1 Ноември, 2018 12:16 2 767 21

Валери Симеонов: Аз подадох сигнал в службите за ДАБЧ

  • дабч-
  • валери симеонов-
  • корупция

БСП настоява за дълбочинно разследване не само на конкретните заподозрени, но и на всички техни политически връзки и покровителства

Валери Симеонов: Аз подадох сигнал в службите за ДАБЧ - 1

"Лятото на 2017 г. получих сигнали за злоупотреби за тогавашната работа на Агенцията за българите в чужбина. Лицето се казва Катя Матева, служителка в министерството на правосъдието. Предоставиха ми данни, но тъй като не успях да установя достоверността на тези факти, информирах Каракачанов за сигналите и получих от него съгласие да предоставя съответните материали на компетентните служби. С тези обстоятелства, които изнасям, отговарям на исканията за оставка, които са абсолютно несъстоятелни. Като длъжностно лице съм направил всичко, което съм бил длъжен да направя", каза на извънреден брифинг Валери Симеонов.

Искам да разясня какви са моите задължения по отношение на Държавната агенцията на българите в чужбина. Задълженията ми са по координация, координиране на дейността на Държавната агенция за българите в чужбина. Смея да твърдя, че до момента стриктно, прецизно и ефективно изпълнявам задълженията си. След като 2016 година имаме нула сезонни работници от държавите с български общност , тази година имаме над 16 хил. души, каза вицепремиерът Валери Симеонов.

И посочи още, че е спомогнал за облекчаването на режима за получаване на синя карта от гражданите на трети страни от български произход, както и за засилването на работата на ДАБЧ с българските общности в Украйна, Западните Балкани, Албания и Македония. "Това е работата ми като администратор, който трябва да координира дейността на агенцията. Нямам задължения за контрол и ръководство. Изпълнил съм задълженията си", каза вицепремиерът Валери Симеонов в извънредно изявление.

БСП, ДПС и "Воля" поискаха оставката на Симеонов като изтъкнаха и връзката му с Държавната агенция за българите в чужбина, където избухва поредният за това управляващо мнозинство корупционен скандал. Затова БСП настоява за дълбочинно разследване не само на конкретните заподозрени, но и на всички техни политически връзки и покровителства.

"Призивите за оставката ми от трите партии БСП, ДПС и "Воля" по повод акцията в Държавната агенция за българите в чужбина са неоснователни. Опозиционните партии призовават аз да подам оставка, тъй като трябва да упражнявам контрол, който не упражнявам и че съм принципал на агенцията", заяви вицепремиерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 цистит

    39 14 Отговор
    ОСТАВКА МАХАЙ СЕ АЛЧЕН НЕЩАСТНИК НАГЪЛ ДОЛУ СИМЕОНОВ ДОЛУ ПАРЛАМЕНТА ДА СЕ ИЗБЕРЕ НОВ ПИСНА НИ ДА НИ ЛЪЖАТ ПИСНА НИ ОТ УБИЙСТВА ПИСНА НИ ОТ ИНФЛАЦИЯ ПИСНА НИ ОТ ВАС!

    Коментиран от #12

  • 3 гнида

    31 9 Отговор
    С безпрецедентна наглост този говори все едно , че е прокурор ! Освен махленски лафове и парадни акции , от този човек друго не съм видял .... Ей ви на вице , за лидера коментари нямам ! Истински Божии творения !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 бббббб

    19 2 Отговор
    Каракачанов го защитава ,а Симеонов му цака бизнеса.Май партенка ,за да спаси кожата от оставка.
  • 7 Зайко Байко многознайко

    11 14 Отговор
    Българи,забравихте ли, Виденовата зима, забравихте ли, какво беше при Гоце Три.пера, при Дргалевския индиевропеец с модрите джуки и походка на камила, забравихте ли за Мадридския мошенник, който така ни оправи за 800 дни заедно със своите Лондонски хипита, че затънахме до ушите в калта за " великия" хидромелиоратор Доган на.сран, всички от едно котило със сегашните бандити от ГЕПИ. Превърнахме се в бананова република в гетото на Европа, във вторични суровини за старите трошки от Европа. Пример, при 100% автомобили у нас 110% са дизелови печки. Ресурс има положението да се поправи, но желание няма, защото хора с тъмно минало и с нисък морал без социялна отговорност ни управляват. Политици крадци, които са безмилостни към собствения си народ! Каракачанов министърът на отбраната, който няма и един ден служба в Парламента на килимчето да дава обяснения. Това едни 750 000 000. Кой е бъркал в кацата с меда?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Тръмп

    5 19 Отговор
    Путинските Дебили пак се развилняха,като фалшиви майки на амбразурата на Аврора!:):):)Последния подпис за Български паспорт го слага зам.президента Йотова от БКП!!:):):%%%%%
  • 10 Хомофоб

    9 1 Отговор
    Предлагам такава проверка да се направи и на наркотлафика в България. Да не се окаже, че на върха е духовният гуру на автора на статията "Венци, от първи окоп на хибридната война" Негово величество Мутрата-пожарникар-генерал.

    Ето какво става когато разкриваш схемите на партията, олицетворение на корупцията на всички нива - спретват ти протест с платени майка, които да ти искат оставката.
  • 11 мразещ фащ

    8 2 Отговор
    до #9 Тръмп-Смотаняка си е смотаняк-на Йотова и дават готови документи тя не разследва за да подпише или не това е
  • 12 ОФ Деятел

    11 5 Отговор

    До коментар #2 от "цистит":

    Долу задкулисието ! Долу използването на проблемите на хората за политически цели ! Долу опитите да се отстраняват неудобните хора!
    Долу опитите да се омаскаряват тъкмо администраторите които вършат най-много работа! Долу михлюзите ,които бълват само мръсотия ! Долу пасмината от мародери и лешояди чакащи оставка за да им се отвори парашута отново. Никакво овластяване на червените кхмери ,ченгетата ,доносниците и Депесарската върхушка!
  • 13 ДАААА

    2 6 Отговор
    ТЕ И ЗАТОВА ТИ ИСКАТ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ОСТАВКАТА ! ЧЕРВЕНИТЕ ПИПАЛА СА НАВСЯКЪДЕ !

    Коментиран от #15

  • 14 не си искрен бате

    7 1 Отговор
    ХАХАХАХА
    Колко години му трябваха на Валерката да подаде тоя сигнал????? Защо точно сега?
    Пак поредните оправдания и примери за "героизъм".
  • 15 не си искрен бате

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "ДАААА":

    Знаеш ли, че партиите в България са групировки за източване на средства от ЕС?
    Всички проекти минават през човек на партията, той се избира по партийна линия за ръководител на държавно учереждение и всички ремонтни, строителни и други дейности минават през съответния партиен член, който заделя пари в партийната каса.
    Задминаха комунистите, по всички показатели!
  • 16 Бачи Кико

    8 2 Отговор
    Оставката давай, кво се обясняваш?
  • 17 Не се обеснявай

    4 2 Отговор
    Партакешите и да те няма!
  • 18 Меркел

    7 0 Отговор
    Не се е раждало по противно същество от това. Отврат.
  • 19 шут на

    5 0 Отговор
    Нахалника!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 неда

    1 0 Отговор
    крадците викат дръжте крадеца, да ама не - по бочаровски
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове