Last news in Fakti

25 Ноември, 2019 16:17 3 238 29

Андрей Райчев: Америка знае, че България е русофилска страна

  • бойко борисов

До пролетта на 2021 година Бойко Борисов да запази управлението си

Андрей Райчев: Америка знае, че България е русофилска страна - 1
Снимка: бТВ

"САЩ гледат на България в по-широк контекст". Това каза пред БНР социологът Андрей Райчев по повод предстоящата по-късно днес среща на премиера Бойко Борисов с американския президент Доналд Тръмп в Белия дом.

Според него, ако се стигне до вариант "НАТО без Турция", тогава България става самата граница на НАТО и за първи път отношенията между България и САЩ не са подробност, а стават съществени:

"Защото политиката на Съединените щати у нас винаги се е свеждала до нещо много просто - "виж какво правят руснаците и го спри". Тоест България се е мислела само в голямото противопоставяне от времето на Студената война - Русия-Америка. Горе-долу така продължи и в последните 30 години. Сега това не е така. Те са заинтересовани от стабилност на Балканите".

По думите му Албания, Македония, България и Румъния са в списъка на САЩ за изваждане от руското влияние и превръщането им в близък съюзник, но и в антируски щит.

"В България антируска политика не може да бъде проведена, така че да се обърнат чувствата на населението", каза Райчев в предаването "12+3" по програма "Хоризонт" и уточни, че у нас се правят антируски демонстрации, но не се води антируска политика.

Райчев коментира, че не очаква Тръмп да "размаха пръст" на Борисов заради руското влияние в страната ни. Америка знае, че България е русофилска страна.

Очакванията на социолога от срещата Тръмп - Борисов са: "Борисов няма нужда от големи демонстрации. ... Разбира се, че ще се хвали, със сигурност, но няма нужда от нещо екстраординарно. Той си спечели игрите вътре в България". Райчев прогнозира до пролетта на 2021 година Бойко Борисов да запази управлението си.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РайчеФ

    17 8 Отговор
    Братофилска е смешко! :)
  • 2 Алфа Вълкът

    22 8 Отговор
    Тоя аутист пак се изцепил! 😆
  • 3 Кочината на Злото издъхва в зловоние

    25 34 Отговор
    Трябва да си доста "особен" да харесваш Русия защото:

    "Ниe, руcнaцитe, и дo днec нe мoжeм дa ce измъкнeм oт пoмийнaтa ямa, в кoятo ни нaвря Oктoмврийcкaтa рeвoлюция, a в cтрaнaтa ни липcвa вcякaквa пoлитичecкa културa, дa нe гoвoрим зa пoлитичecкa мъдрocт. Вcичкo тoвa cъщo e рeзултaт oт рeвoлюциятa. Тя ни върнa oбрaтнo в пeщeритe, към aрхaичнитe прeдcтaви зa дoбрo и злo. Вдъхнa ни чувcтвoтo зa прeвъзхoдcтвo нaд вcички ocтaнaли, прocтo зaщoтo ниe cмe ниe".

    Виктoр Eрoфeeв -
    eдин oт нaй-тaлaнтливитe и cпocoбни руски пиcaтeли днec.

    Коментиран от #9, #14

  • 4 Николай

    12 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Райчев прогнозира до пролетта на 2021 година Бойко Борисов да запази управлението си.
    След всички изказани глупости, накрая една ИСТИНА!!!
  • 5 Радо

    13 2 Отговор
    Като му гледам ръчичките - пак тренира някоя ката.
  • 6 usa out

    30 10 Отговор
    Сега на всички стана ли ясно, защо краварите унищожават нацията ни!!

    Коментиран от #20, #29

  • 7 Onq s konq

    15 5 Отговор
    Я предвиждам, след като въведат системата Бонус Малус, да щръкне народния Фалус.
  • 8 Ясно продал ни е

    18 6 Отговор
    Бойко тиквата
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 въй

    14 3 Отговор
    Андрей,ти русофил ли си? А комсомолец? Сигурно си бил в ДКМС. Но сега си първи западняк.
  • 11 ???

    10 22 Отговор
    Аман от заблудени русофили.Ходи в Москва или Перм,или в Ижевск,или Уфа, Челябинск,Курган, където си избереш и тогава джавкай,в Кондопога която е почти на Северния полюс още мислят че Ленин е жив, отиди там да обменяш идеи с тях, като ти гледам писанията си точно с техния коефициент на интелигентност.
  • 12 Ххх

    23 1 Отговор
    Не мога да разбера Райчев за Румъния и Албания. По каква логика ги брои за страни с руско влияние ? Румъния е член на НАТО, те не са славянски народ и нямат някаква симпатия към руснаците. Даже по скоро могат да бъдат отнесени към хардлайнерите, желаещи американски бази и системи за противоракетна отбрана от сорта на СМ 3. Албанците, в контекста на събитията в Косово и противостоенето им със Сърбия са твърдо проамерикански, така че, приказките за руско влияние в тези страни е извън всякаква логика.

    Коментиран от #27

  • 13 Начо

    10 18 Отговор
    Никаква русофилска.
    След мача Хърватска русия целия квартал се радваше на хърватската победа.

    Коментиран от #24

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ТТТТ

    18 9 Отговор
    Русофил съм до гроб, а американците са марионетка командвани от 10 човека евреи! Смешници, в сащ има еврейска диктатура, дори не го осъзнават хаха
    Всичките санкции и тормоз на Русия страдат единствено руския народ!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Смех

    8 11 Отговор
    Който иска да му проповядват бедност, революции, геноцид и деспотизъм... Директно на изток. Райчев, не съм от тая страна на филството... България все още има 10 процента образовано и предприемчиво население, което няма нужда от братска обич, за да води страната към добро.

    Коментиран от #18

  • 18 ТТТТ

    18 4 Отговор

    До коментар #17 от "Смех":

    Какво хубаво сме видяли от САЩ през последните 30 години??? Освен, че ни спряха проекти за много милиарди! Радвам се за теб, че си от 10% умни, красиви и предприемчиви, а ние останалите 90% русофили хаха сме си все същите пичове благодарни на руския народ, нищо повече!

    Коментиран от #19

  • 19 Кой те кара да ги спреш?

    4 6 Отговор

    До коментар #18 от "ТТТТ":

    Да не би да са дошли американците с танковете? Това си е наш проблем. Що не спряха Ердоган да купи руски ракети? Абе политиците като цяло са големи боклуци, най-добре щеше да станем абсолютно царство през 90те.
  • 20 Димитър

    6 12 Отговор

    До коментар #6 от "usa out":

    Вари го печиго комуниста си е комунист та и наш А. Райчев не стига, че с Кольо станаха милионери с комунистическата Галъп. Лъжейки и манипулирани обществото дълги години. Кой им позволява на тези национални предатели да говорят от името на народа и техните чувства. Не съм убеден, че голяма част от народа са русороби. Има си една комунистическа прислойка която е готова да предаде България в името на Русия, но те не са мнозинство и никога няма да бъдат русороби.
  • 21 Димитър

    6 9 Отговор
    Вари го печиго комуниста си е комунист та и наш А. Райчев не стига, че с Кольо станаха милионери с комунистическата Галъп. Лъжейки и манипулирани обществото дълги години. Кой им позволява на тези национални предатели да говорят от името на народа и техните чувства. Не съм убеден, че голяма част от народа са русороби. Има си една комунистическа прислойка която е готова да предаде България в името на Русия, но те не са мнозинство и никога няма да бъдат русороби.
  • 22 Боярышник

    5 4 Отговор
    Тоз е егати карикатурата,никога не познава на избори,но за сметка на това го канят по студия за мнения..Не разбирам как става това,протекции ли сакво..?!
  • 23 Аха

    1 4 Отговор
    Те тоя толко греши за кой ли път?
    Не всички са русофили.
    Управниците бре Райчев управниците ни са връли американофили.
    И още някоя друга подлога
  • 24 Стига ва

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Начо":

    Много усташ, много нещо
  • 25 tha boogeymen

    2 0 Отговор
    тоя не си е пил хаповете мноу е нашмъркан
  • 26 България ЕС Нато

    3 1 Отговор
    Руснаците пък твърдят обратното че България е Америкофилска страна Русофилите са един влак ибрикчии половината от смесени бракове
  • 27 хе хе хе

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ххх":

    Полвината Румънци са с българска кръв бе смешко Не давай мнения неподготвен И за какви славяни говориш измислици на Бушмените
  • 28 Нормален

    2 0 Отговор
    Шепа червени цървули врякат как българите обичат Просия.Интересно защо, противно на техните твърдения 80% не дават 5 пари за тъпата Просия?
    Познавам няколко гащника, които едва завършиха техникум и го раздават русофили и няколко филмара, които са потомствени комуняги с пари.
  • 29 бгтеев

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "usa out":

    Как краварите унищожават нацията ни бе перко?
    Русия респективно руската мафия(то е едно и също) унищожава България
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове