Last news in Fakti

8 Март, 2018 17:44 2 500 26

Сидеров: Как ще даваш оценка на руския патриарх, да не сме в махленско кафене?!

  • волен сидеров-
  • валери симеонов-
  • патриарх

"Не знам вие, г-н Никодимов, дали сте съгласен патриархът и главата на най-голямата православна църква в света да е наречен измамник. Как може да се кажат думи, които един джихадист или дори ислямист не смее да ги каже?!"

С тези думи лидерът на "Атака" Волен Сидеров се обърна към водещия предаването "Денят започва" по БНТ Иво Никодимов по повод думите на Валери Симеонов за руския патриарх Кирил. Вчера коалиционният партньор на "Атака" в "Обединени патриоти" нарече главата на руската църква "контрабандист" и "агент на КГБ", което предизвика буря в коалицията. Депутатите от "Атака" и ВМРО подписаха протестна декларация срещу думите на Симеонов, но тези от НФСБ отказаха.

"Да обидиш главата на църквата, значи да обидиш Бог. Преглъщал съм много обиди по мой адрес, махал съм с ръка в името на някакъв път и отборна игра. Това обаче е недопустимо, Симеонов трябва да се извини", добави още лидерът на "Атака". "Ще помоля всички коментатори, политици и всичколози да спрат с условностите. В средата на 19 век няма нация, ние сме заличени и никой не знае, че има българи. И това, че се освободихме, се дължи на Русия, която реши да помогне на християнските поробени народи. Ако не беше руската държава, нямаше нито румънци, нито финландци да участват. Да, благодарим им, но, ако не беше решението на руския император, те нямаше да дойдат", каза Сидеров.

Запитан какво мисли за думите на руския патриарх, политикът отвърна: "Не мога да давам оценка на главата... Не съм толкова дорасъл. Всеки, който смята, че е толкова велик да го прави, е или комплексиран тип, или е много-много зле. Как ще давам оценка?! Това да не е махленско кафене, в което да обсъждаме кой влязъл и кой излязъл".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ключаря

    11 29 Отговор
    Ами, ако е вярно, бе Волене?!За колко велики хора се оказа, че играят на дребно?

    Коментиран от #3

  • 2 Вили

    17 35 Отговор
    Сидеров е нагъл слагач на Русия.

    Коментиран от #7

  • 3 отверката

    33 4 Отговор

    До коментар #1 от "ключаря":

    "Вярно" "невярно", не изчерпва ситуацията. Въпрос е на тон. Все едно Путин да каже, че Бойко е бандит, Тръмп - откачалка, а Ердоган
    - главорез, папата - педофил... Пак ще е вярно. Но ти си мислиш, че светът е една голяма квартална кръчма. Като валери.
  • 4 El comandante

    21 5 Отговор
    Честит празник дженъри герберосоросоидни!!!
  • 5 Фриман

    28 7 Отговор
    Прав е господин Сидеров! Зам председателя на парламента не трябва да се изказва по този начин. Май се умори от работа и трябва да го пуснат да си пиши мемуари наспокойно!
  • 6 Яко

    24 7 Отговор
    Браво Волеви направо я завря тая пепелянка Ризова в задника на тиквата.Отдавна си го търсеше ,но никой не посмя да го направи.Бях се отчаял от тебе.
  • 7 ВИЛИ ИМАШ НУЖДА ОТ ВИЛА НА

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Вили":

    ВРАТА. КАРАЙТЕ ПО ЕВАШ ЕВАШ ЧИ СИГУР НАЙ НЕКОРУМПИРАНИТЕ СТЕ ВИЙ НАЛИ АМА КЪТ ПУСНАТ ЗАПИСИТЕ ПОЧВАТЕ ДА СРИЧАТЕ И ДА СА ФЪРЛЯТЕ ПО БАРИКАДИТЕ...
  • 8 Наблюдател

    11 23 Отговор
    Едно ченге в расо не може да бъде патриарх. Да не би като е руско ченге са е свещена крава? Идва в България, все едно сме руска губерния и раздава съвети с пяна на уста как да се държим и как да четем историята си. И се намират руски подлоги като Волен, Йотова и др, които му играят по свирката на този контрабандист и лъжепророк, който е срам за християнството.

    Коментиран от #9, #13, #15

  • 9 Анонимен

    17 1 Отговор

    До коментар #8 от "Наблюдател":

    Проблема, е че всичкото това е за отвличане на вниманието от ЧЕЗ и за лъскане на имиджа на вожда :) сега разбра ли ме или трябва пак да ти го обяснявам :) баце видя възможност и я захапа :)

    Коментиран от #11

  • 10 El comandante

    8 5 Отговор
    СЛВА РОСИИ

    Коментиран от #16

  • 11 Наблюдател

    5 10 Отговор

    До коментар #9 от "Анонимен":

    ЧЕЗ е бял кахър. Проблема е, че Баце е руска болонка, но скрита и подготвя мега корупционната схема АЕЦ Белене.

    Коментиран от #12

  • 12 Анонимен

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Наблюдател":

    На срещата за приобщаване на западните балкани го хариза на албанците и албанския президент му се обясни в любов :) виж интервютата от тогава :) "червения телефон" с путиния беше пак само за отклоняване на вниманието :)
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бялата Златка

    5 9 Отговор
    Пак се е нашмъркала и напушила и прави това, което може най-добре -
    да лиже руски ботуши и да унизява България.
  • 15 Бог

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "Наблюдател":

    Айде не се повтаряй . всеки коментар ти е един и същ
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бог

    20 5 Отговор
    Руският патриарх беше поканен. Възрастният човек цял ден присъства на мероприятия , и уважи поканата. А ние домакините го изядохме. Срам и резил сме нищо повече.
  • 18 056

    4 15 Отговор
    Волен да взема руско гражданство и да се преселва в любимата си Русия. България едно добро не е видяла от този дивашка страна, включително и за "освобаждението" става дума.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 бай. ГАНЯ селендура

    3 7 Отговор
    Направо се обърках, този да не е изтърван от сибир ? Аз до сега се кълнях че е българин, лелеее и то само за няколко рубли повече. Кво правят парите с някои хора ? Хужасссс.
  • 21 Справедлив

    6 1 Отговор
    Керванът си върви, кучетата си лаят! Но с т.нар.Велики сили- по- внимателно. Рано или късно те отмъщават. Винаги!
  • 22 Да мълчим?

    2 11 Отговор
    Да. Особено Русия винаги си е отмъщавала. Но това означава ли, че трябва да мълчим и да траем обиди? Русия е лицемерна спрямо България. Целта и е да разделя българите и да подкопава страната. Църквата им е маша на държавата. Руснаците са високомерни диваци. Цар Борис не изпрати нито един войник на източния фронт, а те ни обявиха война, за да ни завладеят. В крайна сметка нанесоха вреда на страната, каквото турското робство не успя.

    Коментиран от #23

  • 23 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Да мълчим?":

    Големи глупости си написал! Не заслужават дори отговор, защото показват безсмислието ти.
    А Волен е прав, политиката е за политиците, чиято роля е да извличат дивиденти от неистини и лицемерие, а не да говорят без да мислят.

    Коментиран от #25

  • 24 Митев

    2 0 Отговор
    А ти какво правеше при Плевненлиев бе клоун такъв!
  • 25 056

    1 3 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Волен бил прав...маша на руснаците е. А за пръв път чувам "гениалната" мисъл за ролята на политиците. Така, че по-кротко с определенията за глупости. И тук не става дума толкова за Сидеров или Симеонов, а за наглостта на руснаците, които пак успяха да ни скарат. Но затова сме си виновни ние. Кой караше президента да кани Путин, който май не е добре приет по света. А той пък да изпрати руския патриарх да ни чете конско. Но в това русофилите не виждат проблем... Щом президентшата се кланя доземя на Кирил..
  • 26 Юююбряяяяя

    0 2 Отговор
    Ало лудницатаааа.... Елате си приберете пациента че хептен е изперкал!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове