7 Декември, 2019 10:33 3 151 60

Борисов обяви създаването на ново звено - независим прокурор

  • бойко борисов-
  • прокурор-
  • ново звено-
  • независим прокурор

Той няма да докладва на главния прокурор, заяви премиерът

Борисов обяви създаването на ново звено - независим прокурор - 1
Снимка: БГНЕС

С изменението, което правим днес, създаваме ново звено, абсолютно независим прокурор, който разследва и не докладва на главния прокурор до внасянето на обвинението при извършено престъпление. Това каза по време на извънредно заседание на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов, предаде агенция „Фокус“.

„Затова разкриваме това звено. Той не е зависим от главния прокурор – разследва и не докладва, не докладва и в хода на разследването“, добави още министър-председателят. С приетия днес проект затваряме кръга от поети ангажименти към председателя на Европейската комисия, посочи още премиерът.

„Когато се обсъждаха мониторинговия механизъм за България, изпратих едно писмо до председателя на Европейската комисия, с което исках указания да чуем какво трябва да направи България, за да отпадне механизмът. Препоръката беше да се обърнем с промените и предложенията, които имаме към Венецианската комисия“, обясни премиерът.

„Направихме го. Голяма група експерти от Венецианската комисия дойдоха в България, срещаха се с всички, включително и с мен. Вчера им беше финалното заседание, излезе документ 16-17 страници, анализ, исторически с препоръки и така, както бях поел ангажимент с извънредно заседание“, допълни той.

„Извънредността на заседанието е да се покаже желанието да се съобразим с всички препоръки от Венецианската комисия. В тази единствена точка днес - проект на решение за одобряване на проект за Закон за допълнение на допълнение на наказателно-процесуалния кодекс, която се надявам да приемем след като Дани Кирилов докладва“, каза още Борисов. „Преди няколко дена новият председател Урсула фон дер Лайен подробно я запознах и веднага решението днеска по надлежния ред ще изпратим на заинтересованите комисари и до нея, лично нашето решение. С ангажимента, който имаме ГЕРБ и Обединени патриоти в парламента да бъде подкрепен, за да стане максимално бързо“, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосарян

    49 2 Отговор
    Значи банкянския цървул признава, че до сега главният прокурор е Зависим! И по закон няма такава длъжност, няма как да стане.

    Коментиран от #33

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 русенец

    51 1 Отговор
    Аре стига сте произвеждали администрация, бе цървул! Ей на, снощи по телевизията казаха за една община в Северозапада, където на 3 000 души имат 80 души общинска администрация и 100 заети в часния сектор! В София същата работа - всеки втори работещ е на държавната ясла!
    ...
    Вместо да правим структури, които не вършат работа да вземем да изберем министър-председател, който да може да върши работа . Това за начало.

    Коментиран от #12, #34

  • 4 С400 засича само руски самолети и ракети

    7 41 Отговор
    Бъларският народ не желае присъствието на смръдливият руски ботуш в страната си и техните лакеи, защото плаща най-скъпото парно на планетата. Русия ни продава най-скъпия газ на няколко пъти по-висока цена отколкото го продава на другите държави /винаги е било така/. Поради тази причина българският народ стана русофобски в последните 50 години и ще става все по-русофобски /Справка: ИЗБОРИ 1990-2019/, а руските пропагандатори в България ще правите ''като летен Черноморски бриз, в обратна посока''...:):):)

    Коментиран от #14

  • 5 Байуй

    36 1 Отговор
    Страх. Сега ще сложа още един прокурор ама аз да си го избера.
  • 6 А стига бе!

    36 1 Отговор
    И , какво излиза сега, че главните прокурори са зависими и сега Боци щял да "прави " независим прокурор от всички с изключение на Боци.
  • 7 ???

    35 0 Отговор
    Щели да създават и независим министър -председател.
  • 8 321

    34 0 Отговор
    Кво е това независим прокурор такова животно нема в България
  • 9 ТКЗС

    18 0 Отговор
    Звеновод до звеновод. 🚑🚑🚑
  • 10 АБРИВИАТУРА

    28 0 Отговор
    Как така „Независим” то в Държавата има ли въобще служител,който да е незавим от някого???Кой ще му плаща,кой ще го избира и тнт...
  • 11 Behemoth

    13 2 Отговор
    Слава на великия Фюрер!
  • 12 Ко каза ко

    22 1 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    И кой да го избере тоя министър - председател ???Вече три пъти го избират Б.Б ! Докато им дойде акъла на бг обитателите - терминал 2. Живота е много кратък за да се бориш да оправиш България.

    Коментиран от #19

  • 13 КралиМарко

    25 0 Отговор
    И леко с финтовете..Ще струпате една комисийка, ще създадете и назначите поредната "калинка".., и ще направите - Жик-Так на Евро комисията!Ще хапнете, ще пивнете - ще се повеселите..абе здрава работа ще падне,познаваме се..После ще отразиме интелектуалното ни постижение в нашите медии и готово!Тук е така.Простолюдието ежедневно му качват цените на всичко зверски..сега данъците и те нагоре, след изборни подаръци за Коледа за всички от сърце..Пенсията не може да стане 150евр на месец, ма може 8лв субсидия за партиите!Честито - поръчайте пак от същото!
  • 14 Нещастник

    16 3 Отговор

    До коментар #4 от "С400 засича само руски самолети и ракети":

    Видя ли каква е темата и какъв коментар си написал?От Козяк трябва да наемат и грамотни тролчета!!!
  • 15 бацко ава това твоя работа ли е бе

    22 0 Отговор
    До вчера Бацето създаваше магистрати , днес вече цели магистратури.
  • 16 а кой ще контролира

    22 0 Отговор
    независимия прокурор. Когато всичко е корумпирано в една държава, колкото и прокуратури да се създадат, няма да помогне. Трябва да се започне с възпитание на хората още от училище към спазване на закона и морални ценности. Българският народ е тотално покварен от криминалната демокрация и за него престъплението стана приемлива норма.
  • 17 Кой68

    17 0 Отговор
    Нищо няма да се промени......Топло местенце за някой "заслужил".
  • 18 Valio

    18 1 Отговор
    Явно става въпрос пак за ЗАВИСИМ прокурор.....
  • 19 русенец

    18 2 Отговор

    До коментар #12 от "Ко каза ко":

    Прав си! За Терминала. За себе си отдавна разбрах, че мат'ряла наистина не става и си намерих друг народ. Все пак ми е болно, че 30 години българите продължават да копаят дъното и да избират от тъп по-тъп да ги управлява.

    Коментиран от #31

  • 20 Цв цв

    20 0 Отговор
    Още един къде ще стане милионер и няма да върши никва работа.
  • 21 Последния софиянец

    20 0 Отговор
    Бойко иска личен прокурор. Да го насъсква срещу враговете си. Цацата и Гешеф сигурно имат в сейфовете дебели досиета с престъпленията на Тиквата. Затова са независими от него.
  • 22 Манчо

    18 0 Отговор
    Е как шефът на Изпълнителната власт ББ определя как да се избира Независим прокурор,който ще е орган в Съдебната власт?!...:)
  • 23 Лекар БГ

    20 0 Отговор
    Хайде още едно"звено"....как му вЕрвам на Баце и шайката Му!
    "Абсолютно независимият"Прокурор,който най-сетне ще рагроми корупцията и ще осветли кражбите на най-голУемите във Властта!
    Малко са сега"звената",един вид.Комисии,агенции,Прокуратура,Съд....кой от кой по-зависим и корумпиран.
    Браво,Баце,честито!Ще я преборим и Корупцията,накрая!
    Няма такива безсрамни типове.
  • 24 Ачо

    19 0 Отговор
    Хайдееее, още един наш човек на държавна копанка с 10 хилки на месец. Да ти честит новия храненик, Ганьо! Продължавай да блееш!

    Коментиран от #25

  • 25 Лекар БГ

    8 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ачо":

    Точно така....блеещият Ганьо.Хареса ли ти предишният ми коментар към теб за Ганя?

    Коментиран от #32

  • 26 Учителят

    11 0 Отговор
    Да не бърка Урсула фон дер Лайен с Урсула ле Гуин -авторка на научно фантастични романи. Явно прокурорът ще бъде като героя от "Магьосникът от Землемория" и ще пребори корупцията. 🙈🙉🙊
  • 27 Нещо общо с територията ?

    9 0 Отговор
    Западните държави искат повече диктатори в Африка.Така по лесно контролират природните богатства и геополитическата пристрастност .
  • 28 Ебаси простотията

    11 0 Отговор
    Умните хора намаляват бюрокращината, простите я увеличават. Умните строят веднъж за дълги години, простите правят ремонт на ремонта на ремонта! Пак ще намерят място за някой техен човек, без знания и умения да върши нищо друго освен да паразитира на държавна служба и да пуска правулната бюлетина в урните
  • 29 obichame te boiko

    0 3 Отговор
    shte glasuvam za teb dokato sum jiv!!!
  • 30 Венециански простаци

    6 1 Отговор
    От толкова комисии и прочие сбирщини на малоумници, самоопределили се за експерти, затова планетата е на това дередже!
  • 31 Бачо Киро

    13 1 Отговор

    До коментар #19 от "русенец":

    Всъщност не го избират. Българите поголовно не гласуват. Виж само с колко гласа е избран последният път. Това са точно държавните калинки, които гласуват по команда, плюс тъмнозелените (видя по последните избори как 99.9% от "определени" гласуват за Фандъкова, което просто реално няма как да стане). Тури и от онея с двойните карти, както реално го показаха с ЕГНтата, а ЕСГРАОН отговори, че било "случайна и дребна грешка"... Готово... Така 12% избират правителство.... Нищо случайно няма. Едно време управляваха козари и били прости, но простите създадоха доста неща в годините след ВСВ. Сега техните слуги не могат даже със сума пари от ЕС да направят и 1/10 от това, което козарите са оставили след себе си. 30 години, без войни, без нищо и резултатите са плачевни... Всичко намериха наготово и са абсолютно некадърни да управляват дори обор, камоли държава. Даже да крадат като хората не могат - в западните държави мислиш не крадат? Но там не убиват овцете, които стрижат, гледат да са доволни. Нашите, понеже никой нищо не им прави, наглеят отвъд всякакви граници, а и що не, овцете спят зимен сън... Овцете си дрънкат за БСП, ГЕРБ, ДПС, все едно има разлика, дрънкат си за американци и руснаци, все едно има значение на кого се кланят продажните ни политици... И си траят... Пари за пенсии няма, но за бюджет на партиите има, тъй ами, що да е като на запад, нищо, че все уж натам гледаме... Партиен член тук се става за да намажеш, няма да плащаш членски внос я и да подд

    Коментиран от #40, #42

  • 32 Ачо

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Лекар БГ":

    Абсолютно точно, аз ти отговорих в другата статия. Какъв народът, такава и държавата. На Ганьо му харесва да го яхат кой как намери. Само си трае и тегли, че току виж, и по-лошо станало. :)

    Коментиран от #44

  • 33 Eistee

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Йосарян":

    Хайде използвай го този мозък най-накрая, а? Никъде не пише нищо за зависимостта или независимостта НА главния прокурор, а КЪМ главния прокурор. Има разлика. Ако не я схващаш, попитай първо някой за значението на предлозите в българския език и после пиши глупости по форумите. Ей, аман от хора незавършили 4-ти клас!

    Коментиран от #37

  • 34 този минус е плюс

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    Сложен от мен по грешка.

    Коментиран от #35

  • 35 русенец

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "този минус е плюс":

    Няма проблем! И по 0 да ме беше умножил - нямаше да е беда. Все пак в "демокрация" живеем и всеки има право да харесва или да не харесва нещо или някой.:) Бъди здрав! Не се кахъри за такива дребни неща.
  • 36 Бивш канадец

    6 0 Отговор
    Тона е върхът на дебилщината. Прокурорската колегия, която е подчинена на глаДния прокурор, ще избира "независим" прокурор!?
    Тона само една проста банкянска кратуна може да го измисли!
  • 37 Йосарян

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Eistee":

    Зависимостите за взаимно свързани в шкембето на прасето пич! Мислех, че някой разбира от асоциации...
  • 38 Спецназ

    4 0 Отговор
    Значи освен главен ще имаме и суперпрокурор!А ефект?
  • 39 варадин

    3 0 Отговор
    хранилките на територията се пукат по шевовете и трябва да се измислят нови и нови за да може баце да си гарантира преизбирането
  • 40 Последния софиянец

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "Бачо Киро":

    Браво! Много точно си описал ситуацията. Забрави само 400 000 мъртви души в списъците. И като туриш купените гласове излиза че и самите герберасти са отвратени и не гласуват.

    Коментиран от #47

  • 41 Боко

    0 0 Отговор
    Ифхююхгдйхйлоилйгдслхдсцюшдд
  • 42 Eistee

    1 12 Отговор

    До коментар #31 от "Бачо Киро":

    Бла-бла-бла-бла... Четох, четох и не видях едно вярно нещо. Май е време да започнеш да се информираш и да разсъждаваш. Това за изборите си е директно дефектна ментална продукция. А дори и да е вярно, ти какво направи, за да не се случи? Ходи ли да гласуваш? Увери ли се, че всичките ти роднини и познати ще отидат да гласуват? Или "много искаше да гласуваш, но нямаше желание" и сега виеш като бита кучка по форумите и се оплакваш, без преди това, КОГАТО ТРЯБВАШЕ, да си си мръднал пръста? Пишеш "Така 12% избират правителство". Правителството не се избира пряко от Народа, а се сформира с мандат, даден от Народното събрание. На последните парламентарни избори 2017 гласуваха 3 420 527 човека и от тях 1 147 292 за ГЕРБ. Дори и да вземем предвид, че българите с право на глас са 6 милиона, то тези 1 147 292 са всъщност повече от 19,1% от всички потенциални гласоподаватели, което далеч не са 12%. Отново фалш. Пишеш "простите създадоха доста неща в годините след ВСВ". Да. Създадоха. Мегаломански проекти без капка разум и без дори опит да си направят сметката с моливче върху салфетка. Създадоха нискотехнологични, енергоемки, катастрофални от екологична гледна точка заводи, чиято продукция няма шанс на свободните пазари. Циреи, които разяждат снагата на Отечеството. Създадоха безпримерни идиотизми, равни на национално предателство. Пишеш "30 години, без войни, без нищо и резултатите са плачевни..."? Какви плачевни резултати? Че най-накрая изплуваме от блатото, в което

    Коментиран от #56

  • 43 Eistee

    0 11 Отговор
    ... Че най-накрая изплуваме от блатото, в което ни натика бай Тошо и кликата му? Че 30 години БСП ни се пречка и а хване властта, а ни връща 15 години назад, разграбва всичко и унищожава икономиката? 30 години са нищо за излизането от серията НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ, които ни причиниха Живков, Луканов, Виденов, Станишев и (човекът честно се опита да предизвика нац. катастрофа и даде най-доброто от себе си, но ние не му позволихме) Орешарски. Ти това "плачевни резултати" ли го наричаш? Че ако замогването на българите, елиминирането на безработицата, увеличаването на заплатите в пъти, на събраните данъци и мита, възстановяването на пътната инфраструктура, увеличаването на раждаемостта, връщането на българите от чужбина и т.н. са за теб "плачевни резултати", то как би нарекъл управлението на Живков, Луканов, Виденов, Станишев? "Геноцид"? "Престъпление срещу Човечеството"? Пишеш "Всичко намериха наготово и са абсолютно некадърни да управляват дори обор, камоли държава.". Какво намериха "наготово", спомняш ли си? Празна Държавна хазна, празни пенсионни фондове, празна Здравна каса, спряни евро-фондове, колабирала икономика с 65% сив сектор, мутри, правещи си каквото искат, митничари, строящи дворци, Световна икономическа криза - това ли наричаш "всичко наготово"? Хайде спри се безпросветните брътвежи и вземи се погрижи да си осъвремениш данните малко, че дори не си смешен.

    Коментиран от #53

  • 44 Лекар БГ

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "Ачо":

    Трае и тегли,а и дебело плаща,брат!Плащаме и ти,и аз,за новите "звена"и независими/лични прокурори.А се сещаме,какви"блестящи"резултати ще бъдат постигнати за милиони левове.А забеляза ли,как ни резнаха коментарчетата в предишната статия?
  • 45 смърт за герб

    3 1 Отговор
    Тиквата създава все по.голяма администрация, за да го преизбира на избори. Другото е пунта мара.
  • 46 Коректен

    5 0 Отговор
    Очевидно всички налични прокурори са зависими, затова с пари от нашите данъци ще плащаме за "независими". Защи просто не уволним всички заедно с главния и не си наемем прокурори от чужбина???
  • 47 Eistee

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "Последния софиянец":

    А, да, сигурно е така. Ако си пропуснал математиката от 1-ви до 3-ти клас сметките ти излизат перфектно.
  • 48 Параграф 22

    2 0 Отговор
    А независимия кой ще го разследва.Ако главния прокурор сам си внася обвинителните актове има функционален имунитет.Реално няма как да извърши каквото и да е престъпление
  • 49 ТОЧКАТА

    7 0 Отговор
    Още едно прасе!
  • 50 Параграф 22

    2 0 Отговор
    А независимия кой ще го разследва.Ако главния прокурор сам си внася обвинителните актове има функционален имунитет.Реално няма как да извърши каквото и да е престъпление
  • 51 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    НЕЗАВИСИМ ли!!!Яснооо,НИЩО няма да зависи от него....Всичко зависи от козяк....Даже не и о тази ВЕНЕЦИАНСКА....щом така набързо решиха въпроса.....
  • 52 Усмивката

    6 0 Отговор
    Този ,,независим” прокурор ще бъсе избиран с 2/3 мнозиннство от същите които избират с2/3 главния прокурор. Та нали ,,КОЙ ” избира главния.Щом ,,КОЙ” избира главния, ,,КОЙ ” ще избира и ,,независимия”.О време Бай Тошево не се е раждал такъв хитрец.Ми народа толкоз ли е оглупял.Ми то има ли народ
  • 53 Doko

    6 0 Отговор

    До коментар #43 от "Eistee":

    Само да ти кажа , според мен Орешарски е най- големия политик , най-мъдрият мъдрец ,най- големия вожд и пр. Защо? Ами той ви е виновен за всичко.Как не можахте да го подведете под отговорност за нещо? Въобще как не осъдихте някой политик за нещо? Колко години ви трябват да стигнете .... Сърбия , война водиха хората и пак са по добре от нас.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    НАПЪЛНО НОРМАЛНО ЗА ВЪЗВАСТТА МУ !!! ДА ПИШЕШ ПРИКАЗКИ ЗА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ Е НЕОБХОДИМОСТ - В ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД !!!!!!
  • 56 стоян

    0 4 Отговор

    До коментар #42 от "Eistee":

    До 42 ком -Браво на точния отговор-дано го прочетат кумунистите
  • 57 Ботев

    2 0 Отговор
    Ако някой сезира конституционния съд, какво ли ще се получи? 1. Ще се намери ли такъв? 2. Какъв ли ще е резултатът? Ако се отхвърли това безумие, как ще се справим с корупцията? Или ще има още едно стъпало над Гешев и Цацаров? Ще трябва да работят като един мозък!
  • 58 Да бе!

    0 0 Отговор
    Отново глупости от мутрата! Явно е убеден, че сме по-глупави от него! Независим във властта може да бъде само този, който е избран директно от населението!
  • 59 Да бе!

    0 0 Отговор
    Отново глупости от мутрата! Явно е убеден, че сме по-глупави от него! Независим във властта може да бъде само този, който е избран директно от населението!
  • 60 Да бе!

    0 0 Отговор
    Отново глупости от мутрата! Явно е убеден, че сме по-глупави от него! Независим във властта може да бъде само този, който е избран директно от населението!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове