Last news in Fakti

31 Януари, 2019 09:48 2 301 29

Борисов застанал зад Боил Банов

  • боил банов-
  • корупция-
  • ларгото

Записът на БСП бил манипулиран, заяви министърът на културата

Записът срещу мен е пипан, подправен е със сигурност, нагласен е, фалшифициран е. Това заяви министърът на културата Боил Банов пред „Нова телевизия“. Този запис е подработен и е компилация от десетки, разговори, които съм водил, обясни той.

"Записът е подаден от хора, които са реално престъпници. След като взехме картината на Батенберг с двата подноса и настана еуфория, те ѝ подават записа на Йончева и тя не проверява, затова сега се чуди какво да каже. Това е страшна помия, непроверена", разказа Банов. И попита, след като е имало запис срещу него, защо не е изваден, като е станал министър.

Аз все едно съм подал оставка, независимо дали съм я написал или не, тя е готова, категоричен бе Банов. И сподели, че премиерът му е казал да не се предава.

Банов разказа, че доста колеги не само от ГЕРБ, но и на Елена Йончева, му се обадили да го подкрепят. "Имам една обида - очаквах, че Мастъра ще ме подкрепи, познаваме се отдавна, такива са ни отношенията. А чета, че трябвало да се оттегля, докато тече проверката. Браво бе, Мастъре!", емоционално реагира министърът.

Той разказа, че е имало поне 4-5 случая, за които е заплашван заради спрени проекти. "Това е малка организирана престъпна група, този Ангел с неговият партньор правят същото в министерството на образованието в момента. Това са схемаджии и изнудвачи, които печелят проекти с вътрешна информация", разказа министърът.

"Тези момчета шантажират. При мен той действа през трети хора. Казаха ми, че ще ме унищожат и съсипят, че има страшни записи" каза още Банов. Това му предали други хора, които се занимават с проекти от министерството.

Проектът за Ларгото е законосъобразен, беше добре изпълнен, силно посещаван е. Този проект започна много късно. Програмният период завършваше и трябваше да се усвоят парите. Спираха го няколко пъти този проект - преправяха го за сроковете, за купола, разказа още Банов. Преминал е проверки на АДФИ, на ОЛАФ, допълни той.

Министърът разказа за проект в Силистра, който бил кух и областната администрация се отказала от него. Ние искахме да го спрем и прекратим и беше страшен натиск да не го спираме, със заплахи, разказа Банов. Но отказа да даде подробности - щял да го направи пред прокуратурата. "Имало поне 4-5 такива случаи с отделни реплики, предадени на служители: Аз този ще го съсипя."

Вежди Рашидов имаше съмнения за него за Норвежката програма, че изтича вътрешна информация, а партньорът му печели проекти, разказа министърът. "Манипулират записи, хора, проекти, те с това се занимават, изнудвачи. БСП и Елена Йончева взеха една помия от изнудвачи и ми я хвърлиха", допълни той. И сега се чудя къде да учи детето ми, докато прокуратурата излезе със становище, трябва да го прибирам вкъщи на частно, каза Банов. Да посягаш по този инфантилен начин на министъра на културата, все едно посягаш на цялата култура, допълни той. И обясни, че последните месеци, след посещението му в Русия и договора с Ермитажа атаките срещу него са много силни.

Искат Бойко да ме отстрани, защото той така прави. И ето ти един отстрелян, такава инфантилна стратегия, ядоса се министърът. Аз не съм точно политик, аз съм като нея - експанзивен съм, много лошо ме удари, допълни той.

И обясни, че не прави той проектите в министерството, а ги възлага. Той попита дали Йончева познава Ангелов отпреди този случай.

"Той от години записва всеки висшестоящ. Какво прави с тази колекция - рекетира", разказа Банов. Откакто станал министър обаче рекетът спрял. Човек може и трябва да се оплаче, но когато има нещо черно на бяло, обясни.

Същото се случва сега в министерството на образованието, където директорът на дирекцията е подал сигнал в полицията - през декември го е хванал в схема и му е спрял достъпа и започват заплахи и рекет, разказа Банов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    49 1 Отговор
    Как няма да застане, а записът ало Ваньо,,,, нищо няма да излезе отново, ще кажат че записа е нерегламентирано записан и направен, айде пак няма да го коментират тоя запис по същество, безпрецедентна кражба и корупция в цялата България, трудно ще излезем от това положение,,,, България продължава да затъва жалко за децата и бъдещите поколения,,,,,

    Коментиран от #5

  • 2 Истина зла

    50 3 Отговор
    Записа е автентичен ! Тоя кръг герберски от министър до чиновник така работи ! Този стил на кражби върви вече 10 години ! даже в културното министерство кражбите са минимални ! Пътищата горивата туризма - там е страшно !!!!!!!
  • 3 ФАЛШИВИ СТЕ

    35 2 Отговор
    Герберите защитават ХРАНИЛКАТА като Матросовци на амбразурата !
  • 4 ойтожто

    41 1 Отговор
    Министъра можа да си казва, че записа е манипулиран, въпроса е че въпросното закъснение от 33 дни съвпада с документите по строежа. Тоест манипулация няма и записа потвърждава действията на министъра документално. От там излезе и още един въпрос защо и гаранцията за строежа от 300 хиляди е върната въпреки, че договора не е изпълнен. дефакто държавата е ощетена с 1 милион.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ТАКА Е

    39 1 Отговор
    Самочувствието на герберските измамници идва от гърба който им осигурява услужливата цацаратура !!!
  • 7 Коментар📝

    38 1 Отговор
    Айде сега да видим дали СПЕЦ ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ СЕ САМОСЕЗИРА.
    ИВАНЧЕВА 70 000€.БАНЕВ 700 000лв.

    Коментиран от #9, #13, #21

  • 8 Иво

    39 0 Отговор
    Крадеца винаги
    защитава крадеца част от парите са при Бочко.
  • 9 мнение

    29 0 Отговор

    До коментар #7 от "Коментар📝":

    Ще се самосезира но ще го покрият !
  • 10 Batushka

    31 0 Отговор
    Хахахах тия герберасти са много прости....жалват се ,че ги изнудват за престъпленията им....ми не ги вършете и няма да ви изнудват ....само ,че то хорото е такова ,престъпно и главния хороводна с пешкира такова темпо е задал....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 бббббб

    23 0 Отговор
    Като фирмата е на много наш човек всички заставаме зад него.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бозаджията зад Халваджията

    21 0 Отговор
    Кой ли е очаквал друго? Шайката от ГЕРБ ще се подкрепят до "дупка"! Виц (от соца): "Питат циганин, какъв иска да стане синът му. Той - он краде он лъже, че стане от БКП". Тези от ГЕРБ да не са дошли от някаде. Тукашни са всичките и то все от БКП - ренегати.
  • 15 hmhmhm

    18 0 Отговор
    Ами като се притеснявате от записите - ще ви рекетират ! Та , замислете се какви сте ги говорили ...
  • 16 Дреме ми

    12 1 Отговор
    ГЕРБ=БСП=кражби, далавери,мафия,да=изчадия на БКП=България 👎
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Кирка в капака

    21 1 Отговор
    Баце се скри нещо напоследък, да не си е хванал нова любовница?

    Коментиран от #19

  • 19 нема да изневери

    14 0 Отговор

    До коментар #18 от "Кирка в капака":

    на кмета..на Симитли,де!
  • 20 Русенец

    16 1 Отговор
    А Бойко, като е застанал зад Банов, възелин сложил ли си е ?
  • 21 ПЕЕВ

    1 12 Отговор

    До коментар #7 от "Коментар📝":

    А ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА МИЛИОНИ.
  • 22 крадецът вика

    10 0 Отговор
    заставаме зад крадеца
  • 23 Банов и Заки пишат нов закон

    6 0 Отговор
    Сега как ще мине лобисткия закон на Заки и Банов? Как сега ще вземат пари? Само питам. За рекламен бизнес става въпрос, Там са милионитез.
  • 24 Бай Уй

    6 0 Отговор
    Те и едни други записи бяха фалшифицирани и обекта на разговора в тях месец два след това получи инфаркт в хотела, а другия в разговора, който не беше премиер, две години по-късно.
  • 25 Аристотел

    6 0 Отговор
    Няма значение автентичен или не, нека да се види това, което е казано на записа после дали е направено и кой го е направил. Ако наистина е направено и не са търсени неустойки, кой каквото иска да говори, значи записа е истина. Борисов да си застава където иска.
    Това е повод за оставка не само на Банов, ако Борисов така застава зад гърба на очевидна корупция
  • 26 Васил

    3 0 Отговор
    Диктатора застанал гордо зад своите мафиоти този филм сме го гледали.
  • 27 Мето

    3 0 Отговор
    Пази другарите си
  • 28 Цар Вул

    2 0 Отговор
    Много интересно как Тиквоча и в каква поза е застанал зад Барлабанов?
    Ами ако оня се ваведе?Дъл ще го оножди?Да или не?Като макетата:Или ке ми дадеш или ке те е.а!!!!
  • 29 Васил

    1 0 Отговор
    Все пак мафиотите трябва да се подкрепят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове