2 Май, 2018 08:09 1 969 18

Правителството решава ще купува ли нови изтребители

  • изтребители-
  • грипен-
  • армия-
  • авиация

Двата проекта са на обща стойност от 2,770 млрд. лева

Правителството решава ще купува ли нови изтребители - 1

Проектите за закупуване на нови изтребители и на бронирана машина за българската армия влизат за разглеждане на заседанието на правителството другата сряда. Това стана ясно от изявление на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов.

Той припомни, че двата проекта са на обща стойност от 2,770 млрд. лева. Проектът за новите изтребители предвижда закупуване на минимум осем нови самолета, обясни още министърът.

По думите му ръководството на министерството има амбиция да включи още един хеликоптер МИ - 17 към единствения засега хеликоптер, който се използва за гасене на пожари.

Другата цел е приспособяване на два от вертолетите Кугър за оказване на спешна медицинска помощ в северната и в южната част на страната, отбеляза Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ofg

    4 1 Отговор
    Бравос
  • 2 Гост с име

    6 2 Отговор
    На голия тумбак ще препашем няколко нови хвърчила. В същото време хора умират защото няма пари за тяхното лечение.
  • 3 НКВД

    3 2 Отговор
    Хайде да решават, че скоро някой ще роди!
  • 4 Истината

    9 4 Отговор
    Красимире, какво се занимавате с тези издъхнали старци от БСП.Те за 30 години не проумяха че България и българите бяха унищожени точно от тази партия 100летница.Продължават да ги манипулират с надеждата че пак ще седнат на стола.Когато видя нинова и обкръжениято и човек престава да ми звучи гордо.

    Коментиран от #6

  • 5 Коментар

    5 0 Отговор
    Тия пак ще решават.
    Почва голямата Алгебра.🤗

    Коментиран от #16

  • 6 Бесен Язовец

    5 8 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    Е айде де вашите демократи 30 г.кво правят освен че ни стопиха? Аз мога да ти изброя колко завода построиха БКП и колко завода построиха СДС,НДСВ,ОДС,ГЕРБ сметката е мн.лесна! С вашата демокрация смачкахте България повече и от турците по време на робството!

    Коментиран от #8

  • 7 Жоко

    2 3 Отговор
    Отървайте се най -после от тези руски боклуци....
  • 8 RIDIK

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Бесен Язовец, изпълзи от дупката си и се огледай. Новите заводи и производства обикновено изглеждат добре. Хубави сгради със зелена тревичка на около и паркинг за коли. Размърдай опиканата си опашка и се огледай. Не знам кога те е родила майка ти, но държавите от СИВ / Съвет за Икономическа Взаимопомощ / изкупуваха всички боклуци, които произвеждахме, защото на всичкото отгоре държавите бяха специализирани за определени видове стоки. Та тези заводи, за които плачеш произвеждаха неща, които само ако не си видял какво ползват хората на вън можеш да харесаш. Черноглед си животно... Това се дължи или на това, че в миризливата ти дупка е постоянно тъмно или, че руснаците когато ни освобождаваха за пореден път и те не знаейки от какво са изтървали някой мъжки домашен любимец и си се пръкнал ти. Не помня колко време траеше бременността при Meles meles от семейство Порови, но не беше много. То затова язовците не са и много умни. Пишат глупости.

    Коментиран от #9, #10, #15

  • 9 Бесен Язовец

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "RIDIK":

    Не знам за кви тревички и цехове ми говориш ама чертата в края на годината говори сама по себе си че бг.икономика няма.
    И не ми предствяй за индустрия някое заводче в което сглобват дограмичка !! Давай малко по сериозно говори ми за машиностроене ,металургия и пр.

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Расулюлах

    2 1 Отговор
    И за чииии са тея самолети?от кои ше ни пазят?гледам каруци коне тичат по улиците некви клошари роват за къс геврек изтормозени хора се чудат кога ше умрат обаче неколко милиарда трева са дадат еи така за тоа що духа....имам 1 въпрос с 8 самолета ако некои реши да напада или просто да прелети ей така кво следва?още при първия свален самолет ше се дигне вои до небесата че бг вече нема авиация и е претърпела колосала загуба муахахахах ше влезнат само 1 руски заглушител и сичко ше пада от небесата хахахах
  • 12 CL500

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Язовецо, хем ти казват хората, хем хич не вдяваш, ама хич!
    Първо - за годините след '89-та, май си спомням и едни периоди на управление на БСП, едни кризи, едни такива неща... Припомни ни сега, през тяхното управление колко завода се вдигнаха, колко инвеститора дойдоха? Дай бройка...
    Второ - за така носталгичния ти комунизъм... Дали си наясно, че с края му през 1989-а имаме 'маалкия' външен дълг от 'някакви' 11 милиарда долара. Като знаем тогава себестойността на долара, кажи ни как процъфтяващата ни икономика е допуснала това...
    Я сега погледни тук: https://www.economic.bg/bg/news/8/kak-beshe-natrupan-vanshniyat-dalg-na-balgariya-prez-komunizma.html
    Просто така, за да ти станат ясни някои неща как се сключват договори, създават предприятия и отпускат заеми на 'братски' народи...
    Вече ти обясниха за СИВ и как се осигуряваше пазар за калпавата продукция, която никой без външен натиск би купил (освен плод-зеленчука ни :-) )
    А ако се поразровиш, ще видиш и тайните манипулации на БНБ през един период, когато държавата е била пред фалит, а Живков се е молел из цяла Европа и разбира се СССР за нов и нов заем за погасяване на просрочени задължения... Но това е скрито, защото няма как да е възможно прогресиращия комунизъм да допусне това :-) :-) :-)
    Не казвам, че сега е най-доброто, можеше разбира се да е много по-добре, но стига с тоя комунизъм, отворете си очите и умовете и гледайте напред!
  • 13 CL500

    1 1 Отговор
    За изтребителите - няма спор, че трябва да се вземат, не може всички около нас да имат в пъти повече и да продължават да купуват и модернизират, а ние само да зяпаме.
    Относно избора - силно се надявам да не са Ф-16. Дано са Юрофайтъри, ама са и най-скъпи. Но и Рафали или Грипени да са, пак по-добре, отколкото стари Ф-16.

    Коментиран от #14

  • 14 Суйо

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "CL500":

    Пич, за отминалите три години изтеглихме под масата 2+2млрд. заеми. Къде са? Да си чул за сектор с доволни служители, или, че за "нещо" финансирането е достатъчно? Иначе, който не ни е хванал, той не ни е осъдил за каквото се сетиш - за отпадъците, за тичинките, за монопол, за затворите... В скапаната ни татковина бездомните кучета имат повече защитници и права от нас.
  • 15 Спец

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "RIDIK":

    Хубаво ги описа нещата, но?... Повечето са чужда собственност и ти работиш за тях... Ти само едно слугинче в родината си, заради Костов, Стоянов, Боко и хилядите като тях... Всичките на кръст пред НДК..!
  • 16 Спец

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Коментар":

    Военните са пълна скръб. слугинчета за кокалче. Ако им го кажеш и те гледат на кфъв, ала скимтят като кученца за парички. Може ли правителство, а не ОТБРАНАТА, да решава нуждите на отбраната? Ми тоя пожарникар и ордата им да не би те да могат да преценят нуждите на отбраната? Кога Караянчева и Боко са тичали след БТР с противогази, обстрелвани от Ф16, че да знаят нуждите на отбраната? Пълна скръб са тия военни, да оставят някакви бюрократи да решават трябва ли им оръжие? Ами да им купят памперси, като не искат самолети? Тия крадат плвече от всички политици накуп по света. Да раздават милиарди на паразити и да се цинцарят за 20 самолета? Отврат. Каракачанов и ти си палячо. Вместо да защитиш нуждите на армията, само лаеш. Чакай да оправи казармата тук. С такива като вас и други врагове не ни трябват.

    Коментиран от #17

  • 17 Спец

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Спец":

    Чакам злобни коментарии и минуси... Истината е, която описах. Отбраната си кма свои правила. Или можеш да реагираш ефективно или загиваш. А генералитета вместо да срита тия калинки кат Боко и да кресне на Лапачите в НС, че от десетилетия, БА е с морално остаряла техника, те ги оставят да лапат парите и да решават нуждите на отбраната? А може ли един палячо като номенклатурите да реши нужда на отбраната? Ами те не знаят откъде се влиза в новия Леопард 2М? Нуждите на отбраната могат да се фешават само от реални експерти, в диалог от хора, учавствували в мисии, стрелби тактики учения. Може ли пожарникар и Калинки да определят има ли нужда отбраната от въоръжение, какво и колко? Че всяка ситуация е различна.
  • 18 никси

    0 0 Отговор
    я хубаво прочетете от кога е побликувано това заглавие от 2 ри маи досега да са го решили няколко пьти а сега кои месец сме само питам
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове