Last news in Fakti

1 Октомври, 2019 18:06 3 935 15

Има заповед за експулсиране на Джок Полфрийман

  • полфрийман-
  • джок полфрийман

Тази заповед обаче не може за бъде изпълнена

Има заповед за експулсиране на Джок Полфрийман - 1

Джок Полфрийман се намира в заведение на дирекция "Миграция". Това обясни вътрешният министър Младен Маринов в отговор на журналистически въпрос, след като участва в официалното откриване на учебната година в МВР Академията.

Полфрийман е в дом за временно настаняване на чужденци. Издадена е заповед за експулсирането му, тъй като оставането му в страната е предпоставка за заплаха за обществения ред. Това стана ясно от думите на директора на дирекция "Миграция" Николай Николов.

Тази заповед обаче не може за бъде изпълнена, тъй като Полфрийман няма валиден документ за самоличност и е с наложена от съдебната власт забрана за напускане на страната.

Австралийските власти са уведомили нашите органи, че Полфрийман има документ за самоличност вече, но той не е представен на българските власти. Дирекция "Миграция" ще уведоми австралиеца, че трябва да се яви в съдебна зала на 7 октомври. Полфрийман владее български език добре и комуникацията с него била добра, а самият той се държал нормално.

Само преди час от ВКС съобщиха, че с оглед изключителния обществен отзвук на делото касационното разглеждане за възобновяването на делото за условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман се изтегля по-рано във времето - за 7 октомври. Първоначалното насрочване на делото беше за 23 октомври 2019 година. Разглеждането бе поискано от главния прокурор Сотир Цацаров.

Припомняме, че още на 25 септември говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова съобщи, е към момента Джок Полфрийман е свободен гражданин и може да напусне страната. Адвокатът на австралиеца Калин Ангелов призова пред "Ей Би Си нюз" австралийските власти да побързат с процедурата по издаване на документите на Полфрийман и да го изведат бързо от страната, тъй като подзащитният му е застрашен от държавните власти. Междувременно стана ясно, че на австралиецът е издаден валиден документ за самоличност и му е закупен самолетен билет. Пред австралийски медии самият Полфрийман обаче заяви, че му се пречи да напусне страната.

Вчера стана ясно и че Джок Полфрийман обжалва първата си забрана за напускане на България, издадена през 2007 г. Тогава целта ѝ е била да осигури неговото присъствие по време на наказателното производство, което приключва с влизането в сила на присъдата.

Австралиецът Джок Полфрийман, който излежаваше 20-годишна присъда за убийството на Андрей Монов през 2007 година, излезе предсрочно на свобода с решение на САС от 19 септември 2019 г., припомня news.bg.

Решението на съда за предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман предизвика редица негативни реакции. Депутатите от различни политически сили се възмутиха от решението. Казусът с решението за освобождаване на Полфрийман създаде напрежение и между съдийската колегия на ВСС и Съюза на съдиите в България, чийто председател е съдия Калпакчиев. Отделно на това реакциите на ВМРО освен сигнал във ВСС, вчера стигнаха и до искане, внесено до главния прокурор Сотир Цацаров, за анулиране на регистрацията на БХК.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    27 3 Отговор
    Щом има забрана да напуска страната, значи определено ще успее да напусне страната.
  • 2 ТРОПЧО

    27 9 Отговор
    ТОЯ КАЛПАКЧИЕВ Е ЗА ТРЕПАНЕ И ТОИ И ОЩИ МНОГО ДРУГИ КАТО НЕГО ПЪЛНИ ОЛИГОФРЕНИ ТОЯ СЪД Е ЗА СЪДЪ АМЪ Ф СТРАСБУРГ
  • 3 Ганю

    5 5 Отговор
    Ма, той нали е защитавал некой друг?
  • 4 1944

    7 18 Отговор
    скапана държава по подобие на руската кочина. време е за събуждане и рестарт.
  • 5 459

    32 3 Отговор
    Да го пуснат ДжПф да си ходи, а съдия Калпакчиев да доизлежи присъдата му.
  • 6 тцтцтцтцтц

    23 8 Отговор
    Кво сте насръхнали срещу тоя ? Той ли е най-големия проблем на България? Той ли открадна милиарди от КТБ? Той ли подписа заробващите договори с американските централи? Той ли окраде държавата? Що не настръхвате така и срещу българите ,извършили горе-споменатите неща? Да не говорим , че нито един няма осъден за десетките милиарди откраднати. Смешно е. Един убиец е излежал 10 години от 20 и тва е гигантски проблем , а хиляди други крадци на милиарди не са дори стигнали до съда, а някои направо се изпариха и повече никой не ги видя.Е бахти и държавата , братя Галеви къде са? Некой знае ли? Не. Не разбирате ли,че ви го дават тоя австралиец ,да го псувате и кълнете, а истинските крадци и ъбийци на българския народс се возят спокойно в бентлитата си? Явно не.
  • 7 Владо

    4 4 Отговор
    Който и да е на мястото му ще се махне.И да се маха.
    Важното,най важното е Калпакчиев и компания,в затвора.Каква е тая Б- я.Такъв идиот да е на върха на закона? Ане под закона.Това тоя боклук д бъде съден за делата си е по важно.
  • 8 Имам забрана

    2 2 Отговор
    В делото се твърди че Христо Монов бил на 2.9 промила вечерта, гледах няакъв запис от вечерта, ако е на 3 промила нямаше да може да ходи, да не говорим да бяга и да настигне джок полфрийман.
  • 9 старото

    7 0 Отговор
    има ,ли сведение дали някой от келешите ,дето бият циганчето не носи нож или друго оръжие ???

    Коментиран от #14

  • 10 гощо

    4 1 Отговор
    Тука виждам много жертви на медийна манипулация!!! Този клет австралиец и скочил да защитава някакви циганета които са нападнати от 10-тина фенове на Левски! След намесата му те са го нападнали почнали да го бият,имал е нож,спаил си е живота! Ако го бяха пребили до смърт нямаше да сме чували нищо за случката! Та всеки един от вас тук би ползвал ножът ако е в подобна ситуация!
  • 11 Made in Bulgaria

    3 1 Отговор
    https://m.youtube.com/watch?v=z2mzO3-6QT

    Навремето излезе една книга, имаше и филм "Среднощен експрес". След години ще има същите неща, издадени и направени в Австралия, за беззаконията в България. Един човек нападнат от дузина пияни хюмнета, за да защити бити от същите... Лежи в затвора в България 12 години????
  • 12 НЕ ДЪРЖАВА А ЦИРК

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Има заповед за експулсиране на Джок Полфрийман
    Тази заповед обаче не може за бъде изпълнена
  • 13 Сигурен съм че

    2 0 Отговор
    Левски ако беше жив би си сложил ръката на челото и би казал затова ли си дадох живота за тия ли...
  • 14 Щеше да има

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "старото":

    ако полицай ги беше разпитал а не корумпирано номенклатурно чинге.Всички доказателства са изчезнали или фалшифицрани ама по жалък и некадърен начин по който си личи.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове