9 Август, 2017 09:07, обновена 9 Август, 2017 10:53 11 592 56

Николай Банев съди България

  • полимери-
  • николай банев-
  • съд-
  • иск-
  • девня

Искът, който бизнесменът ще заведе в Люксембург, е на стойност от 650 милиона евро

Николай Банев съди България - 1
Стопкадър: Bulgaria ON AIR

До дни започва извозването на опасното вещество, което се съхранява в корозиралите цистерни във фалиралия преди години завод "Полимери" в Девня, собственост на бизнесмена Николай Банев. Това съобщи кметът на града Свилен Шитов.

Цистерните съдържат близо 3 хиляди тона токсично вещество. Хората в градчето признават, че са на тръни. Местните са притеснени и от факта, че никой официално не ги информира за предстоящите действия. От областна управа вече е избрана фирма, която да извози токсичния отпадък във Франция, където ще бъде неутрализиран, предаде Bulgaria ON AIR.

Министерският съвет вече отпусна 15 млн. лв. за извозване на тези опасни вещества. То ще се осъществи с авто, а не с влакови цистерни, тъй като в завода релсите са демонтирани и вече няма железен път. Контейнерът, където се съхранява опасното вещество, пък може да издържи още не повече от година и половина, тъй като то разрушава метала.

На свой ред Банев коментира, че ще съди България.

Бившият собственик на "Полимери" беше категоричен, че токсичният отпадък е наследил от държавата, купувайки завода през 1998 година. Бизнесменът обяви, че ще заведе дело срещу България и е убеден, че ще го спечели.

"Ние подготвяме един много голям иск. В момента стойността му е около 650 милиона евро. Това въобще не е шега. Този иск аз ще го заведа в съда в Люксембург", категоричен бе Николай Банев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостенина

    81 3 Отговор
    Пфффффффффф,тоя се не наяде бе.
  • 2 мачете

    89 3 Отговор
    Банев, като са те обявили от БКП за приватизатор да беше направил нещо, а не само да точиш с оня твоята "юристка". Със сигурно си за затвора. Може от там да си пуснеш исковата молба до съда в Люксембург.
  • 3 Бате Б

    78 3 Отговор
    Кога Банев докаже с какви доходи е купил завода тогава ..........

    Коментиран от #12

  • 4 Гост

    74 2 Отговор
    Добре де, когато купиш нещо, то вече си е твое, и си носиш и активите и пасивите ... нали?

    Коментиран от #6

  • 5 дс убо и 6то прибирайте си героя

    61 6 Отговор
    Няма ли кой да го застреля тоя? Толкова "бизнесмени" избиха, а не могат да се оправят с тоя! За много по малко пари ще го опукат, а за 650 млн. евро не ми се мисли, направо ще го разфасоват.
    Айде БКП-то да си прибира вересиите!
  • 6 дс убо и 6то прибирайте си героя

    75 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Да, все едно да си купя къща с кенеф на двора и да се обадя на бившите собственици да дойдат да си приберат л..ната.
  • 7 Мафия

    52 2 Отговор
    Кво'се прави на удрян с мокра кърпа.Да си гледал какво купуваш,но ти си знаел де.Било му завещано смешник.Ти си купил завода с пълни цистерни.Ако си купиш кола пълна до горе с гориво и вече е твоя кой кой носи вина .Ти,или този който ти е продаде.
  • 8 нагъл и прост

    54 1 Отговор
    'токсичният отпадък е наследил от държавата, купувайки завода през 1998 година." - значи купил завода, но това което е в завода не било негово?
  • 9 Костов

    50 2 Отговор
    Ненужен за обществото
  • 10 Оказва се

    15 54 Отговор
    Погледнато реално, в правото си е. Щом може и ако съдът намери, че е прав според доказателствата, значи си е прав. Защо да не вземе от тиквата едни пари, щом може. Вие няма ли да вземете пари, ако можете. Смятам, че всеки би. Пък и това Герберско управление донякъде си го заслужава. Кой от двамата е по-голямата мутра, я се замислете.

    Коментиран от #15

  • 11 МАНАФА

    28 5 Отговор
    ДА ТЕ СЪДЯТ МОИТЕ ХОРА ДА ТЕ СЪДЯТ
    АМА МНОГО ПО 2-3 ПЪТИ НА ДЕН ДА ТЕ СЪДЯТ
  • 12 Костов

    22 5 Отговор

    До коментар #3 от "Бате Б":

    Аз им ги подарих. Тогава що заводи продадох за по левче, е некой и за по 100 000 левчета, но на Зееви не му хареса та ни съди да му ги върнем. Но за сметка на това ме прибраха при ДС професорите в НБУ :) Печен съм нали? То и Бойко му изви на този ръчичките. Поука: Мафия без политици не става. Колко политици получиха 1,5 милиарда лева? ако били 1000, то всеки е взел по милион и половина. Къде са кредитните милионери, къде са тия.
  • 13 Гого

    59 1 Отговор
    Е.аси наглеца! Той до шията в л..на, цялата страна говори как никъде не плаща, колко хора докара до просешка тояга, с на хората боновите книжки без реални пари взе сума ти предприятия, наряза, разпродаде, съсипа всичко, до което се докосна! Живее като Крал, който яко е крал, а сега щял да съди! Евалата, Нагльо!
  • 14 Гост

    49 1 Отговор
    В нормална държава когато подобен тип фалира 2 или 3 предприятия, бизнес репутацията му ще се срине до дъното и никой няма да иска да прави бизнес с него за 2 стотинки. При нас такива отрепки са назначени за вечни бизнесмени и са вързани на редовна хранилка с държавата.
  • 15 ......

    21 5 Отговор

    До коментар #10 от "Оказва се":

    Само че ще ги вземе от народа,не от тиквата...
  • 16 истината

    37 5 Отговор
    Я помислете малко!?
    Единствения начин да осъди България и да прибере парите е, ако действа в комбина с управляващите и с прокуратурата, а кой управлява и държи прокуратурата?
    Има голяма вероятност да си разцепят парите двамата "бизнесмени", които разгирават театъра, идват им по 350 милиона на човек, не е зле, а?
    Щом думнаха цяла банка, що да не приберат и тия милиони, кой ще ги спре, може би Слави или "патриотите"?
  • 17 111

    52 1 Отговор
    Значи влаковите траверси бяха твои, когато купи завода и ги разпродаде за скраб, тухлите, машините и всичко останало, когато остави хората без хляб и поминък, пак беше твой завода, но отпадък не е твой. Чакай мако, 98 година си го купил със всичкия този отпадък, от тогава до сега не е ли работил и един ден този завод, не е ли трупал отпадък? Ей, мизернико, има един отгоре и гледа, живеете на гърба на изстрадали души, колко хора са измрели от мизерия, заради вас, където минете трева не никне, но това ще ви се върне, или на вас, или на децата ви.
  • 18 Бай Благой

    48 2 Отговор
    Егати мошеника е този Банев.
    Този трябва до живот да кОпа в някоя мина.
    От всички предприятия, които е купил(подарили са му) всички са фалирали.
  • 19 истината

    28 5 Отговор
    Вижте кои са поканените!!!!!
    Пред кой се бракосъчетават!
    Пред очите ни се върти нова далавера за 650 млн евро, българите отново ще бъдат ОБРАНИ по най бруталния начин.
    Най добре танковете да дойдат!
    Както е известно, нейният избраник е Николай Банев - собственик на "АКБ Форест". Булчинската дреха е най-скъпата, допирала се до родна земя. Шикозният тоалет е изработван три месеца в Париж от екипа на световноизвестния ливански дизайнер Ели Сааб. Най-евтината разкошотия в колекцията му е 50 000 евро. Двойката ще размени халки с по 50 брилянта и ще се закълне във вечна вярност по обяд пред столичния кмет Бойко Борисов. С красив тигров тоалет на "Долче и Габана" ще блесне Весела Барбукова, която заедно със съпруга си Димитър кумува на бляскавата двойка. Подаръкът на семейството за младоженците е луксозна 10-метрова яхта. За вечерното тържество в "Софияленд" ще пристигне и световноизвестният певец Джо Кокър. Преди него 500-те избрани гости ще омайва родната прима Лили Иванова и автентичен руски ансамбъл. Сред поканените са Елена Йончева, Жени Живкова, Георги Гергов, Поли Карастоянова, Соня Култуклиева.
    http://life.dir.bg/news/-752905
  • 20 Факти

    22 2 Отговор
    Какво градче бе журналисте? Девня е тежката индустриална зона на Варна. Ако гръмне ще стане мазало с много народ.
  • 21 Дамян

    31 2 Отговор
    Баневи не са изключение -те са правило

    Всичките олигарси в Бг са същия дол дренки.
    С назначени от БКП бизнесмени и елит -толкова.
  • 22 ехаааааааа

    23 12 Отговор
    Браво,евалаааа.ГЕРБ ПОДГОТВЯТ ПОРЕДНАТА КРАЖБА НА БЬЛГАРИЯ.Толкова е очевадно бе хора какво се нападате един друг по форумите.Не се ли обединим срещу тези мутри от ГЕРБ сме загубени и ние и децата ни.Боко тиквата и този тук отново ще оберат Бьлгария,та този план е напреван отдавнна ,защо само се хабите незнам.Филма е толкова ясен и прост.
  • 23 хахахаха

    23 10 Отговор
    Бойко Борисов+Николай Банев=вечна дружба.Вьрнете се малко назд вьв времето и ще разберете кога е направен плана за тази кражба.Хахаха,та те са пьрви приятели от много години а сега ни заформят турски сериал.А вие си джафкайте по форумите.Подготвя се ново разграбване на дьржавата от господата на великата партия ГЕРБ с нов участкчник в сериала г-н Банев.Хахахаха
  • 24 Ttt

    16 7 Отговор
    Ако държавата е виновна за Девня,Банев до сега щеше да осъди България... Лъже, според мен се опитва да дръпне БСП към него, за да му се размине!!!Това е бизнес за милиони.
  • 25 здрасти

    16 2 Отговор
    Семейство Баневи наистина не са виновни, ако са могли да да продадат тези вредни отпадъци и да вземат някой лев за да сменят "Майбаха" с по нов модел биха го направили.
  • 26 ОНЯ

    11 4 Отговор
    А колко отрови бъкат във въздуха години наред от тези заводи. Раковите заболявания в този район са много големи. Ееееех а каква природа е имало преди години. Било е райски кът.
  • 27 Иван

    15 2 Отговор
    Още ли не се е намерил някой сърдит мутрон да му свети маслото на този и оная сервитьорката орнела ?
  • 28 висок

    23 6 Отговор
    Браво на Банев, само така, съдиш България и си делиш обезщетението с правителство и прокуратура.... Браво. Българи пригответе се освен тези 650 млн, да плащате 1 млрд за Калиакра, още 1-2 млрд на Русия за Белене, после 20-тина млрд за ЧПФ.....много ще плащате племе, много!
  • 29 дос

    10 5 Отговор
    е сега ще осъдят държавата ищеси разделят мангизите с бате Б. В место да лежи в някои пандиз ще си отиде бедният човек на карибите а глобите има кой да ги плаща...
  • 30 ГОСТ

    11 3 Отговор
    Трябва и държавата да го съди, защото пак ще е всичко за сметка на данъкоплатеца!
  • 31 iorgo

    9 4 Отговор
    Ади бе народе сабуди се вдигни се ама не ти стиска вав форумите всички ревем а на улицата никой не излиза затова ни доят и ще ни доят и за в бъдеще
  • 32 Лупи

    23 2 Отговор
    като тоя и жена му са за доживотна каторга, като водата и хляба ще си ги купуват с изкараното т.е. ако не работят да мрат.
  • 33 МОЖ

    10 1 Отговор
    Държавата която толкова много му отне...
  • 34 Свидетел

    17 1 Отговор
    Като купи завода имаше и 5000 тона готова продукция и 6 милиона S кеш!!?!
  • 35 Трол

    18 6 Отговор
    Докато има такива, като Банев, Бойко, Станишев, Костов,Гергов, Вълка, коза, агне и тем подобни, а и онзи дето ни оправи за 800 дни, България все повече ще избледнява на географската карта до пълното и изчезване.
  • 36 Русенец

    12 6 Отговор
    Питайте Борисов1, като еназначил синдика през 2012г. за какво е мислил и какво еправил този синдик 5г. с тези отпадъщи - защо само ги е гледал ? Сериала е наистина Банови и повтаря КТБ - всички питат, защо са били големи лихвите и защо парите са раздавани на свои фирми, но никой не запита главния въпрос - КОЙ ПРИВАТИЗИРА АКТИВИТЕ НА КТБ, все пак те са за около 4 милиарда лева, а до сега са върнати едва няколко стонит милиона.
    Банев и Боко са дупи и гащи и ще забогатеят със стотици милиони народна пара. Но нямама изход от тях, освен Терминал 1 и 2.
    Бягайте млади хора ! Нека раждаемостта да падне още, тя е най-добрия критерий за управлението на една олигархия. За времето на ГЕРБ е паднала от 80хил. на 56хил. деца на година !
    Даже Валери "хитреца" и Дончев "всезнайкото" цял ден да се трудят на Лилито Павлова, няма да оправят раждаемостта !

    Коментиран от #38, #47

  • 37 вип

    15 1 Отговор
    Банев страх от господ нямали, държавата и нейните продажни управници подариха на тоя изрод над имущество под формата на заводи за над 650 милиона ( само активите на Полимери са били на стойност над 200 милиона долара), а той приватизира над 20 завода и съсипа всичко затвори ги до едно остави без препитание десетки хиляди души.....
  • 38 Ето

    4 5 Отговор

    До коментар #36 от "Русенец":

    Браво, умен човек!
  • 39 Jyusix HasiK

    7 2 Отговор
    като прочетох 650 милиона euro си жикам, балха го охапала за 40-то милиона в "панама гейт" егати крадеца,този надмина и Костов
  • 40 Jyusix HasiK

    2 1 Отговор
    като прочетох 650 милиона euro си викам, балха го охапала за 40-то милиона в "панама гейт" егати крадеца,този надмина и Костов
  • 41 Vasik Atanasova

    3 3 Отговор
    и ще ни осъди
  • 42 Vasik Atanasova

    8 2 Отговор
    този е голям мошеник
  • 43 прост народ слаба държава

    7 2 Отговор
    Първо ограбиха страната,а сега като свършват парите искат нови и така го извъртат,че пак народа да плати.
    Тука все бития,ограбения и е.ания народ го отнася.
  • 44 арджентата

    7 1 Отговор
    Когато се купува фирма, предприятие или завод... купуват се позитивите и негативите на съответното предприятие ! Такъв иск би могъл, да бъде спечелен, само ако е корумпиран съдията...

    Коментиран от #45

  • 45 Банев да го 8уха

    4 2 Отговор

    До коментар #44 от "арджентата":

    Публикувано във факти.бг: Когато се купува фирма, предприятие или завод... купуват се позитивите и негативите на съответното предприятие ! Такъв иск би могъл, да бъде спечелен, само ако е корумпиран съдията...

    Купуват се, но при определени условия, ако той няма задължението да ги преработи по договор, какво искате? Значи си е прав в съда. Вие не знаете какво е залегнало в договора, как го тълкувате? Тук въпросът е прав или не е Банев, не дали ще ограби парите на нас данъкоплатците, това е ясно и ще стане и става.
  • 46 Банев е прекрасен

    3 4 Отговор
    Кефи ме тоя, само така! Най после някой да се опъне на ББ, макар, че е вярно и това, че и двамата няма как ще приберат парса от това дело:)
  • 47 Бат Ваню

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Русенец":

    ... ама то Терминал 1 или 2 ... ама на къде?... Я кажи ти на къде искаш а?..... ха ха ха.... У леву или у десну?.... Пак си зела червените хапчета .... усещам та.... ха ха ха...
  • 48 ГОСТ

    7 2 Отговор
    айде стига с тея стари номера дее.. Актьрите банеф и борисоф публично се заканват един на друг. Тихомълком държавата скоростно намира пари да "оправи" опасните товари.. щото са заплаха и трябва да се оправят.. банев после съди държавата, обира парата и връща на борисоф дебело парче от баницата..а борисоф е много лош по ТВто и се кара на банеф...нищо че са от един отбор..накрая хем банеф е наказан, хем борисоф е добрия чичко политик. Накрая и двамата дебело нагушени а бюджета пак източен..а за пенсии немА пари...Банални са и плоски вече, ма кой и какво да им каже..и хляба в тях и ножа в тях...

    Коментиран от #49

  • 49 Бат Ваню

    3 4 Отговор

    До коментар #48 от "ГОСТ":

    ..... ха ха ха хаааа........ А у тебе хапчетата...... ха ха ха ха.....
  • 50 Никито Иванов

    6 2 Отговор
    Мухльо ..... стругаря комсомолец
  • 51 Пламен Вълчанов

    3 2 Отговор
    БАНЕВИ, ДЪЛЖИТЕ МИ ПАРИ...ОПРОЩАВАМ ВИ ДЪЛЖИМОТО! Това е за ковчези и свещи на "фамилията". Готов съм да ви приютя в моя гроб - чакам ви с добро на добро място!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Колю

    2 1 Отговор
    Този беше кандидат президент на всички българи . Справедлив ,далновиден, разбиращ от бизнес ,богат за да не краде повече и да се облагодетелства , и ред други достойнства. Е не го избраха защото хората го познават като мошеник съсипващ всичко което е заграбил чрез труда на родителите ни ,богаташ който никога не плаща освен на мутрите дето го пазят и все са около него. Пазят го от народната любов. Да не го нацелуват хората . Студен. Желанието за кражба и далавера в него е патологично заложено и такава женка си е намерил разбира се. Лика прилика са си и си живеят в приказка . Тя му е деен помагач и в някои случаи подбудител . Неразделни в " Бизнеса " . Няма как да ги разделиш дори и в съда. Та моралния човек кандидат президент сега ще съди народа си ,държавата само за 650 милиона. Така и така не живееш тук ,на тази планета защо да не гушнеш още мангизи ? Вземи си поискай и спечели още милион да ти стигнат за погребение и на родата . То паметници ще ви издигнат хората като ви заровят до кръста само и ще ви залеят със злато ,народни любимци . Наглеци ненаядени .
  • 55 гощо

    2 1 Отговор
    Д...а наглия м....л!!! Некадърник пълен!!! Дали му в ръцете мангизи,приватизирал наред с комунистически пари ма не може да управлява!!! До каквото се докосне то загива и се съсипва! Само мрънкат с неговата по телевизий!!!
  • 56 Любо Пеев

    0 1 Отговор
    Поздрави, брате! Добре я свършихме с тебе в Стара Загора!!Е-е-ех, време, време...Нашто време!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове