Last news in Fakti

25 Септември, 2019 12:27 3 829 31

Бащата на убития Андрей: Калпакчиев е с тежки зависимости

  • джок полфрийман-
  • калин калпакчиев-
  • христо монов

Най-абсурдното е, че тези двамата съдии работят в българския съд. От това по-абсурдно няма. Те не вземат мнението на официална българска институция, каквато е затворническата организация, а мнението на някакъв си Хелзинкски комитет, посочи Монов

Бащата на убития Андрей: Калпакчиев е с тежки зависимости - 1
Снимка: БГНЕС

Най-много ме боли, че български съдии разрушиха усещането за справедливост, това е стълб на държавността. Ако няма чувство за справедливост, държавата ни се е разпаднала. Вярвам, че това няма да се случи, но тези хора нямат моралните качества да са там. Това заяви бащата на убития през 2007 г. Андрей Монов - Христо Монов.

В петък убиецът на 20-годишния студент Джок Полфрийман беше освободен предсрочно. Семейството на жертвата му внесе жалба в прокуратурата срещу предсрочното освобождаване на убиеца на сина им.

По думите на бащата на Андрей Христо Монов пускането на осъдения за убийството Полфрийман е нарушение на закона от страна на съдиите Калин Калапкчиев и Велислава Иванова.

"Най-абсурдното е, че тези двамата работят в българския съд. От това по-абсурдно няма. Те не вземат мнението на официална българска институция, каквато е затворническата организация, а мнението на някакъв си Хелзински комитет", посочи Монов.

"Става дума за тежки зависимости, не просто за липса на морал", коментира Монов пред Bulgaria ON AIR.

Според Монов БХК подкрепя Полфрийман, защото им е платено, за да го направят.

"Познавам председателя на БХК от 42 години, служили сме заедно. Този човек не прави нищо, ако не му бъде платено", заяви Монов.

Майката на Андрей внесе жалба за възобновяване на делото.

Христо Монов заяви, че се надява убиецът на сина му да бъде върнат в затвора. Той допълни, че иска да стане ясно как Полфрийман е убедил съда да бъде освободен от затвора.

Според бащата на убития студент затворът не е мястото, където човек се поправя, но е необходим, за да се гарантира на невинните, че престъпниците са далеч от нас.

"По този начин държавата ни пази да не станем жертви. Няма убиец, който да се е поправил. Просто няма", отсече Монов.

Той допълни, че семейството не е получило кръвнина от Джок Полфрийман.

Надявам се, че друг състав на българския съд няма да се съобрази с решението за освобождаване на Полфрийман, и затова ще искам възобновяване на делото. При внасянето на жалбата с искане за възобновяване на делото, съдът е длъжен да върне Полфрийман в затвора отново и по този начин да се спре определението за освобождаването му", уточни Монов.

Думите му са, защото в първия работен ден след празниците, Полфрийман може да се сдобие с паспорт и да бъде окончателно освободен. След като го пуснаха от затвора, той бе настанен временно в центъра за чужденци в Бусманци, поради липса на редовни документи за самоличност.

“Българският хелзинкски комитет е платил таксите за регистрация на сдруженията на Полфрийман – смятате ли, че това е от самарянска мотивация?”, допълни Монов и допълни: “Търсете парите, те ще разкажат всичко”.

"Всичко, което Полфрийман е правил в затвора, е написано и направено от БХК", възмути се Монов. Той каза още, че това е практика на председателя на Красимир Кънев, който по този начин се издържа.

“Социопатите не се поправят. Например, Американската психиатрична организация казва, че когато социопат-убиец се върне на свобода, той задължително ще извърши ново убийство. Преди да убие Андрей, Полфрийман е наръгал други две момчета отново по Нова година, но е бил непълнолетен и затова има чисто съдебно минало”, съобщи още Монов.

"Изненадан съм, че освобождаването е извършено толкова предсрочно – в практиката обикновено това се извършва в последните 1-2 години от присъдата, но цели 8 години е нечувана съдебна практика. Тайничко го освободиха, мръсниците така действат – заседанието е било в понеделник, а е оповестено в четвъртък – чакали са да дойдат екипи на австралийската телевизия, за да снимат”, допълни Монов.

“Когато задържаха Полфрийман, пред съда той поиска да бъде пуснат, за да си оправи прическата; той и до момента не е признал, че е убил; този човек няма съвест и съм сигурен, че ще убие пак”, твърди Монов.

"На 26.09. от 18,00 ч. на пл. "България" ще има национален митинг, на който хиляди граждани ще излязат на протест срещу безумията в държавата", завърши Монов.

Още днес обаче "Атака" организира протест пред Съдебната палата с искане за оставката на съдия Калин Калпакчиев и поправки в закона, които да не позволяват подобно предсрочно пускане на свобода на осъден за убийство.

Също днес от ВМРО ще внесат във Висшият съдебен съвет искане за дисциплинарно производство срещу съдия Калпакчиев.

Полфрийман може да се сдобие с паспорт. След като го пуснаха от затвора, той бе настанен временно в центъра за чужденци в Бусманци, поради липса на редовни документи за самоличност.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хасан Азис

    38 1 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    Мразя турчеещите се цигани .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 АСАН

    9 18 Отговор
    Мразя българите защото работя на магистралата и не плащат

    Коментиран от #29

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Зле

    23 1 Отговор
    Оня селяк от БХК малко го биха.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 456

    19 19 Отговор
    Монов, ще те съдят. А лошото е и, че България ще бъде съдена и осъдена в Страсбург. Синчето ти е убито заради недостатъчното му възпитание и липса на мозък. Като се е правило на скинар така ще е. Не знам някой от агитката на Левски да не носи в себе си нож или бокс, така че ходи и обяснява другаде че синчето ти е абсолютно невинно.

    Коментиран от #11, #17

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 медицинско лице

    2 9 Отговор

    До коментар #9 от "Справедлив":

    хаповете пак си пропуснал май?? къде ги плювна този път??
  • 13 456

    17 6 Отговор
    Монов, като депутат от БСП през 2007 къде скри записите от дискотеката? Къде изчезнаха? Нали тати е депутат и ние сме" велики и недосегсеми" ?

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ххх

    10 5 Отговор
    Христо Монов е все пак човек известен, с обществено положение, за това се дава някаква гласност на случая. А, такива безобразия от съда според мен се вършат ежедневно, и както много други предполагат, предполагам и аз, срещу заплащане. Но никой в тая държава няма намерение да сложи край, или поне в някаква степен да ограничи безобразията на съдиите. А най - малко Тиквата и компания. Тях статуквото си ги устройва, те не са потърпевши.
  • 17 стоян георгиев

    13 13 Отговор

    До коментар #10 от "456":

    кви глупости си написал и пишеш непрекъснато бе другарю?нямаш ли срам,нямаш ли съвест?или си мислиш че убииството на един син е нещо нормално за един баща?тва със скинарите го повтаряш 1000 пъти та да стане истина!жалка твар!но в страна болна от соцносталгия такива като теб бол.импотентни ненормалници дето не знаят квое да имаш дете и обянсяват за убииството на такова все едно е някаква елементарна случка!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тръмп

    14 8 Отговор
    Калпакчиев е Престъпник и Корумпиран съдия,но има и него кой да Осъди!!!:(:(:(
  • 20 Тръмп

    25 2 Отговор
    БХК е злокачествена туморна организация,която масово вреди на българите и трябва да се унищожи спешно!!!:(:(:(
  • 21 Иван

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Да гръмне АЕЦ":

    За БХК съм съгласен, ама за АЕЦ-а, да ма прощаваш нека да си работи. Да не гърми, че си е..ло мамата
  • 22 Джо индианеца

    4 1 Отговор
    Малиий, големи разбирачи.
  • 23 Доносника моноф

    5 10 Отговор
    е долна ДС отрепка а сина му е бил фашизиран наркоман.
    така му се пада на утайката монофф
  • 24 Силно запознат

    13 2 Отговор
    Тия от БХК са престъпници , няма такава идиотщина, като тяхната, застъпват се истерично за опасни престъпници за тяхните права и условия в местата за лишаване от свобода, а за нормални и честни хора са безразлични !
  • 25 стоян

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Хахаха":

    До 7 ком =Я по спокойно бе другарю -нападнат от 13 скинари а този Пол е жив и нищо му няма =и защо твоя ПОЛ носи нож -Да се дръгне ли с него =Защо за ножа мълчите в коментарите
  • 26 кики

    10 4 Отговор
    Грам не може да ме трогне този на снимката-Монов. Синчето му с 12 други селски бекове срещу 1, но този един се оказва по ербап. Квото е търсил ....намерил го е. Аре у коша

    Коментиран от #27

  • 27 ддд

    10 3 Отговор

    До коментар #26 от "кики":

    До коментар 17
    Абе невежо, първо научи сина си, че не се нападат граждани били те български или чужди, особенно ако синът ти е в група от 12 човека. Сина на този е бил в група от 12 човека и напада 1 човек. Не бъди невеж, а виж видеото което се върти. Цяла сурия хора бягат след този австралиец. Я се скрий някъде и възпитай сина си. Ареее
  • 28 мдаа

    9 2 Отговор
    А БАЩАТА НА УБИТИЯ, МОНОВ Е БИВШ ДЕПУТАТ ОТ БСП! НЕКА КАЖЕ КАК ТАКА ИЗЧЕЗНАХА ЗАПИСИТЕ ОТ КАМЕРИТЕ НА КОИТО СЕ Е ВИДЯЛО КАК СИНЪТ МУ И ТАЙФАТА НАПАДАТ ЧОВЕК, НА КОГОТО СЕ Е ПРИТЕКЪЛ НА ПОМОЩ ОСЪДЕНИЯ АВСТРАЛИЕЦ.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 peevski

    4 2 Отговор
    БОКО плати на КАЛПАКА да го пусне , че да се вдигне пушилка и покрай нея , да се назначи ГЕШЕВ за господар прокурор - с качени акции от сълзливата случка!!!
    Просто изпълнява команда на краварите!!! Нали всички ги привикват там!!! Затова не се карайте много , че и без друго оредяхме! Това криминале идеално устройва МАФИЯТА !!!
    За да има ЗАКОННОСТ в БГ трябва прокуратура , следствие и съд - да са независими от политици , мафиоти , и народ! Сега прокуратурата е защитник на върхушката политици и мафиоти и преследва всичко което се опитва да мисли самостоятелно и да протестира срещу статуквото! Следствието и Съда са парализирани от корупция и страх ! А народа никога не свидетелства също от страх! В Англия скачат на момента обикновенни младежи и задържат уличният крадец , а полицая само им благодари за това! В България само гледат мълчаливо на уличното насилие без да вземат отношение - дали заради Турско Присъствие!!!
  • 31 Народен съд

    1 0 Отговор
    Не мрънкай по медиите, знаеш какво трябва да направиш !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове