Last news in Fakti

6 Май, 2019 08:53 2 500 28

Папата към бежанците във "Враждебна": Молете се за мен!

  • папата-
  • папа франциск-
  • враждебна-
  • бежанци

Деца от центъра за мигранти посрещнаха Светия отец с празнична програма

Папата към бежанците във "Враждебна": Молете се за мен! - 1
Снимка: БНТ

Папа Франциск посети бежанския център в столичния квартал "Враждебна". Там той беше посрещнат от група деца, които го поздравиха с празнична програма.

"Благодаря ви за вашата добра воля! Пожелавам всичко добро на вас и вашите сънародници, които сте оставили във вашата родина. Господ да ви благослови, молете се за мен!", обърна се той към мигрантите, цитиран от БНТ.

След посещението си в бежанския център, папа Франциск пътува към град Раковски, където ще отслужи Света литургия пред най-голямата католическа общност в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Стар пеперуд

    26 4 Отговор
    Папата към Хитлер:Ще се моля за теб и армията ти.Същото и сега БОКЛУГГГ.
  • 4 го$т

    39 3 Отговор
    Във Враждебна се намира и Ислямският институт,може да намине за кафенце със колегите си
  • 5 Хайл

    54 4 Отговор
    Днес е Гергьов ден,свят празик за източно-православните,вие тук с католическия папа ни занимавате...
  • 6 бай дъ уей

    43 4 Отговор
    Именно защото е Гергьовден,папата дойде сега,та да "загади" този светъл и толкова почитан от българския народ празник.Между другото католиците изобщо не почитат и не празнуват този ден.Знаят само легендата за.."сейнт Джордж енд дъ драгън".Това е аркадашлар.
  • 7 Анти седераст

    37 4 Отговор
    Вън еврейския помияр от Родината.
  • 8 Антон

    52 1 Отговор
    А толкова загрижения папа защо не посети бедните пенсионери из селата, които освен че мизерстват са и жертва на тъмни субекти, за които иска да сме толерантни

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Хайл

    32 2 Отговор

    До коментар #8 от "Антон":

    Защото е лицемер-двуличник
  • 10 Джак

    50 1 Отговор
    Всичкото това с папата е една гнусна политика. Католиците ревът че православните не ги уважавали. За всичко си има причина. Аз съм православен, казвам се Георги и съм кръстен в православна църква. Честит празник на всички празнуващи, нека празнуваме и бъдем щастливи. Не ми пука че католиците не уважават нашият светъл празник, не ми пука и че ги е яд че сме православна държава, като не ви изнася прав ви път , терминал 1 ви очаква.

    Коментиран от #13

  • 11 454

    37 1 Отговор

    До коментар #8 от "Антон":

    Папата е Дявол.
    Папата е Сатана.
    Честит празник на всички българи.
    Това е, друго няма.
  • 12 хабиби

    32 0 Отговор
    Дон Папи да си ги приюти във Ватикана. Пък и има доста негови заведения по целия свят където може да ги вкара в правия път. Да си ги прибира да се молят за него и леля му !
  • 13 Пак аз

    27 1 Отговор

    До коментар #10 от "Джак":

    И на мен не ми пука за тях адаш,честит имен ден на теб и всички адаши и адашки
  • 14 Цар Калоян

    1 12 Отговор
    Лумпени ,забравихте ли от кого получи Калоян корона и патриаршия?И от къде дойдоха легати и свещеници и заговориха на българите за Исус на български ,не на ГРЪЦКИ !Помните ли как са кръщавани "во Христа" траките/беси от ПАПСКИЯ епископ Никита Ремесиански от род тракийски и седалище до НИШ !Помните ли от къде дойде преписът на Седмокнижието на гетски/готски , известен като "КОДЕКС АРГЕНТУМ" ?Българската земя МИЗИЯ даде основата за папската власт след падането на Рим от Теодорих , гетски/готски цар и неговия пастир "во Христа" Вулфила!
    Не мога да не се почувствам обиден от мерзките думи , отправени към ГОСТЕНИН НА БЪЛГАРИЯ , ВИСШ ДУХОВНИК НА ХРИТИЯНСКО ИЗПОВЕДАНИЕ !
    Падението на словоблудците ,пишещи скверни слова е падение и на народа, отгледал тези неохора!

    Коментиран от #15, #18, #20

  • 15 Генерал

    25 1 Отговор

    До коментар #14 от "Цар Калоян":

    Глобалист е този изкуствено наложен папа, и еретик, сенчест кукловод. Настаниха го глобалистите в сянка, при това - при жив папа, когото 'пенсионираха, уж по болест', с право доживотно да си трае във Ватикана, запушвайки му устата с някакви педофилски компромати... Франциск е важна фигура в проекта 'Нов Световен Ред' или официалното '2020', а сега поради непредвидено забавяне - вече актуализиран като проекта '2030'... Основната функция на Франциск е да обедини всички религии - затова мие и целува краката на мохамедани-рефюджита и е толкова миличък и добричък с всички... йезуит. Святият мъж ще направи фурор и в български лагер за бежанци, а бмб може да извади някой милион за подобряване на условията за живот на мигрантите, да не дава Бог да се съгласи и на други мигрантски отстъпки при 40 % мизерстващи български граждани... И друга важна задача има Франциск - да говори за т.н. 'глобално затопляне', което се превърна в 'причинените от човека глобални климатични промени', които пък сега заклеймяват като глобална 'климатична криза'... Това е поредната измама, защото климатът се променя циклично, НО няма затопляне в момента, а застудяване, и всичко зависи не от това дали при човешките дейности се отделя по-голямо количество въглероден двуокис, а от количеството излъчена енергия от Слънцето. Глобалистите се опитват да наложат нов данък (carbon tax) на целия свят (спогодби в Киото и т.н.), за да осигурят постоянни приходи за новата световна администрация, закрива
  • 16 Генерал

    18 1 Отговор
    , за да осигурят постоянни приходи за новата световна администрация, закриват цели индустрии (въгледобив, ТЕЦ-ове и т.н.)... Глобално правителство, с обща армия (нато), обща полиция (която с видео-камери и с помощта на Google и социалните медии - FaceBook - да следи и цензурира всички), обща джендърна идеология на всеобща толерантност (т.н. политическа коректност) и всичко останало, което ни набиват в главите постоянно една шепа световни медии подчинени пак на кукловодите в сянка. А обичаният от нас Европейски Съюз е само една структура, една бурмичка от глобалната машина (администрация). За това Бойко си изпълни поръчението да покани папата, без дори да се посъветва с БПЦ. Ние пък го посрещаме по достойнство... Да живее мъдрата БПЦ!
  • 17 сори сорос

    17 1 Отговор
    Защо католическата църква не си гледа проблемите с педофилията, либерастите и глобалния си упадък, а търчи по православните страни да ги учи на толерантност? Известен факт е, че основните т. нар. Пътеки на плъховете за евакуация на нацисти от Европа след ВСВ са дело на Ватикана. Докато БПЦ участваше в спасяването на българските евреи!
  • 18 Хайл

    15 1 Отговор

    До коментар #14 от "Цар Калоян":

    След като е гостенин на България,би следвало да се съобразява с етикета за гостуване а не да си налага мнението за неща които за нас като домакини са неприемливи,от което би следвало да се извини за това си вмешателство.ние като любезни домакини ще се погрижим да е посрещнат,нахранен,напоен и да се проведът разговори отностно просперитета на българския народ а не ухажването на натрапници...та спомена и цар Калоян-нима католиците не изпратиха кръстонсците за "приобщаване на българите към католицизма" и бяха разбити от самия цар Калоян и в последстви му е призната цялата влас?
  • 19 Кои

    10 1 Отговор
    какво и защо ли принудиха Рацингер да се откаже от поста в полза на Джорджо Марио Берголио ?
  • 20 Незнаещ

    10 1 Отговор

    До коментар #14 от "Цар Калоян":

    Като споменаваш Цар Калоян е редно да кажеш, че Инокентий ІІІ (и не само той) продължава политиката на предшествениците си след схизмата от 1054г. да използва униите с Рим като основно средство за подчиняване на Източната църква.
    Друг е въпроса, със своята прозорливост Цар Калоян, какви изгоди и какво е договорил с папата по онова време.
  • 21 Извънредно по бТВ

    5 0 Отговор
    И изображението на папата се размазва на екрана и той става невидим и дори бялата стена можеш да видиш през него като образа се размаже. Папата май е рептил. Мариноделфино в Ютюб трябва да направи клип.
  • 22 Марийке не трий поста Иванчо

    12 2 Отговор
    Папата дойде точно на 5 май,защото точно на тази дата е било и Баташкото клане и нашичкият воевода няма намерение и една дума да обели по темата,освен да разправя за магистрали на тъпия папа,а пък той,защото е тъп ни занимава с мюсюлманска измет.Да се молели за него и то точно от този ден!
  • 23 Папито отишло при талибаните

    5 0 Отговор
    Да ги кандардисва се молят за него😂😂😂😂😂😂нали ицето е милостив и една молитва ше бъде чута не е нужно целата земя да са моли за папата нали така 😂😂😂😂
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Попа

    4 0 Отговор
    Колко папето колко мигранти прие във Ватикана? Ама не да им мие краката само, ами да си ги отглежда и развъжда.... А???
  • 26 Папа Шебек 8 ми

    0 0 Отговор
    Мееестяяяя
  • 27 Безпартиен

    0 2 Отговор
    Докато мазните, охранени български владици с ролекси, обсипани със злато, лимузини за половин милион, не са посетили един лагер за бежанци, не са посетили една болница, не са дали приют за едно сираче, ЩЕ СЕ ОТДАЛЕЧАВА ВСЕ ПОВЕЧЕ от народа.
  • 28 Син Мисир

    2 0 Отговор
    В България има близо два милиона бежанци от Индия ! Папата е трябвало да посети тях във ФакултетО или Филиповци !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове