Last news in Fakti

28 Ноември, 2019 09:16 9 490 70

Цветан Цветанов: За САЩ корупцията ни е проблем

  • бойко борисов-
  • сащ

Евро-атлантическият център за сигурност подкрепя превъоръжаването на армията ни и газовата енергийна независимост

Цветан Цветанов: За САЩ корупцията ни е проблем - 1

Евро-атлантическият център за сигурност в качеството си на неправителствен изследователски център в областта на международната и националната сигурност и външната политика оценява положително приетата на 26.11.2019г. “Рамка за стратегическо партньорство” между САЩ и България. Рамката дефинира параметрите и разбирането за стратегическо партньорство между двете държави през следващите десет години в три значими области от взаимен интерес:

• сигурност и отбраната,

• икономика, търговия и енергетика

• укрепването на демокрацията и върховенство на закона.

В областта на сигурността и отбраната двете страни се съгласяват, че е от взаимен интерес, както и от интерес на НАТО, модернизацията на въоръжените сили на Р България да продължи. Най-съществената констатация в тази област е, че САЩ и България трябва заедно да изработят пътна карта за широко и ефективно взаимодействие, във фокуса на което следва да бъде поставено двустранното отбранително сътрудничество в борбата срещу морските, хибридните и кибернетичните заплахи в зоната на Черноморския регион.

Известно е, че в Черно море след 2014г. постепенно бе постигнат сериозен военно - стратегически дисбаланс в полза на Руската Федерация. В този смисъл усилията на черноморските държави от НАТО, разположени в зоната, следва да бъдат насочени към изработването на ефективна архитектура на сдържане и преодоляване на дисбаланса. За целта, приветствайки предложението на София за създаването на военноморски координационен център във Варна, Вашингтон декларира своята готовност да подкрепи развитието на способностите на България за военноморски операции, посредством което ефикасно ще бъде подкрепена колективната сигурност на югоизточния фланг на Северноатлантическия алианс. В тази светлина споразумението за стратегическо партньорство дава положителна оценка на закупените от България изтребители F-16/70 и подкрепя по-нататъшната модернизация на българската армия чрез улесняване достъпа до модерни американски отбранителни технологии с цел постигането на още по-висока оперативна съвместимост и бойни способности.

Централна идея, дефинирана в стратегическата рамка в областта на икономика, търговия и енергетика е разбирането, че енергийната сигурност е национална сигурност. В този контекст е било обсъдено бързото изграждане в България на разпределителен газов център. С помощта на САЩ той следва да се превърне в стратегически значим източник на регионална енергийна сигурност и, в един по-широк смисъл, на национална сигурност за България. Разпределителният газов център трябва да генерира динамичен енергиен пазар, като диверсифицира енергоносителите и намали разходите на държавите потребители на природен газ в региона на Балканите. Важен елемент в тази диверсификация е изграждането на необходимата инфраструктура за доставки на втечнен природен газ от различни американски производители. Като подкрепят стремежа на България да се превърне в регионален разпределителен център за природен газ, САЩ очакват бързото завършване на интерконекторната връзка Гърция-България, осигуряване достъп на страната и резервиране на капацитет в плаващата платформа за съхранение и регазификация край Александруполис и сътрудничество със Сърбия по изграждането на друг интерконектор.

Един от съвременните и най-актуални проблеми в света на западните високоразвити демократични общества е състоянието на самата демокрация и укрепването на върховенството на закона. Като отчитат този проблем, САЩ се ангажират в рамките на стратегическото си партньорство с България да оказват през следващите години подкрепа на България в нейните действия за справяне с корупцията по високите етажи на властта, която не само ограничава икономическото развитие на страната, но също така руши доверието на хората в обществените институции и в крайна сметка в самата демокрация.

Като оценява високо договореностите в рамката за стратегическо партньорство със САЩ, Евро-атлантическият център за сигурност възприема и разбира това партньорство едновременно като изключителна отговорност и шанс за Р България. Бидейки страна по “Рамката за стратегическо партньорство”, нашата държава трябва ясно да съзнава, че е не само стратегически партньор на държава-лидер на демократичния свят, но така също, че такова партньорство генерира особен тип отношения, които биха могли, ако държавните ни ръководители, независимо от своя партиен цвят, проявят необходимата воля, политическа култура и лидерски капацитет, да изведат страната ни на ново, качествено по-високо ниво на просперитет и благоденствие за всички българи.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    134 2 Отговор
    Глупости! Боли ги бубата, че ти си взел десетина апартамента. Всъщност САЩ толерират корупцията - няколко кинта в правилната сметка и купуваме нещо, примерно втечнен газ или Фъ -16.

    Коментиран от #57

  • 2 Гост

    142 1 Отговор
    Ти също беше част от корупцията цели 10 години! Ненавиждам копелетата, които се “спасяват” за сметка на тези с които са били “другари”!!! Чист предател е този!
  • 3 Ванга 2019

    76 1 Отговор
    Оставка на Цв Цв :)
  • 4 Guest

    23 62 Отговор
    Корупцията е наследство от "златния комунистически период" и затова трудно ще се изкорени.

    Коментиран от #20, #21

  • 5 Гост

    114 1 Отговор
    И кой го казва? Един известен представител на корупцията ...
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    91 0 Отговор
    ГОСПОДИН ЦВЕТАНОВ ВИЕ СТЕ КОРУМПИРАН А КОРУПЦИЯ БОРИТЕ НАРОДА НЕЕ ШАРАН Н Е И ВСИЧКИ СЕ ХВАЩАТ НА ВЬДИЦА А РИБА И ПАРИ СЕ ПЕРАТ И ЛОВЯТ В МЬТНИ ВОДИ

    Коментиран от #40

  • 7 Хохи

    75 2 Отговор
    Тоя ДОБРЕ ГОВОРЕЩ СЕЛЯК пак ли по новините?
  • 8 Роб Халфорд

    69 2 Отговор
    Тоя още ли диша. Що не се самоубие, че да ни олекне.
  • 9 Шарл Перо

    84 1 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца.
  • 10 СеРеСето

    9 46 Отговор
    Цвъки тепърва ще има важна роля в политическия живот.
  • 11 vvvvv

    73 1 Отговор
    Един от основателите на политическата корупция се изказа. Това е заглавието. Нещо са го активирали, но е грешния човек.
  • 12 АВЕ ТОЧНО ТИ ЛИ ЩЕ НИ ГОВОРИШ

    69 1 Отговор
    ЗА КОРУПЦИЯ ВЕ МЕКОТЕЛО АЛЧНО..ИЗЧЕЗВАЙ ВЕ НАГЪЛ ЧЕРВЕЙ..
  • 13 Тъпо тролче

    56 1 Отговор
    А дефиницията за корупция според САЩ е: корумпиран е този, който взема пари от други, а не от нас и не защитава нашите интереси. Та според САЩ Цветанов не е корумпиран, а че е използвал положението си да се облагодетелства не е важно, понеже е работил и са техните интереси.

    Коментиран от #64

  • 14 Диамантения хой

    4 47 Отговор
    Цвъки е велик войн на демокрацията, велик българин и най-умният политик на България в съвремието ни, жалко че Бойко го изпусна. Ние сме отличници в НАТО и ще станем скоро с оценка 7 като купим и ракети пейтриът, истинските противоракетни системи, доказали се в няколко войни и два разрушителя, даже ще получим като бонус и 15 ядрени бомби от новите на САЩ за новичките ни самолети, но с право на използване чрез Щатски Генерал в българските бази на САЩ. Искам всички русофили, кoмуниcти, aтaкиcти, руcкo-бългaрcки мaнгaля,турcкo-бългaрcки мaнгaля, бeceпиcти и дeпecиcти да изпеете дружно новия си химн - ''В НАТО, в НАТО сме:):) В ЕС, в ЕС сме, първа радост е за нас да бъдем в НАТО и в ЕС!!:):) Първа радост е за нас, че родината ни България е в НАТО и в ЕС и ще работим деннощно за благоденствието на НАТО и на ЕС, а също и на стратегическият ни съюзник САЩ и братята американци пазещи ни от руският враг!!:):) Да пребъде НАТО, САЩ и ЕС и да докажем на света, че там ще бъдем вечно!!!:):) Да покажем на руският враг, че в НАТО и ЕС сме по собствена воля и никога не ще да предадем НАТО, САЩ и ЕС":):)До утре да сте го научили нaизуcт, че ще ви млатя с диамантения:):)

    Коментиран от #17, #19

  • 15 Иван

    43 1 Отговор
    Тия думи звучат перверзно от устата на тоя честен и достоен мъж
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Димов

    12 0 Отговор
    С изненада ли го казва?
  • 19 Тъпо тролче

    13 2 Отговор

    До коментар #14 от "Диамантения хой":

    Имах съмнения, но вече съм сигурен, че си Адолфчо. Явно са ти подарили стъклен вибратор, който според теб е диамантен и си си измислил ника по него, но поне вече не гепиш чужди никове🤣😂🤣
  • 20 да бе да

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Guest":

    А твоята глупост наследство от баща ти ли е? По тази логика за всичко е виновен хан Аспарух.

    Коментиран от #27

  • 21 Факт

    23 3 Отговор

    До коментар #4 от "Guest":

    БСП е отвличащ маньовър на БКП, ГЕРБ са истинското БКП!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 onq s konq

    33 1 Отговор
    най големият представител на герберската корупция пак е на ход
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Кой68

    34 1 Отговор
    От устата на г-н Апартамент звучи като виц........
  • 26 Васил

    29 1 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца
  • 27 Guest

    3 10 Отговор

    До коментар #20 от "да бе да":

    Мама и тати сигурно още търкат задници по столовете на администрацията създадена от татово време, затова плачеш за това загубено за България време, нали глупчо.
  • 28 Обектив

    27 0 Отговор
    Малеее, Цв.Цв. ми говори за корупция!!
    Ми нали именно теб те изгони вожда на корумпелите, поради наглата ти корупция бе, каскет с каскет!
    И какви те вие в тоя "Атлантически център", бе? кой ви плаща запалтите, кой ви е опълномощил да взимате решения за политиката на НАШАТА ДЪРЖАВА, бе, мушмул?
    Баси, напълнихте държавата с НПО-та, фондацийки, центърчета и откровенни пееерасти! Бе, няма ли за вас гьостерица и затвор, бе, еднокнижник от бавноразвиващото училище?!
    Ей, срама нямате, бе !!! Очите ви дебели като маската на електроженист! Можете да заварявате без маска на триста ампера по цял ден ияна да се осветите!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гост

    29 0 Отговор
    Най - големият корупционер на България ни разказва приказки как в САЩ са обезпокоени за корупцията в България. Едва ли, след като Цецо бе чест гост на организираните Закуски, на които владетелят дава инструкции на своите васали.
  • 31 Браво

    24 1 Отговор
    А 7 апартамента проблем ли са ?
    Те “укрепват “ ли “демокрацията “ ?
    И за да са “демократични “ трябва ли да имат сибствен асансьор ?
  • 32 Бай Хой

    26 1 Отговор
    Повръща ми се от ГЕРБерастките предатели. Тези излязоха по-устойчиви плевели в държавата от СДСарите, защото са със здрава комунистическа закалка! Вече не знам до кое дъно ще ни закарат! Помощ, Господи от крадци и простаци в управлението!!!

    Коментиран от #33

  • 33 Guest

    2 13 Отговор

    До коментар #32 от "Бай Хой":

    Още едно управление на България от Герб и комунистите и русофилите ще се стопят до ръба на изчезване, което ще е добре за развитието на страната.
  • 34 Каза

    16 0 Отговор
    Крадеца
  • 35 Грую

    20 0 Отговор
    За корупцията е прав, защото те му го обясниха, че да опрости държавната администрация, назначена от ГЕРБ, задължения на строителна фирма и след това служителите и политическите лица от тази партия и администрация да се наредят лично да си закупят апартаменти от същата фирма има само едно название и се нарича "търговия с влияние". Възможно най-лошата форма на корупция е и в САЩ са особено чувствителни към този вид корупция защото това сапохватите на мафията и борбата с тях е била цяла епоха. Доколкото за другите работи дъра-бъра интеграции и прочее чуждици и учени понятия ами той американския президент уж се обърка, но аз си мисля, че се обърка нарочно и където народът е рекъл "Бий самарът, та да се сети магарето" един вид рече: "Таз година плащате ф16, догодина Ф35" . Няма грешка никаква грешка. Не го мислете за толкоз загубен президента на САЩ да дрънка току така глупости и врели некипели. Всичко си има своето значение и скрит смисъл, а пък може и да означава: "Сега съм те поканил на посещение. Като купите и ф35 пак може да те поканя" Кой както иска да го разбира , но в този смисъл и в този ред на мисли. Доколкото за другото - гледат как да намъкнат някоя американска компания подобно на ТЕЦ-овете Марица Изток 1 и 3 нещичко там да понаправят и да получат държавни гаранцийки за изкупуване на двадесетина години или колкото е възможно повечко и де концесийка евтина, де нещо друго. Не ги смятайте американците за прости!
  • 36 GROB

    11 0 Отговор
    maikati da eba i na tebe pedal mrusen evroatlanticheskiq kur sha zemesh pedal tkf
  • 37 тоя що се пръква регулярно

    19 0 Отговор
    Като е проблем да ви прибират с Бойчето в „Синг Синг“. Няма да възразяваме , нали сме партньори.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 2882

    21 1 Отговор
    Щом корупцията ни е проблем за САЩ значи и ти си проблем за САЩ защото ти си едно от лицата на корупцията в тая наша окрадена държава
  • 40 Киро

    18 0 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ама защо му говориш на "господин" ? Това е цецо асансьора

    Коментиран от #62

  • 41 кажи си бе цецу колко нагуши

    17 1 Отговор
    Цецо корумпето сега ще ни разясни придобивките си от корупция.
  • 42 Гн Цветанов

    12 0 Отговор
    А производството и износа на смесени успоредки взаимен интерес ли е? Питам за един приятел. Той каза че ако е, ще произведе специално подсилени смесени успоредки с оглед увеличеното тегло на средно-статистическия америкабнц.
  • 43 Наблюдател'

    19 1 Отговор
    Цв.Цв. отново счупи нагломера .
  • 44 петобой

    17 1 Отговор
    аман от физкултурници
  • 45 цецу в пижама

    12 1 Отговор
    Важно е за вас да не е проблем корупцията , но все се надам някога да стане.
  • 46 Behemoth

    15 1 Отговор
    Ама нагъл ,бееееее......
  • 47 Petko

    17 1 Отговор
    Ще дойде и твоето време ще плащаш и ти тупан нещастен. Още си във властта, но няма да е все така. Ще дойдат други, всичко ще ти вземат и ще те напъхат в панделата. А от бизнесмените, които изнудваше и рекетираше няма кой да те отърве.2255
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 112

    13 2 Отговор
    ЦвЦв да говори, че корупцията била проблем е меко казано цинично!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Горо

    14 0 Отговор
    Наглост - това е запазената марка на ГЕРБ: "Граждани за европейско разграбване на България"...
  • 52 Ахахахха

    9 1 Отговор
    Крадецът вика дръжте крадеца...
  • 53 Батман Боко

    14 1 Отговор
    НАГЪЛ,СУПЕР НАГЪЛ= ЦВЕТАНОВ !
    Всички корумпирани ченгета,кметове,депотати се отчитаха на теб.
    Спонсорите бизнесмени даряваха пари с отвръщение на теб и на ГЕРБ,ти превърна ГЕРБ в касичка,а след това разби касичката и със събраните пари си купи куп апартаменти ,и не само,похарчи много пари за лични нужди,и нужди на семейството си.
    ГЕШЕВ,спиш ли? НАРОДЕ ????
  • 54 Антиквар

    11 1 Отговор
    Точно Цв.Цв. да говори за корупция....Не върви,той самият беше един от най-активните участници в корупционните сделки на гербаджиите.Заради корупция му пуснаха и оставката.

    Коментиран от #55

  • 55 за оровмане престижа на вожда

    10 1 Отговор

    До коментар #54 от "Антиквар":

    Не точно за корупцията , защото корумпираността му придоби общественост и застраши репутацията на другото корумпе , най-високото в йерархията / конструкцията.
  • 56 Джеронимо

    12 2 Отговор
    НПО едно-Соломон Паси (Атлантически клуб) НПО две-Димитрин Вичев(Атлантически съюз) НПО три-Цветан Цветанов(Атлантически мозъчен център) в три последователни дни поемат от името на България двустранни договори, правят бази,громят руските врагове ,разпределят кораби,разполагат ракети и пращат космонавти.Спрете се ,бре ,хора!Да разпуснем правителството,щом вие сте поели управлението.Някой да е гласувал за вас?Закиване на НПО-тата !
  • 57 макдоналдс тръмп

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    достоен човек и далновиден политик ,време е да застане начело на държавата ,да отлепим от дъното

    Коментиран от #58

  • 58 хихихиххи

    4 0 Отговор

    До коментар #57 от "макдоналдс тръмп":

    Имаш невероятно чувство за сарказъм!
  • 59 Plamen

    4 0 Отговор
    А за нас не е ... няма проблем ...
  • 60 гост

    7 0 Отговор
    Цвъки пак плонжира по корем...най-големото корумпе да говори срещу корупцията...смех
  • 61 5337

    8 0 Отговор
    Американците отдавна са си узаконили корупцията, викат му "лобиране".
  • 62 Грую

    5 0 Отговор

    До коментар #40 от "Киро":

    Цецо Апартамента! То ако беше само Асансьора с мед да го намажеш!
  • 63 черен печат

    3 0 Отговор
    И ти се смяташ, че си извън нея ?
  • 64 Точно

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Тъпо тролче":

    Подписаният рамков договор е нищо друго освен договор за покупка на оръжие и газ тези сладки приказки за борба с корупцията и върховенство на закона медии и демокрацията Разрушаване устоите на демокрацията тридесет години е в устите на всички посланници и политиците от демократичните държави Какво виждаме те не спират пофръжката в всякакъв на местната неокомунистическа мафия давайки и сила да ограбва собствения си народ Това е копувайте от нас ние ще ви закриляме
  • 65 Фалшив герой

    5 0 Отговор
    Цвъки, такъв като теб се нарича "измекяр"
  • 66 слаботоков

    5 0 Отговор
    Цецоуууу ти също си КОРУМПЕ бе! Я кажи от къде парите за ония многото апартаменти!?
  • 67 Георгиев

    5 0 Отговор
    Да се надяваме, че лицето Цветанов ще бъде първият клиент на Гешев след поемане на поста си.
  • 68 Джамбаз

    3 0 Отговор
    Аз си мислех, че е вече за пандиза,а той все повече се появява по медиите.Това е България
  • 69 Garmisch-Partenkirchen

    1 0 Отговор
    Този човек е изтъкан от наглост. Вместо да лежи на Векилски или във врачанския , той се плези по медийте и обяснява , че това пиле с картофи където и той го яде вчера ... не било хубаво.
    Тия хора трябва да ги бесят по 1 седмица ...... бах ти и наглеца.
  • 70 соросоидни кърлежи

    1 0 Отговор
    проблем последни 30 години, особено тези 10г. ,където и ви управлявахте ударно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове