Last news in Fakti

25 Юли, 2019 09:07 12 358 203

Румен Гечев: САЩ ще вдигнат цената за България на изтребителите Ф-16 с нови 20%

  • f-16-
  • ф-16-
  • румен гечев

Поскъпването ще е на два пъти с по 10%. САЩ не давали никакви гаранции, разкри депутатът от БСП

Румен Гечев: САЩ ще вдигнат цената за България на изтребителите Ф-16 с нови 20% - 1

САЩ са си гарантирали вдигането на цената на изтребителите Ф-16 с нови 20 %. Това разкри в студиото на „Здравей, България“ по „Нова телевизия“ депутатът от БСП Румен Гечев.

Той посочи, че подписаният договор за Ф-16 е обиден и унизителен на България.

Румен Гечев посочи, че САЩ са си гарантирали дори и след изплащането на цялата цена на изтребители да имат възможност те да поскъпнат с нови 20%.

Единият път това може да стане с предизвестие за 10% оскъпяване и втори път с нови 10%, но без предизвестие. Как ви изглежда това, попита риторично Румен Гечев.

Той разкри, че в подписаният договор САЩ ясно са записали, че не дават никаква гаранция за доставените изтребители и за работата на техните системи и въоръжение.

Припомняме, че общата цена за шест едноместни и два двуместни изтребители Ф-16 е 1,256 милиарда долара. В тази цена е включено и наземното оборудване, както и тренажори за обучение на летателния състав. До 2023 година всички те ще бъдат доставен.

Депутатите гласуваха мандат за правителството да започне преговори със САЩ за закупуване на нови самолети F-16 блок 70 за Военновъздушните сили.

Решението бе подкрепено от ГЕРБ, ДПС, ВМРО.

Против бяха депутатите от БСП, НФСБ, "Атака" и "Воля". Волен Сидеров излезе от пленарната зала и не участва в гласуването. За гласуваха 130 депутати, против - 84.

Спорен бе и изборът за тип изтребител. На 2 януари 2019 г. от "Локхийд Мартин" в изявление, разпратено и до медиите, увериха, че изтребителите F-16 са най-добрият избор за страната ни.

В последния работен ден преди Коледните празници комисията към МО по избор на нов изтребител за българската армия завърши работа с доклад с препоръка за F-16.

Самият доклад не бе категоричен и препоръчваше разговорите по офертите да продължат. Въпреки това той бе внесен в Министерски съвет, предстои да отиде и в Народното събрание. Комисията препоръчва и промяна на методиката за избор на изтребители.

До 1 октомври в Министерството на отбраната три държави внесоха офертите си за общо четири типа бойни самолети. Преди това като пoтeнциaлни дocтaвчици бяха спрягани 7 cтpaни.

В последната работна седмица от миналата година и Gripen, и „Локхийд Мартин“ подобриха офертите към страната ни за закупуването на нови бойни самолети. Това беше и една от основните теми, на които бе посветена визитата на заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан у нас. Преди това обаче стана ясно, че Lockheed Martin няма да може да ни достави изтребителите в срок.

Държавният глава Румен Радев остро разкритикува доклада на комисията към МО като "триумф на лобизма".

През месец май 2019 г. след като българска делегация замина за САЩ министър Каракачанов обясни, че България може да каже "не" на сделката. По-късно той заяви, че 1.8 млрд. лв. е само рамката на споразумението.

След това от военното министерство съобщиха, че Американският конгрес е одобрил сделката.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 накратко

    162 30 Отговор
    Договорът е, дайте едни 2млрд и половина долара, пък ще видим.

    Коментиран от #6

  • 2 Гнусна Соросня

    160 30 Отговор
    Лакомията на Тиквата за власт и пари е голяма и прескъпи ретро самолети купиха, само и само да ги оставят на власт Господарите им.

    Коментиран от #11, #158, #199

  • 3 бкп е мафия

    70 149 Отговор
    Всички комунисти трябва да бъдат пратени да чукат камъни в някой лагер, както те постъпиха с българската интелигенция, вместо това се дава трибуна на разни лумпенизирани русофилистични псевдополитици и демократи.
    Българският комунист е долен хибрид, хем е милионер и крадец, хем се прави на милосърден и социално загрижен хуманист. Изключително долнопробна и лицемерна, но най-вече крадлива и лъжлива пасмина.

    Коментиран от #16, #27, #183, #198

  • 4 Йосарян

    48 8 Отговор
    Въртииии Безумието и си трай като... Ма си плати!
  • 5 НАЙ ПРОСТИЯТ

    52 86 Отговор
    ПИШМАН КОМУНОИДЕН ПРОФЕСОР,ДОКАРАЛ БЪЛГАРИЯ ДО ФАЛИТ .
  • 6 Гост

    53 9 Отговор

    До коментар #1 от "накратко":

    И да ги вземете от нашите банки, че и те да спечелят нещо. Партньори сме, няма как.
  • 7 Срам ме е от управниците ни

    131 16 Отговор
    Подигравка с България ! Най скъпите ТЕЦ !!!
    А сега и най скъпите самолети ! Защо ?
    Толкова ли политиците ни са продажни ????

    Коментиран от #29

  • 8 Behemoth

    89 19 Отговор
    500 000 000 лв на самолет ако това не е пладнешки грабеж ,какво е?

    Коментиран от #75, #83

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ако

    59 6 Отговор
    Обявим оферта за Руски, Тогава ще поевтинеят 50%,,,

    Коментиран от #49

  • 11 Истината

    87 13 Отговор

    До коментар #2 от "Гнусна Соросня":

    Тиквата и съучастници си купиха и следващите избори !?

    Коментиран от #121

  • 12 Гербер

    46 42 Отговор
    И какво от това? Това са нашите американски братя. Не са хвърлени парите, все пак на приятели ги даваме. Ние имаме огромен бюджетен излишък, а те огромен дълг.

    Коментиран от #62

  • 13 По свирката на САЩ

    85 13 Отговор
    ОГП "ГЕРБ, ДПС, ВМРО" - айдушката сбирщина, която управлява България. На думи непримирими врагове, а на практика единен отбор с цел ограбване на държавата и слугуване на чуждия капитал. Уж ГЕРБ дойдоха на власт за да отстранят корумпираната ДПС, уж патроидиотите искаха направо да унищожат "турската партия", а накрая плеснаха с ръце и се прегърнаха. Под патриотичния, според тях, лозунг "Да направим САЩ отново велики"
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Стара приказка

    71 8 Отговор
    Болен и беден РъБ носи богат и здрав ФАЩ.
  • 16 сороснята са крадци

    76 8 Отговор

    До коментар #3 от "бкп е мафия":

    Цялата соросня трябва да бъде пратена в лагери да чукат камъни в някой лагер,защото докараха Народа да копае дъното.Вместо да се дава дума на Българофоби поклонници на Империята на злото ФАЩ. Българската Соросня е долен хибрид, хем милионер и крадец, хем се прави на милосърдна.Сороснята е изключително долна и лицемерна, но най-вечекрадлива и продажна пасмина!!!
  • 17 тцтцтц

    32 49 Отговор
    Бе тоя няма ли срама бе.Затри навремето икономиката на България заедно с Румен Овчаров.Ограбиха спестяванията на бедните орица чрез умишлените фалити на банките, и сега тръгнал акъл да дава?!?!?!Тцтцтц еееййй един комунист когато и да го застреляш трябва да знаеш че все си закъснял!!!

    Коментиран от #21, #184

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Д. Димитров

    57 5 Отговор
    Гнусни продажници! Други думи нямам... До кога?

    Коментиран от #25

  • 20 ф16 блок 70

    14 63 Отговор
    Комунизмът си отива, когато Ф-16 дойдат, а после е ред и на Айбрамс и М-16.
    Накрая в България ще остане само руската мафия и нейните клакьори.

    Коментиран от #24

  • 21 Да ти отговоря нещо

    44 7 Отговор

    До коментар #17 от "тцтцтц":

    Да не бъркаш, май беше копумпирания крадец И.Костов

    Коментиран от #77

  • 22 Fuck 16

    108 13 Отговор
    "Бедна" България през 1989 г. можеше да си позволи над 400 бойни летателни машини,половината от които едни от най-добрите за времето си.Две дузини изтребители 4-то поколение МиГ-29,46 щурмовика Су-25, над 40 бойни ударни вертолени Ми-24, и още няколко дузини от най-добрите и в момента транспортно-бойни Ми-17, унищожителя на подводници Су-22, различни модификации МиГ-23 и МиГ-21,като модификацията МиГ-23 МЛ,и МЛД е преходен вариант към МиГ-29.Освен това най-добрите учебни Л-39 и Л-29.Отделно консервирани,но в бойна готовност МиГ-17.Единствено българските пилоти изпълняваха нощни полети и такива в тежки метереологически условия.Турция и Гърция пълнеха гащите само при мисълта за българската авиация.А сега тези нещастни 8 бр. Ф-16,ако изобщо ги доставят до половин година половината ще са на земята заради глътнати чужди предмети при излитане.турците сменят двигател средно на 30 излитания,а ние сме поръчали само 1 резервен.Не знам.Някога имаше Народен съд!

    Коментиран от #180

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Българин

    20 60 Отговор
    Петата колона на Москва ще продължава истерично да нагнетява напрежение по повод сделката за F -16 докато тя не стане факт. Освен дежурната тролска маса са мобилизирани всякакви видове "експерти" и "познавачи", които облъчват българското общество с лъжи и измислици с цел дискредитиране на сделката. Защото когато тя стане ФАКТ, това ще означава, че сме скъсали с още една от зависимостите си от Русия и ставаме пълноценен член на НАТО, организация, която Русия е обявила за враг. Затова отношението към сделката е критерият, който различава националните предатели и безродници и истинските български патриоти.

    Коментиран от #149

  • 35 бкп е мафия

    14 49 Отговор

    До коментар #27 от "Бкп":

    Тоя път няма да има световна война, няма да дойде червената армия да ви сложи на власт, така, че е*ането ви е гарантирано. Тия американски оръжия, за какво се купуват мислиш?
    Тая Ф-ка знаеш ли, колко комунета може да унищожи, червен паразит такъв?

    Коментиран от #65

  • 36 ххх

    42 6 Отговор
    Не бе, просто конгресът на САЩ е гласувал сума без комисионните от двете страни и сеге ще плащаме и нея. Трябва да настоявате лицето подписало договора от наша страна да стане публично известно.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ф16 блок 70

    12 53 Отговор
    Много добре се видя, кой с кой е!
    Браво Бойко, мачкай русофилистичната сган.
    Драги комунисти, Бойко разрушителя ще ви вземе и последните крадени стотинки, ще изкара още толкова мандати, да е жив и здрав и все така корав.

    Коментиран от #45

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Русороб

    21 30 Отговор
    Шумкарите продължават да вият, много дълбоко ги е засегнало ;)
  • 43 Тръмп

    22 20 Отговор
    Гечев е типично червено говедо,тъпо и упорито!!!:):):)ГЕРБ ги спаси от Фалит тия чугунени комуноидни учителчета от УНСС!!!:):):)Разбира само от колхозна икономика,основана на принципа общото е мое!!!:):):)
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Подкупен червен овчар

    22 15 Отговор
    Този фалира банките и докара хиперинфлацията при Виденов, за да може другарите му от БСП да си изчистят кредитите и така да задържат "приватизираните" предприятия - по този начин започнаха всички кредитни милионери и така беше разграбена България през 90-те!
    А сега с кои очи изпълзя от дупката, в която се беше наврял и раздава ум?! На мен ако този ми е преподавател ще си изям дипломата!

    Коментиран от #50, #51

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 СоцБоц

    21 8 Отговор
    Нали знаете че Тиквин не можа да се изпика от такива платени тролчета, а а а да се изпика и някой от Сороснята му го лапне...
  • 49 Име

    28 5 Отговор

    До коментар #10 от "Ако":

    Ако се направи конкурс като хората, да има и други участници, цената на тия ф16 ще бъде друга. Ама нашите крадци си договарят директно.

    Коментиран от #55

  • 50 ф16 блок 70

    12 12 Отговор

    До коментар #46 от "Подкупен червен овчар":

    Като чета коментарите стигам до извода, че сме малък, но за сметка на това много прост народ.
    Простия човек се оправя само с бой по тиквата, няма друга начин, не подлежи на възпитание.

    Коментиран от #56, #202

  • 51 Да ти отговоря нещо

    18 1 Отговор

    До коментар #46 от "Подкупен червен овчар":

    Да не бъркаш, май беше копумпирания крадец И.Костов
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Българин...

    26 6 Отговор
    ЕВРЕЙСКО заробване с помоща на “СКЪПИТЕ”ни управляващи(еврейски подлоги).Срам иПозор,Съд за ВАС.

    Коментиран от #85

  • 55 ф16 блок 70

    13 2 Отговор

    До коментар #49 от "Име":

    М, да, на горубляне са по 5000 лв, нов внос, само на 15 полета.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Да ти отговоря нещо

    17 3 Отговор

    До коментар #53 от "Червената шайка-терористи":

    Да не бъркаш, май беше копумпирания крадец И.Костов
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Да свикваме идват трудни дни и бедност

    19 4 Отговор
    Бълха ни уапала! тъй рече бат Боко Али Баба.
  • 61 Гостилничаря

    22 7 Отговор
    от "Локхийд Мартин" в изявление, разпратено и до медиите, увериха, че изтребителите F-16 са най-добрият избор за страната ни.--------- Ма сериозно ли? Баба Дечка си хвали доматите на сергията, че са "най-убаве"! Много ясно, всички от конкурса така казват!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Borislav Popov

    15 22 Отговор
    Начи не мога да разбера нещо - според русофилистиците да плащаме за самолети, които ще получим след 4 год. било тъпо, ама да плащаме за Лада която ще получим след 10 год. не било тъпо, а било развит социализъм?!!

    Коментиран от #74, #101, #169

  • 64 ф16 блок 70

    15 24 Отговор
    Спкъпи другарки другари, драги съпартийци, русофили, комунисти, интернационалисти, комсомолци, атеисти и рецидивисти, харесва ли ви, или не, ще ядете на Боко шланга и ще виете на умряло, кога ви вземе и последния лев, който откраднахте от българския народ.
    Ф-16 е само началото на края с руското влияние в България.

    Коментиран от #72

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Руски паШапорт

    20 8 Отговор
    А помните ли другарю, че когато бяхте финансов министър $1 първо струваше 17 лв, а после 3000 лв? Пенсията на баба ми също беше 3000 лв🚻

    Коментиран от #76, #81, #91, #166

  • 71 За сведение

    21 8 Отговор

    До коментар #14 от "ф 16 блок 70":

    В началото на годината индийски Миг 21 свали пакистански Ф 16.

    Коментиран от #78

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 ф16 блок 70

    17 16 Отговор

    До коментар #63 от "Borislav Popov":

    10 години за Лада!?
    Хехехехе, ти искаш да си я купиш веднага, май. Кви 10 години, чакше се по около 30 години!
    За пералня 3-4 години, за телевизор, 5-6 години, за кремвирши 3-4 часа, за безлкохолно, на опашка, поне 3 часа и то ако имаш късмет да уцелиш момента.

    Коментиран от #90

  • 75 доставчик

    16 7 Отговор

    До коментар #8 от "Behemoth":

    Су -35 е 16(шестнадесет)млн. долара.

    Коментиран от #86

  • 76 Лъжеш герберушко

    14 9 Отговор

    До коментар #70 от "Руски паШапорт":

    Гечев ли бе виновен или пак шайката подложила се на западните банкери? Кой напечата толкова левчета за да обезцени спестяванията на народа и да заличи огромните невъзвращаеми заеми на олигархията и компания.
  • 77 тцтцт

    12 11 Отговор

    До коментар #21 от "Да ти отговоря нещо":

    Не бъркам приятелю, виж при кого фалира банковата система в Българияпрез 1996г.При другаря Жан Виденов.Беше министър председател в периода 1995-1997г. а Руменчо Гечевия му беше министър на икономиката.По време на тяхното управление имаше хиперинфлация и така наречената Жанвиденова зима.Тогава нямаше и хляб в магазините.Само да ти кажа за твое сведение че тогава средната работна заплата достигна до умопопмрачителните 5-6 американски долара.Да се чудиш ка да ги изхарчиш тия пари.На вас комунягите все ви се иска някой да бърка ама то няма как да стане.
  • 78 ф16 блок 70

    9 14 Отговор

    До коментар #71 от "За сведение":

    Миг 21 ще свали Ф16, само ако Ф-16 се свали сам.
    Все едно Москвича да задмине Мерцедеса!? Как ще стане?

    Коментиран от #84

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Бай Ганя

    19 4 Отговор
    Скъпи госпожи и господа,не ме ли виждате аз съм при вас заедно с Гочоолу и Дочоолу, Азззз съм вашия обичан Премиер Тиквуций подкрепян от най-големите българофоби и продажници
  • 81 американски

    12 6 Отговор

    До коментар #70 от "Руски паШапорт":

    А знаете ли, че Сорос купи по това време едни 300млн. долара, за да се стигне до тая цена?

    Коментиран от #92

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Йосарян

    7 6 Отговор

    До коментар #8 от "Behemoth":

    Е, Комисионка е бе братле. Кво да е.
  • 84 сороснята са крадци

    14 7 Отговор

    До коментар #78 от "ф16 блок 70":

    Цялата соросня трябва да бъде пратена в лагери да чукат камъни в някой лагер,защото докараха Народа да копае дъното.Вместо да се дава дума на Българофоби поклонници на Империята на злото ФАЩ. Българската Соросня е долен хибрид, хем милионер и крадец, хем се прави на милосърдна.Сороснята е изключително долна и лицемерна, но най-вечекрадлива и продажна пасмина!!!

    Коментиран от #89

  • 85 Българин

    10 13 Отговор

    До коментар #54 от "Българин...":

    Припомни ми кога русофилите за последно сте били българи?

    Коментиран от #129, #191

  • 86 Borislav Popov

    8 10 Отговор

    До коментар #75 от "доставчик":

    Ти ако предпочиташ Москвич пред Мерцедес, това е твой проблем бе каскет.

    Коментиран от #88, #98, #136

  • 87 ФАЩ голяма кочина

    13 7 Отговор
    Хамерика е кочина,колкото и да квичи Сороснята си остава кочина
  • 88 Сера Стата

    13 6 Отговор

    До коментар #86 от "Borislav Popov":

    Абе бомбе, що не ходиш да оближеш топките на Тиквуня

    Коментиран от #95

  • 89 Българин

    13 11 Отговор

    До коментар #84 от "сороснята са крадци":

    Най-големите безродници и българофоби сте русофилите. Това е исторически ФАКТ, който и днес се доказва от създания като Гечев и Радев.

    Коментиран от #97

  • 90 Лъжлю нежен герберастки

    19 9 Отговор

    До коментар #74 от "ф16 блок 70":

    За Москвич, Вартбург, Трабант и Шкода не се чакаше и ден, за Лада 5 години макс. Но това бяха нови коли, здрави и практични - тогава българите купуваха годишно 45-50 000 нови коли. Днес 15 -20 000 нови и 100 000 таратайки на петнадесет-двадесет години, с гаранция ремонт всяка година и супер скъпи авточасти. Имах лада, карах я над 10 години без никакъв ремонт, работеше като шевна машина.

    Коментиран от #100

  • 91 Факти

    12 4 Отговор

    До коментар #70 от "Руски паШапорт":

    Гечев не е бил финансов министър, научи елементарни неща поне.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 СоцБоц

    12 6 Отговор
    Няма по долна измет от американофилите, това са най-гнусните и продажни българофоби!

    Коментиран от #96

  • 94 Българин

    10 8 Отговор
    Румен Гечев в Сибир!
  • 95 Borislav Popov

    6 2 Отговор

    До коментар #88 от "Сера Стата":

    Вече ги лъснах топките, ама знам ли? Пак ще опитам...
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Да свикваме идват трудни дни и бедност

    16 9 Отговор

    До коментар #86 от "Borislav Popov":

    Предпочитам кола, която е нова и върви с бензин 20 ст. Москвич, Лада, Шкода или Трабант, все ми е едно. А Мерцедес на двадесет години, мерси - да го държа пред блока и основните ми пътувания до сервиза.

    Коментиран от #106

  • 99 Образования

    11 3 Отговор
    Винету на съд заради доказана простотия, а последователите му-две седмици в тухларната затова че подкрепят простотията ,а и те са прости
  • 100 ф16 блок 70

    6 13 Отговор

    До коментар #90 от "Лъжлю нежен герберастки":

    Ей, лъжльо, Пинокио би ти завидял.
    Кога съм се родил, баща ми ми е направил вноска за Лада! Когато дойде деКорацията, все още не ми беше излязъл номера, няма да ти казвам, колко години бяха минали, но не бяха 5.
    За това, баща ми купуваше само Москвичи, за тях се чакаше по малко, около 10-тина години. Москала струваше 6400 лв!
    За Вартбург или Шкода, също се чакаше дълго, към 20-тина години.
    Само Трабанче се купуваше по бързо, мисля, че се чакаше около година, две, докато в ГДР са чакали по 20-25 години.
  • 101 Popovo prase

    1 7 Отговор

    До коментар #63 от "Borislav Popov":

    Имаш желязна 🐑 логика.
  • 102 БойкоВИС2

    11 5 Отговор
    Не се карайте, Аз съм принц Тиквуций Великолепни, на най простите идол съм аз
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 ф16 блок70

    13 6 Отговор
    Боко и шайката в затвора
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Българин

    8 10 Отговор

    До коментар #57 от "Руснак":

    Карате с бензин на 30ст. ама ако го откраднете.Мизерници мръсни!
  • 108 Прецицалото

    15 4 Отговор
    До фалит 97-98 докараха БГ другата крадлива шайка и И.Костов-крадеца, а сега е Тиквата

    Коментиран от #113

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Червената шайка терористи

    12 3 Отговор
    От ГРОБ са само за доживотен затвор без право на помилване. Трошовете, бачкащи за тях ги чака същата съдба.

    Коментиран от #175

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Позор

    13 8 Отговор
    НРБ със планова социалистическа икономика за 45 години можа да закупи 400 съвременни бойни самолета. При три фалита, според мумията Тонката Шайкаджията, архиварския цар плъх. За 30 години еврогейова протоатлантическа РБ с уж милиарди от ЕС унищожи 400 самолета а не може да купи 8 стари таратайки. България е държава на 1300 години, а слугува на бандитска такава на 200 години, съставена от бандити, проститутки и мошеници, изгонени от Великобритания!

    Коментиран от #117

  • 113 ф16 блок 70

    6 14 Отговор

    До коментар #108 от "Прецицалото":

    Ей, много го мразите тоя Костов, ама точно той ви изчисти лайната, след, като осрахте за пореден път майка България, изверги мръсни.
    Костов си е комуне, но с валутния борд ви спаси от масово изтребление, сега разбираш ли, какво направи Костов, ако не беше той, нямаше да има БСП, защото народа щеше да ви избие, до крак, заедно с мутрите, борците и скапаните ви групировки. Мамичката ви и бандитска, долнпробна.

    Коментиран от #116

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Ей Румен Гечев

    4 4 Отговор
    Мястото ти е при Виденов. Ти си истинска карикатура
  • 116 Прецицалото

    10 1 Отговор

    До коментар #113 от "ф16 блок 70":

    Самия факт че подкрепяш крадеца Костов....... вземи се гръмни и бегай да лижеш при чичко Сорос
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Нищо ново

    13 5 Отговор
    Борисов, подобно на педераста Фердинанд, сключва тайни договори, загробвайки Родината. Целта е да си осигури блоговолението на господарите си банкери и да спаси кожата си от народната любов. Захлебвайки анпасан шепа кирливи долари.
    Но няма да избяга от новия Народен съд, ще го намерим навсякъде по света, ако дотогова не го ликвидират ортаците му за да не ги издаде. Вервайте ми.
  • 121 Йосарян

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Истината":

    От кога има Избор? Хахах. Терминал 2 е религия.
  • 122 ф16 блок 70

    6 17 Отговор
    След, закупуването на Ф-16, Боко спечели сърцето ми, винаги съм гласувал за него и така ще бъде и занапред.
    Точно тия самолети гарантират европейското бъдеще на България, бъдеще, в което руският агресор няма място.

    Коментиран от #126, #133, #181

  • 123 Сера Стата

    7 4 Отговор

    До коментар #117 от "ф16 блок 70":

    Ти на колко години си бил тогава че хленчиш?Чул недочул и реве

    Коментиран от #132

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 ХаХа🙈

    9 3 Отговор

    До коментар #23 от "ф16 блок 70":

    Мале !
    Твойте “хамерикански “ БРАТЯ ?
    На какво си ?
    Има комуни - опитай ?
    Кой ни бръсне за живи бе ?
    Ей сега ще заминат Каракачанката и
    Поптодорова и Черната Златка - да ги. “Предоговорят “ !
    С Братята - хаха !
  • 126 СоцБоц

    9 2 Отговор

    До коментар #122 от "ф16 блок 70":

    Ами значи както казват ще се разберете, Той много прост и ти прост... Да ти имам идолите
  • 127 ф16 блок 70

    4 7 Отговор

    До коментар #119 от "Китай":

    Китайско гейче, в Китай, мишко, фирмите са частна собственост, да има централизирано управление, но всичко е частно, отделно, точно капиталистическите фирми осигуряват напредъка на Китай, както и евтината работна ръка.
    На 1 милиард и 200 млн., 100 милиона живеят добре, другите го духат, как е?

    Коментиран от #131, #135, #137

  • 128 Скрий се бе боклук

    9 7 Отговор

    До коментар #119 от "Китай":

    Със соц.планиране Китайската Народна Република е първа икономика в света. Благодарете на китайските комунисти, те ви снабдяват със всичко, от компютри до чесън, некадърни пазарни евроидиоти.
    Дори домати не може да си отгледате.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Един

    1 1 Отговор
    С всеки изминат още по-чудесно!
  • 131 Китай

    9 3 Отговор

    До коментар #127 от "ф16 блок 70":

    Такаааа ли, случайно да прочете вчера че държавния холдинг купува процент от Мрседес???Колко партии има в Китай, айнщайн?Икономиката им планова ли е ?Знаеш ли че преди да дойдат крадците 89 година също имаше частни фирми в НРБ ? Абе умен си ....

    Коментиран от #138

  • 132 ф16 блок 70

    6 9 Отговор

    До коментар #123 от "Сера Стата":

    На достатъчно години съм бил. Видял съм всичките педерастии на соца, след това и на червените боклуци, които разграбиха България и изгониха 4 милиона българи в чужбина.
    Ти на колко години си бил, мишко червена?

    Коментиран от #140

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Лъжеш герберушко

    12 5 Отговор

    До коментар #127 от "ф16 блок 70":

    Смешко, в Китайската Народна Република управлява Политбюро на Китайската Комунистическа Партия. Партията има тежката дума, както на време изкара танковете и запечата в асфалта на площада Тянан'мън местното СДС, БСП и пр.реформатори. Годишно над 10 000 частни мошенници ги водят на стадиона и после семействата им плащат патроните.
  • 136 доставчик

    8 2 Отговор

    До коментар #86 от "Borislav Popov":

    Само дето не става дума за нов мерцедес, а за поизлъскан форд от 1950г.
  • 137 Сера Стата

    10 3 Отговор

    До коментар #127 от "ф16 блок 70":

    Не са 1 милярд и 200, а 2 милярда.Системата в Китай е точно както беше заложил Бай Тошо 88-89 година,указ56,Китай 70-те бяха на дъното.А сега твойте господари им се молят за бизнес

    Коментиран от #146

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Сера Стата

    12 4 Отговор

    До коментар #132 от "ф16 блок 70":

    ами сега съм на 60 и гледам всички герберастии на крадците ГРОБ и чета квичащи дисиденти от онова време
  • 141 778

    5 0 Отговор
    Той да не би да е чел договора?
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Китай

    5 2 Отговор

    До коментар #138 от "ф16 блок 70":

    Е сега най-голямата частна фирма е на Баща ти гъза, нещата се променят
  • 144 Жалка твар

    12 5 Отговор

    До коментар #138 от "ф16 блок 70":

    ти знаеш ли че ако Китай си приберат дълговете кочината ФАЩ ще фалира?

    Коментиран от #153, #155

  • 145 Бай Реджеб

    7 4 Отговор

    До коментар #57 от "Руснак":

    Публикувано във факти.бг:
    Китай изнася употребявани коли за Русия

    Освен суровинен придатък на Китай ставате и гробница за старите автомобили на китайците!
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Онзи

    9 5 Отговор
    Само АК-47 ще оправи нещата! Докато си траем, ще ни тъпчат, крадат и е..ът!

    Коментиран от #151

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Гъцев в Сибир

    6 8 Отговор
    Абе важното е, че БСП-то останаха без спонсори и им орязаха субсидията.
  • 151 ф16 блок 70

    5 11 Отговор

    До коментар #147 от "Онзи":

    Тоя АК-47 можеш само да си го навреш, там където слънце не огрява, срещу Ф-16 с тия калашници нямате никакъв шанс, осъзнавате го и за това рИвете и виете на умряло, червени нещастници.
  • 152 Само питам

    6 9 Отговор
    Колко руслямиста ще гушна букета от злоба щом сделката стане факт?

    Коментиран от #190

  • 153 Знаещ

    5 9 Отговор

    До коментар #144 от "Жалка твар":

    Ти знаеш ли, че понеже комунягите в Китай са много отворени имат рекорден спад в икономиката?

    Коментиран от #161

  • 154 информиран

    5 2 Отговор
    Стига бе, тия са абсолютно некомпетентни идиотииии

    Продажбата на оръжие не е като да продаваш кюмур.
    Това е специфичен бизнес.
    Винаги е важало правилото- Първо плащащ
    С оръжията е така - плащаш - получаваш. Щото след войната никой не знаее кой кого. И дали ще платят .
  • 155 ф16 блок 70

    4 13 Отговор

    До коментар #144 от "Жалка твар":

    Все едно, да си прибереш говната от селският нужник, смятай, колко са богати американците, щом и купуват и дълговете даже, на скапаните руснаци им купуват само жените и то за жълти стотинки. Рускините, като видят маратонки и особено американски дънки, дават мило и драго, толкова са йевтини, но иначе съм съгласен, правят страхотен секс и са хубавки.
  • 156 Българин

    6 6 Отговор

    До коментар #149 от "Еблю":

    И циганите са повече българи от путлерастите.
  • 157 Четете щорощии

    9 3 Отговор
    Китайската Народна Република е социалистическа държава на народната демократична диктатура. Властта се упражнява от Китайската комунистическа партия – начело с Генерален Секретар на ЦК на ККП, Политбюро, Секретариат, Централен военен комитет и Централна Комисия за морална инспекция, заедно с Държавния съвет. Идеологията на ККП е марксизмът. Партийните комитети играят важна роля в икономиката и обществения живот. Знамето на КНР е червено, символ на комунизма. В горния ляв ъгъл е изобразена петолъчка, която е заобиколена от дясно в полукръг от 4 по-малки звезди-петолъчки. Голямата символизира лидерството на Китайската комунистическа партия.
    ВНИМАНИЕ! ЗНАМЕТО НА КНР Е ЗАБРАНЕНО СЪС ЗАКОН В ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!
  • 158 45 години стигат

    4 9 Отговор

    До коментар #2 от "Гнусна Соросня":

    Ти май си обсебен от тази дума Соросня . Никът ти е Гнусна Дрис-ня.

    Коментиран от #163

  • 159 Четете щорощии

    10 2 Отговор
    Китайската комунистическа партия се ръководи в своята дейност от принципите на марксизма-ленинизма, идеитена вожда Мао Дзъдун и теориите на председателя Дън Сяопин. Крайната цел на партията е осъществяването на комунистически обществен строй. КНР е първата икономика в света.
    За разлика от КНР, РБ гради най-дививия от дивите неоколониални капитализми. РБ е първа в света, подобно на КНР, но по смъртност на 1000 души.
  • 160 Факти

    14 2 Отговор
    Борисов постигна много. РБ е на първо място по смъртност в света, унижожени са промишлеността, земеделието, образованието, здравеопазването, културата, градовете и особено зелените им площи и т.н. та дори и футбола. Населението намаля с 3 000 000, всяка година излрират 140 000 души, а се раждат 40 000. България е в национална катастрофа, невиждана в историята.
  • 161 Жалка твар

    10 2 Отговор

    До коментар #153 от "Знаещ":

    Е мамо мамо прибери си господи вересиите, Китай имали спад.... майко мила блаженна простотия
  • 162 Равносметката от прехода

    13 2 Отговор
    България е страната в света с най-бързо намаляващо и най-бързо изчезващо население. На всеки 7 минути страната намалява с по един човек и това продължава повече от 25 години. България изчезва
  • 163 Гнусна Соросня

    13 2 Отговор

    До коментар #158 от "45 години стигат":

    в грешка си:30 години стигат! Това е актуалния рефрен.А сороснята е крадлива и антибългарска, както и продажна
  • 164 Адолф Хитлер

    6 5 Отговор
    Мисля че е крайно време всички руски партии като БСП,Атака, Възраждане и т.н. да се забранят със закон!ДПС също трябва да се махне,защото е турска партия.България има нужда само и единствено от български партии,а за ф16 ще кажа,че цената им не е толкова,а просто нашите олигофрени ще откраднат 1/2 от сумата,или поне 1/3.Тоест,реално ние ще платим за тях 1.2 млр,ама 800 милиона ще отидат по веригата и това ще стане така, независимо дали ще купим Еврофайтър,Грипен или ф16.Доколкото до Румен Гечев-БАЩА МИ Е ТЕРОРИСТ ОТ БКП,ТАКА ЧЕ МЯСТОТО НА ГЕЧЕВ Е В ЗАТВОРА!
  • 165 джи пи

    8 1 Отговор
    Че защо се натискаме Не е луд Асан че изял баницата Луди сме ние че им я даваме Анулиране и тьрг за нови самолети
  • 166 милионер

    4 1 Отговор

    До коментар #70 от "Руски паШапорт":

    Долара беше 3000 лева но заплатата ми беше 500 000 лв с две заплати ставах милионер много умствено изостанали в този сайд
  • 167 хеий

    3 6 Отговор
    червен задник ,какво още ще излезе от мръсните ви усти,каквото и да бьлвате никой не обръща внимание на лъжите ви ,ВЗЕМЕТЕ и потьнете в земята да ви няма ,.
  • 168 Ай чиститу

    4 2 Отговор
    Не 20%, а два пъти по 10.Това е повече от 20.Маняк в проценти е това
  • 169 Бай Шиле

    2 2 Отговор

    До коментар #63 от "Borislav Popov":

    Изгубил си ориентация за времето! Две баби си говорят и едната казва , че се е влюбила в един, ама не си спомня името му! А другата и отговаря! Абе той май се казваше АЛЦХАЙМЕР!
  • 170 ние не купуваме самолети

    5 2 Отговор
    ние, като победена страна в студената война, плащаме репарации на победителите
  • 171 Да бе

    6 3 Отговор
    Простотия след простотия,русофили,соросоиди,американофили, ама повечето май са геронтофили.Става въпрос за това дали въобще има смисъл от тези самолети, а и те ще дойдат след 5 до 10 години.Комисионните са високи за нашата малка държава.Тези пари можеше да отидат за икономическо развитие,не за глупости.Ами те си си поробват с достатъчно заеми,не ни трябва да ни нападат.
  • 172 Стоянчо

    2 5 Отговор
    Ти ли го казваш бе, червен некадърнико, който докара България до фалит ? Я марш на хранилката в тундрата !

    Коментиран от #188

  • 173 Да попитам

    7 1 Отговор
    Защо винаги се пише, че са 8 самолета. Двата самолета са двуместни защото са УЧЕБНИ. Тренажорите не са първоначалните, а орязани. Въоръжението на другите 6 самолета също е орязано.

    Коментиран от #176

  • 174 Неутрален

    2 5 Отговор
    Абе много предатели в българия. Ходите си в русия.

    Коментиран от #177

  • 175 Червената шайка-терористи.

    3 5 Отговор

    До коментар #110 от "Червената шайка терористи":

    Това е много неподходящ за крадене ник, от комунистическо тролче. Бих ти отговорил, но от "Фейкти".бг постоянно ми премахват постовете.
  • 176 Име

    6 1 Отговор

    До коментар #173 от "Да попитам":

    И в същото време цената за арабите е два пъти по-ниска, за словения с 1/3 и така.
  • 177 Утрален

    7 2 Отговор

    До коментар #174 от "Неутрален":

    Абе много нехранимайковци, официално безработни, ама по цял ден пишете по форумите, но и един лев данък не сте платили за тия милиарди, дето искате да изсипем на САЩ. Аре ходете си в супер иновстивната и развита държава, най-великата за вас страна САЩ. Или поне се хванете на работа да платите някой лев данък, а не на гърба на работещите да казвате колко милиарда е ок да платим за 6-8 самолета на куп с доставка след 4 г.
  • 178 7777777

    7 1 Отговор
    ЗА ТИЯ ПАРИ МОЖЕХМЕ ДА СИ КУПИМ F 35!
  • 179 Лупи

    5 1 Отговор
    Е що да не я вдигнат? Като има кой да я плати може и със 100% да я вдигнат, че и да намалят самолетите на половина. Не е луд тоя дето яде баницата...
  • 180 Фуцк

    10 1 Отговор

    До коментар #22 от "Fuck 16":

    България можеше да си позволи...
    И турците и гърците пълнеха гащите...
    И един телевизор до живот, и една кола карана средно 1 път месечно. Бай Тошо лека му пръст направи всеки българин да има дом,
    а неговите наследници направиха спестяванията за цял живот на майка ми, да се равняват на една днешна надница.
  • 181 А дупето

    1 0 Отговор

    До коментар #122 от "ф16 блок 70":

    Кога го спечели
  • 182 Jessy James

    2 6 Отговор
    Румен Гечев, по прякор "Поразяващата уста", девизът му е "Лъжа и мажа защото съм нагъл комунист" , същото това нагло и гадно копиле което изпълзя от миризливата си землянка след като докараха държавата до фалит с бледия полу-мъртвец Жан Виденов сега с помоща на слабоумния и изтормози от деменция и ослепяване електорат на ВСП отново е в парламента и ръси акъл от гноясалия си болшевишки мозък. Мисля че е време да му бъде отнето Американското гражданство.
  • 183 Дидо

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "бкп е мафия":

    Браво,за коментара!
    Така и не се наядоха и накрадоха .
    Забележи каква злоба има във физиономиите им. Защото знаят ,че наивници има доста ,тяхните приоми са лъжи, дезинформация,и терор.
  • 184 Петко

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "тцтцтц":

    Защо те боли,когато някой казва истината.Все пак Гечев е професор по икономика,и е станал такъв след 1989г,т.е. по време на демокрацията.Всичко изнесено по сделката,което е прави неприемлива и загробваща е самата истина,която само късогледи соросоиди не виждат.
  • 185 Мунчо

    6 1 Отговор
    Не е само Тиквата, но и Шкембето, което от патриот, лъсна му истинската същност на Корумпиран страхлив пръдльо – от това шкембе какво друго да излиза в големи количества.
  • 186 Мунчо

    4 3 Отговор
    Истината е, че червената паплач се нарича Герб, а Европейската БСП.

    Но Герберските глупаци, като едни видни последователи на тиквата, и гордеещи се, че са КРАТУНИ, сами се обиждат, предвид на мазохизма, който им е запаметен в чипчето с възможности на калкулатор ЕЛКА от времето на Бай Тошо. хахахахаха
  • 187 Ставрю

    2 1 Отговор
    Това е катастрофално обидно. Теези тъпи политици наистина са си загубили акъла.
  • 188 Ставрю

    5 5 Отговор

    До коментар #172 от "Стоянчо":

    България я докараха до фалит демократите не комунистите. Комунистите строиха 45 години и вие още неможете да го нарежете на скраб.
  • 189 Гост

    4 2 Отговор
    Чета ви коментарите и, честно, става ми лошо. Адски ми е чудно, някой от хората, които само сипят обиди от политически характер, има ли бегла представа какви са условията по договора? Гледах изявлението на Гечев в парламента и ако това, което казва, e истина, oбяснете ми, моля ви, как може да защитавате сделка, която не е в интерес на народа!?!
  • 190 Наблюдаващ

    2 0 Отговор

    До коментар #152 от "Само питам":

    Няма да си жив да разбереш .

    Коментиран от #194

  • 191 Vendeta

    1 1 Отговор

    До коментар #85 от "Българин":

    Четя ви коментарити на всички и ви се чудя. Като не сте доволни от нещо ,защо стойте и пишете тук .Действаите кажете го на онези там в парламента.Те харчат нашите пари .На думи и коментари сме много силни на дела никакви. Просто клуб на диванни експерти.
  • 192 Хаха

    1 3 Отговор
    Никой не ги иска Тея кочини а вие казвате че щели да поскъпнат !?!? Що за маломници сте вие ! Кой ще ги плаща !?!? На внуците внуците че и на внуците внуците !?!??
  • 193 Хаха

    1 2 Отговор
    Всичко поскъпва ток вода ...... Всичко.. а те се притесняват за консервите ? Няма да ги вземем и това е!
  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Хаха

    1 1 Отговор
    Във България винаги ДДС е било 20% !

    Коментиран от #196

  • 196 Хаха

    2 0 Отговор

    До коментар #195 от "Хаха":

    Даже и много по нагоре !
  • 197 Хаха

    3 2 Отговор
    Много малоумни управляващи !!! Коне с капаци!!!
  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Бидон

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гнусна Соросня":

    Така е ,изпълняваш заповедите от USA ,иначе власт през крив макарон.
  • 200 чичо

    0 0 Отговор
    Гечев,помня аз,ти и Жан Виденов,какво направихте с България.Бъди благодарен,че по-голямата част от българите са с къса памет.Бъди благодарен,че Аз нямам власт.
  • 201 Омир

    0 0 Отговор
    Аман от руски подлоги и червени тролове бе, аман бее!!! 30 години минаха, откакто се разбра, че комунизЪма е фалирал тотално, и още има безмозъчни чукундури, дето вярват на комунистически приказки и червени лъжи!
  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 шоп

    1 0 Отговор
    Бегай некъде далече бе кумуняго и мисли за бъдещето на бсп. на следващи избори ще се борите за влизане в парламента.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове