Last news in Fakti

6 Май, 2019 13:45 3 965 28

Папата даде първо причастие на 242 деца в Раковски

  • папата-
  • папа франциск-
  • раковски-
  • първо причастие

Приеми, Господе Иисусе, нашите молитви и изпълвай живота ни със своята любов, отправи молитви Светият отец

Папата даде първо причастие на 242 деца в Раковски - 1
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск даде първо причастие на 242 деца в град Раковски. Преди да приемат първото си причастие малчуганите са били подготвяни в продължение на месеци за този ден от специален учител по вероучение. Децата получиха от папата Франциск хляб и вино, символизиращи тялото и кръвта на Исус Христос, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив.

Първото причастие започна с традиционното поднасяне на дарове, които бяха осветени. Светият отец измоли слизането на Светия дух над тях. „Когато пием кръвта Му, пролята за нас, ние се очистваме. Затова пеем химна на неговата слава“, заяви папа Франциск и след това църковният хор изпълни песента „Свят, свят, свят, Си Господи“.

Папата даде първо причастие на 242 деца в Раковски

Преди причастието беше изпълнена молитвата „Отче наш“, която е типична за всички християнски вероучения. След това участващите в богослужението заедно с папа Франциск размениха помежду си „целувката на мира“ с думите: „Христос е между нас“. Това е един от най-древните символи на мира – след молитвата „Отче наш“ по този начин участващите показват своето смирение.

„Постарайте се да мълчите в сърцата си. Помислете за това, че Иисус Христос за първи път идва във вас. Той ще дойде във вас след това още много пъти. Мислете за вашите родители, за вашите баби и дядовци, за вашите приятели. И ако сте се скарали с някого, простете му преди да пристъпите към олтара“, заяви папа Франциск в свое наставление към децата преди първото причастие. След това Светият отец пречисти децата с тялото и кръвта на Иисус Христос, въплътени във виното и хляба.

Всички деца, които приеха Христос за първи път, бяха облечени в бели дрехи, символизиращи чистота и празничност. „Приеми, Господе Иисусе, нашите молитви и изпълвай живота ни със своята любов“, заяви в свое кратко молитвено обръщение папа Франциск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давид

    22 16 Отговор
    Най големия бандит . Милиарди в банката на Ватикана а той целува крака на терористи и неуки африканци . Клоаката на света му е преоритет а красивите и умни деца на България печелещи международни награди по математика и шах въпреки трагичното ни състояние са в периферията му . Дори не споменава за тях . Този човек е деградирал сатанист . Без семейство . Абсолютен боклук .

    Коментиран от #26

  • 2 Папата обича децата

    25 3 Отговор
    В римокатолическата църква много обичат децата, това е ФАКТ! 😀

    Коментиран от #19

  • 3 Мръсен педофил

    19 11 Отговор
    Масон сатанист
  • 4 Аман от този педофил

    16 6 Отговор
    Точно на Гергьовден ще чета за Антихриста
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Св. Георги

    14 6 Отговор
    Най-адекватно се държи БПЦ спрямо папата, за разлика от политиците, които са гонови да целуват ръка и на Сатаната

    Коментиран от #18

  • 7 ха ха

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "Есман":

    Ясна е, че си готов на свирки всекиму, манафино
  • 8 Давид

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Есман":

    Стига с насъскването . Умеем да изказване мнение и без провокация . Спрете с рекламирането на компаньонки в коментарите вечер и наркодилъри в статиите . Не сме американци . Това при нас не върви . Знаем коя система ви спонсорира и ние участваме в нея но искаме нещата да се променят .
  • 9 неЕС

    10 5 Отговор
    Католическата църква на винаги е била острието на посегателствата на западния англосаксонски свят към останалото човечество. Тя, преди още да се появят войските първа е налагала западните `ценности` в много случай с огън и меч. Което няма нищо общо със смирението, което проповядва Ватикана. За средновековните католически клади, където всеки мислещ човек, всеки откривател е бил застрашен да бъде хвърлен, за унищожаването на американските индиански култури носи вина единствено католическата църква. Всеизвестно е, че Ватикана е събрала най-големите богатства, които католическите свещеници са грабели от всяко място на планетата, където са се появявали. Това се е смятало за дълг на всеки католически свещеник, изпратен `да проповядва правата вяра`.

    Коментиран от #21, #28

  • 10 Иво

    14 10 Отговор
    Грешка няма """българина""" да оплюва и осира всичко добро за България!Сега и Папата му пречи!На """българина""" най-му допада да си живурка в ямите със сламата както го научиха от 44г до 2008-9 год.!!!!
  • 11 българоевропейче

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Есман":

    В имавай какво си пожелаваш... Може да попаднеш на някой трети пол гявур и хем да му свириш, хем песен да пееш. Има и културисти сред тях... Ще има да пееш: Я надуй Есмане кавала, да свириш на дудук юнашки... Есмане, сине човечеството, днес е свети Джордж и е ден за покаяние. И Папата каза да се покажем, с ти само пакости мислиш? Покрай се, защото свети Георги наказал Ламята и теб ще накаже ако не се покажеш.Вземи си причастие и спри да желаеш злото на невинни българи. Защото си нямаш и представа теб малкия човечец какво зло може да те връхлети. Ти си само един човек, а само пакости мислиш? Що за зверчетата си ти? Свети Георги наказва зверовете да знаеш.днес е негов имен ден, грехота мислиш.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 без значение

    9 7 Отговор
    С кои ръце приготвят причастието на децата---с онези ли, с които се гаврят педофилски, или с другите, с които лицемерно помахват
    на заблудените ,,овце" Папа и МИР---абсолютни противоположности.
    Папа и добротворчество---абсолютна несъвместимост.
    Папа и справедливост---абсолютен парадокс. Папа и ВЯРА в БОГ,
    абсолютно лицемерие. Папа и обединение---абсолютна гавра Този, който се хвали, че трима папи са го галили по главата---попитал ли ги е дали са им чисти ръцете, защото иначе с погалването може и да му замърсят сивото вещество. Толкова пошлост и
    отврат, събрани на едно място като количество--е равносилно на катаклизъм. Защо не донесе и не показа изгледа на ватиканската заседателната зала---вътрешния, както и външния. Да ги беше показал на поклонниците си да видят на какво се кланят.
    Дано няма припадали от истерии при посрещането му --че каквато ни е бързата помощ, току виж някой се гътнал в негова чест. Какъв ли армаган донесе с посещението си--пророкуващата змия ???, ама е по-важно с какъв си отиде.........ПРОКЛЯТИЕ
  • 14 Абе

    7 7 Отговор
    Айде стига с тоя папа бе, ставате банални вече.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гост

    7 5 Отговор
    Мале що заблудени имало , какво се радвате на този дето , се прави на смирен , а вечер му карат леки жени , пиене и кво ли не. А после , на тъпите си меси , казват на хората че , пиенето , аборти, смарт фони и други приятни неща са вредни , или са донесени от Сатаната .Дървеник с бели дрехи се мисли , че като е наместник на измисления бог ,може да ти казва какво да правиш. А тези в гр. Раковски я се събодете и се върнете в истинския свят.
    с
  • 17 Бах

    7 6 Отговор
    Да се маха от държавата ни този еретик.А нашите управници и медии се оляха от угодничество все едно сме католическа държава.Ватикана трябва да я съдят за престъпленията срещу човечеството в миналото.Какво е това лицемерие.По всички закони за техните престъпления и клади давност няма.Да се махат мръсните педофили.

    Коментиран от #20, #23

  • 18 куку руку ку

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Св. Георги":

    Те вече я целунаха...
  • 19 Бах

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "Папата обича децата":

    Особено и само момченца , щото жените били грешни със своето раждане според техните извратени виждания по много въпроси.

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Коментатор

    5 5 Отговор

    До коментар #9 от "неЕС":

    То пък руската църква не е оръдие на руската политика... Добре е Синодът да се държи достойно, но да отказва диалог с папата е най-малкото недипломатично. Не ми се изказва мнение за влиянието на руската църква, но руснаците нямат интерес за сближаване на БПЦ с Римокатолическата църква. Политика има във всичко, дори и в духовните дела. Ръката от папата е подадена, дано нашите старци имат малко смелост и мъдрост. Не забравяйте католиците и те са християни като нас.
  • 22 Коментатор

    2 7 Отговор

    До коментар #19 от "Бах":

    Не е лошо човек да си мери приказките. Дори когато има възможност да говори анонимно безобразия...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Васо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Давид":

    Съжалявам ви искрено. Жалко.
  • 27 папата папа

    0 0 Отговор
    Дечицата са дар божи за свещенниците,много ги обичат особено отзад.
  • 28 Ванечка

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "неЕС":

    Прав си. Католическата църква винаги е била жива и активна. Никога не са се затваряли извън живота. била е активна в покръстването. Обикновено свещениците за били редом с военните, които са усвоявали нови земи. Това е и причината цяла Южна Америка да говори испански и да са католици. За останалия свят изобщо не говорим. Да, института на инквизицията е бил краен в определени моменти, но има и ефект върху църквата, като я е извадил от застоя. За мислещите хора и католицизма трябва още много да четеш. Можеш да прочетеш и написаното по-горе и ще ти стане ясно какво още не прави БПЦ църква с вярващите. Католицизма рядко допуска такова комунистическо оскотяване. Всичкото, което си написал е за твое лично успокоение, че видите ли католическата църква е лоша, ама аз съм от добрите. Ти си от тия дето са загубени за всяка вяра. Някой пита ли бебето, каква вяра иска да изповядва, преди да го подаде на свещеника да го кръсти като православен християнин ? Не. А и да го пита, какво разбира едно бебе. Точно това е приемането на първото причастие в католицизма. Дете в съзнателна възраст решава дали да приеме вярата или не. Ако материята ти е много сложна, усили си чалгата или каквато там руска боза слушаш, обърни поредния стакан с водка и не се навирай там, където не ти е мястото.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове