Last news in Fakti

26 Януари, 2019 08:40 1 878 25

Борисов за договора от Преспа: Усилията ни дадоха резултат

  • бойко борисов-
  • преспа-
  • северна македония

Ще продължим да ги подкрепяме, както и досега, категоричен е Борисов

Борисов за договора от Преспа: Усилията ни дадоха резултат - 1
Снимка: БГНЕС

"Радвам се, че мога да приветствам днешната ратификация на договора от Преспа, която дава възможност Скопие скоро да се присъедини към НАТО и отваря нова страница в техните отношения с ЕС, така че скоро да могат да започнат преговори за присъединяване".

Това написа премиерът Бойко Борисов в социалната мрежа фейсбук часове след като парламентът на Гърция ратифицира Преспанското споразумение с Македония.

Българският премиер изтъкна усилията, вложени по време на българското европредседателство и след него за помащ на страните от Западните Балкани, включително и на приятелите ни от Скопие, днес дават своите резултати. Ще продължим да ги подкрепяме, както и досега, категоричен е Борисов.

Споразумението предвижда промяна на името на македонската държава на Република Северна Македония.

С този акт се слага край на 28-годишен спор на Балканите между двете държави.

Гръцкият премиер Алексис Ципрас изрази задоволството си и обяви, че днес се е родила Северна Македония. Гръцката опозиция се закани да блокира присъединяването на Македония към ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Силвето

    35 2 Отговор
    Борисов, ти си послушна еврейска пионка предаваща интересите на народа на България!

    Коментиран от #2, #7, #9, #18, #19, #22

  • 2 Зависим е

    29 3 Отговор

    До коментар #1 от "Силвето":

    Б Б е пионка в ръцете на чужди сили ! Знаем миналото му ! има какво да крие !
  • 3 пипи дългото чорапче

    30 2 Отговор
    Какво спечелихме от договора?Нищо.Спечели Гърция ,спечелиМакедония а ние пак само се бием в гърдите че сме големи международници
  • 4 среднощен

    4 17 Отговор
    Мирът надвишава всяка политическа цел..!! Ако присъединяването на Македония към НАТО и ЕС гарантира мира в региона - си заслужава..!! Най-правилно ще отреди "Историята" за това..!!

    Коментиран от #10

  • 5 Няма да минеш с това

    20 3 Отговор
    Бойко недей се хвали. Че както си я потръгнал ще видиш ти власт. Колко хора измряха от бедност от ромите от глад от мизерия. А ти си живееш в лукс. Как не те е срам. Какво си направил за нас народа? НИЩО! Ти си отрепка! Трябва да си вървиш ти и ГЕРБ. То и БСП също трябва да си върви и такиз неща да ги виждам и чувам. Трябва парламента да се обнови. Знам че има много добри и умни българи които са бедни но трудолюбиви и знаят как да управляват. Ама вие в парламента ни викате че сме обикновенни. Не ние сме много уникални. Просто вие в парламента сте най обикновенни боклуци.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бай Петко

    20 2 Отговор
    Спечелили сме един **й за бузките, така ни го насадиха гърците, че ние даже и доволни, днес е Северна Македония, утре - област Македония, част от Гърция, но пък и част от ЕС и НАТО. Пълни глупости, всеки си гледа интересите (освен ние ). Гърците по принцип са мошеници и лъжци, но сега нищо не мога да кажа, ние сме си виновни.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бумеранг

    20 3 Отговор

    До коментар #4 от "среднощен":

    Тезата, че мирът е най-важен, е параван на слабия и малодушния. Над всичко стоят националните интереси, още повече, когато не се застрашава никакъв мир в случая с липсата на наша позиция относно името на т.н. държава Македония. Историята ще си произнесе тежката присъда над националния предател Борисов

    Коментиран от #15

  • 11 Усмирете го този

    19 3 Отговор

    До коментар #9 от "Дриснята метев":

    Защо лудите са на свобода
  • 12 Шизофрения

    15 4 Отговор

    До коментар #7 от "ВРАБЧЕ ПОБОЙНИК":

    Ти един път се мислиш за пчела, друг път за врабче. Но поне си постоянен с глупостите си
  • 13 Западните Балкани

    17 3 Отговор
    Той Бойко и войната спря през 90-те. Но нали е скромен :) Добре, че от него нищо не зависи извън България (освен на острова и в Барселона). Иначе вследствие на европредседателството раждаемостта е спаднала през 2018 на 300000 бебета, но това е заради интересната програма и забавленията за норада, организирани от неги и неговото дебело.
  • 14 Робот

    17 0 Отговор
    Тая патица сън не я е хваща, от тъмни зори да чете, какво е написал (не че той го е написал) Борисов във Фейсбук и какви "мисли" е изказал Цветанов!
  • 15 среднощен

    4 14 Отговор

    До коментар #10 от "Бумеранг":

    "Историята", приятелю, е това което се случва реално, а не това което мислим че е "правилно" да се случва..!? Има историческа убословеност на събитията, но трябва да приемем, че има и нещо което е по голямо от нашите слаби човешки умозрения..!? Мирът е необходимото условие за свобода на моралния ни избор! Затова и МИРЪТ е толкова важен за активното ни формиране на позиция в историческата реалност..! Когато вече говорим за морал, трябва да изясним от къде произтича той..!? Ако е от хуманизма - няма надежда за "по-малките и слабите"!? Ако произтича от вярата ни в Бога - трябва да приемем, че има Божий Промисъл за "Историята" на земята..!! Това искам да кажа - за вярващият човек нищо не е случайно, от това което се случва..!? Тоест - Бог го Е допуснал..!!

    Коментиран от #21

  • 16 Европов

    4 15 Отговор
    Поздравления г-н Премиер!
  • 17 Batushka

    17 1 Отговор
    Ама какво общо има тоя клоун с тоя договор...че се хвали глупака ...с кое ,че стоя и гледа без да защити българския интерес ...ам пиринска Македония и тя ли е към Северна Македония?....малоумен некадърник....
  • 18 ВРАБЧЕ ПОБОЙНИК

    4 15 Отговор

    До коментар #1 от "Силвето":

    ТОЗ БОРИСОВ МАЙКАТА ВИ БЕСЕПЕРАСТКА РАЗПЛАКА РАЗПЛАКА,НА ВСИЧКИ ИЗБОРИ ВЗЕМАТЕ НАРОДНИТЕ ШУТОВЕ В ОЯДЕНИТЕ ГЛАВИ.!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Смях

    13 2 Отговор
    Оправихме Македония, сега ще вразуми англичаните и ще спре брекзит.
  • 21 ха ха

    9 2 Отговор

    До коментар #15 от "среднощен":

    Хайде бе ..., само и само мир да има, ще имаш ли нещо против да си легна с жена ти

    Коментиран от #23

  • 22 стоян

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Силвето":

    до 1 коментар -Силвенце от твоя коментар не обясняваш какви са интересите на народа защото моите сигурно не съвпадат с твоите а пък ти откъде знаеш интереса на народа че критикуваш Борисов
  • 23 среднощен

    0 4 Отговор

    До коментар #21 от "ха ха":

    Има конкретна Божия заповед: ..Не пожелавай жената на ближния..!! За тези, които не я спазват, по нашите земи, им "качваме топките на врата" и ги караме сами да си ги дъвчат..!! Този отговор е за вашето ниво, надявам се да сте ме разбрал..!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 МиГ 23

    1 0 Отговор
    Кажете на външният ви министър или вие да осъдите опита за преврат във Венецуела. Или уволнете външният министър.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове