Last news in Fakti

5 Февруари, 2019 11:51 7 761 27

Нова брутална измама с ТЕЛК от цигани в Ямбол

  • цигани-
  • измами-
  • телк

Общото между всички случаи е не само диагнозата, но и мястото, от което излизат решенията

Нова брутална измама с ТЕЛК от цигани в Ямбол - 1
Снимка: БГНЕС

Хора, които получават инвалидна пенсия заради тежки увреждания, всъщност работят в строителството или са избягали на гурбет. В ромската махала в Ямбол на всяка улица, през две-три къщи, живеят хора с ТЕЛК, предаде bTV.

Една от тях е Вяра Янкова. Според експертното решение от ТЕЛК жената е след тежък инфаркт и се движи трудно.

Вяра Янкова, инвалид с ТЕЛК, обаче твърди, че "няма такива работи”.

"Здрава съм напълно ", категорична е Вяра. За ТЕЛК жената е инвалид от септември миналата година, но тя твърди, че не знае.

"Не, няма такива работи, може би грешна информация ви дадоха ... Здрава -права съм, 10 години съм работила, заради сина си останах да гледам децата, иначе още щях да работя”, казва още Вяра.

На съседната улица е друга жена с ТЕЛК -75% инвалид след мозъчен инфаркт, както е записано в експертно решение от април 2018 година. Според съпруга ѝ обаче тя работи в чужбина.Заминала е за Германия преди една година.

На въпрос какво работи в Германия жена, която според ТЕЛК куца с единия крак и върви с бастун, мъжът ѝ забравя, че я познава.

Най-зле според експертиза от ТЕЛК е 55-годишен мъж на следващия адрес. В решението е записано, че освен с бастун се движи и с придружител дори на къси разстояния. На място е жена му.

През март миналата година ТЕЛК комисията му дава 95 % инвалидност отново с диагноза мозъчен инфаркт. Жена му разказва, че е строител и дори в къщи не оставал без работа.

Общото между всички случаи е не само диагнозата, но и мястото, от което излизат решенията-болница "Свети Пантелеймон" в Ямбол.

Председател на ТЕЛК комисията е неврологът д-р Радостин Иванов, чиито подпис стои под спорните документи.

На въпрос как хора с 75% и 95% ТЕЛК работят по строежите или в чужбина той заявява: "Може да се е възстановила след няколко месеца, инсулта може да е бил 5-6 месеца преди явяването ....”.

Лекарят твърди,че експертизите му са точни и хората са получили внезапно подобрение.

Мнението на невролог, който е извън системата на ТЕЛК, обаче е друго. За доктор Димитър Брънков чудотворното изцеление на пациенти с подобна анамнеза е невъзможно.

"И без да съм невролог щом пише тежка степен, той няма да може да работи, не знам той сигурно няма да може да си сготви в къщи, а не да работи като строител ...Тук пише първа група, как ще работи, след като пише тежка парализа ", посочва д-р Брънков.

Голяма част от решенията на ТЕЛК комисията към ямболската болница са без епикриза, но според председателят ѝ тя не е задължителна. Всеки ден оттам минават средно по 30 души.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бамби

    93 0 Отговор
    Някой да има учуден?
  • 2 Ко Ша ги прАим

    72 0 Отговор
    Ще ги наказваме ли?

    Коментиран от #7

  • 3 1111

    66 1 Отговор
    Това показва,че лекарите са по-зле от ЛИЛАВИТЕ.
  • 4 русенец

    71 0 Отговор
    В случая да не обвиняваме циганите. На тях просто не им се работи и им е по-лесно да си платят за инвалидност. На съответните доктори! Така, че държавата да подхване малко ТЕЛК-овете, а?

    Коментиран от #5

  • 5 ЗигЗаг

    43 2 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    Не взимам страна, а само коментирам статията - как не им се работи, като всичките от статията работят в чужбина. Да не се окаже, че някой прибира парите без хората дори да знаят, че са инвалиди.

    Коментиран от #6, #10

  • 6 Лупи

    28 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЗигЗаг":

    Къде има хора в цялата история?
  • 7 Иван

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ко Ша ги прАим":

    Кой докторите ли? Амиииии, бъркаш се
  • 8 Сергей Станишев

    16 1 Отговор
    Българският лекар не може да бъде престъпник!
  • 9 Синдикат на Ало Измамниците

    29 0 Отговор
    В случая за бой са всички онези алчни 🐖 които са издали всички необходими документи за телк на орките.
  • 10 русенец

    23 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЗигЗаг":

    Възможно е. Например в русенската хематология се вихри циганско-лекарски бизнес с кръвта. Докторите искат кръв, ти си пращаш приятели да дадат, не ги одобряват и ти продават кръв от контингента цигани, който редовно чака пред отделението. Предполагам делят с персонала. Твърде вероятно е и в случай с ТЕЛК да са достигнали до някакво ниво в бизнеса и всеки да получава своя дял. Странното е, че същите тези цигани, които плащат на едни лекари за да им дадат инвалидност, бият тези лекари от бърза помощ, които отиват да ги спасяват. Иначе циганите работят в чужбина и то много сериозно. Аз самият работя в Германия и съм виждал бригади български цигани - изумявали са ме с качеството и бързината на работа. Но това е друга тема.

    Коментиран от #16

  • 11 гост

    22 0 Отговор
    Да де, но вижте тук българинът реално мами системата и получава пари от циганите, за да им се подпише и те да точат държавата. В случаят кой трябва да получи високата присъда за измама: този който е поредната бройка или този който урежда всички документи и прибира пари за фалшификацията? Циганите сами могат ли да подправят и да преминат проверките? Май не.
  • 12 тони

    22 1 Отговор
    Аз нещо не разбрах, ромката не знае, че има ТЕЛК, кой тогава взима парите? Между другото, знам милионер (чист българин), който писа себе си и жена му, че са инвалиди за да получават инвалидни пенсии. И всичко това на гърба на наистина болните
  • 13 чиче

    15 0 Отговор
    Тва са интегриране цигане
  • 14 Гост

    15 0 Отговор
    Така се източват парите ,а после искат работещите само да пълним и да не искаме нищо.
  • 15 БГ бъркотия

    10 2 Отговор
    И сега заради тия и платените доктори, ще го отнесат всички останали, дето не са си платили под масата! Да ловиш измами и корупция...добре, но защо трябва да е за сметка на останалите?
  • 16 фжр

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "русенец":

    Пред всяка болница е така, циганите са много добре организирани и заплашват, но обикновено чупят някое огледало или режат гуми на колата ако им откажеш, те са поцялата територия на болничните комплекси и следят за всичко. Не те знам какви цигани си видял да работят в Германия и си изумен, явно си някой, който лесно се впечатлява. Направи си ремонта вкъщи с циганска бригада тогава, плащай им на надник щом бързо работят или си остави колата при цигани на ремонт ))). Аз съм ги виждал "наще" навсякъде и поговорката за циганската работа напълно се оправдава...
  • 17 1234

    7 0 Отговор
    Държавата да си търси парите от крепителите на циганите бхк, ообщество и америка срещу България
  • 18 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    4 0 Отговор
    Само тежък ядрен взрив ще оправи нещата тук ни избори ни революция
  • 19 До русенец

    7 1 Отговор
    За да работят качествено, циганите трябва да са технически грамотни, а те не могат да пишат. Твоята оценка е погрешна и по мои наблюдения в последствие германците се чувствуват глупаци.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Васил

    6 3 Отговор
    Кефите ли се смотани Българи че живеем на ваш гръб пък и чат пат ви понатупваме да не забравяте че сте роби
  • 22 Bubbles

    4 0 Отговор
    Поне болницата да я прекръстят на св. Паралей!
  • 23 Зоя

    5 0 Отговор
    ТовА са гласоподаватели на някоя партия. Всяко начало има и край. Няма нищо вечно.Да ом отнемат пенсиите и да отиват при гостите на Меркел малко те да ги поритат като са толкова нагли.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 брег

    0 0 Отговор
    и в русе в медиката нямаш ли подарък за д-р генчева и да си с дискова нищо не получаваш а който носи нещо получава но с раздухването не можа да се облагодетелства един приятел макарчо пушач със стенд
  • 26 До#21 василчо

    1 0 Отговор
    василчо, скоро ще станеш банго васил при това без ТЕЛК.
  • 27 Пенсионер 200

    1 0 Отговор
    Защо Боко тиквата е виновен и за фалшивите ТЕЛК-ове: 1.Защото се полакоми да властва над цялата държава без да има интелектуален капацитет за управление. 2. Заложи на подкрепата на външните силни на деня игнорирайки вътрешното бедствено положение на българите. 3. За да неутрализира противодействието на българите, засили протекцията над циганите /неграмотно прилагане на римсля принцип "разделяй и владей"/. 4. Вече 10 г. стимулира разрастването на корупционните практики, а на думи се бори със сивата икономика. 5. С цел да отслаби народната съпротива се мъчи да разслои об-то на касти /и пак неграмотно/. НАЙ ОБЩО КАЗАНО БОКО ТИКВАТА СЕ ОПИТВА ДА УНИЩОЖИ ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Всички градове