Last news in Fakti

22 Декември, 2018 18:21 17 452 109

Швеция обезпокоена от позицията на България за изтребителите

  • f-16-
  • gripen-
  • изтребител-
  • швеция-
  • българия

Шведската оферта е значително под зададения бюджет

Швеция обезпокоена от позицията на България за изтребителите - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Швеция е разочарована и притеснена от намерението на българското Министерство на отбраната едностранно да прекрати преговорния процес с Швеция за закупуване на изтребители.

„В рамките на ясно дефинирана тръжна процедура, съдържаща набор от прецизни критерии, българското Министерство на отбраната е стигнало до заключение, че Gripen е най-способната платформа по отношение на оперативната ефективност. В допълнение, шведската оферта е значително под зададения бюджет, одобрен от българския парламент, като по този начин оставя съществен резерв за покупката на оръжия и оборудване, включително и такива, за които се искат лицензи от САЩ. Придобиването на такива лицензи никога не е представлявало пречка за другите страни членки на НАТО, които летят на Gripen”, казва Йоаким Валин, директор "Експорт и международни отношения" в Агенцията за отбранително имущество на Швеция (FMV) в съобщение до медиите.

Швеция предложи на България 10 нови изтребителя Gripen, напълно съвместими с изискванията на НАТО и напълно в съответствие с техническите и оперативните изисквания, както и със зададените от страната бюджет и срокове за доставка. „С Gripen България може да има най-добрата в света ПВО защита с ракетата Meteor и българските ВВС ще могат да гарантират сигурността на българското въздушно пространство след само 24 месеца” е мнението на шведската държава.

„Партньорството с Швеция и SAAB може също да донесе много други ползи за България какъвто би бил регионалния Център за поддръжка на Gripen, който ще подпомогне българската военна индустрия, но също така и ще създаде високотехнологични работни места”, допълват от шведската компания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джудже

    404 13 Отговор
    И българите сме обезпокоени от нашите управници, ама какво да направим?

    Коментиран от #2, #11, #64, #83

  • 2 антрашпиц

    356 9 Отговор

    До коментар #1 от "Джудже":

    Не не сме обезпокоени а направо сме ужасени!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Боко Тиквата

    292 20 Отговор
    Дадох заповед на Красьо Свинята изтребителите да са Ф-16, защото не искам да разочаровам господарите!

    Коментиран от #80

  • 5 Прякора

    196 10 Отговор
    За държава с управници б.б.тиква и цв.цв. алабаш, това няма никакво значение.
  • 6 M. A. G. A.

    118 20 Отговор
    Спор няма шведската оферта е много по - добра от останалите. Но като се сетя че нашите,, умници" щяха да купят Ф-16 трета ръка от Португалия, ако не беше новата оферта от САЩ, някак си не се ядосвам толкова.
  • 7 SAAB

    87 5 Отговор
    Изключително тъп , сервилен , мазен и хлъзгав е файтонджията !
    Само ,че курбан след тая покупка на старите коптори заминава
    македонската надница !
  • 8 goni

    111 9 Отговор
    Това шведите са много наивни хора!!! Не Румен Радев и швед да ни беше президент пак ще купим ефките!:) Оти, ние сме такива слагачи, че еша ни няма на бития пазар!:) Не е необходимо друго доказателство, освен това че ми подчертават с червено еш!:) Между другото някой знае е ли какво означава тази дума?!:) Уж най-интелигентните, а не знаят български!
  • 9 333

    181 9 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Ако знаеше как се пише обеЗпокоен, щеше да знаеш, че Радев като Президент няма връзка с търга, не взема решенията, и никой на тоя свят не е толкова луд, че да му плаща нещо. Също така, щеше да знаеш, че в Швеция на практика няма корупция, дори в сравнение със САЩ.
  • 10 Ееее

    141 6 Отговор
    Ние сме част от Европа а не от САЩ.

    Коментиран от #103

  • 11 Хайл

    82 5 Отговор

    До коментар #1 от "Джудже":

    Как какво да направим-со кротце,со благо,со малко кютек ще ги накараме да работят,ако не со много кютек ...пушките през рамо и на паветата
  • 12 kjl

    116 5 Отговор
    Идват избори!! Тогава правете правилният избор.
  • 13 1234

    100 5 Отговор
    Ами като натискат Б Б от кабинета на големия рус чичко и като е лабав бат Бойко,кой каквото му каже това прави,той няма собствено мнение и никога не е имал,говори напред назад заради самото говорене,просто няма смелост да удари по масата и да каже ,,за нашата държава това е изгодно!",и като Винету да завърши ,,КАЗАХ"
  • 14 Българофил

    119 10 Отговор
    Излизаме на протести против антиките-Ф16 и против про-американските, про-европейските, про-турските и вс анти-български партии, медии и лобисти !!! Това там не са българиии !!!
  • 15 ЖОРО ПАВЕТО

    141 10 Отговор
    Избора на фекал-16 е поредното доказателство, че правителството на Бойко Методиев — Тиквата са продажници и национални предатели!
    Оставка, съд и затвор за Боко Тиквата, Цецо Ухото и Красьо Свинята!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 M. A. G. A.

    29 36 Отговор
    Искам да кажа че и да нямаше оферта от САЩ за най-читавите F-16V block70 , Б. Б. пак щеше да избере F-16. Само че щеше да е F-16A block 15 MLU трета ръка от 1980. За тези които не разбират, това е като да купите AUDI-80 от 1980 или да купите AUDI-A8 от 2018г. за същата цена. Така че не е толкова зле положението колкото можеше да бъде.

    Коментиран от #22, #26, #95

  • 18 Джудже

    79 5 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Сега Борисов, Плевнелиев и другите знайни и незнайни лобисти могат да си сложат силикон, да се надяваме, че ще си го сложат в главите.

    Коментиран от #45

  • 19 Излъган

    128 6 Отговор
    В момента, в който се намеси Цв. Цв и спомена САЩ, стана ясно кой ще спечели. Освен това преди време Уикилийкс публикува документи на ЦРУ за бате ви Бойко. Част от тези документи са доклади на тогавашните посланици на САЩ в България. В тях подробно бяха описани мафиотските игри и похвати на любимия ни министър председател. Много ми е интересно дали зам. Държавния секретар на САЩ по време на посещението си в България е припомнил на Бойко тези факти? Всичко случило се след това, навежда на мисълта, че начело на държавата стои кукла на конци.
  • 20 Иво

    104 3 Отговор
    Шведите сега лазбират, че сме подлоги.
  • 21 учуденият швед

    92 5 Отговор
    А да видят ся шведите лесно ли ни е с опг герб и техния лидер !!! Три мандата "обществени поръчки" ! Проблемът е че дори да му дадат по-голям "комисион" от американците ония го държат него и дебелите му братя за топките с разни "магнитски" и пр., така че изборът е само един! Иначе ТОЙ не се меси, ама ич ! В момента купуваме "котка в чувал", ама за колко и кога никой не знае, ....."ще видим, ще се разберем" ! Няма такава набутвация !
  • 22 Излъган

    100 5 Отговор

    До коментар #17 от "M. A. G. A.":

    Да, но ще имаме 8 вместо 10 нови изтребителя, ако бяха приели офертата на шведите. По принцип две не е голямо число, но когато говорим за изтребители, нещата стоят другояче. Два изтребителя повече щяха значително да увеличат оперативните способности на ВВС. Ама не би... Заради продажни политици
  • 23 Колчо

    84 5 Отговор
    Тя беше готова работата и по евтино и по добри изстребители от Швеция но който си е дал задника под наем ще му бъде наложено да купува американски
  • 24 333

    88 3 Отговор
    Утре като почнат шведите да ни правят номера в ЕС, и с право, Цв може ли да го опънем? Понеже той си е решил проблема в живота, ние теглим заради него.

    Коментиран от #94

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Джудже

    37 4 Отговор

    До коментар #17 от "M. A. G. A.":

    Всъщност си прав, F- 16 v70 не са възможно най-лошият избор. F- 18 Хорнет бяха по-зле от офертите, и ми е странно как не го избраха него!
  • 27 Varna

    66 5 Отговор
    Все пак трябва да възтановим лагерите и Белене.Доста бройкаджии има за там.Може и малко да дойдат килиите
  • 28 Горките шведи

    78 3 Отговор
    Те наистина са вярвали, че решенията у нас се взимат независимо и че ръководството на държавата, въпреки предвидимия натиск, все пак има някакво достойнство и национална отговорност.
    Жалко, много ЖАЛКО! Вече никой никога няма да уважава и няма да счита България за независима държава. Както във вътрешен, така и в международен политически план България се превърна в едно нищо.
  • 29 Комбина

    70 6 Отговор
    Половината гласуват за ГЕРБ, другата половина за БСП. Какъв човек трябва да си, за да гласуваш за тези изроди?
    Проклета държава, как да не я напуснеш – не заради политиците, а заради народа, който ги избира!
  • 30 onq s konq

    20 91 Отговор
    Да се сравнява Грипен и Ф-16 Блок е все едно да се срявнява БМВ със Рено,Пежо,Дачия и т.н.Не знам колко е верно твърдението че Ф-16 изисквали по-дълга писта ,но БМВ-то със задно предаване също си има особености и не е препоръчително да се кара през зимата.Е да,ама като се стопи снега и като хукне...няма стигане-от опит го казвам!Освен това ББ обясни че целта на американския самолет не е да каца и да излита,А ДА Е ПРЕВЪЗХОЖДАЩ ПРОТИВНИК ВЪВ ВЪЗДУХА,което е на 100% гарантирано.А за тия които се блазнят от офертата на Грипен че е 8 плюс 2 БЕЗПЛАТНИ БОНУС,Помпео СПЕЦИАЛНО ПОЯСНИ че за последните 25 г. САЩ са вкарали 200 МИЛИОНА ДОЛАРА в българското въоръжаване за да е армията ни модерна и отговаряща на натовските стандарти,ОТДЕЛНО ОЩЕ 100 МИЛИОНА за модернизация на Учебен център Ново село и базата "Граф Игнатиево".И всичко това ПРЕДВАРИТЕЛНО И БЕЗ УГОВОРКИ...което е редно сега да оценим по достойнство!

    Коментиран от #33, #37, #48, #57, #71, #93, #102, #106

  • 31 Batushka

    42 4 Отговор
    Ба тия да не са се надявали на чудо....двеста години без война и искат да ни продават самолети ....не може така ...освен това от тях не ни е страх ама американците утре ще кажат така и така има тука едни документи от зората на демокрацията и една екскурзия в Чехия ....
  • 32 дфхбфсдхб

    66 4 Отговор
    Лобиста Цв. печели, естествено. Още при първите оферти, той отлетя за щатите на инструктаж. И като се върна беше ясно какво са го инструктирали господарите.

    Коментиран от #36, #55

  • 33 999

    47 4 Отговор

    До коментар #30 от "onq s konq":

    Кон не един път и аз и останалите, които имаме военна подготовка сме ти казали да не се обаждаш по теми за които нямаш никаква представа! Как да ти набия в главата, че без да имаш военна подготовка не нямаш право- повече от тъпотия е да мислиш, че разбираш нещо, камоли и да даваш квалифицирано мнение! - Гледай си тъпата и дърта 3ка под сайванта и чакай да се стопли за да я караш до края на селото и обратно. За неща, от които нямаш никаква представа просто не се обаждаш!

    Коментиран от #39

  • 34 1234

    38 4 Отговор
    ее много питателни са американските лйина явно!!!
  • 35 Бай Фей

    65 2 Отговор
    Що се пенявите бе,колеги форумци?Напълно нормална имперска политика-империята просто си изпомпва една от колониите.Умирам от смях,като ми говорят за “независима” държава и “независима” външна политика!
  • 36 ББ и ЦЦ духовни изоди

    62 2 Отговор

    До коментар #32 от "дфхбфсдхб":

    Един ден и Борисов и Цветанов ще са на бунището ! Но ще има ли български народ да ги съди !
  • 37 Гост

    62 3 Отговор

    До коментар #30 от "onq s konq":

    Конче, 200 млн. за 25 г., по-малко от 8 млн. на година. За полигона Ново село и летище граф Игнатиево никога не са плащали. Кога требеше да има Южен поток ко стана? Дойде един американец (лека му пръст), и потока го отнема! Шъ купуваме самолети, от шведска стомана, нови и евтини, ама дойде един друг хамериканец, и Ко стана, а?
    После Бойко клякал на ЕС и Русия?
    Толкова силно целува задника на поредния Голуем брат, че Тръмп си мисли че му правят липосукция.
    Така че Конче, америте нищо и никога не дават без пари, техен е израза "безплатен обяд няма!

    Коментиран от #46

  • 38 112

    27 1 Отговор
    Нашите тъпанари остава да се откажат от такава оферта...
  • 39 Голем смях

    26 34 Отговор

    До коментар #33 от "999":

    Не случайно военните са по тъпи и от ченгетата.Няма по просто нещо от военен.Само който не е ходил в казарма,само той не го знае.Явно и ти не си изключение мурзилка нещастна.Най-големите простаци навремето завършваха военно училище,защото не ги приемаха в цивилните институти и университети.
  • 40 ванка

    23 4 Отговор
    Американеца го каза по ТВ трябва да избираме между Газ-а или самолети.Трябваше да запушим устата на американците заради газ-та

    Коментиран от #44

  • 41 Еркеч

    58 2 Отговор
    аз се срамувам от нашите политици.те са марионетки .бойкооо бойко глупак такъв...
  • 42 факт

    37 2 Отговор
    така става като те държат на каишка
  • 43 КПКОНПИ ЕКСПРЕС

    74 3 Отговор
    Хора!, Шведски граждани, 95% от българския народ, иска самолета" Грипен",.Ние можем, да четем и пишем!
    Но, ние отгледахме, свине политици, окрали около, 20 милиарда евро , за последните 8 години, това са силно,занижени цифри.
    Цената ,не е, на дневен ред, за Продукта ви" Грипен".
    ЦРУ разкри, сметките на Борисов в Офшорката на Премиера ни и искат да му ги приберат..,като пари от незаконен бизнес.
    Вече, му прибраха 4 милиарда, отделно имаме ,друга престъпна група, Догановата, те са предмет, на закона "Магнитски" , и им
    треперят гащите, че ще бъдат разкрити, за едни други 4 милиарда лева."Аферата" КТБ.
    Тук, е заровено кучето,не е до цена, или способност, всичко в
    тази държава, се свежда, до една, огромна корупция.
    Това, е истината и извинението, от Българския народ!
  • 44 НАТО ВЕЦ

    51 3 Отговор

    До коментар #40 от "ванка":

    Да ти кажа, ни газ ще има, ни самолети. Само едни кинти ще кихнем на Чича ни Сам, срещу "ще видим". Щото, ако не знаете, "самолета", дето го купуваме, не съществува. Щели да правят "един завод", който щял да ги "произведе", някой път, евентуално, ако саудитците и нам си кой още кандиса да си купи, но кинтите кеш и веднага. Голяма далавера...
  • 45 алчни политици

    13 1 Отговор

    До коментар #18 от "Джудже":

    А бе, като ги гледам, колко са алчни, и по една кутия, с силиконови дилда, да им дадеш, и тях ще приберат,дори ида им стават, все, на някой ,ще ги подарят!
  • 46 onq s konq

    3 28 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    Добреее,...разделил си с елката "това на онова" и си получил цифрата 8 милиона годишно,която американците са вкарвали в БГ.Логично е сега да сметнеш КОЛКО ПЪК СА ВКАРАЛИ ШВЕДИТЕ!Чакам за резултата.

    Коментиран от #60

  • 47 СорИ Суидън

    30 3 Отговор
    Сори Суидън! В шведски тройки не участваме - нашите управляващи обичат да ги порят отзад....
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Спиди Гонзалес

    23 0 Отговор
    Благодаря е една амерска колония!
  • 51 Хк+йххххйххх

    36 1 Отговор
    По прости от това правителство няма. Знаят много добре какви ги вършат но са много Наведени и смазани от зад. Позор.
  • 52 не се прави бизнес

    31 0 Отговор
    с бананови републики. За сделката швеция трябва да подаде оферта пред американското посолство а не пред местните лакеи.
  • 53 Иванов

    44 1 Отговор
    Препоръчвам на шведите, ако някога се вземе решение за влизането на страната ни в Шенген да наложат ВЕТО. Ние явно не сме за Шенген, ние сме ТРОЯНСКИЯ КОН НА ФАЩ!!!
  • 54 onq s konq

    3 27 Отговор

    До коментар #48 от "Mnogo si zle":

    Оооо...,не само обичам да го държа с ръчички но и после да го ПОЕМАМ АНАЛНО!ТОВА ЛИ ИСКАШ ДА ЧУЕШ БЕ ПАПУРКО?Или си мислиш че с ЦИНИЗМИ ЩЕ МИ ВЪЗДЕЙСТВАШ ПСИХИЧЕСКИ?Не си намерил подходящия обект мой човек.А ако в изцепката че съм "много зле" имаше и капка истина ЩЯХ ЛИ ДА ЗАЩИТАВАМ СТАТУКВОТО,ИЛИ КАТО ТЕБЕ ЩЯХ ДА ПРОТЕСТИРАМ С "ПРОСТАШКО ВИСОК ГЛАС"?Та кой казваш че е зле-АЗ ИЛИ ТИ?:)
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 сноу

    25 1 Отговор
    Че то се знаеше още миналата седмица ,щом довтаса оня уличен търговец Жонито, дето за по голям авторите му викат замглавсек.То от месеци Рубинката суче джуки и плямпа дежурни лафове, та беше ясно че хиена мръвка не изтърва,особено ако мръвката е от тъпо говедо.
  • 57 Иванов

    29 2 Отговор

    До коментар #30 от "onq s konq":

    Кон не приемам доводите ти за сериозни. От тези прословути 200 милиона ние българите видяхме ... ТРИ ГУМЕНИ НАДУВАЕМИ ЛОДКИ!!! А ако са ги дали рушвет на Тиквата и Каракачанката, това вече се нарича не помощ, А ПРЕСТЪПЛЕНИЕ и варвам, ще дойде един ден и възмездието над тези престъпници!!! И още нещо, тиквите бяха купили някакви вертолети като твойто беемве, зимно време не можеха да летят, щото били правени за пестинен климат. Очаквам и с ф16 бардак 70 да се получи същото. Обаче ти пишеш за пари и те интересува от нпо Галфония за България да ти платят надника. Ега се задавиш с долари!
  • 58 Коко

    9 2 Отговор
    Требе сами да си направим самолетите,хем убави хем ефтенки.Па и конкуренция няма да има.
  • 59 ЦвЦв

    25 2 Отговор
    Когато стана агент на шведското правителство....тогава ще купим Грипен.
  • 60 333

    29 2 Отговор

    До коментар #46 от "onq s konq":

    ЕС е вкарал над 10 милиарда. А Швеция е част от ЕС, и то от онази част, която вкарва. Утре като почнат да ни правят спънки в ЕС и ЕК, да не се чудите защо.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Пурко

    19 2 Отговор
    Те да вземат да си плащат наем за базите,като са толкоз щедри.Че плащат заплати на персонал и са бойдисали оградата било инвестиция огромна.Като им е скъпо ,да си намерят по-евтино.
  • 63 Бг нюз пресс

    20 1 Отговор
    Тия шведи незнаятли че ние сме бугари, едно мислим друго говорим и трето вършим.
    Ние заблудихме цял свят , а ще проштаваме на шведите,. Маправо хи метнахме и ги пратихме в десета глуха.
    Ние за комисионни се борим, трябваше да разберат шведите % .
    При нас нема честно, а квото може да докопа-::: шменти капели
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 бял

    27 2 Отговор
    Това не е позиция на България,а на няколко герберски кавала ,които ако не е Америка отдавна да са изяли снайпера,а техния електорат да си пасе говедата по-селата.
  • 66 onq s konq

    3 29 Отговор
    Браво на правителството за българо американската дружба. И втора ръка да са тия F-16 пак ще са много по-добър от грипен.

    Коментиран от #68, #77

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 заката

    24 0 Отговор
    ало Швеция то и Южен поток щеше да има не се вайкайте дибилите си заслужават съдбата
  • 71 Хайл

    12 1 Отговор

    До коментар #30 от "onq s konq":

    Ти нормален ли си???? Платиха ли ти
  • 72 Какво да

    13 0 Отговор

    До коментар #64 от "Гъс":

    кажа, освен че си умен колкото ника си, дето даже не можеш да напишеш правилно? От такива, като теб, човек може да получи само ГЕРБ( гастро-езофагиална рефлуксна болест).
  • 73 патриотъ

    19 2 Отговор
    Американците се самозабравиха и не помнят,че който е станал ортак с България,винаги е пропадал!Така че,не им остава много време да се радват на изгодната сделка!
  • 74 Джудже

    10 0 Отговор

    До коментар #64 от "Гъс":

    Е не Фсички сме "породисти" "гласоподаФатели" от Факултето, и не всички сме щастливци - Бойкопомазани. Както е казано :"Блаженни са нишите духом и тяхно е царството небесно"
  • 75 Гост

    9 5 Отговор
    Не че нещо, но първо българетата последни имат думата и същите не могат да ядосат дори македонците.

    Коментиран от #76

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Бай Шиле

    8 1 Отговор

    До коментар #66 от "onq s konq":

    Според моя коч,повечето от пишештите тук не разбират от елементарна ирония.
  • 78 Наблюдател

    18 2 Отговор
    Време е за партизанско движение ! Смърт за националните предатели !!!!!!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Мам'а им управленска

    19 2 Отговор
    Работни места, производство, индустрия - кой се интересува от подобни реални икономически стимули, водещи до повишаване стандарта на живот в БГ?!
  • 82 1944

    9 1 Отговор
    язък, тези два милиарда можеше да дадем на русия за ремонт на су-25.
  • 83 ГосТ

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Джудже":

    Ами има само един начин за разправа с наглата пасмина !!!
  • 84 ГосТ

    26 2 Отговор
    Значи 10 самолета, регионален завод за подръжка и пари които могат да се ползват за ремонт на старите изтребители. А ние купуваме 8 прахосмукачки за които има една писта със скъп сервиз и летателни часове. К'во да кажа ? Поредният пладнежки обир. Честито! Около Коледа се случват чудеса! В България,не само около Коледа.
  • 85 ГосТ

    15 1 Отговор
    Между другото, трябва да спра да чета новини от булгаристан,не е добре за здравето.
  • 86 Мой

    13 1 Отговор
    Поредното доказателство, че тук бъдеще няма...

    Коментиран от #87

  • 87 ГосТ

    13 2 Отговор

    До коментар #86 от "Мой":

    Така е,за съжаление. Младите хора с потенциал и амбиция за професионално развитие (подчертавам професионално) трябва да правят всичко възможно да емигрират,ако искат да живеят нормално. Тея рефрени за лошия чужденец и добрият български чобанин трябва да ги забравят. Така и на родителите си, които са оставени на червеите ще могат да помагат.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Барай Сикура (самурай)

    11 3 Отговор
    България в слугинаж на САЩ-поредното потвърждение-F-16
  • 90 Очакван развой

    8 1 Отговор
    Беше ясно предварително
  • 91 Ооооо

    12 2 Отговор
    А бре ко се мъчите с тия самолети ,никакво значение няма какви са
    Миговете ги свалят за секунди ....
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Аааа

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "onq s konq":

    Отивай да пасеш и акъл не давай
  • 94 goni

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "333":

    Недей! На тоя ще му хареса! Каквото като има три деца! Педалите ги правят по небходимост, не че им харесва!:)
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 политолог

    7 0 Отговор
    Швеция да не е САЩ Дупедавците знаят на кого да дадат
  • 97 гост

    9 0 Отговор
    ех ех продажни мекерета отвратен съм от тая държава хамериканците не стига че ни крадат злато за милиарди и никой не обелва дума ами сега ни набутват самолети морално остарели и супер скъпи ами гордейте се със себе си български управници вие погубихте 13вековна държава
  • 98 гост

    7 0 Отговор
    ех ех продажни мекерета отвратен съм от тая държава хамериканците не стига че ни крадат злато за милиарди и никой не обелва дума ами сега ни набутват самолети морално остарели и супер скъпи ами гордейте се със себе си български управници вие погубихте 13вековна държава
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Цар Вул

    9 0 Отговор
    Да сравниш ЕФ 16 не знам к,во си с Грипен е все едно да сравняваш СААБ или Волво с Шевролет!Просто хората казваха не американска ,а ШВЕДСКА СТОМАНА"!Ам,че Братята руси ги познават тези самолети като петте си пръста,нищо,че ни лъжат краварите к,во чудо невиждано ще получим!Морално остаряло!Явно много са го закъсали хамериканците с денгите и тези трилиони трябва да се избиват!А това става с продажби,грабежи,войни/инсценирани/набеждаваници и други подобни!Нека ГРОБ-арите знаят"ВСЯКА ВЛАСТ Е ДО ВРЕМЕ!Тяхното вече е дошло и заминало!Чакаме с нетърпение изборите за да ги изритаме и изринем на бунището наисторията!
  • 101 Никой

    2 5 Отговор
    Шведите пък ко искат от изтерзаната България, насила ли искат да ни натрапят смотаните си натовски боклуци, това е пазарната икономика на демокрацията, не ни харесват техните изтребители и толкоз, майната им на шведските изтребители, не ги искаме.

    Коментиран от #104, #107

  • 102 Санчо

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "onq s konq":

    Да,вярно вкараха пари,НО ни накараха да унищожим вьорьжение,военна структора и МОДЕЛА на армията ни в пьти по скьпи. Просто насона ни превьрнаха в крали марковци,които да им обслужват интересите. А, и талкова зависими,че без тях сме затрити. Нече стях няма да сме,но по -бавно.
  • 103 Алфа Ромео

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ееее":

    Да бе ама Европа вече е лешник, върви към дъното което България отдавна копае.
  • 104 НАТО ВЕЦ

    2 0 Отговор

    До коментар #101 от "Никой":

    Ако това е "пазарна" икономика, аз съм на петела "долната джука". Ако беше казал падарна, щях да се съглася.
  • 105 Калбо

    2 0 Отговор
    Може да коментира ме колкото си искаме никой няма да ни слуша тези нагли подлоги който се гланят на кравари те и говорят че те са демократи те не са демократи те мръсни нагли кравари спряха южен поток и АЦ Белене А Европа иска да спазваме решението за вредни емисии да спрем Марица изток ако пострйм Белене то тогава можем да спрем Марица изток ама краварите недават защото имат общо с Марица изток щевидите че ще купим ф16 кравари мама да допуснат да купим други самолети те не са демократи те налагат своето мнение на всички държави месят се навсякъде докато те неспръ да се месят на всякаде няма да има спокойствие на този свят колкото повече се кланяме на краварите толкова по зле ще става в България вилите Филипините колко години са били с кравари те още са бедни и по-зле от нас ..не помагат а само грабят за своят джоб
  • 106 Калбо

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "onq s konq":

    Демек да се надупим ти си Сигорно си краварски трол
  • 107 Калбо

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "Никой":

    А краварите не ни натиска
  • 108 аката

    1 0 Отговор
    не от позицията на България а от позицията на подлогите на индианеца джон баерли
  • 109 4oko

    1 0 Отговор
    Споко бе , 2-3 самолета на фона на никаква армия е смешно.
    Каква защита, ако не е НАТО сме покойници.
    Само самолетите на турчолята са в пъти повече ,да не говорим за мощ и подготовка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове