Last news in Fakti

15 Април, 2019 10:41 2 778 16

Станишев: Не е бламирана Нинова, но когато нещо се прави на инат се получава отпор

  • сергей станишев-
  • бсп

Никога не е имало такова напрежение в БСП при подредба на листи за Европарламента, каза лидерът на ПЕС

Станишев: Не е бламирана Нинова, но когато нещо се прави на инат се получава отпор - 1

''Резултатите от пленума не показват, че е бламиран лидера на БСП Корнелия Нинова, но когато нещо се прави на инат, се получава отпор''. Това каза в „Здравей, България“ по "Нова телевизия" председателят на ПЕС Сергей Станишев.

„Националният съвет са хора, зрели с политическа отговорност. Можехме да си спестим това, което си причинихме. Никога не е имало такова напрежение в БСП при подредба на листи за Европейския парламент”, добави той.

След 10-часови инфарктни дебати в неделя, в крайна сметка евролистата на БСП беше сериозно променена. На практика пленумът на БСП бламира Корнелия Нинова и пренареди нейната листа. Водач на листата остава Елена Йончева, но Сергей Станишев също намери място в нея - пето.

„Аз участвам в тази кампания не с амбицията на всяка цена да стана евродепутат. За мен е важно, че партията ясно заяви своята европейска социалистическа привързаност към нашето семейство и иска с общи усилия да променим Европа”, заяви Станишев.

Той обясни, че ако не беше станал част от листата, щеше да бъде затруднена работата му в ПЕС. Относно Елена Йончева, Станишев заяви, че ѝ е благодарен за подкрепата.

„Имам какво да дам, Елена има какво да даде”, коментира лидерът на ПЕС.

Що се отнася до лидера на БСП Корнелия Нинова, която заяви, че след пренареждането на листата отговорността вече е на Изпълнителното бюро, Станишев заяви, че това е най-малкото несериозно. ''Политиката не е въпрос на налагане на собствена воля, а на намиране на решения'', каза още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    13 18 Отговор
    Другия месец ви закриват,русопитеците отидоха ви и малкото копейки които вземахте.
  • 2 станишев е джендър.

    35 5 Отговор
    Той подкрепя инстанбулската....... И предател на България.
  • 3 ЦИК

    33 6 Отговор
    Станишев, забрави избирателите. Като влизаш на инат, получаваш отпор от тях или иначе казано - губиш избори. Заради отпора ти, загубихте почти сигурна победа.

    Коментиран от #10

  • 4 bri

    8 29 Отговор
    Не знам дали Тази жена не вижда какво прави ,дори не може да се държи спокойно и адекватно./да вземе пример от Станишев/Може би е в критическата възраст.
  • 5 Станиш Сергеев

    23 1 Отговор
    Вярвайте ми искрено- преди време казах, че няма да съм евродепутат- само ме изберете, и се отказвам. И сега съм честен....... Мухахахаха

    Коментиран от #8

  • 6 прецаканата Кури

    24 4 Отговор
    Станишев освен джендър е подъл и отмъстителен джендър ! Може да е всякакъв, но не е глупав и знае, че влизайки в листата БСП те автоматично губят всякакви шансове за успех ! Това е неговото ОТМЪЩЕНЕ за това, че го свалиха от власт ! Интересно, как ще му се отблагодари сега Боко за този негов жест, защото на практика Станишев спаси ОПГ ГЕРБ от провал и си отмъсти на Курнела !
  • 7 мислещ

    22 4 Отговор
    "Напук" е поставянето му в листата, напук на всякакъв здрав разум и политическа логика. Това е като да намърдаш Пеевски на държавен пост. Нинова може и да не е особено популярна (И с основание), но е много по-поносима за избирателите от станишев - тя поне досега не е имала шанса да ни навреди с нищо, за разлика от евроджендъра.
  • 8 мислещ

    14 2 Отговор

    До коментар #5 от "Станиш Сергеев":

    Е, поне за това не е излъгал, наистина няма да е евродепутат...
  • 9 123

    18 1 Отговор
    За джендъри не гласувам
  • 10 Иванов

    20 1 Отговор

    До коментар #3 от "ЦИК":

    Бях решил да подкрепя Нинова, но сега заради този предател и соросоид Сатанишката няма да гласувам за бсп. Надявам се той да не бъде избран.
  • 11 deee

    17 1 Отговор
    Ината в случия го прави др. Станишев. От седмица в коментарите ББ го хвали , а пък хората тук не го искат за евродепутат. Хем шеф на ПЕС там пак е на заплата и иска и евродепутат пак на заплата. Пък кво е направил за България, същото толкова колкото когато беше мин. председател.
  • 12 стоян

    21 0 Отговор
    Сергейчо го помним със заменките и няма да забравим как повечето от червените депутати съюзени с дпс- то си замениха селските ниви за хубави черноморски парцели =И НЯМА ДА ЗАБРАВИМ как държавата я ощитиха с милиярди левове от тези заменки
  • 13 Владо Черноземски

    9 1 Отговор
    Сега остава Станягата да приеме исляма и да настани стария боклук при новия в центъра на Брюксел.Почвам да го харесвам капитал-комуниста.
  • 14 Све

    16 0 Отговор
    Колко хора биха гласували за серГея , който се продаде на ДПС ?
  • 15 007

    6 4 Отговор
    ...не е блaмиpана - знaчи скоро ще е бaлсaмирана.
  • 16 НАТО ВЕЦ

    8 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ''Резултатите от пленума не показват, че е бламиран лидера на БСП Корнелия Нинова, но когато нещо се прави на инат, се получава отпор''. Това каза в „Здравей, България“ по "Нова телевизия" председателят на ПЕС Сергей Станишев. - Точно така "другарю" Стани Шеф. Инатът ти ще получи отпор и вместо да спечелите, отново ще сърбате сополи. Но така е, когато на първо място поставяш личният, а не обществения( в случая партиен ) интерес.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове