8 Август, 2017 10:11 14 870 27

Банева: Не съм виновна, че "Полимери" е лунен пейзаж

  • евгения банева-
  • николай банев-
  • полимери-
  • девня-
  • завод

Съпругата на бизнесмена Николай Банев прехвърли обвиненията за завода към синдик Иван Балабанов

Банева: Не съм виновна, че "Полимери" е лунен пейзаж - 1

Съпругата на бизнесмена Николай Банев, Евгения Банева, заяви, че вината за окаяното състояние на завод "Полимери" в Девня не е тяхна, а на Варненския окръжен съд и синдика Иван Балабанов, управляващ предприятието от 2012 година насам.

"Управлявахме от 1998 до 2012 г. От 12 декември 2012 г. не сме в управлението на завода. Оттогава то се управлява от синдик Иван Балабанов. Премиерът Борисов е в заблуда, че Баневи са опоскали предприятието", защити се Банева.

"Аз не съм виновна, че синдикът не е намерил пари, за да поддържа резервоарите. За 4 години от предприятие с активи 200 милиона долара и договорени инвестиции за над 100 милиона долара "Полимери" стана лунен пейзаж."

Коментарите на Николай Банев и съпругата му идват кратко след обвиненията на Бойко Борисов, че заводът е оставен на произвола на съдбата и сега трябва да се платят 15 милиона лева, за да се обезвредят опасните отпадъци там.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъжи

    68 3 Отговор
    Лъжлива ...... Пропуска да каже, че когато влиза в несъстоятелност, дружеството отдавна е обезкостено от Баневи и над 200 души работници не са получавали заплати от 1 година. Тези са безскрупулни лъжци и мошеници,безочливи.

    Коментиран от #2

  • 2 Пенчо

    50 1 Отговор

    До коментар #1 от "Лъжи":

    Също така пропусна да каже онова брадатото нещо,колко пари проигра в казината на златните.Идваше в казиното на Интернационал с куфарче пълно с пари и си заминаваше пиян на мотика без нищо. И така до следващия път.

    Коментиран от #3

  • 3 мъни

    37 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пенчо":

    Добре, че не си виждал чантите и обувките на Банева, че съвсем щеше да се потресеш, Имелда Маркос пасти да яде ?
  • 4 Све

    39 4 Отговор
    Не обвинявайте този, който яде баницата.
    Без държавници и закон , и България скоро няма да я има.
  • 5 Варна

    64 2 Отговор
    За човек, който многократно е бил в полимери, мога да твърдя, че това предприятие си беше гробница и преди и след приватизацията.
    - Баневи не вкараха и 1 лев там поне във времето от 2001 до 2005год. когато аз имам преки наблюдения като доставчик на материали и консумативи.
    Изключително опасно място, не само в Девненската долина, а за цялата страна.
    Въпросът е друг!
    - Баневи в случая са прави, макар да не ги харесвам никак!
    - От 2012 година, те нямат пряк контрол върху предприятието и не са допускани там.
    Пряко отговорност носи синдика или в случая държавата. Кой управлява държавата в този период?
    Борисов е на власт от 2009год. с изключение на едно прекъсване около 2013 година...
    - Както той обича да се изразява:
    - А къде беше от 2012 до сега?
    - Кой да носи отговорност?
    -------------
    Разбирате ли за какво говоря?
    - Едните не трябва да излязат от затвора заради куфарчетата с парите и мнимите приватизации от времето на Луканов и Костов
    - А другия заради рекет, злоупотреба с власт, кражба на държавни средства, държавна измяна и накрая безхаберие

    Да се чудиш кой е по виновния Баневи или Борисов? - Мен ако питате и едните и другите трябва да изгният в затвора

    Коментиран от #25, #27

  • 6 стоян

    25 0 Отговор
    В гр Харманли тия Баневи сринаха нов завод недовършен и му взеха желязото около 160 тона

    Коментиран от #8

  • 7 стоян георгиев

    12 3 Отговор
    я що не ревете против сорос бе убавци?акб форест е фонд на бсп то ,а банев бе поредното комсомолско секретарче събурдило се милионер.тва е част от икономиката на социалистите ,демек верните наследници на комунистите.българия бе единствената страна от соцблока дето реално прехода почна 97 година ,когато уви имаше както в русия ,организирана престъпност и олигарси.последиците и днес ги усещаме ,но оказва се че сорос е виновен.във викито има кратка биография на тоя убавец,вижте с кого основава акб форест този мастит комсомолски мизнесмен,досущ като тези при другаря путин.
  • 8 истината

    24 2 Отговор

    До коментар #6 от "стоян":

    И в моят град сринаха държавна фирма, нарязаха я за скрап и си тръгнаха, тия са, като скакалци, където минат трева не никне. Фалирват, режат и си тръгват, всичките им придобивки са видели тази съдба.
  • 9 иБанчо

    19 0 Отговор
    Пожелавам просешка тояга и "топла супа" на еБаневи и техния слуга, ЛЮБО ПЕЕВ - БЕРОЙСКИЯТ НЕКАДЪРНИК от Стара Загора!
  • 10 ЕБАНЕВ

    17 0 Отговор
    НА ПАНАЙОТ ВОЛОВ В ШУМЕН СЪЩО МУ РАЗКАЗА ИГРАТА ТОЗИ БРАДЯСАЛ П...РАСТ ВСИЧКО Е НАРЯЗАНО НА СКРАБ
  • 11 Възмутена

    18 0 Отговор
    Те притежавали" само 24 % от Полимери"; а с какво ги купихте тези 24 %, бе другари( и още не знам колко на брой предприятия, със заплатата на комсомолски секретар ли? Безсрамници! Как може тези хора да са още на свобода,разсипали голяма част от икономиката на страната, на съвестта и наглостта им тежат толкова човешки съдби.
  • 12 Vasik Atanasova

    10 1 Отговор
    АЗ СЪМ ВИНОВНИЯ

    НЕ БИЛА ВИНОВНА А ?
  • 13 Курник Банев

    16 1 Отговор
    Банева от 100 метра миришеш на гнилоч незнам чудя се какво изчадие на Ада си ,нищо човешко няма в теб . Има кой да те съди нали се сещаш че сме гости тук.Ебанев горкия мишка пълна мишка .суетата ще ви погуби боклуци .и пера да си забиете в за.....ниците пауни няма да станете .
  • 14 Руслан

    11 1 Отговор
    Синдикът Иван Балабанов е баща на Тодор Балабанов - председател на Общинския съвет във Варна - верен кадър на ГЕРБ, лично назначение на Борисов. С появяването си онзи ден в "Полимери" Бойко Борисов на практика извърши въвод във владение на пловдивската фирма, купила завода за 15 млн. Зад тази фирма стои курпулентното тяло на #Кой.

    Коментиран от #15

  • 15 Иванова

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "Руслан":

    И какво излиза - че "Полимери" е нещо като КТБ...
  • 16 Лупи

    16 1 Отговор
    Тя цялата държава е КТБ от 89-та насам. Докато го правят безнаказано няма да се спрат. Само си мисля, колко много е построено и направено за 30 години по времето на бай Тошо, че още го крадат и има за крадене.

    Коментиран от #19

  • 17 и накрая

    8 3 Отговор
    Просто го изслушайте и изгледайте https://www.vbox7.com/play:9febce59

    и накрая Добрия Бойко ще плати от Общите Наши пари 15 000 000 на лошия Банев на който подари Ферари на сватбата
    и освен това ще разделят а парите от продажбата на всичкото това вещество а пък то конкретно за какво може да се използва е съвсем допълнителен въпрос
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Шляхтиц

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "Лупи":

    Ако позволите да допълня коментара Ви. Тодор Живков, лека му пръст, беше казал, новите управници не могат да боядисат това, което е построено по негово време. Моето, а и не само мое мнение е, че не само, че не могат да го боядисат, а тридесет години още не могат да го окрадат.....
  • 20 Валентин

    4 0 Отговор
    Какво е пушила другарката
  • 21 Валентин

    4 0 Отговор
    Какво е решила другарката

    Коментиран от #22

  • 22 Валентин

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Валентин":

    Кащто изкате така го възприемате
  • 23 Валентин

    0 0 Отговор
    Те и без това са БОЛТИ
  • 24 Валентин

    0 0 Отговор
    Те и без това са БОЛни
  • 25 Усмивката

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Варна":

    Разбира се че нещата са комплексни.То е все същото да вярваш че тези дет слизат от Балкана на бял кон,не са същите като онези дето грабят и безчестят народа ни.Те са като лявата и дясната ръка на крадеца.Сами се заблуждаваме .Бойко Борисов бори престъпността.
  • 26 СИГОБАРА ИГОТОЧИ

    2 0 Отговор
    КАТО Я ГЛЕДАМ КАКАТА....ОТ НАШАТА ЧЕРГА Е....ПОРОКА Е ИЗПИСАН НА ЛИЦЕТО И...ОХ КОТЬОООО....
  • 27 3333

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Варна":

    Кой е по виновен ти гледай, че се гласят още 15 млн. да приберат уж за обезвреждане. Преди това Баневи са взели 200млн. Голяма приватизация направихме няма що.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове