеш къщитр на м ..литр, ако аз си построя без документи дсли ще ми я оставите? Ако не си платя тока дали ще ми се размине спирането,а водата, а нчбез средна да имам книжка макар да не мога да си напиша името, ама иначе съм „чел” листовки....

ТРАГЕДИЯ Бойко,
ТРАГЕДИЯ Борисов, кажи до кога така?

Оценка:
-22 +202

Шаран БГ
12 Отговор
Много хубаво написано! Аз си знам, че виновни НЯМА и не може и да има. Всички са "чиста вода ненапита"Само че много по-вече от 2000 специалисти са на улицата.

Коментиран от #77


Оценка:
-8 +129

Георг Георгиев
13 Отговор
Какви са тези неясни със спечелените си пари и измислени български бизнесмени? Не ги ли е срам от грозните без морал роли които изпълняват пред обществото с глупаво съчинените си легенди.

Оценка:
-39 +63

Народа
14 Отговор
Трагедия, тикво това само можеш

Оценка:
-19 +118

Све
15 Отговор
Унищожават се предприятия от национално значение под чужда диктовка и надзора на продажните политици.
Народът блее...неразбиращ
България има най-слабите земеделски субсидии в ЕС.
Гнусните оранжерийни зеленчуци от БЕНЕЛЮКС се продават навсякъде ПО-ЕВТИНО ОТ БЪЛГАРСКИТЕ !!!!!!!!
Цялата политическа върхушка от Костов насам заслужава пътя на Чаушеску.
Не останаха мъже в България

Коментиран от #37


Оценка:
-15 +201

как
16 Отговор
"6. Достигна се до там, че за смешните за мащабите на „Полимери” 33 000 лева предприятието беше поставено от съда във Варна в процедура по несъстоятелност" - смешни ама нямало е кой да ги плати?

Оценка:
-9 +90

Марадона
17 Отговор

До коментар #1 от "Банев, Банеееееев":


Одеве ти казах че на премиера трябва да целувате краката и ръцете щот вече 7-8 години ви чисти л..ната, а те "Баневци" с лопата да ги ринеш в БГ, красноречиви, сладкодумни - така се крадат държавни активи

Коментиран от #26, #30


Оценка:
-159 +45

ЯШБ
18 Отговор
този Банев даже ми е несимпатичен, може би противен...но това е същото като с КТБ май...поне така изглежда...

Оценка:
-6 +126

19
Този коментар е премахнат от модератор.
Све
20 Отговор
Избирайте си Тикви, сега отново ви готвят ново правителство на Сакса,
КОЕТО ЩЕ ,, СПЕЧЕЛИ,, ИЗБОРИТЕ !!!!!!!
Радвай се НАРОДЕ
Ще въведат и висше образование за сервитьорки, проститутки, шофьори и ОХРАНИТЕЛИ
Други СПЕЦИАЛИСТИ няма да са ни необходими

Оценка:
-20 +113

знайко1
21 Отговор

До коментар #19 от "tankist":


ББ ми е много неприятен. Но в случая Банев е пълен измамник. Държавата няма работа да го крепи. Ако е успешен преуспява. Ако ли не - фалира!

Оценка:
-42 +67

22
Този коментар е премахнат от модератор.
Бумбака
23 Отговор
Бизнеса в България умря отдавна

Оценка:
-9 +110

Uflaf
24 Отговор
Още 2010 г. половината сгради ги нямаше и фирмата на един дебел сотенйор от Варна изнасяше метал за скраб с частните си мутри пазачи. А Банев с неговата охрана от Старозагорски и софийски мутри ,с джип и собствения майбах се разхождаше безпрепятствено в остатъка от завода до поне 2014 г. Негови счетоводители на черно разпродадоха дори инвентара на стола на частни фирми за доставка на храни. Всичко си е документирано в районното в Девня и има какви ли не дела. Може да излъже само хора които не живеят на около. Всички в Девня знаят кой и как разграби всичко от завода. А на входа стояха некролозите на работилите там хора като най-възръстния бе на около 60 години. За това ли бяха инвестициите ви ? Кандидат президент... който и в родния му с.Любимец хората не щат да чуят и видят. А що фирми си чакат завлечените пари за услуги от него. Край нямат и нищо няма да вземат защото този трябва да си ги отработи в затвора. Сигурно и застраховката на изгорелите си коли взе ,щото са непродаваеми на тази цена която е застраховката. Горкия той ,както сам каза преди време-само една яхта му останала някъде из Монако.

Оценка:
-14 +121

жан
25 Отговор
Никой не го избира Тиквоча бе,вие не можахте ли да го разберете най после! Вие мислите че гласувате,продължавайте да си мислите!
Изборите се манипулират от Герб най безцеремонно!
Още 100години ще крадът с ръцете и с краката си и ще си разиграват коня! Жалко за тоя народ,жалко!
Не скочим ли всички и да ги изметем от парламента...нищо няма да се промени....нищо!!!

Оценка:
-18 +167

Бат Ваню
26 Отговор

До коментар #17 от "Марадона":


...мдаааа.....+ 1 .... Бойко ги знае сичките.... Кой, къде, колко.... как.....кога..... ха ха ха.....

Оценка:
-8 +55

CCC
27 Отговор
Има известна доза истина в някои твърдения , отразени в писмото на другаря Банев. Но има и един безспорен факт - от повечето от 40 български предприятия - приватизирани от АКБ Форес не оцеля нито едно всички бяха разграбени и обявени в несъстоятелност ! Едва ли за всички тези предприятия е виновен все някой друг ! Как пък поне едно предприятие не оцеля !!! А за Полимемери Девня , Касовата приватизация си я плати завода, Бане в нищо не е давал. От това предприятие само е грабено и то в гигантски размери ! Това е причината и то да фалира. Това уникално не само за България , но може би и за друи части по света. Най богатото предприятие в Девня , с уникална продукция на целия Балкански полуостров, на практика без конкуренция, е можа да издържи повече от 12 години под контрола на Банев !!! Инерцията която имаше предприятието / оборудване за стотици милиони , ноу хау, технологиии, патенти, други парични и непарични активи/ преди приватизацията му помогна да оцелее само толкова - 12-13 години ! За съжаление това предприятие се нуждаеше и от инвестиции, но за това трябва инвеститор , а не "масов приватизатор" ! Т. нар инвестиции в писмото са по скоро по документи, маскировка, предвид инвистиционната програма залегнала в приватизационния договор и която формално трябваше да се изпълнява. Ако поне 30% от парите изработвани в преприятието оставаха в него , то нямаше да фалира, но уви !

Коментиран от #28, #32, #45


Оценка:
-8 +130

жан
28 Отговор

До коментар #27 от "CCC":


Ами те тия палежи на автомобилите му,никак не са случайни!

Оценка:
-4 +86

Кибик
29 Отговор
Виж кво, Банев, не искаме натриева основа, солна киселина и разните му там полимери, искаме суджуци.

Коментиран от #31


Оценка:
-13 +87

До Марадона
30 Отговор

До коментар #17 от "Марадона":


Ааа ти си го целувай, мен ме гнус, а и не съм гербераст !

Оценка:
-12 +49

Гост
31 Отговор

До коментар #29 от "Кибик":


Ами то и аз съм за суджуците..... киселини миселини нещо не ме радват.

Оценка:
-6 +32

Луи Вюитон
32 Отговор

До коментар #27 от "CCC":


Народът го е казъл "от където мине трева не никне" Семейно некъдърни бизнесмени типични за нашите географски дължини. На запад щеше да си брадясва и спи под някой мост, виж жена му пак щеше да е добре, безскрупулно омъжена по сметка.

Оценка:
-7 +75

курчо
33 Отговор
Наи трудно се управляват активи който са подарени.но като се има предвид че нашия примиер е кукла на конци много ясно че го боли него за тези работни места за елитно предприятие в Европа и за това че това предприятие няма да работи.важното е това което му е наредено да го направи.и нали българския народ не може да реагира седи и слуша на примиера заключението.Аз пък искам да попитам примиера защо не пита Иван Костов как подари на Муравей Радев завода за мотокари РЕКОРД и как М.РАДЕВ прибира активите на ТПК МЕТАЛ .Кооперация собственост на член кооператори който са я основали,закупили земя ,сгради и дали пари здраве и труд за просъществуването и.Ще го пита ама другия път.МЕТАЛ не пречи на европейските крадци,МЕТАЛ не е в разговора за подпирене от примиера и за неговото унищожаване.То е унищожено от Муравей Радев на който така му е наредено.Така че нещата са повече от ясни и това че Банев кара Баимах е срамно и позорно изказване което вместо да му навреди зацапа свещите на Борисов защото и банката на Цветелина е получена светквично

Оценка:
-13 +61

Гост
34 Отговор
Хора, с такива в бизнеса и властта - жална ни майка!

Оценка:
-3 +72

Ghost1
35 Отговор

До коментар #9 от "юрист":


Казано кратко, ясно и без увъртане. " и двамата са членове на БКП" Това е толкова показателно за цялото състояние на народното овчедушие!

Коментиран от #54


Оценка:
-14 +60

36
Този коментар е премахнат от модератор.
Ghost1
37 Отговор

До коментар #15 от "Све":


Аз не съм видял, а и никой няма да види доказано от българският съд извършено престъпление по служба от най-големия държавник след Стамболов.Трън в очите ви е, но не беше ли Костов комунисти като тебе щяха двойно да злорадстват, а всички останали да гледст ЕС през крив макарон. Не се занимавай с такива въпроси за които Бог и обществото отдавана са се произнесли

Коментиран от #88


Оценка:
-63 +19

Дочо
38 Отговор
Комсомолците, като тоя Банев, окрадоха България!

Оценка:
-11 +77

Добър познат
39 Отговор
Драги ми Банев,
Всеки който се е докоснал до теб знае твойте методи на работа със специалистите приети на работа от теб.
Ти си ясен като бял ден, но ТИКВАТА е дори по-ясен и от теб, а ти като модерен капиталист така и не разбра, че около 4 /четири / тона суджук са достатъчни за да го нахраниш и да благоденствуваш под неговото загрижено крило, нали?А ти както обикновено се имаш за Велик, Да ама Не!
По велик Мутрагеньо от Бойко нема!!!
Всеки си намира Майстора!!!
Споко и за Боко ще дойде Видов ден!
Спомни си как започна с таксито!!!
А Баща започна като МУТРА...знаеш, нали?
Така и ще завърши!!!
Жалко за БЪЛГАРИЯ с такива като Вас двамата!
Бог забавя, но.... не забравя!
Бивш познат на двама Ви!
Бъдете здрави!

Оценка:
-12 +119

Политолог
40 Отговор
Коментарите трябва да влязат в учебник по история на Ново-комунист-капиталистическа България, защото отразяват самата истина за неговото раждане и развитие. Винаги съм казвал, че комунизЪма е по-страшен и от атомна бомба, защото неговата разрушителна сила е с резониращо действие в пост-комунистическото пространство вече 30 години. А така наречените "социалистически" държави вече никога няма да бъдат държави, поради простия факт,, че те вече нищо не държат - превърнати в забележки под линия в неолиберална и соросоидна Европа. Бог да ни е на помощ!

Оценка:
-30 +53

баи Спиро
41 Отговор
Банев,ти защо мълча до сега.Какво си прикривал Боико,маи си очаквал нещичко,а ся Боко като ти показа суджука си-ревеш.
Да си осветлил българския народ с тези подробности,когато беше предизборно време.

Оценка:
-11 +87

Ханко.
42 Отговор
С две.думи бандитска България.
Дано по скоро се самоисбиете та да почнем въсхот.

Коментиран от #72


Оценка:
-10 +51

Ханко.
43 Отговор
С две.думи бандитска България.
Дано по скоро се самоисбиете та да почнем въсхот.

Оценка:
-11 +60

Я. Петров
44 Отговор
Б.Борисов си е един селски тарикат .Какво очаквате от него.

Оценка:
-9 +90

Мунчо
45 Отговор

До коментар #27 от "CCC":


А защо не споменава за оборудването продадено в Иран?.....

Коментиран от #94


Оценка:
-2 +44

Костадин Георгиев
46 Отговор
цацаров, борисов, пеевски. Тримата дебели, от тях трябва да се започне!!! След тях около 2 000 известни нам подобия на хора. Олигарси, политици, журналисти, собственици на медии.

Оценка:
-11 +94

Никито Иванов
47 Отговор
стругар с/у пожарникар = 1:2 за мафията

Оценка:
-3 +57

Che
48 Отговор
Такава беше съдбата на хилади предприятия в България и виновни- НЯМА.Трагедията е тотална, но рано или късно възмездие ще има, никой не си е отишал от този свят без да си е платил виресиите.

Оценка:
-5 +79

щурак
49 Отговор
Хареса ми това:...
Аве аз и одеве ти казах, ако до Боко беше достигнало поне едно полимерче сега нямаше да ти брои майбасите! Така е в държавата на суджука баце !

Оценка:
-6 +75

50
Този коментар е премахнат от модератор.
сиси
51 Отговор
Алкохолизираните Баневи искат държавата да им гарантира кредити, които да си харчат за лукс и да не връщат , да им осигурява поръчки , да им опрощава ел.енергия и данъци , а те само да се напиват и да се правят на тузари и от време на време някой завод да продадат за скрап. Друго не умеят двамата хрантутници. ЗА затвора са !

Оценка:
-19 +56

sudjuk
52 Отговор
История, подобна на суджуците. Проблемът не е във взимането на салама, а в това, че не достига до простата Тиква

Оценка:
-9 +54

Чукача
53 Отговор
Ч.кат се двама,плаща цял народ!

Оценка:
-3 +44

соня
54 Отговор

До коментар #35 от "Ghost1":


Само да попитам,не че съм комунист,но не са ли комунистите построили и изградили всичко в България, което сега вече е разграбено и продадено на безценица?!За каакво спорим,щом даже и не признаваме кой е градил и кой го е разградил?! А това,че всички са потомци на комунистите е факт,но за жалост те са се изродили явно, защото не може от една страна комунист да гледа да гради за народа и държавата, а от друга-комунист да разграбва!!! Моето лично мнение е,че всички тези потомци на БКП имат синдрома на изпуснатото/изтърваното куче- веднъж видели се на свобода на действие,те вече нямат наяждане

Коментиран от #65


Оценка:
-7 +80

Цаца ама риба
55 Отговор
А така Евелине! Браво Бойко, не му оставай длъжен, кажи още от това, което знаеш! А ти Евелине, не му оставай длъжен, я разкажи още от бъгавия си живот! После Бойко ще допълни помията. Ама не премълчавайте нищо, всичко си кажете! А ние накрая ще решим, да ви съдим ли, да ви бесим ли или да ви е..м!

Оценка:
-6 +67

Анти;комунист,расист геи,фашист,
56 Отговор
Драги съграждани...Питане; В коя европеиска държава,настоящият президент,премиер,и политици от висок ранг,се назовават тикви,пе...сти,и,още какви ли не? Кажете...???За какъв народ се имаме? Какви са,тогава,тези,които пускат бюлетините, в урните,по време на избори?Сигурно,рожби на тиквите???? Излезте от робският манталитет, и ,тогава ще тръгнем,полека,напред.С мъка;И антигрубянин.

Оценка:
-10 +40

Не знаещ
57 Отговор
Истината е че така протече цялата тъй наречена Приватизация...........изкупиха ефтино и разпродадоха.....хора като тези Баневи....са само търгаши,те не са способни на бизнез,те не създават а само рушът.....целия бизнес "Елит" в България е такъв,некъдърник,далавераджия.....и т.н.

Оценка:
-9 +44

стоян георгиев
58 Отговор
банев само не обясни как по-дяволите придоби завод на стоиност 200 млн.евро със заплата на комсомолски секретар?иначе е вярно че борисов е същия като него ,но в друга позиция.и двамата са част от нашата хубава управляваща върхушка и резултатите са на лице .завод полимери няма ,но борисов има милиарди ,а банев милиони.жалко обаче за феновете и на единия и на другия!

Оценка:
-8 +55

NaOH
59 Отговор
Банееев, тикво слънчасала, ТИ спря заплатите на хората още 1999г. Да! Аз бях там. А огромното оборудване за нов завод, закупено след 1986? Милионите, които взе от индиеца и ги наля в РУСАЛКА? Всички ние - старите ПОЛИМЕРЦИ го знаем, тикво слънчасала. С какво му е виновен БОКО? Наследи готовата инвестиция за батериите за каустик - РУСКИ. Хлорът стоеше още от 2000г. по цистерните и нямаше пазар за него, а бургаската тръба работеше...

Оценка:
-6 +50

Георги панов .гр плевен
60 Отговор
Работил съм като таксиметров шофьор в софия без да искам попаднах при перач на пари на Огнян Доинов .същият ме запозна .Б.Б А.Д И.П В.З . ОСТАНАХ ДА РАБОТЯ САРАЯ .НА А.д със съпругата на А . Д Ширин тъйкато сме от 6..кв на плевен познати ми каза че не бива да се познавам стия люди докато съм бил там Сер станишев идваше вся седмица и др виждах как му се молят

Оценка:
-0 +22

луд гидия
61 Отговор
Ами време е някой да влезе в панделата . Това ,че си комунист незначи ,че не може да си хем прост хем крадец .

Оценка:
-3 +26

Борисов кажи за
62 Отговор
https://www.vbox7.com/play:9febce59

Оценка:
-2 +4

Тодор
63 Отговор
Много интересно! Двама мафиоти се разправят. За парите на народа.

Оценка:
-3 +45

банеев Банев
64 Отговор
Ъо бива наглост, ама твоята никъде я няма... Лукойл му спрели доставката на етилен... ами като не плащаш,ще ти я спрат ами... същото е и с всичко друго описано от мен. Държавата и ГЕРБ виновни, зашото не ми дадоха, за още един майбах и един самолет...
И само една подробност - НЕОРГАНИЧНАТА химия в България не е ликвидирана, макар че ти комуненце се опита да го направиш. И СОДИ Девня, и Димитровградските химкомбинати си рботят!

Коментиран от #70


Оценка:
-12 +22

Случайна
65 Отговор

До коментар #54 от "соня":


Младежки бригади строяха без пари,доброволно в кавички затова нищо не им е скъпо

Оценка:
-5 +13

Петя
66 Отговор
Много съм далеч от политиката и бизнеса, но само мога да кажа, че стана нещо страшно за българския народ, говоря за обикновения българин. Може както някои казват било, да ама не живяхме добре, нямаше такива разбойници по улиците, да имаше голям ред и дисциплина, нямаше безработица, нямаше гладуващи имахме истинска българска продукция от българското село. Още много може да се пише.Само не знам какво ще правиме по-нататък. Много милионери, милиардери, олигарси, а обикновения българин се чуди как да свърже двата края. За голяма част от пенсионерите е пълна трагедия, щяха да правят пенсиите 300 лв.само на думи. Те нали са добре! Другите да се оправят! Дано Господ да ни пази поне да не се разболяваме, че пари за лекар, няма от къде, пари за зъболекар няма от къде. Ако някой може да живее от всички тях поне един с 300 лв. нека да се похвали. Да ама не! Господ да ни е на помощ.

Оценка:
-4 +26

Зайко Байко многознайко
67 Отговор
Дългия инкасатор, мръсен наглец и крадец. Р.Овч. , Гоце Трипера, Румен Вика Маджо, Мадридското цукало, Фернандел, Зельо, Доган н.ас.ран, Лондонския клуб с Инч Хай, Велевците , Драгалевския мангуп , кака Кури червената биволица приватизаторка, Цецо Ушавия Шлифер , комунета, мутри, червени, сини, лилави, пребоядисани, умствено изостанали, и короната на безхаберието и шуробадженащината Тиквоций Едно. Един ли няма в нашата Татковина, който да има милост към народа си, да бъде отговорен, да го обича? Проклети бъдете народни убийци!

Оценка:
-5 +36

Ив ас
68 Отговор
Продължавайте да гласувате за герб.

Оценка:
-4 +16

Усмивката
69 Отговор
Има нещо смислено .Дори вярно в това отворено писмо.Държавата Мащеха.Тя се държи еднакво към всички ни.Борисов ,олицетворението на държавата от втория сезон „унищожаването на държавата България” наистина се държи неадекватно.И си има обяснение.За трети,и може би последен път е под заплаха от политическо и физическо унищожение.И в тези му последни ходове прозира ,хаос ,паника и непредсказуемост или казано „ ва банк”

Оценка:
-6 +11

Усмивката
70 Отговор

До коментар #64 от "банеев Банев":


Братчет .Чета ти плоските мутренски разсъждения и те съветвам.Не така.Ако твоят лидер е искал да изобличи и вкара в онези заведения крадците ...първо .Забавил се е доста.Второ.....така не се прави. Като спре доставките на етилин .И доставките на ток за легалният му бизнес.Щот тук мирише на конкуренция и рекет ....андъстентму!!!!!Твоята и на Борисов държава е прогнила от рекет политически и корупция като алтернатива

Оценка:
-3 +14

бсфн
71 Отговор
сега става подобно с полисан спират да се отчитат на власт имащите и ги скъсват от проверки докато фалират.

Оценка:
-2 +16

БАЦЕТО
72 Отговор

До коментар #42 от "Ханко.":


А КЪДЕ КОРНЕЛИЯ ПЪРВАНОВ А

Оценка:
-6 +8

73
Този коментар е премахнат от модератор.
КОНСТАНТИНОВ
74 Отговор
СПОРЕД БАНЕВ ИЗЛИЗА ЧЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО "ПОЛИМЕРИ" Е ИЗВЪРШЕНО ОТ БОРИСОВ И НЕГОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПО НАРЕЖДАНЕ НА ГОСПОДАРИТЕ ИМ.

Оценка:
-2 +16

Гост
75 Отговор
Какъв комунизъм те гони ,бе псевдополитолог,никога не е имало комунизъм в бг,а една крадлива система.

Оценка:
-3 +18

Бай вую
76 Отговор
Вие си пишите разни глупости а боко и другия червен боклук си харчат милионите. Какъв е извода?

Оценка:
-2 +14

Гравитон
77 Отговор

До коментар #12 от "Шаран БГ":


А бе човече, не вдяваш ли, че под "мъдрото" ръководство на гробарите, България окончателно се запъти към отвъдното? От Жан Виденов насам, десните работят за унищожаване на каквото и да е българско производство за да се изнесат навън кадрите ни и да внасяме всичко, като плащаме със заробващи кредити от Световната и Европейската банка за развитие! А събудете се бе хора!

Оценка:
-4 +16

Цветан Цв
78 Отговор
Без думи....................не си се отчитал на Боко? Грешка.......

Оценка:
-1 +14

варненец
79 Отговор
Тиквата беше тотално неизвестен охранител,когато този псевдобизнеснен с месеци наред не плащаше заплати на работниците.тоя е по-нагъл и безочлив от Б.Б и Цв. Цв взети заедно

Оценка:
-6 +10

бсфн
80 Отговор
заради полимери удариха и полисан значи са спрели да сипват в касичката на нунката,защото той назначава в полис-русе.

Оценка:
-1 +7

81
Този коментар е премахнат от модератор.
Учуден
82 Отговор
Аз ли нещо не вдявам -писмото е с дата 2017г.

Оценка:
-0 +7

Гурчу кура.
83 Отговор
Искам да ги ибъ у гъзъ .надупени.да квичът от моет хуй голям пацул.

Оценка:
-3 +3

Ники
84 Отговор
Банев тиси корбан братле,щете згънат тия мофиоти ,щети разкажат играта повярвайми знамго от опит.тия гербари моралисти са върли комоняги ,имафиоти,80процента са скапани милиционери с зокарняли мозаци гадове мръсни .и те еправлявот България.шеген няма да влезем докато гееееррррббббарште са на власт.

Оценка:
-3 +10

Providev
85 Отговор
Боцката пада. точете ножевете ;)

Оценка:
-2 +7

Фата Моргана
86 Отговор
И Банев и Борисов са големи специалисти по неорганична химия! Банева и тя! Събирали се два пъти да разглеждат проблемите. Звучи като виц!

Оценка:
-2 +9

Анани Куртев Пурков
87 Отговор
И премиера и Банев са един дол дренки, плачат като
ненаети проститутки!

Оценка:
-2 +11

88
Този коментар е премахнат от модератор.
Васил Петров
89 Отговор
Банев лъже!

Оценка:
-2 +4

ная
90 Отговор
Интелектът на Банев не може да произведе това писмо.Някой му е държал ръката докато пише.

Оценка:
-3 +7

91
Този коментар е премахнат от модератор.
осъден с една от схемите на ГЕРБ.
92 Отговор
Схемата ми е до болка позната, Цветанов е машата чрез структурите на ГЕРБ в цялата страна.
Аз бях съсипан по подобен начин, когато подадеш жалба и кажеш истината се отприщва Ноевия Потоп срещу теб.Това се прави за да не омаскариш някой крадлив член на ГЕРБ.В този случай лицето от Герб е председател на Общинска структура в малък пров. град не далече от Пловдив.
Не познавам Баневи лично, но това което изживях от тези на" власт- изверги" ми обърна представата , колко долно може ДА стигне някой ,малък мишок, който носи рушвети нагоре и който е под крилото на ГЕРБ.

Първо се задейства РПУ-то където се намираш ,пускат мухата, че си от някоя престъпна група,тази група отдавна се подслушва, но това е повод да те абонират за подслушване.
Шефа на РПУ-то се накисва в медиите, че е човек на престъпниците,идва му като гръм от ясно небе ама
от днес нататък няма къде да мърда.От днес нататък той ще прави всичко което Председателя на Герб каже
той е месния дери-бей и екзекутор на фалщивите новини.
Второ се задейства охранителната фирма в твоето населено место нищо, че си им клиент още по лесно.
Трето се задейства Общината там могат да ти откраднат много документи и изчезнат ли става лошо.
Паралелно с това са Общинска служба земеделие тя въобще не е Общинска а на Цветанов и Борисов.
НАП ВЕЧЕ Е ВКЛЮЧЕН И ПОКАНА ЗА РЕВИЗИЯ ЧУКА НА ВРАТАТА.
Прокуратурата вече ти преписала нещо от сценария, че се искал да измамиш държавата ,и Земеделския мистър е пуснал вече

Коментиран от #95


Оценка:
-2 +5

Анонимен.
93 Отговор

До коментар #5 от "ГЕРБ и бизнесът":


Гадни комунисти.Никога на власт.Убийци и крадливо племе.

Оценка:
-3 +1

Ку ку руку
94 Отговор

До коментар #45 от "Мунчо":


.....Защото е помислил,че си е купил нова "любовница".......с парите на нас, балъците.....

Оценка:
-0 +0

Ку ку руку
95 Отговор

До коментар #92 от "осъден с една от схемите на ГЕРБ.":


А що се хващате на "хорото",като не знаете "стъпките" и "тактовете"?!....

Оценка:
-0 +1

патриотъ
96 Отговор
Явно е,че сме умрели мишки и не ни остава нищо,освен терминал-2!В тая скапана държава трябва да останат само политиците и циганите!Пък Баневи не ги мислете-те имат достатъчно скътани парици.

Оценка:
-0 +2

Султана от Бруней
97 Отговор
Каквото и да намерят на Баневи ,като омаскаряване, няма да поречи на Баневи да осъдят България в Страсбург за много,много пари.
Отделно Борисов с постъпката на Емир, без отговор!!!
Гешев, клъвна на хитра ,въдица, започва, да става интересно.
Полимери и България ще бъдат, златни кокошки за ,дълго бъдеще...къде го чукаш, а то къде се пука...
Пък и Нефтохим замесен,,,лошо много лошо ....все хора с милиарди...

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Бойко Борисов
Премиерът обяснява международното положение пред Нова телевизия:
На границите ни - от едната страна е Крим, от другата е Турция."

Още бисери
ТОП 5