ФАКТИ.БГ

Цветан Цветанов: За САЩ корупцията ни е проблем

Евро-атлантическият център за сигурност подкрепя превъоръжаването на армията ни и газовата енергийна независимост

Публикувана: 28 Ноември, 2019 09:16
70 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 8361
Цветан Цветанов: За САЩ корупцията ни е проблем
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.

Евро-атлантическият център за сигурност в качеството си на неправителствен изследователски център в областта на международната и националната сигурност и външната политика оценява положително приетата на 26.11.2019г. “Рамка за стратегическо партньорство” между САЩ и България. Рамката дефинира параметрите и разбирането за стратегическо партньорство между двете държави през следващите десет години в три значими области от взаимен интерес:

• сигурност и отбраната,

• икономика, търговия и енергетика

• укрепването на демокрацията и върховенство на закона.

В областта на сигурността и отбраната двете страни се съгласяват, че е от взаимен интерес, както и от интерес на НАТО, модернизацията на въоръжените сили на Р България да продължи. Най-съществената констатация в тази област е, че САЩ и България трябва заедно да изработят пътна карта за широко и ефективно взаимодействие, във фокуса на което следва да бъде поставено двустранното отбранително сътрудничество в борбата срещу морските, хибридните и кибернетичните заплахи в зоната на Черноморския регион.

Известно е, че в Черно море след 2014г. постепенно бе постигнат сериозен военно - стратегически дисбаланс в полза на Руската Федерация. В този смисъл усилията на черноморските държави от НАТО, разположени в зоната, следва да бъдат насочени към изработването на ефективна архитектура на сдържане и преодоляване на дисбаланса. За целта, приветствайки предложението на София за създаването на военноморски координационен център във Варна, Вашингтон декларира своята готовност да подкрепи развитието на способностите на България за военноморски операции, посредством което ефикасно ще бъде подкрепена колективната сигурност на югоизточния фланг на Северноатлантическия алианс. В тази светлина споразумението за стратегическо партньорство дава положителна оценка на закупените от България изтребители F-16/70 и подкрепя по-нататъшната модернизация на българската армия чрез улесняване достъпа до модерни американски отбранителни технологии с цел постигането на още по-висока оперативна съвместимост и бойни способности.

Централна идея, дефинирана в стратегическата рамка в областта на икономика, търговия и енергетика е разбирането, че енергийната сигурност е национална сигурност. В този контекст е било обсъдено бързото изграждане в България на разпределителен газов център. С помощта на САЩ той следва да се превърне в стратегически значим източник на регионална енергийна сигурност и, в един по-широк смисъл, на национална сигурност за България. Разпределителният газов център трябва да генерира динамичен енергиен пазар, като диверсифицира енергоносителите и намали разходите на държавите потребители на природен газ в региона на Балканите. Важен елемент в тази диверсификация е изграждането на необходимата инфраструктура за доставки на втечнен природен газ от различни американски производители. Като подкрепят стремежа на България да се превърне в регионален разпределителен център за природен газ, САЩ очакват бързото завършване на интерконекторната връзка Гърция-България, осигуряване достъп на страната и резервиране на капацитет в плаващата платформа за съхранение и регазификация край Александруполис и сътрудничество със Сърбия по изграждането на друг интерконектор.

Един от съвременните и най-актуални проблеми в света на западните високоразвити демократични общества е състоянието на самата демокрация и укрепването на върховенството на закона. Като отчитат този проблем, САЩ се ангажират в рамките на стратегическото си партньорство с България да оказват през следващите години подкрепа на България в нейните действия за справяне с корупцията по високите етажи на властта, която не само ограничава икономическото развитие на страната, но също така руши доверието на хората в обществените институции и в крайна сметка в самата демокрация.

Като оценява високо договореностите в рамката за стратегическо партньорство със САЩ, Евро-атлантическият център за сигурност възприема и разбира това партньорство едновременно като изключителна отговорност и шанс за Р България. Бидейки страна по “Рамката за стратегическо партньорство”, нашата държава трябва ясно да съзнава, че е не само стратегически партньор на държава-лидер на демократичния свят, но така също, че такова партньорство генерира особен тип отношения, които биха могли, ако държавните ни ръководители, независимо от своя партиен цвят, проявят необходимата воля, политическа култура и лидерски капацитет, да изведат страната ни на ново, качествено по-високо ниво на просперитет и благоденствие за всички българи.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 1.5 от 8 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
русенец
1 Отговор
Глупости! Боли ги бубата, че ти си взел десетина апартамента. Всъщност САЩ толерират корупцията - няколко кинта в правилната сметка и купуваме нещо, примерно втечнен газ или Фъ -16.

Коментиран от #57


Оценка:
-2 +133

Гост
2 Отговор
Ти също беше част от корупцията цели 10 години! Ненавиждам копелетата, които се “спасяват” за сметка на тези с които са били “другари”!!! Чист предател е този!

Оценка:
-1 +141

Ванга 2019
3 Отговор
Оставка на Цв Цв :)

Оценка:
-1 +76

Guest
4 Отговор
Корупцията е наследство от "златния комунистически период" и затова трудно ще се изкорени.

Коментиран от #20, #21


Оценка:
-62 +23

Гост
5 Отговор
И кой го казва? Един известен представител на корупцията ...

Оценка:
-1 +114

ГРАД КОЗЛОДУЙ
6 Отговор
ГОСПОДИН ЦВЕТАНОВ ВИЕ СТЕ КОРУМПИРАН А КОРУПЦИЯ БОРИТЕ НАРОДА НЕЕ ШАРАН Н Е И ВСИЧКИ СЕ ХВАЩАТ НА ВЬДИЦА А РИБА И ПАРИ СЕ ПЕРАТ И ЛОВЯТ В МЬТНИ ВОДИ

Коментиран от #40


Оценка:
-0 +91

Хохи
7 Отговор
Тоя ДОБРЕ ГОВОРЕЩ СЕЛЯК пак ли по новините?

Оценка:
-2 +75

Роб Халфорд
8 Отговор
Тоя още ли диша. Що не се самоубие, че да ни олекне.

Оценка:
-2 +69

Шарл Перо
9 Отговор
Крадеца вика дръжте крадеца.

Оценка:
-1 +84

СеРеСето
10 Отговор
Цвъки тепърва ще има важна роля в политическия живот.

Оценка:
-46 +9

vvvvv
11 Отговор
Един от основателите на политическата корупция се изказа. Това е заглавието. Нещо са го активирали, но е грешния човек.

Оценка:
-1 +73

АВЕ ТОЧНО ТИ ЛИ ЩЕ НИ ГОВОРИШ
12 Отговор
ЗА КОРУПЦИЯ ВЕ МЕКОТЕЛО АЛЧНО..ИЗЧЕЗВАЙ ВЕ НАГЪЛ ЧЕРВЕЙ..

Оценка:
-1 +69

Тъпо тролче
13 Отговор
А дефиницията за корупция според САЩ е: корумпиран е този, който взема пари от други, а не от нас и не защитава нашите интереси. Та според САЩ Цветанов не е корумпиран, а че е използвал положението си да се облагодетелства не е важно, понеже е работил и са техните интереси.

Коментиран от #64


Оценка:
-1 +56

Диамантения хой
14 Отговор
Цвъки е велик войн на демокрацията, велик българин и най-умният политик на България в съвремието ни, жалко че Бойко го изпусна. Ние сме отличници в НАТО и ще станем скоро с оценка 7 като купим и ракети пейтриът, истинските противоракетни системи, доказали се в няколко войни и два разрушителя, даже ще получим като бонус и 15 ядрени бомби от новите на САЩ за новичките ни самолети, но с право на използване чрез Щатски Генерал в българските бази на САЩ. Искам всички русофили, кoмуниcти, aтaкиcти, руcкo-бългaрcки мaнгaля,турcкo-бългaрcки мaнгaля, бeceпиcти и дeпecиcти да изпеете дружно новия си химн - ''В НАТО, в НАТО сме:):) В ЕС, в ЕС сме, първа радост е за нас да бъдем в НАТО и в ЕС!!:):) Първа радост е за нас, че родината ни България е в НАТО и в ЕС и ще работим деннощно за благоденствието на НАТО и на ЕС, а също и на стратегическият ни съюзник САЩ и братята американци пазещи ни от руският враг!!:):) Да пребъде НАТО, САЩ и ЕС и да докажем на света, че там ще бъдем вечно!!!:):) Да покажем на руският враг, че в НАТО и ЕС сме по собствена воля и никога не ще да предадем НАТО, САЩ и ЕС":):)До утре да сте го научили нaизуcт, че ще ви млатя с диамантения:):)

Коментиран от #17, #19


Оценка:
-47 +4

Иван
15 Отговор
Тия думи звучат перверзно от устата на тоя честен и достоен мъж

Оценка:
-1 +43

16
Този коментар е премахнат от модератор
17
Този коментар е премахнат от модератор
Димов
18 Отговор
С изненада ли го казва?

Оценка:
-0 +12

Тъпо тролче
19 Отговор

До коментар #14 от "Диамантения хой":


Имах съмнения, но вече съм сигурен, че си Адолфчо. Явно са ти подарили стъклен вибратор, който според теб е диамантен и си си измислил ника по него, но поне вече не гепиш чужди никове🤣😂🤣

Оценка:
-2 +13

да бе да
20 Отговор

До коментар #4 от "Guest":


А твоята глупост наследство от баща ти ли е? По тази логика за всичко е виновен хан Аспарух.

Коментиран от #27


Оценка:
-1 +16

Факт
21 Отговор

До коментар #4 от "Guest":


БСП е отвличащ маньовър на БКП, ГЕРБ са истинското БКП!!!

Оценка:
-3 +23

22
Този коментар е премахнат от модератор
onq s konq
23 Отговор
най големият представител на герберската корупция пак е на ход

Оценка:
-1 +33

24
Този коментар е премахнат от модератор
Кой68
25 Отговор
От устата на г-н Апартамент звучи като виц........

Оценка:
-1 +34

Васил
26 Отговор
Крадеца вика дръжте крадеца

Оценка:
-1 +29

Guest
27 Отговор

До коментар #20 от "да бе да":


Мама и тати сигурно още търкат задници по столовете на администрацията създадена от татово време, затова плачеш за това загубено за България време, нали глупчо.

Оценка:
-10 +3

Обектив
28 Отговор
Малеее, Цв.Цв. ми говори за корупция!!
Ми нали именно теб те изгони вожда на корумпелите, поради наглата ти корупция бе, каскет с каскет!
И какви те вие в тоя "Атлантически център", бе? кой ви плаща запалтите, кой ви е опълномощил да взимате решения за политиката на НАШАТА ДЪРЖАВА, бе, мушмул?
Баси, напълнихте държавата с НПО-та, фондацийки, центърчета и откровенни пееерасти! Бе, няма ли за вас гьостерица и затвор, бе, еднокнижник от бавноразвиващото училище?!
Ей, срама нямате, бе !!! Очите ви дебели като маската на електроженист! Можете да заварявате без маска на триста ампера по цял ден ияна да се осветите!

Оценка:
-0 +27

29
Този коментар е премахнат от модератор
Гост
30 Отговор
Най - големият корупционер на България ни разказва приказки как в САЩ са обезпокоени за корупцията в България. Едва ли, след като Цецо бе чест гост на организираните Закуски, на които владетелят дава инструкции на своите васали.

Оценка:
-0 +29

Браво
31 Отговор
А 7 апартамента проблем ли са ?
Те “укрепват “ ли “демокрацията “ ?
И за да са “демократични “ трябва ли да имат сибствен асансьор ?

Оценка:
-1 +24

Бай Хой
32 Отговор
Повръща ми се от ГЕРБерастките предатели. Тези излязоха по-устойчиви плевели в държавата от СДСарите, защото са със здрава комунистическа закалка! Вече не знам до кое дъно ще ни закарат! Помощ, Господи от крадци и простаци в управлението!!!

Коментиран от #33


Оценка:
-1 +26

Guest
33 Отговор

До коментар #32 от "Бай Хой":


Още едно управление на България от Герб и комунистите и русофилите ще се стопят до ръба на изчезване, което ще е добре за развитието на страната.

Оценка:
-13 +2

Каза
34 Отговор
Крадеца

Оценка:
-0 +16

Грую
35 Отговор
За корупцията е прав, защото те му го обясниха, че да опрости държавната администрация, назначена от ГЕРБ, задължения на строителна фирма и след това служителите и политическите лица от тази партия и администрация да се наредят лично да си закупят апартаменти от същата фирма има само едно название и се нарича "търговия с влияние". Възможно най-лошата форма на корупция е и в САЩ са особено чувствителни към този вид корупция защото това сапохватите на мафията и борбата с тях е била цяла епоха. Доколкото за другите работи дъра-бъра интеграции и прочее чуждици и учени понятия ами той американския президент уж се обърка, но аз си мисля, че се обърка нарочно и където народът е рекъл "Бий самарът, та да се сети магарето" един вид рече: "Таз година плащате ф16, догодина Ф35" . Няма грешка никаква грешка. Не го мислете за толкоз загубен президента на САЩ да дрънка току така глупости и врели некипели. Всичко си има своето значение и скрит смисъл, а пък може и да означава: "Сега съм те поканил на посещение. Като купите и ф35 пак може да те поканя" Кой както иска да го разбира , но в този смисъл и в този ред на мисли. Доколкото за другото - гледат как да намъкнат някоя американска компания подобно на ТЕЦ-овете Марица Изток 1 и 3 нещичко там да понаправят и да получат държавни гаранцийки за изкупуване на двадесетина години или колкото е възможно повечко и де концесийка евтина, де нещо друго. Не ги смятайте американците за прости!

Оценка:
-0 +20

GROB
36 Отговор
maikati da eba i na tebe pedal mrusen evroatlanticheskiq kur sha zemesh pedal tkf

Оценка:
-0 +11

тоя що се пръква регулярно
37 Отговор
Като е проблем да ви прибират с Бойчето в „Синг Синг“. Няма да възразяваме , нали сме партньори.

Оценка:
-0 +19

38
Този коментар е премахнат от модератор
2882
39 Отговор
Щом корупцията ни е проблем за САЩ значи и ти си проблем за САЩ защото ти си едно от лицата на корупцията в тая наша окрадена държава

Оценка:
-1 +21

Киро
40 Отговор

До коментар #6 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


Ама защо му говориш на "господин" ? Това е цецо асансьора

Коментиран от #62


Оценка:
-0 +18

кажи си бе цецу колко нагуши
41 Отговор
Цецо корумпето сега ще ни разясни придобивките си от корупция.

Оценка:
-1 +17

Гн Цветанов
42 Отговор
А производството и износа на смесени успоредки взаимен интерес ли е? Питам за един приятел. Той каза че ако е, ще произведе специално подсилени смесени успоредки с оглед увеличеното тегло на средно-статистическия америкабнц.

Оценка:
-0 +12

Наблюдател'
43 Отговор
Цв.Цв. отново счупи нагломера .

Оценка:
-1 +19

петобой
44 Отговор
аман от физкултурници

Оценка:
-1 +17

цецу в пижама
45 Отговор
Важно е за вас да не е проблем корупцията , но все се надам някога да стане.

Оценка:
-1 +12

Behemoth
46 Отговор
Ама нагъл ,бееееее......

Оценка:
-1 +15

Petko
47 Отговор
Ще дойде и твоето време ще плащаш и ти тупан нещастен. Още си във властта, но няма да е все така. Ще дойдат други, всичко ще ти вземат и ще те напъхат в панделата. А от бизнесмените, които изнудваше и рекетираше няма кой да те отърве.2255

Оценка:
-1 +17

48
Този коментар е премахнат от модератор
112
49 Отговор
ЦвЦв да говори, че корупцията била проблем е меко казано цинично!

Оценка:
-2 +13

50
Този коментар е премахнат от модератор
Горо
51 Отговор
Наглост - това е запазената марка на ГЕРБ: "Граждани за европейско разграбване на България"...

Оценка:
-0 +14

Ахахахха
52 Отговор
Крадецът вика дръжте крадеца...

Оценка:
-1 +9

Батман Боко
53 Отговор
НАГЪЛ,СУПЕР НАГЪЛ= ЦВЕТАНОВ !
Всички корумпирани ченгета,кметове,депотати се отчитаха на теб.
Спонсорите бизнесмени даряваха пари с отвръщение на теб и на ГЕРБ,ти превърна ГЕРБ в касичка,а след това разби касичката и със събраните пари си купи куп апартаменти ,и не само,похарчи много пари за лични нужди,и нужди на семейството си.
ГЕШЕВ,спиш ли? НАРОДЕ ????

Оценка:
-1 +14

Антиквар
54 Отговор
Точно Цв.Цв. да говори за корупция....Не върви,той самият беше един от най-активните участници в корупционните сделки на гербаджиите.Заради корупция му пуснаха и оставката.

Коментиран от #55


Оценка:
-1 +11

за оровмане престижа на вожда
55 Отговор

До коментар #54 от "Антиквар":


Не точно за корупцията , защото корумпираността му придоби общественост и застраши репутацията на другото корумпе , най-високото в йерархията / конструкцията.

Оценка:
-1 +10

Джеронимо
56 Отговор
НПО едно-Соломон Паси (Атлантически клуб) НПО две-Димитрин Вичев(Атлантически съюз) НПО три-Цветан Цветанов(Атлантически мозъчен център) в три последователни дни поемат от името на България двустранни договори, правят бази,громят руските врагове ,разпределят кораби,разполагат ракети и пращат космонавти.Спрете се ,бре ,хора!Да разпуснем правителството,щом вие сте поели управлението.Някой да е гласувал за вас?Закиване на НПО-тата !

Оценка:
-2 +12

макдоналдс тръмп
57 Отговор

До коментар #1 от "русенец":


достоен човек и далновиден политик ,време е да застане начело на държавата ,да отлепим от дъното

Коментиран от #58


Оценка:
-3 +4

хихихиххи
58 Отговор

До коментар #57 от "макдоналдс тръмп":


Имаш невероятно чувство за сарказъм!

Оценка:
-0 +4

Plamen
59 Отговор
А за нас не е ... няма проблем ...

Оценка:
-0 +4

гост
60 Отговор
Цвъки пак плонжира по корем...най-големото корумпе да говори срещу корупцията...смех

Оценка:
-0 +7

5337
61 Отговор
Американците отдавна са си узаконили корупцията, викат му "лобиране".

Оценка:
-0 +8

Грую
62 Отговор

До коментар #40 от "Киро":


Цецо Апартамента! То ако беше само Асансьора с мед да го намажеш!

Оценка:
-0 +5

черен печат
63 Отговор
И ти се смяташ, че си извън нея ?

Оценка:
-0 +3

Точно
64 Отговор

До коментар #13 от "Тъпо тролче":


Подписаният рамков договор е нищо друго освен договор за покупка на оръжие и газ тези сладки приказки за борба с корупцията и върховенство на закона медии и демокрацията Разрушаване устоите на демокрацията тридесет години е в устите на всички посланници и политиците от демократичните държави Какво виждаме те не спират пофръжката в всякакъв на местната неокомунистическа мафия давайки и сила да ограбва собствения си народ Това е копувайте от нас ние ще ви закриляме

Оценка:
-0 +6

Фалшив герой
65 Отговор
Цвъки, такъв като теб се нарича "измекяр"

Оценка:
-0 +5

слаботоков
66 Отговор
Цецоуууу ти също си КОРУМПЕ бе! Я кажи от къде парите за ония многото апартаменти!?

Оценка:
-0 +5

Георгиев
67 Отговор
Да се надяваме, че лицето Цветанов ще бъде първият клиент на Гешев след поемане на поста си.

Оценка:
-0 +5

Джамбаз
68 Отговор
Аз си мислех, че е вече за пандиза,а той все повече се появява по медиите.Това е България

Оценка:
-0 +3

Garmisch-Partenkirchen
69 Отговор
Този човек е изтъкан от наглост. Вместо да лежи на Векилски или във врачанския , той се плези по медийте и обяснява , че това пиле с картофи където и той го яде вчера ... не било хубаво.
Тия хора трябва да ги бесят по 1 седмица ...... бах ти и наглеца.

Оценка:
-0 +1

соросоидни кърлежи
70 Отговор
проблем последни 30 години, особено тези 10г. ,където и ви управлявахте ударно.

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Доналд Тръмп
Президентът на САЩ на митинг в Аризона
Ким Чен-ун започва да уважава САЩ и от това може да излезе нещо добро"

Още бисери
ТОП 5