Last news in Fakti

14 Март, 2019 09:11 3 384 19

Фандъкова обеща 1800 лв. заплата и бонуси за шофьорите

  • заплати-
  • шофьори-
  • софия-
  • йорданка фандъкова

Работата е много трудна, тези хора носят голяма отговорност

Фандъкова обеща 1800 лв. заплата и бонуси за шофьорите - 1
Снимка: БГНЕС

Градският транспорт в София се оперира от 4 дружества, но и с много сериозна субсидия. Увеличението, което предлагам е второто, от февруари шофьорите получиха 10-процентно увеличение на заплатите. Вчера внесох доклад, с който предложих тази стъпка. Освен основната заплата ще има възможност и за до 100 лева бонуси. Средната заплата ще стане около 1800 лева. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в сутрешния блок на БНТ.

Работата е много трудна, тези хора носят голяма отговорност. Нашата политика е за използването на градски транспорт, тази година ще сме подменили 90 % от автобусите, обновили сме и тролейбусният парк с почти 90 %. Освен всички останали ремонтни дейности, другата седмица предвиждаме деконструкция на трамвайната линия по улица "Каменоделска". Темата със заплатите доста се политизира, каза още Фандъкова.

Увеличението на заплатите ще дойде от бюджета на Столична община. Икономиката на София се развива. Това е реалното увеличение на заплатите, всичко останало е подстрекаване, коментира тя.

През месец април се очаква да приключат ремонтите по "Графа". В проекта бяха заложени ограничители, но те предизвикват, не само по естетически причини, но и по гледна точка на безопасност проблеми. Ще трябва да съгласуваме тази промяна, моето мнение е, че тези ограничители трябва да бъдат сменени с по-безопасни, каза още Фандъкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един от вас

    13 3 Отговор
    Върнете старите колчета! Или ги претопихте вече..
  • 2 Миризлив пор

    22 6 Отговор
    Май само в София таксуването е оставено на съвестта на клиента, ако се таксуват всички пътници вместо от време на време да мине контрола градския транспорт дори ще е на огромна печалба.

    Коментиран от #3

  • 3 Коментар📝

    19 3 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    Напротив ще се ГЕПАТ ОЩЕ ПАРИ.
    ПОИНТЕРЕСУВАЙ СЕ,МЕТРОПОЛИТЕНА Е НА ДЕФИЦИТ.ВЪПРОСА Е НЕ КОЙ КРАДЕ НАШИТЕ ПАРИ,А НЕ СЕ ЛИ НАЯДАХТЕ БЕ ВАШТА МАМА
  • 4 Белчинска мотика

    7 0 Отговор
    другата седмица предвиждаме Деконструкция на трамвайната линия по улица "Каменоделска"

    ...

    Да не се окаже, че грешката е вярна? Няма да е за първи път.

    Коментиран от #6

  • 5 Driver

    12 3 Отговор
    Разбира се, местните избори наближават и трябва да се позакупи някое и друго гласче. Защо преди три години не се сетихте за това бе, ................. !!!!!!!!!
  • 6 ТоЦентър

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "Белчинска мотика":

    То не бе демонтиране на трамвайте и на Витошка, то не бе и демонтиране от семинарията в посока телевизионна кула, ако ги оставиш ... ще махнат всичко - много желязо отиващо на скраб ... познай кой прибира парите. Иначе сме зелени - и правим градинки - убиваме най-зеления и дълголетен транспорт - символ на София - пъвата трамвайна линия по Витошка. Като цяло много действия - а стратегията е само една - симулират се дейности за да се усвояват проекти, крайна цел друга няма ! София заприлича на голям не-стоиличен град - задължително трябва да има главна улица ... София никога не е имала пешеходна такава, за разлика от всички по-малки градчета ... но ето че в управлението на София се намесиха хора именно от тези градчета и правят нещата по свое разбиране и натрупани знания !

    Коментиран от #9

  • 7 смехурко

    8 1 Отговор
    Смех! Наистина искат да ни направят банаова република.
    На летището - чистачка на самолет - нулеви изисквания - 900 лева заплата (чисто), товарач - исикване - здрав кръст - 1100 лева.
    Контрольор по затоварването (изчисляване на затоварването на пътници, товари гориво и контрол на място) - изисквания - висше, перфектен аглийски, отлини познания в математиката, отлино познаване на типовете самолети, познания за опасни товари и прочие ..... Човека без чийто подпис самолета не излита и ако нещо се случи ще търсят първо него - заплата 1200 лева.
    Аз лично не се чуствам в безопасност като се кача на самолет...
    И тук проблема не е , че заплатите на нискоквалифицираните работници са високи, а това, че на образовните са ниски.
    За какво да се бъхтиш да учиш, ако ще взимаш 100 лева повече от товарач с основно образование?

    Коментиран от #10

  • 8 възмутен

    13 2 Отговор
    КРАДЛО, СЛед ДЕСЕТ ГОДИНИ ЛАПАНЕ, СЕГА ли разбра, че заплатите са ниски? ИДВАТ ИЗБОРИ и ВИЕ ДУШЕВАДЦИТЕ, ПОЧНАХТЕ ДА ПОДМАМВАТЕ. ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СИ ДАДЕШ ОСТАВКАТА, НО ТИ НЯМАШ ДОБЛЕСТ и СЪВЕСТ, ТАКЪВ Е ВАШИЯ ВИНЕТУ - НАГЛОСТ, БЕЗОТГОВОРНОСТ- ГРАБЕЖИ!

    Коментиран от #19

  • 9 смехурко

    6 9 Отговор

    До коментар #6 от "ТоЦентър":

    Абе я стига глупости!
    Трамвая няма място по тесните централни улички.
    ПРЕДИ 100-150 години това е бил ЕДИНСТВЕНИЯТ градски транспорт. Дори не бил на ток а се е теглел с коне! Тогава наистина е бил ЕКО и тих.
    Ти знаеш ли, колко ток гълта тея тонове желязо при всяко потегляне, а колко шум и вибрации!
    Трамваите са за големите булеварди, не за тесните централни улички!

    Коментиран от #11, #14, #18

  • 10 Миризлив пор

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "смехурко":

    Още по-страшно е ако ти се наложи да влезеш в болница, на портала в една кутийка стои един чичко обикновено пенсиониран военен или полицай и по цял ден люпи семки и гледа телевизия и взема повече от медицинската сестра от която в повечето случаи зависи дали ще оживееш все пак тя те наблюдава и ти дава лекарствата.
  • 11 Питащ

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "смехурко":

    И ти си от ноВите " столичани" , нали чесън ?
  • 12 чао фандък

    6 2 Отговор
    Тая се е снимала в трамвая за последно. Сбогом Гергоно, само с кинти не става, хората искат повече управление с приспектива, не зпушване на дупки ежедневно.
  • 13 Мнение

    2 0 Отговор
    Просто трябва да се поставят грапави цветни тротоарни плочи от двете страни на релсите, подобно на метрото. За да не влизат автомобили ограничители само там където е необходимо.
  • 14 ТоЦентър

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "смехурко":

    Хмм .. аз съм учил железопътен транспорт - и да знам фактите, иначе от вашия коментар допускам че вие сте се возили на трамвай една няколко пъти в живот и то по доста неподдържана линия. Не генерализирайте технологията дали е правилна или не ... попътувайте по света - повозете се на трамвай и на изток и на запад ... вибрации и т.н. - всичко зависи от полагане на вибпропотискащо материяли/гумени уплатнения и т.н. Иначе никой не би оприличил Витошка на тясна централна уличка - случайно беше булевард, преди да се появат провинциалните заведения за забвление на турсистите ! Подобни коментари като вашите излиза, че нито познавате столицата, а следователно още по-малко сте се возили и на трамвай - просто в другите градове така и не стигат да построят. Трамвая и ЖП транспорта е най-дълголетното, изискващо най-малка поддръжка транспорт.
  • 15 ТМВ

    4 1 Отговор
    Логично е, при цена на билета 1,60 лв. може да им дадете и 2800лв.!!!!!!
    Нее малко са по добре депутатска заплата!!!!!
    Аз в годината по три месеца съм в Кишинев столицата на Молдова.
    Хайде сега да видим къде не излизат сметките.....?!
    Тук билетчето за градския транспорт струва 2 md. леи което ще рече 0.20 лв. при почти същата цена на тока и горивата.
    Шофьорите получават 6,7хил. леи което е равно на 600,700 лв.
    Въпроса ми е къде се краде....?!!!!
  • 16 БАРО

    2 1 Отговор
    Щом сега ви дават 1800 значи досега сте работили за доста по-малко вие Луди ли сте
  • 17 БАРО

    4 3 Отговор
    Да обясня някои неща първо шофьорите от градския транспорт трябва да взимат 8 пъти по-голяма заплата от тираджиите да ви кажа защо един tir взема 2 лв на километър съответно за 10 км Той взима 20 лв един автобус да предположим че Corsa му е 10 километра той събира горе-долу 100 души през тия 10 километра един слиза от друг се качва Абе сто души по един и 60 са 160лв осем пъти повече от ТИР следователно печели 8 пъти повече или трябва да взима автобусния шофьор колкото шофьор на ТИР но билетчетата трябва да станат 20 стотинки проста логика сега разбрахте ли държавата какъв рекет прави на хората Къде е тука защита на потребителя а ми тя и защитата била държавна значи държавата трябва да ни защитава от самата себе си Аз сега кой тъпак да гласувате за същите честито
  • 18 Дарт Вейдър

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "смехурко":

    Абе тъпанар ходи си на село Там няма да прескачаш релсите даже никой и нищо няма да ти пречи А що се отнася до ограничителите на Графа на Българската овца и трябва сериозна ограда
  • 19 Бясно зомби за политици

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "възмутен":

    Той не е Винету Той е Уйнету
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове