Last news in Fakti

18 Май, 2018 19:08, обновена 18 Май, 2018 20:13 27 220 31

Само във ФАКТИ: Уволниха шеф в НСО!

  • нсо-
  • никола николов-
  • катар

Никола Николов е освободен от позицията си след рекета срещу катарския консул у нас

Само във ФАКТИ: Уволниха шеф в НСО! - 1
Снимка: НСО

Един от висшите шефове в НСО - Никола Николов, е бил уволнен дисциплинарно днес, научи ФАКТИ. Началникът на звеното, отговарящо за мероприятията на български охраняеми лица и чуждестранни гости, е освободен от позицията си два месеца след скандалния случай с катарския консул Фахад ал Муссалам, който бе изнудван за сума от порядъка на 30-40 000 лв.

Припомняме, че на 7 март на официално посещение в България по покана на българския президент пристигна емирът на Катар. Малко преди неговото кацане на Аерогара София в правителствена зала се появява Николов.

Присъствието му на летището не е свързано с изпълнение на преки служебни задължения по официалното посрещане. Този факт буди интерес у останалите служители от НСО да следят внимателно действията му. Николов започва безцеремонно да се пазари с консула на Катар – Фахад ал Муссалам, че във връзка с обезпечаване на безопасността на емира трябва да се дадат пари за осъществяване на охраната и транспорта му. В разговора служителят на НСО настоявал за необходимостта от такива средства и успял да „договори“ определена сума.

Очаквайте подробности!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Омар

    122 2 Отговор
    Хубаво ама и ЗАТВОР трябва за таа работа, да го на.ъзят хубаво 50-тина пъти да видиш как ще му се смени физиономията
  • 2 onq s konq

    76 56 Отговор
    Накратко историята :Пристига емира на Катар в Сф но ОФИЦ.ПОСЕЩЕНИЕ,Николов/началник сектор/ отива на терминала,хваща посланика за врата и му измъква безцеремонно 20000 евро "за охрана"...щото БГ е бедна,заплатите малки и т.н.След това раздава в плик по 1000 евро на охранител и по 500евро на шофьор,като ОСТАНАЛИТЕ ПРИБИРА ЗА СЕБЕСИ.Е да,ама служители от НСО които също са били ангажирани на летището и не са получили НИЩО докладват случая на ДЯКОВ/ШЕФ НА НСО/.Реакцията е,че Николов е преназначен за "ръководител група" във същия сектор чийто ръководител е бил и ЧАК СЛЕД РАЗДУХВАНЕ НА СЛУЧАЯ И НЕВЪЗМОЖНОТО МУ ПОТУЛВАНЕ е уволнен.И така-КОЙ НАЗНАЧАВА НАЧАЛНИКА НА НСО?-РАДЕВ.КОЙ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ДЕЙСТВИЯТА НА СЛУЖБАТА?-РАДЕВ.ЧИЙ ИЗРАНИК И КОЯ ПАРТИЯ СТОИ ЗАД РАДЕВ?-БСП.РЕКЕТОЬОРСКА ПАРТИЯ ЛИ НАПИРА ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ?...е нека българите сами си отговорят:)

    Коментиран от #5

  • 3 служител

    41 20 Отговор
    Леле колко не сте наясно със системата в тая структура ...
  • 4 таксист

    61 7 Отговор
    Ейй изпуснах го тоя емир , аз с таксито щях да го возя за по малко , едни 1000 евро и го карам където си иска в Софето , кеф му стриптиз бар , кеф му джендъри ако иска. После таскистите сме били мародери , я ги глей тия от нсо кво прават.

    Коментиран от #18

  • 5 Оня с магарето

    52 22 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Не колега файтонджия плювналиев младоженеца го назначи в нсо събирал пари за сватбата
  • 6 БОДИЛ

    47 8 Отговор
    Браво на генерал Дяков , само така....гнилите ябълки вън !!! Има още за боклука ! Дерзайте генерале и почистете къщичката НСО и дайте път на кадърните и желаещите да работят почтенно и с хъс за службата , стига връзки и назначения по предварителни списъци !! Успех!

    Коментиран от #24

  • 7 Случаен

    63 3 Отговор
    До..2 с коня Назначен Никола Николов мноооого години преди Президента Радев ...любимец е на ген Димитров и Президента Първанов !!! Изключително нагъл , с високо самочувствие и финанси....видно от къде !!
  • 8 Случаен

    27 4 Отговор
    До..2 с коня Назначен Никола Николов мноооого години преди Президента Радев ...любимец е на ген Димитров и Президента Първанов !!! Изключително нагъл , с високо самочувствие и финанси....видно от къде !!
  • 9 Случаен

    15 5 Отговор
    До..2 с коня Назначен Никола Николов мноооого години преди Президента Радев ...любимец е на ген Димитров и Президента Първанов !!! Изключително нагъл , с високо самочувствие и финанси....видно от къде !!

    Коментиран от #11

  • 10 Бате СЕР ГЕИ

    36 0 Отговор
    Tова по добре да не го бях чел .Бог да пази България.
  • 11 onq s konq

    6 23 Отговор

    До коментар #9 от "Случаен":

    Може и да си прав че Николов е назначен в НСО преди Радев-не съм проверявал кариерата му и не ме интересува,нито пък чий любимец е.От РЕШАВАЩО ЗНАЧЕНИЕ Е ОБАЧЕ НА КАКВА ДЛЪЖНОСТ Е НАЗНАЧЕН И КАКВИ ПРАВОМОЩИЯ ИМА ВЪВ ВСЯКО ОТДЕЛНО ПОЛИТИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ.А знайно е,че всеки Президент със встъпването си в длъжност МОЖЕ ДА СМЕНИ,А МОЖЕ И ДА ПРЕНАЗНАЧИ КАДРИТЕ ОТ ПРЕДИШНИЯ ПРЕЗИДЕНТ ПО СОБСТВЕНО УСМОТРЕНИЕ.Което значи,че ОТГОВОРНОСТТА ОТНОСНО ДЕЙСТВИЯТА НА НСО СА СИ ИЗЦЯЛО НЕГОВИ!

    Коментиран от #13

  • 12 Townboy

    25 3 Отговор
    Тъпото ченге ни излага пред света.
  • 13 007

    16 4 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Не може така по усмотрение да уволнява без причина и провинение по закона на НСО. После съдът ги възстановява на работа и им се плаща обезщетение и осигуровки за това !! Иначе става анархия , ту генерала , ту Президента ще уволняват без причинно и по "усмотрение" до безкрай !!???

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 onq s konq

    11 7 Отговор

    До коментар #14 от "Do onq s konq":

    Аз НИЩО НЕ СИ ПРЕДСТАВЯМ-ПРОСТО ЦИТИРАМ ФАКТИТЕ ТАКИВА КАКВИТО СА!А сега на чист български, а не на " МАЙМУНИЦА" като тебе ще те попитам след като претендираш за "по-запознат" от обикновен като мене човек:КОЙ Е ИЗДАЛ ВЪПРОСНАТА ЗАПОВЕД ЗА РЕКЕТ,СЛЕД КАТО ТВЪРДИШ ЧЕ ИМА ТАКАВА?А ако не можеш да посочиш ЛИЦЕ,,...ПРОСТО НЕ ВЗЕМАЙ ДУМАТА ЗА ДА ДРЪНКАШ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ!Аре чакам да ни осветлиш всичките,които си нямаме и хал хабер от нещата:)
  • 16 onq s konq

    7 7 Отговор

    До коментар #13 от "007":

    Малко не си наясно с нещата:Както новия премиер си назначава НЕГОВИ МИНИСТРИ В ПРАВИТЕЛСТВОТО, така и новия Президент СИ НАЗНАЧАВА НЕГОВ ЕКИП В НСО.И тънката разлика която ти убягва в случая:Президентът не уволнява старите и "неподходящи" според него кадри от СИСТЕМАТА на НСО,А ГИ ПРЕНАЗНАЧА ЕВЕНТУАЛНО НА ПО-НИСКИ ДЛЪЖНОСТИ.Което си е негово ПРАВО ПО КОНСТИТУЦИЯ,а право на "преназначените" е да напуснат ако са недоволни.

    Коментиран от #17

  • 17 Един ....

    13 2 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Успокой се , почеши коня .
  • 18 Пешо парцала

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "таксист":

    Ами ще го возиш, щеше да лапаш резака за 1000 евра и газ нямаше да гориш даже. Щеше за си отдекъде на далавера.
  • 19 Пешо парцала

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Do onq s konq":

    Ти добре, че имаш дечко неграмотен
  • 20 ГОСТ

    11 0 Отговор
    Такива корумпирани служители ако не бъдат в затвора защото ги спасяват пагоните, се вързват с престъпния свят и изнудват бизнесмени. По този начин унищожават българския бизнес. На всеки човек парите не стигат ако не е милиардер. Това означава ли че трябва да бъде престъпник. След като пагоните спасяват престъпниците, значи властите са защитници на престъпността.

    Коментиран от #25

  • 21 Безимен

    3 0 Отговор
    Достъпа до властта и до информация прави хората на тези длъжности да се чувстват недосегаеми.Тях ги свързват професионална и приятелска солидарност и много лесно могат да се превърнат в доносници на подземния свят,предатели на отечеството или прости информатори срещу заплащане.На повърхността е Изпълнителят на поръчката..но сигурно има други "съветници",които вземат част от парите само заради това,че пазят гърба ти.. Трябва да е луд и Катарския представител също..ако прави "пазар" с някой си..неофициално подкрепен????
  • 22 Хер Флик от ГЕСТАПО

    6 2 Отговор
    Намерили са му цаката да го уволнят.

    Коментиран от #23

  • 23 Кккк

    7 2 Отговор

    До коментар #22 от "Хер Флик от ГЕСТАПО":

    Оооооо, не са му намерили цаката, просто си е заслужил след този огромен дипломатически скандал и безобразен резил , който е сътворил !! Висш офицер от спец служба да ркетира е НЕДОПУСТИМО! !!!! А дали му е за първи път ????
  • 24 :))

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "БОДИЛ":

    След този коментар за човек, който предполагам не познавате, става ясно от самосебе си кой е боклука :)
  • 25 :))

    3 5 Отговор

    До коментар #20 от "ГОСТ":

    Наясно ли сте, че ако поиска човек може да напише статия и за вас, че сте престъпник само и само да ви наклевети и уволни? Да не би да работите с тези хора, за да говорите по този начин? Вие не сте за затвор, а за някое психиатрично заведение. България затъна заради тези хора като вас, обсъждащи, бездействащи.

    Коментиран от #27

  • 26 0123

    6 0 Отговор
    А с Димитър Георгиев какво става?
  • 27 66666

    9 1 Отговор

    До коментар #25 от ":))":

    Пишете пълни глупости : не е уволнен Николов заради клевета или журналистическа публикация !!! Има доказан рекет от военна прокуратура и оплакване с доказателства от консула на Катар + дузина свидетели !!! Прав е този , който пита защо няма затвор за подобно престъпление, а ако откраднеш кокошка някъде те съдят по бързата процедура !!!!???

    Коментиран от #28

  • 28 :))

    2 6 Отговор

    До коментар #27 от "66666":

    Дозина свидетели, които искат да направят мръсно и понеже са човека на човека, на човека го правят. Къде видяхте консула да се е оплакал, на вас ли се оплака? Малограмотна работа, уж възрастни хора пък акъла си е колкото на кокошка. ;)

    Коментиран от #31

  • 29 ТеооГеоо

    1 1 Отговор
    Страхотна новина...Само дрънкане и нищо съществено!
  • 30 Ivan

    3 1 Отговор
    Докато няма ефективна присъда всичко е "мижи да те кажем". Защото този палячо има покровител на %, и по пирамидата нагоре се стига до... е можем да гадаем
  • 31 Робин Худ

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от ":))":

    Ало грамотния, пише се Дузина. Капиш !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове